Įkraunama...
Įkraunama...

Dilema-pirkti diplominį darbą ar rašyti pačiai?

QUOTE(mėnulis @ 2015 03 11, 14:02)
O seube, kas cia gali buti per klausimai? Jei nesugebi parasyti, tai kam tau tas diplomas? Kas noretu eiti pas dantu gydytoja, kuris nusipirko diploma biggrin.gif Mano manymu uz tai turetu buti normali teisine atsakomybe.

uzsienyje gal ir grestu, o Lietuvoje svietimas bukas, ar tu nusipirkus diploma ar ne, jeigu neturi patirties ir tarkim nemoki suplombuoti danties taves niekas nelaikys vien del to, kad turi diploma, paziurek kiek Maximoj diplomuotu kasininkiu dirba unsure.gif
Atsakyti
Zefiriuke, nezinau kiek Maximoj diplomuotu. Man tikrai i diplomuotas jos nelabai panasios. Nors zinoma,isvaizda dalykas apgaulingas gali but.
As manau, kad diploma ar darba, riztasi dazniau pirkti aukstesnio ekonominio lygmens asmenys. Kuriems Maximos kasoj dirbti butu geda.
Kaip tik neseniai girdejau per radija, kad atsakomybe kazkokia gres... Manau kuo greiciau galetu. Nes tikrai nesuprantu kartais, kaip kai kas mokosi, dar paskui koki magistra ir baigia smile.gif
Atsakyti
Čia ne skebimų lenta. wink.gif
Atsakyti
is mano paizstamu kolegijas baigusios dirbo/dirba kasoj
Atsakyti
QUOTE(C10H12N2O @ 2015 05 13, 11:46)
is mano paizstamu kolegijas baigusios dirbo/dirba kasoj

Mano artima giminaitė, baigusi M. Riomerio univresitetą dirbo RIMI ir svarstė produktus. Kiek siuntė CV, niekas net į pokalbius nekvietė. Gabi baisiai. Ačiū Dievui, kad egzistuoja Valstybės tarnyba ir yra karjeros valstybės tarnautojai.Štai tenai iš pirmo karto laimėjo konkursą ir sėkmingai dirba superinį darbą.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2015 02 02, 18:01)
būna išimčių. Prastai rašantys fizrukai pedagoginiame ir kt...dirba, vaikus į žygius vedžioja, išdykiausi nepasėdos iš paskos seka ir gaudo kiekvieną žodį...kaip iš tokio atimt pedagoginio darbo galimybę? Jo pašaukimas, bet be konkrečios pagalbos rašant diplominį niekaip...diktantą užrašo gerai, apie ką diktuojama puikiai supranta, pats nesugeba dėstyti raštu, dar menkesni gebėjimai išlaikyti sistemą ilgokoje rašliavoje.... tokių ne vienas ir ne du...yra 10tukininkių, kurios rašo puikiai, bet nenorėčiau, kad mokytų mano vaikus

Būna ir su chirurgais...žinau vieną, pas kurį eilės, bet rašymo gebėjimai  schmoll.gif . Neklausiau, kokiu būdu rašė doh.gif

Pavasaris, daugeliui artėja diplominių gynimas, pilna skelbimų darbų pirkimui schmoll.gif
Jei žmogui sunkiai sekasi rašyti, gal gali būti tarpinis variantas (kai vadovas geranoriškas, jis šį darbą ir atlieka, bet gi yra tokių, kurie neturi nei laiko, nei noro): susirasti gerą redaktorių, kuris bent jau dėl struktūros patartų, gramatikos ir skyrybos klaidas ištaisytų (žinau, kaip tai erzina raštingesnius dėstytojus), sakinius suprantamus padarytų? Tai ir kainuotų daug pigiau, ir per savigarbą mažiau kirstų mirksiukas.gif
Atsakyti
Rašyti pačiai, žinoma. Nesuprantu žmonių, kurie kankinasi studijuodami tokius nemielus ir neįdomius mokslus, kad net diplominio nepavyksta parašyti...
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2016 03 20, 10:18)
Jei žmogui sunkiai sekasi rašyti, gal gali būti tarpinis variantas (kai vadovas geranoriškas, jis šį darbą ir atlieka, bet gi yra tokių, kurie neturi nei laiko, nei noro): susirasti gerą redaktorių, kuris bent jau dėl struktūros patartų, gramatikos ir skyrybos klaidas ištaisytų (žinau, kaip tai erzina raštingesnius dėstytojus), sakinius suprantamus padarytų? Tai ir kainuotų daug pigiau, ir per savigarbą mažiau kirstų  mirksiukas.gif

Diplominiai rašomi vos 1-2 kartus per gyvenimą. Mano požiūriu, yra visai normalu, kad prie to prisidėtų ir diplomanto artimieji (mama, tėtė, brolis, sesė, vyras, žmona) - perskaitytų darbą ir pataisytų gramatikos ir pn. klaidas. Ir geriausia, kad tas žmogus būtų iš kitos srities. Nes ir raštingiausias pats savo darbą skaitydamas tiesiog nebemato klaidų.
Bet, jei žmogus nesugeba normaliai formuluoti sakinių, kad būtų įmanoma suprasti, tai Universiteto diplomo jis nevertas.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2016 03 24, 09:56)
Diplominiai rašomi vos 1-2 kartus per gyvenimą. Mano požiūriu, yra visai normalu, kad prie to prisidėtų ir diplomanto artimieji (mama, tėtė, brolis, sesė, vyras, žmona) - perskaitytų darbą ir pataisytų gramatikos ir pn. klaidas. Ir geriausia, kad tas žmogus būtų iš kitos srities. Nes ir raštingiausias pats savo darbą skaitydamas tiesiog nebemato klaidų.
Bet, jei žmogus nesugeba normaliai formuluoti sakinių, kad būtų įmanoma suprasti, tai Universiteto diplomo jis nevertas.

Aš joku būdu ne už darbų pirkimą, tai didelė gėda, bet visiškai suprantu tuos, kurie parašę savo darbus, neša redaktoriams ar tiesiog prašo artimųjų, kad pataisytų kalbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miškų avietė: 24 kovo 2016 - 10:23
QUOTE(nutė @ 2016 03 20, 10:18)
susirasti gerą redaktorių, kuris bent jau dėl struktūros patartų, gramatikos ir skyrybos klaidas ištaisytų (žinau, kaip tai erzina raštingesnius dėstytojus), sakinius suprantamus padarytų?

man tai tada kyla klausimas, kaip toks zmogelis is viso mokykla baige ir dar sugebejo kazkur istot studijuoti, jei net sakinio suformuluot negali g.gif blink.gif . Tiksliau sakant, uz kiek jis mokykla baige ir istojo. Siaip, smalsu.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2016 04 06, 21:17)
man tai tada kyla klausimas, kaip toks zmogelis is viso mokykla baige ir dar sugebejo kazkur istot studijuoti, jei net sakinio suformuluot negali  g.gif  blink.gif  . Tiksliau sakant, uz kiek jis mokykla baige ir istojo. Siaip, smalsu.

Nereikia dramatizuoti. Sutinku, kad tai garbės nedaro, bet su šia problema susiduria dažnas tiksliųjų mokslų atstovas. Mano vyras yra pasiekęs labai nemažų aukštumų tam tikroje profesinėje srityje ir nuveikęs tikrai reikšmingų darbų mokslo labui, bet visi tie rašymai jam yra peilių peilis. Nemoka jis rišliai, raštu išreikšti minčių. Jam jau mokykloje visi rašinėliai buvo košmaras ir nekentė jų. Na, tiesiog neturi tam gabumų ir tiek. Žodžiu jis gali viską idealiai papasakoti, paaiškinti, sugeba padaryti labai reikšmingų darbų su technologijomis, bet tik liepk parašyti kokią ese ir viskas - marmalas gaunasi. Jeigu tik dėl gebėjimo rišliai parašyti baigiamąjį darbą būtų skiriamas diplomas - tai, vargu, ar jis būtų jį gavęs, BET jo moksliniai darbai yra n+k vertingesni už bet kokį beletristikos kūrinėlį ir gražų žodžių pilstymą, kas realiai yra tik formalumas, o tikra vertė yra studento/mokslininko akademiniai pasiekimai ir realaus produkto sukūrimas. Taigi, žmogaus protas nekoreliuoja su rašymo talento. Lygiai taip pat, kaip kitas gali idealiai, įtaigiai rašyti, bet analitinio mąstymo visiškai neturės ir pamatęs kokias programų sistemas, žiūrės kaip į "abra kadabra".
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 04 06, 20:30)
Nereikia dramatizuoti. Sutinku, kad tai garbės nedaro, bet su šia problema susiduria dažnas tiksliųjų mokslų atstovas. Mano vyras yra pasiekęs labai nemažų aukštumų tam tikroje profesinėje srityje ir nuveikęs tikrai reikšmingų darbų mokslo labui, bet visi tie rašymai jam yra peilių peilis. Nemoka jis rišliai, raštu išreikšti minčių. Jam jau mokykloje visi rašinėliai buvo košmaras ir nekentė jų. Na, tiesiog neturi tam gabumų ir tiek. Žodžiu jis gali viską idealiai papasakoti, paaiškinti, sugeba padaryti labai reikšmingų darbų su technologijomis, bet tik liepk parašyti kokią ese ir viskas - marmalas gaunasi. Jeigu tik dėl gebėjimo rišliai parašyti baigiamąjį darbą būtų skiriamas diplomas - tai, vargu, ar jis būtų jį gavęs, BET jo moksliniai darbai yra n+k vertingesni už bet kokį beletristikos kūrinėlį ir gražų žodžių pilstymą, kas realiai yra tik formalumas, o tikra vertė yra studento/mokslininko akademiniai pasiekimai ir realaus produkto sukūrimas. Taigi, žmogaus protas nekoreliuoja su rašymo talento. Lygiai taip pat, kaip kitas gali idealiai, įtaigiai rašyti, bet analitinio mąstymo visiškai neturės ir pamatęs kokias programų sistemas, žiūrės kaip į "abra kadabra".

Na as pati tiksliuke. Ne visai su jumis sutinku. Net ir visiskas tiksliukas, dirbantis laboratorijoje, turi gebeti komunikuoti, pristatyti savo darba. Paciai ginantis bakalaurini, magistrini teko matyti labai gabiu studentu, padariusiu labai gerus darbus, bet kai atsistoja pries komisija ir nei bu, nei me, sneka tyliai, tai ir rezultato nera. Zinute neistransliuota. Darbas geras, tik niekas neturejo galimybes to ivertinti. Su publikacijomis lygiai taip. Svarbi ne tik darbo kokybe, bet ir budas, kuriuo jis bus pristatomas.
As sutinku, kad jei zmogus nemoka rasyti, turi ieskoti pagalbos. Ar prasyti destytojo, ar zmogaus is sono - nesvarbu. Juk ir pats pamates, kaip galima parasyti kitaip kazka ismoks. Kita karta nebekartos tu paciu klaidu.

Atsakyti