Įkraunama...
Įkraunama...

Dilema-pirkti diplominį darbą ar rašyti pačiai?

Pirmiausia, visi stojantys i universitetus, kolegijas ar kokias aukstojo mokslo istaigas puikiai zino studiju struktura: vyksta ziniu suteikimas paskaitu, seminaru ir t.t. forma ir tu ziniu issisavinimas ir gebejimas pritaikyti tam tikrose situacijose tikrinamas egzaminuojant zodziu, rastu ir kursiniu darbu rasymu. Jau cia turetu atkristi tie, kurie is anksto zino, kad nerasys darbu. Iskilus kazkokiom problemom mokslu metu, kai negali parasyti darbo, yra (bent turi buti) sistemos mokslo istaigoje, kad suteiktu daugiau laiko atsiskaityti. Be abejo visi perkantys darbus turi pasiteisinimu, pradedant tingejimu ir baigiant neturejimu laiko del vienu metu uzgriuvusio milijono bedu doh.gif Mano nuomone jei negali rasyti, tai atidedi rasyma iki kol galesi. KODEL zmogus, kuris verciasi per galva, kad atliktu darba turetu gauti ta pati diploma kaip ir nusipirkes darba? g.gif Ar daug zmoniu sugalvotu darbovietej neatlikti darbo, o sumoketi kokiam pasalieciui, kad uz ji padarytu? Juk lygiai taip pat gali tureti visas reikiamas zinias, igudzius ir visa kita, bet vat namie kokios problemos, neina susikaupti, tai pasamdai kaimyna, kad uz tave padirbtu thumbup.gif Galiausiai jei pinigus sumoketus uz diplominio rasyma pavertus i darbo valandas, kazin kas apsimoketu labaiu? g.gif
Atsakyti
Labai retai kuris destytojas leidzia darba atideti velesniam laikui. Niekam neidomu kodel tu negali nustatytam terminui pateikti darbo. schmoll.gif o ir akademiniu juk neims zmogus nuolatos.
Atsakyti
QUOTE(kristteja @ 2013 02 04, 07:38)
Paskaičius tavo komentarą niekada į tave nesikreipčiau ir nepirkčiau darbo. Kaip gali teigti, kad visi yra bukiai??? Aš parašius nemažai darbų, bet tikrai dauguma studentų nebuvo bukiai. Žmogus perka darbą ne todėl, kad yra bukas. Yra begalės kitų priežasčių, kurios jau ne kartą buvo aptartos. Žinoma, kaip ir visur, nelabai besiorientuojančių atsiranda. Bet man tai tik vienas kitas toks pasitaikęs, o kiti normalūs ir protingi žmonės.

QUOTE(ewacka @ 2013 02 04, 09:58)
blink.gif  g.gif nejaugi is tiesu taip manote? Ar tiesiog nusprendete isprovokuoti tokiu pasisakymu kitu SM nariu nuomoniu pasisakyma?
Jei is tiesu tokia nuomone turite, kiek metu tuo uzsiemate? na siaip idomu... ax.gif

Niekada nesakiau, kad absoliučiai visi perkantys darbus yra bukiai. Tačiau man likimas lėmė susidurti su būtent tokiais, kurie tingi, kurie nieko nesupranta ir nemato reikalo suprasti, kuriems galvoje tik tūsai ir mergos.
Tuo nebeužsiimu seniai, rašydavau darbus savo pačios studijų metais.
O diskusijos išprovokavimas - visai neblogas dalykas mirksiukas.gif
Atsakyti
diskusijoje pamirštamas esminis dalykas - darbo pirkimas yra SUKČIAVIMAS, universiteto ir mūsų visų (nes toks "specas" vėliau eina dirbti su padirbtu (taip, specialiai šį žodį pavartojau) apgavimas, už kurį yra baudžiama šalinant iš universiteto.
Atsakyti
As irgi parasiau du magistrinius ir 5 bakalauro diplominius darbus smile.gif Neislaike tik vienas, kadangi buvo visai visai toli nuo studijojamo dalyko smile.gif Gerai, kad jo ginime buvo liudytoju, kurie man pasake, kad destytuojams ir kitiems studentams jis zenkliai pakele nuotaika su savo ginimu doh.gif Vis tiek veliau apkaltino mane, kad parasiau jam bloga darba. Argumentas, kad iki jo parasiau 2 maigistro ir 3 bakalauro darbus, kurie sekmingai buvo apginti ir ivertinti gerais pazymiais, netiko. Verte grazinti pinigus uz darba doh.gif

Is tiesu man paciai siu darbu rasymas buvo naudingas. Ir siaip gyvenime visada matau tuos, kurie studijavo universitete ir rase darbus, kurie - ne. Sie darbai tikrai padeda igyti daug naudingu ziniu: tokiu kaip esmes supratimas, loginis mastymas, argumentuotas, kritinis mastymas ir t.t. As tik uz tai, kad patys rasytumete diplominius darbus. Tai igytu per 4 mokslo metus musu ziniu ir igudziu patvirtinimas. Jei zmogus nesugeba parasyti baigiamojo darbo, tai vadinasi jis veltui mokesi visus 4 metus.
Atsakyti
jeigu esam skirtingų gebėjimų ir studijuojama specialybė ne pagal tuos gebėjimus, kurių velnių ją reikėjo studijuot? O jeigu matai, kad nepaveži, vadinasi reikia kažką daryt. jeigu nesusitvarkai su darbais, per daug apsikrovęs esi, mažini apsukas. Realiai, nesvarbu, kokia priežastis dėl kurios perki darbą, mano akyse toks žmogus oi kaip smunka. Jei super duper rimta priežastis, galima imti akademines, per jas susitvarkyti visus degančius ar rimtus reikalus, galų gale parašyt patį darbą ir grįžt.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2013 02 04, 12:46)
Labai retai kuris destytojas leidzia darba atideti velesniam laikui. Niekam neidomu kodel tu negali nustatytam terminui pateikti darbo.  schmoll.gif o ir akademiniu juk neims zmogus nuolatos.

Na aišku, nuo daug ko priklauso, bet jei daugelis studentų susiduria su dėstytojų nelankstumu tai gal sistemą reikia keisti, o ne kaip kažkas teisingai išsireiškė sukčiauti? Yra studentų atstovybės ir dar visokie biesai, kurie gali padėti išspręsti problemą jei tai yra tokio didelio mąsto problema, o ne išsisukinėjimas. Jei akademines tenka imti nuolatos, matyt žmogui reikia permąstyti prioritetus gyvenime, ką jam reiškia išsilavinimas ir ar išvis jis reikalingas. Pakartosiu argumentus, kad tie, kurie patys rašo yra nuskriaudžiami ir yra žmonių, kurie ir su darbais, vaikais ir t.t. susitvarko bei parašo+apsigina gerus darbus. Mano draugė doktorantūrą parašė ir apsigynė užsienio kalba, kai jos darbo vadovas apie metus praleido komandiruotėje užsienyje, augino du mažamečius vaikus ir paskutiniais metais pasigimdė trečią, jau nekalbu apie tai, kad sugebėjo išlaikyti gerą socialinį gyvenimą, buvo (ir yra) puiki šeimininkė, nuostabus žmogus ir super draugė, kuri visad rasdavo laiko išklausyti, patarti wub.gif thumbup.gif Vat ji tai galėjo rasti n+k pasiteisinimų ir priežasčių darbą pirkti, o rašė pati. Kai žinai tokius pavyzdžius tiesiog galvoj netelpa kokie gali būti pasiteisinimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 02 04, 14:46)
- Verte grazinti pinigus uz darba  doh.gif
-- Ir siaip gyvenime visada matau tuos, kurie studijavo universitete ir rase darbus, kurie - ne.

- ar gražinote?
-- g.gif

Aš jau anksčiau pasisakiau apie darbų pirkimą, ir niekas manęs neįtikins, kad aplinkybės susiklostė tokios, kad teko kažkam darbą pirktis, o ne pačiam rašyti doh.gif Ir tikrai tokių pirkėjų dauguma yra b u k i, dažniausiai turtingų tėvelių geri vaikeliai, savo pinigų dar niekada neturėję, ir už tėvų pinigus nusipirkę ne tik diplominius darbus doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 04, 18:46)
- ar gražinote?
--  g.gif
Aš jau anksčiau pasisakiau apie darbų pirkimą, ir niekas manęs neįtikins, kad aplinkybės susiklostė tokios, kad teko kažkam darbą pirktis, o ne pačiam rašyti  doh.gif Ir tikrai tokių pirkėjų dauguma yra b u k i, dažniausiai turtingų tėvelių geri vaikeliai, savo pinigų dar niekada neturėję, ir už tėvų pinigus nusipirkę ne tik diplominius darbus  doh.gif  rolleyes.gif

As pirkau. Planavau parasyti (sudinas rasto darbas), bet kazkaip neplanuotai isvaziavau i ligonine. Biski pasioperuoti is "neturejimo ka veikt". Viena parasiau, viena pirkau. Egzamina ir darbus gyniausi telefonu, nes isiklijuoti skolos kazkaip nesinorejo. Butu leide atideti darbus, buciay parasiudi. Kadangi prie egzo kitaup neprileido - teko sukti uodega.
Darbas - sudinas, dideliu smegenu kiekio nereikalauja (20 psl blevyzgu).
Pirkau uz savo pinigus. Magistrinio pirkt nesiruosiu, nes rasomas is mano darbo specifikos, todel to kaifo tikrai niekam neperleisiu.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2013 02 04, 21:22)
As pirkau. Planavau parasyti (sudinas rasto darbas), bet kazkaip neplanuotai isvaziavau i ligonine. Biski pasioperuoti is "neturejimo ka veikt".

tai pasilikote rašyti paskutinei savaitei? ir taip susiklostė, kad operacija išpuolė ir nebeparašėte pati? gerai supratau? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 04, 21:46)
tai pasilikote rašyti paskutinei savaitei? ir taip susiklostė, kad operacija išpuolė ir nebeparašėte pati? gerai supratau?  g.gif  unsure.gif

Operacija nelabai ispuole, tiesiog su greitaja bande isvezti. O po to man dar ilgai ir nuobodziai ieskojo ka patrumpinti, ka prisiuti. smile.gif

O ka ten rasyt? 15 - 20 lapu pliurpalizma apie papilstyma is tuschio i kiaura?
Destytojas uzsidejo sau pliusiuka. Galiu pasakyt atvirai: tas darbas man buvo neidomus ir tiesiog gaila savo laika eikvoti tokiems dalykams.
Papildyta:
Tik nesijuok, bo nepamenu kas ten buvo pried n+1 metu... Kazkas apie Nytche ir Zratrustos keliones.
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 04, 18:46)
Aš jau anksčiau pasisakiau apie darbų pirkimą, ir niekas manęs neįtikins, kad aplinkybės susiklostė tokios, kad teko kažkam darbą pirktis, o ne pačiam rašyti  doh.gif Ir tikrai tokių pirkėjų dauguma yra b u k i, dažniausiai turtingų tėvelių geri vaikeliai, savo pinigų dar niekada neturėję, ir už tėvų pinigus nusipirkę ne tik diplominius darbus  doh.gif  rolleyes.gif

Ar manote,kad TIK turtingi zmones perka,o jau ne tiek turintys- neperka??? Jei perka,tai manau perka ir tie,ir tie. Tik tie,kurie ne tiek turintys,kazkuri laika savo dantis padeda ant palanges,kad tik ju atzala gautu "sioki-toki" diploma wink.gif biggrin.gif
Atsakyti