Įkraunama...
Įkraunama...

Dilema-pirkti diplominį darbą ar rašyti pačiai?

pati esu pirkus kursinius,bet nesdama juos viska perskaiciau-pasiruosiau.
kaina mokejau oho ho,jai ne darbas buciau pati parasius.
kaip teks gintis diplomini ziuresiu pagal aplinkybes,gal ir pirksiu,bet susirasiu zmogu ne kuris sausai parasys,bet kuris man pades parasyti (du protai geriau,nei vienas biggrin.gif )
ir ziurint kokia specialybe ir ziurint kam jam tas diplomas, ar jis dirbs,ar tik ant sienos pakabinias laikys?
Atsakyti
Žinau vieną, pirkusį magistrinį darbą. Labai nekvailas, gabus ir darbštus vaikinas, tiesiog darbdavys pasakė, kad iškart po gynimo pakels į aukštesnes pareigas ir ženkliai padidins atlyginimą... Šiaip jis planavo akademines pasiimt, nes gimus sūnui dirbti ir mokytis trūko laiko, bet dėl darbdavio spaudimo teko skubiai ieškoti, kas galėtų jo pradėtą darbą užbaigti. Tokį atvejį dar kažkiek pateisinu, bet tik dėl to, kad žinau aplinkybes ir patį asmenį.
Atsakyti
Aš gimus sūnui apsigyniau po keturių mėnesių. Labai padėjo vyras, nebuvo jokių auklių, močiučių, dar ir maitinau. Todėl vis tiek tai sukčiavimas, jei tu apsimeti,kad tai tavo darbas, kad ir kokios aplinkybės būtų. Man po to būtų gėda į tokį diplomą pažiūrėti.
Atsakyti
O kai aš mokiaus neakivaizdiniam, pas mus atkėlė tokią "akademikę" (tskant, po akademinių atostogų) metais atsilikusią nuo savo kurso. Tai ji susirinkdavo senus jų darbus ir priduodavo kaip savo. Na, nebuvo man dėl to nei šilta, nei šalta, kol vieną kart per ją gavau 9, o ji - 10. Pritrūko mat dėstytojai 1 (!) lapo. Aiškinam, kad neuždavė, o dėstytoja: "Kodėl tada ji turi?" Visa grupė suvokė, kad, jei pasakys, kad ta atsinešė pernykščių svetimu darbų glėbį - ją išvys. Ir visos solidariai nutylėjo. O bet tačiau... Ji laiminga krizeno, o aš nuėjau į tualetą paverkt. Tokią nuoskaudą pajutau, kad nepamiršiu visą gyvenimą. Aš irgi turiu šeimą, namus, dirbu ir kažkaip padariau turginę didžiąją tašę (nė kiek neperdedu) darbų, o ji dinderį mušė ir dar šaiposi doh.gif unsure.gif Ir dėl to man pažymį sumažino! Nors buvau padarius viską, absoliučiai viską, kas užduota doh.gif verysad.gif
Ai, nu bet per gynimus ją visvien suvartė - nenorėčiau būt buvus tada jos vietoj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2013 01 09, 18:43)
O kai aš mokiaus neakivaizdiniam, pas mus atkėlė tokią "akademikę" (tskant, po akademinių atostogų) metais atsilikusią nuo savo kurso. Tai ji susirinkdavo senus jų darbus ir priduodavo kaip savo. Na, nebuvo man dėl to nei šilta, nei šalta, kol vieną kart per ją gavau 9, o ji - 10. Pritrūko mat dėstytojai 1 (!) lapo. Aiškinam, kad neuždavė, o dėstytoja: "Kodėl tada ji turi?" Visa grupė suvokė, kad, jei pasakys, kad ta atsinešė pernykščių svetimu darbų glėbį - ją išvys. Ir visos solidariai nutylėjo. O bet tačiau... Ji laiminga krizeno, o aš nuėjau į tualetą paverkt. Tokią nuoskaudą pajutau, kad nepamiršiu visą gyvenimą. Aš irgi turiu šeimą, namus, dirbu ir kažkaip padariau turginę didžiąją tašę (nė kiek neperdedu) darbų, o ji dinderį mušė ir dar šaiposi  doh.gif  unsure.gif Ir dėl to man pažymį sumažino! Nors buvau padarius viską, absoliučiai viską, kas užduota  doh.gif  verysad.gif
Ai, nu bet per gynimus ją visvien suvartė - nenorėčiau būt buvus tada jos vietoj  rolleyes.gif

O aš tai būčiau išdėjus visą tiesą. Dar, jei žmogus susigėdęs, suglaudęs ausis ir nulenkęs galvą sėdi, velniai jį nematė, bet jai užsimanytų pasišaipyt, tai jau linksma nebūtų tokiai fruktei! schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 09 sausio 2013 - 19:33
QUOTE(pašnekutė @ 2013 01 09, 18:43)
Ir visos solidariai nutylėjo.

pamenu per Erasmus Socrates mokslus svečioj šaly (jau prieš daug metų tas buvo) viena tenykštė mergina labai savim didžiuodamasi pasakojo, kaip matė kursiokę nusirašinėjant ir pasakė apie tai dėstytojai. nusirašinėjančiai labai blogai baigės. tuo metu galvojau "siaubas kokia, stukačka, kam skųsti..." ir pan.
ir tik po kelių metų suvokiau, kad čia mūsų mentalitetas kaltas, ji didžiavosi, nes ji pranešė apie neleistiną veiklą, tas pats kas būtų mačiusi nusikaltimą ir paskambinusi policijai. o mums tai atrodo skundimas ir kažkas bjauraus.

nepirkau nei vieno savo rašto darbo, sunku dėl to atsakyti į temos klausimą g.gif ax.gif nesakyčiau, kad labai tuom didžiuojuosi, labai akis sugadinau per visas tas rašliavas (baisiai jau teoretiniai mokslai buvo), bet ir nesigailiu, kad nepirkau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 09 sausio 2013 - 19:55
QUOTE(Soled @ 2013 01 09, 20:33)
O aš tai būčiau išdėjus visą tiesą. Dar, jei žmogus susigėdęs, suglaudęs ausis ir nulenkęs galvą sėdi, velniai jį nematė, bet jai užsimanytų pasišaipyt, tai jau linksma nebūtų tokiai fruktei! schmoll.gif

Ta prasme, ji nesišaipė kaip tai, tik labai jau laiminga buvo. Tipo, va, prasmukau didis.gif O kad tai jai pavyko vien todėl, kad visa grupė solidariai nutylėjo ir paaukojo jos labui gerus pažymius - nė nesusimąstė.
Bet, kaip ir sakiau, ant svetimo gero toli nenuvažiuosi. Pavargo ji per gynimą, oi pavargo doh.gif Kadangi niekas jai diplominio neparašė (o prašė!), tai pačiai, nebandžius to daryti, sekėsi nekaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 09 sausio 2013 - 20:00
Na, nebūčiau aš davus savo darbo, po to nebūtų reikėję verkti. Tai - sukčiavimas. o dėl to "na, kaip čia paskųsiu.." tai šventa teisybė. Mes, užaugę TSRS laikais, vis dar vertiname pranešimą apie neleistiną veiklą kaip skundimą, nors iš tiesų tai mūsų visų pareiga, ar tai būtų gatvė, ar universitetas, ar laiptinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukianti29: 09 sausio 2013 - 20:49
Nseniai parasiau laaabai dideli darba ir mintis nusipirkti buvo kilus nekarta. Bet tik mintis, nes realiai to nebuciau dariusi ir ne tik del to, kad cia nera galimybes to padaryti. Gal svarbiausia buvo padejuoti ir pademonstruoti kaip labai nemegstu rasyti (vis sakiau, kad geriau parom darysiu praktinius darbus uz kita zmogu jei tik jis uz mane parasys). CIa forume tai galiu paklodem rasyt ir rasyt, bbet savo mylima darba ant popieriaus lapo isdestyt, kad vertintojai suprastu doh.gif Nervu suede, akys isvarvejo, nemiegotos naktys, bloga nuotaika ir t.t. Bet tai paskutinis kartas. Apsiginu ir valio. Visi praeje ta pati sako, kad pasimirsta tie vargai irnesakyk.gif
O kitu pirkimui irgi nepritariu. Nesvarbu, kad tas diplomas tik del akiu. Turetume savo salies isprusimo ir konkurencingumo lygi kelti (tiek darbo sferoje tiek svietimo), o darbu pirkimas to neleidzia. Nuo mokyklos laiku pamenu kaip klasiokai gaudavo iskaitas ar gerus pazymius, nes ju tevai ateidavo su mokytojais "pakalbet" doh.gif Ir dar tokie didvyriai jauciasi, kad laksto laukais, o baigia vos ne su pagyrimais. Ir taip mokykloj, tada univere, tada i darba priima per pazintis, dirbti reikia maziau, nes pirmiausia maziau supranti kas vyksta, o ir pazintys itakos duoda ir t.t. Labai nesunku prieiti isvados, kad kam isvis stengtis jei pries tave vis uzlenda maziau kvalifikuotas, bet kazka pazistantis zmogenas? Gerai, kad taip nevisada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 01 10, 17:35)
Visi praeje ta pati sako, kad pasimirsta tie vargai irnesakyk.gif

Šiaip tai ištikrųjų, kai pagalvoju, nebuvo taip sunku tas diplominis. Tuo metu atrodė žiauriai sunku. Bet realiai ne todėl, kad parašyt sunku, o dėl streso, užeinančio nepasitikėjimo savim (čia ta stadija, kai žiūri į tekstą ir viskas viskas blogai atrodo) ir pan smulkmių biggrin.gif
Atsakyti
Dilema kitoje barikadų pusėje: parašyti diplominį darbą ar parašyti diplominį darbą taip, kad "prasisukinėtojui" būtų pamoka visam gyvenimui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cigale: 10 sausio 2013 - 22:03
QUOTE(Cigale @ 2013 01 10, 22:01)
Dilema kitoje barikadų pusėje: parašyti diplominį darbą ar parašyti diplominį darbą taip, kad "prasisukinėtojui" būtų pamoka visam gyvenimui?

g.gif
Atsakyti