Įkraunama...
Įkraunama...

Dilema-pirkti diplominį darbą ar rašyti pačiai?

QUOTE(Agrefa @ 2013 05 14, 14:47)
doh.gif paskaitykite dar kartą temą, kalbame ne apie DIPLOMO, bet apie DIPLOMINIO DARBO pirkimą.

Vistiek tai sukciavimas.
O kad sistema netobula, sutinku. Pvz. As mokiausi istaigoj kur vietoj diplominio reikejo laikyti egzamina. Tokio tipo egzaminas, kad nenupirksi ir nenurasysi. Ir kadangi egzaminas, nepasakysi, kad trys vaikai neleido ateit laikyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 05 14, 14:31)
Nors aš diplomo dar neturiu , bet šiuo metu rašau BBD, tema nesvetima. Iš savo pozicijų galiu pasakyti tik tiek : dabar rašydama darbą, bendraudama su kolegom padariau išvadą, kad baigiamųjų darbų pirkimui stumia patys dėstytojai. Iš penkiasdešimt su trupučiu darbų turbūt tik kelių neatmetė, visus kitus atmetinėjo ne po kartą ir ne po du. Kada lieka mažai laiko , o spaudimas yra milžiniškas daugelis tikrai susigundo darbų pirkimu. Juo labiau , kad mokymo sistema (neakivaizdininkų) yra labiau formali. Pateikiama sugromuluota medžiaga, namų darbai nereikalaujantys didelių analizių ar studijų. Nereikalaudami per 5 metus, per mėnesį nori padaryti profesorium.

Jei turėčiau daug pinigų , taupyčiau nervus ir darbą tikrai pirkčiau. Bent prie šiandieninės sistemos.

Puikus komentaras. Tik turiu pastebėti, kad faktos jok "gadinasi nervai, džiovinamos smegenys" ir pan, nereiškia, kad darbą reikia pirkti. Jei būtų labai lengva viską parašyti, tai ir pats diplomas netektų savo vertės 4u.gif
Mano nuomone niekas ir nesikeis jei sistema bus ne keičiama, o palaikoma einant per aplinkui. Taip universitetai iš pažiūros imasi veiksmų, bet ar kas pasikeis jei visuomenė toleruos tuos pirkimus? Ar reikia užmerkti akis prieš netinkamą sistemą ar bandyti ją keisti?
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 05 14, 16:31)
... baigiamųjų darbų pirkimui stumia patys dėstytojai. Iš penkiasdešimt su trupučiu darbų turbūt tik kelių neatmetė, visus kitus atmetinėjo ne po kartą ir ne po du. Kada lieka mažai laiko , o spaudimas yra milžiniškas daugelis tikrai susigundo darbų pirkimu. Juo labiau , kad mokymo sistema (neakivaizdininkų) yra labiau formali. Pateikiama sugromuluota medžiaga, namų darbai nereikalaujantys didelių analizių ar studijų.

*Nereikalaudami per 5 metus, per mėnesį nori padaryti profesorium.

Jei turėčiau daug pinigų , taupyčiau nervus ir darbą tikrai pirkčiau. Bent prie šiandieninės sistemos.

visi kalti, aplinka kalta, tik ne pats ... O gal dėstytojai tuos darbus atmetė todėl, kad jie ir buvo verti tik atmetimo? Tokių išvadų studentai nepadarė?

*Retorinis klausimas. Kam toks studentas su tokiu požiūriu į mokslą reikalingas darbo rinkoje? Ar diplomas jam apskritai reikalingas ?

Galų gale savigarba kenčia, kai mokaisi neaiško ko ir neaiškiu tikslu.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 05 14, 16:47)
Puikus komentaras. Tik turiu pastebėti, kad faktos jok "gadinasi nervai, džiovinamos smegenys" ir pan, nereiškia, kad darbą reikia pirkti. Jei būtų labai lengva viską parašyti, tai ir pats diplomas netektų savo vertės  4u.gif
Mano nuomone niekas ir nesikeis jei sistema bus ne keičiama, o palaikoma einant per aplinkui. Taip universitetai iš pažiūros imasi veiksmų, bet ar kas pasikeis jei visuomenė toleruos tuos pirkimus? Ar reikia užmerkti akis prieš netinkamą sistemą ar bandyti ją keisti?

Jei visus 5 mokslo metus rašomieji darbai būtų rašomi kaip privaloma, o ne duodama viskas sukramtyta, o reik tik pasibaigt, gal būtų viskas šiek tiek kitaip. Aš pati rašiau savo BBD, rašiau taip kaip sugebėjau, juo labiau , kad paaiškimimų kaip rašyta , kas turi būti nebuvo. Mes net tarpusavyje pasišnibždėjom, kad galbūt kai kurie dėstytojai specialiai daro spaudimą, o patys darosi sau bizniuką biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mementoo @ 2013 05 14, 16:49)
visi kalti, aplinka kalta, tik ne pats ...  O gal dėstytojai tuos darbus atmetė todėl, kad jie ir buvo verti tik atmetimo? Tokių išvadų studentai nepadarė?

*Retorinis klausimas. Kam toks studentas su tokiu požiūriu į mokslą reikalingas darbo rinkoje? Ar diplomas jam  apskritai reikalingas ?

Galų gale savigarba kenčia, kai mokaisi neaiško ko ir neaiškiu tikslu.

Gal ir buvo. Bet tada paaiškinkit priežastis, esmines klaidas.

O jūs manot kad išsilavinimas darbo rinkoje ką nors lemia ? Diplomas šiais laikais tik popierius. Jis absoliučiai bevertis. Todėl daug studentų perka diplominius darbus, diplomus nes išsilavinimas tapo bevertis.
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 05 14, 16:59)
Aš pati rašiau savo BBD, rašiau taip kaip sugebėjau, juo labiau , kad paaiškimimų kaip rašyta , kas turi būti nebuvo. Mes net tarpusavyje pasišnibždėjom, kad galbūt kai kurie dėstytojai specialiai daro spaudimą, o patys darosi sau bizniuką  biggrin.gif

Papildyta:

O jūs manot kad išsilavinimas darbo rinkoje ką nors lemia ? Diplomas šiais laikais tik popierius. Jis absoliučiai bevertis. Todėl daug studentų perka diplominius darbus, diplomus nes išsilavinimas tapo bevertis.

mokėtės nereikalingo dalyko, jums visiškai neįdomaus, tik dėl dokumento, patvirtinančio išsilavinimą? Man keista iš studento išgirsti, kad nepaaiškino kaip rašyti cool.gif Iš studento, ne iš antros klasės mokinio.

Priežastys jūsų pačios išvardintos žemiau. Manymas, kad išsilavinimas nieko nereiškia, kad kažkas sukūrė nereikalingą programą ir privertė mokytis. Užtai tiek jaunų bedarbių, išsilavinusių, bent jau formaliai , bet visiškai niekam nereikalngų.
Atsakant į klausimą - manau kad reiškia labai daug. Prieš renkantis savo kelią, ypač prieš pasirenkant tokį atsakingą dalyką kaip studijas universitete- reikia įvertinti savo gebėjimus, savo interesus, norus, įvertinti rinką, o ne stačia galva pulti bet kur. Jei mokaisi tik dėl popieriaus- tai ir tokioje konkurencingoje rinkoje tampi beverčiu. Niekas nedraudė kitokio pasirinkimo.
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 05 14, 14:59)
Jei visus 5 mokslo metus  rašomieji darbai būtų rašomi kaip privaloma, o ne duodama viskas sukramtyta, o reik tik pasibaigt, gal būtų viskas šiek tiek kitaip. Aš pati rašiau savo BBD, rašiau taip kaip sugebėjau, juo labiau , kad paaiškimimų kaip rašyta , kas turi būti nebuvo. Mes net tarpusavyje pasišnibždėjom, kad galbūt kai kurie dėstytojai specialiai daro spaudimą, o patys darosi sau bizniuką  biggrin.gif
Papildyta:

Na tai gal reikėtų keisti tokius dalykus? Ar absoliučiai visi dėstytojai atsisako kažką paaiškint jei prašo visa grupė? Ar visokios studentų tarybos yra tik dėl vaizdo ar rrenginių organizavimui, negali bendradarbiaujant su universitetu sudaryti programą studijuojantiems padėti išmokti rašyti? Tuo pačiu norisi sakyti, kad studentas jau turėtų būtii gn savarankiška asmenybė, kuriai nereikia visko sukramtyti ir padėti ant lėkštutės. Dar suprantama kai žinių ir įgūdžių trūksta bakaluro studentams, bet kai tokiais dalykais bėdavojasi magistrai ir perka darbus doh.gif
Gal pas pakomentuos sutartis su universitetu ir kas ten parašyta apie universiteto ir jo darbuotojų pareigas/atsakomybę prieš studentą? Konkrečiai ar privalo dėstytojai/darbų vadovai komentuoti studento darbus, nurodyti klaidas, kada ir kiek padėti?
Paprieštarausiu dėl diplomo vertės. Matyt nėra tai tik popierėlis jei tiek žmonių studijuoja mirksiukas.gif O, kad išsilavinimas bevertis, tai mano nuomone yra absurdiškas teiginys. Greičiausiai kalbama apie universitetinio išsilavinimo kokybę. Taip, yra atvejų kai universitetų suteikiama paslauga yra žemesnės nei derėtų kokybės, bet ir studento požiūris į mokslą daug reiškia, apsprendžia santykį su kolegom bei universiteto darbuotojais. Na taip pamąsčius, kaip galima rimtai žiūrėti į studijas jei nuostata tokia, kad diplomas nieko vertas, darbą galima pirkti ir pan? Asmeniškai netaikau, čia tik pasvarstymai 4u.gif
Atsakyti
Jolantoska, čia kur neaiškina, kaip rašyti? Kuris univeras?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2013 05 14, 17:19)
mokėtės nereikalingo dalyko, jums visiškai neįdomaus, tik dėl dokumento, patvirtinančio išsilavinimą?  Man keista iš studento išgirsti, kad nepaaiškino kaip rašyti  cool.gif Iš studento, ne iš antros klasės mokinio.

Priežastys jūsų pačios išvardintos žemiau. Manymas, kad išsilavinimas nieko nereiškia, kad  kažkas sukūrė nereikalingą programą ir privertė mokytis. Užtai tiek jaunų bedarbių, išsilavinusių, bent jau formaliai , bet visiškai niekam nereikalngų. 
Atsakant į klausimą - manau kad reiškia labai daug. Prieš renkantis savo kelią, ypač prieš pasirenkant tokį atsakingą dalyką kaip studijas universitete- reikia įvertinti savo gebėjimus, savo interesus, norus, įvertinti  rinką, o ne stačia galva pulti bet kur. Jei mokaisi tik dėl popieriaus- tai ir tokioje konkurencingoje rinkoje tampi beverčiu. Niekas nedraudė kitokio pasirinkimo.

Pasirinkau dalyką, kuris man labai įdomus ir su kuriuo sieju savo ateitį. Gal dėl to , kad stojau būdama 30, labai atsakingai rinkaus . Ir nors man 35 yra daugybė dalykų , kurių nežinau ir nesuprantu , bet nesigėdiju paklaust. Bet jei dėstytoja , mano darbo vadovas atsako panašiai taip kaip jūs ir aš darau taip kaip suprantu, o man vis sako ne taip ir nepaaiškina kaip tai jau sorry tada aš turbūt ne universitete turėčiau mokytis o vaikų darželyje. Diplominis darbas rašomas vieną kartą
Jūs šnekat apie konkurencingą rinką, prašau. Dalyvavau pokalbyje dėl darbo. Būsimas darbdavys pasakė pokalbio metu "man diplomo nereikia, man reikia darbuotojo".
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2013 05 14, 17:31)
Na tai gal reikėtų keisti tokius dalykus? Ar absoliučiai visi dėstytojai atsisako kažką paaiškint jei prašo visa grupė? Ar visokios studentų tarybos yra tik dėl vaizdo ar rrenginių organizavimui, negali bendradarbiaujant su universitetu sudaryti programą studijuojantiems padėti išmokti rašyti? Tuo pačiu norisi sakyti, kad studentas jau turėtų būtii gn savarankiška asmenybė, kuriai nereikia visko sukramtyti ir padėti ant lėkštutės. Dar suprantama kai žinių ir įgūdžių trūksta bakaluro studentams, bet kai tokiais dalykais bėdavojasi magistrai ir perka darbus  doh.gif
Gal pas pakomentuos sutartis su universitetu ir kas ten parašyta apie universiteto ir jo darbuotojų pareigas/atsakomybę prieš studentą? Konkrečiai ar privalo dėstytojai/darbų vadovai komentuoti studento darbus, nurodyti klaidas, kada ir kiek padėti?
Paprieštarausiu dėl diplomo vertės. Matyt nėra tai tik popierėlis jei tiek žmonių studijuoja  mirksiukas.gif  O, kad išsilavinimas bevertis, tai mano nuomone yra absurdiškas teiginys. Greičiausiai kalbama apie universitetinio išsilavinimo kokybę. Taip, yra atvejų kai universitetų suteikiama paslauga yra žemesnės nei derėtų kokybės, bet ir studento požiūris į mokslą daug reiškia, apsprendžia santykį su kolegom bei universiteto darbuotojais. Na taip pamąsčius, kaip galima rimtai žiūrėti į studijas jei nuostata tokia, kad diplomas nieko vertas, darbą galima pirkti ir pan? Asmeniškai netaikau, čia tik pasvarstymai  4u.gif

Niekas neprašo ant lėkštutės. Tiesiog bent paaiškinti kur yra klaidos , ką reikėtų taisyti. O ne pasakius "viskas čia negerai" atmesti, o paprašius paaiškinti pasakoma, kad visas darbas yra niekinis.
Kaip galima rimtai žiūrėti į išsilavinimą jei dėstytojai tiesiai pasako "juk jūs ne mokytis atėjot, o diplomo" ir dar priduria, kad tas diplomas tik poperius , kuris dūlės stalčiuje ir niekam nebus reikalingas.
Papildyta:
QUOTE(laukianti29 @ 2013 05 14, 19:40)
Jolantoska, čia kur neaiškina, kaip rašyti? Kuris univeras?smile.gif

Ir tau aktuali tema ? biggrin.gif
Atsakyti
tai kad aš čia ne vieną komentarą parašius. be ironijos, įdomu, kuris univeras. Nes, VU turi, MRUNI turi.
Atsakyti
Nepirkciau. Turiu galva ir megstu ja naudotis.
Sazine taip pat. ax.gif
Atsakyti
Bakalaurini pati rasiau, magistrini siuo metu irgi damusineju pati. Sunku, bet turiu tiksla ir ji siekiu igyvendinti savarankiskai.
Sekmes visos rasancioms ginime 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantoska @ 2013 05 14, 17:51)
Pasirinkau dalyką, kuris man labai įdomus ir su kuriuo sieju savo ateitį. Gal dėl to , kad stojau būdama 30, labai atsakingai rinkaus . Ir nors man 35 yra daugybė dalykų , kurių nežinau ir nesuprantu , bet nesigėdiju paklaust. Bet jei dėstytoja, mano darbo vadovas atsako panašiai taip kaip jūs ir aš darau taip kaip suprantu, o man vis sako ne taip ir nepaaiškina kaip tai jau sorry tada aš turbūt ne universitete turėčiau mokytis o vaikų darželyje. Diplominis darbas rašomas vieną kartą
Jūs šnekat apie konkurencingą rinką, prašau. Dalyvavau pokalbyje dėl darbo. Būsimas darbdavys pasakė pokalbio metu  "man diplomo nereikia, man reikia darbuotojo".
Papildyta:
Niekas neprašo ant lėkštutės. Tiesiog bent paaiškinti kur yra klaidos , ką reikėtų taisyti. O ne pasakius "viskas čia negerai" atmesti, o paprašius paaiškinti pasakoma, kad visas darbas yra niekinis.
Kaip galima rimtai žiūrėti į išsilavinimą jei dėstytojai tiesiai pasako "juk jūs ne mokytis atėjot, o diplomo" ir dar priduria, kad tas diplomas tik poperius , kuris dūlės stalčiuje ir niekam nebus reikalingas.

Kazin istoriskai nuo ko prasidejo tas nevertinimas - nuo destytoju ar nuo studentu? Dabar neatseksi, bet mano galva tai abipusis dalykas. Studentas destytojui pasako, kad cia tik popierius ir jis nieko nereiskia/mokausi tik del popieriaus ir t.t., tada destytojas tai atkartoja kitiems studentams, kurie kitiems destytojams.... Jau minejau, kad toks tautinis mentalitetas, kad pirmoj vietoj visos prestizines to meto specialybes, prestiziniuose universitetuose, tada visokios specialybiu ir universiteto prestiziskumo variacijos, tada apskritai belenkas belenkur, bet svarbu giminem ir kaimynam gali pasigirt, kad tavo vaikas mokslus baige ir tik kazkur saraso pabaigoj norima profesija/norimas issilavinimas atitinkantys galimybes, sugebejimus ir poreikius. Aisku skaudu tiek saziningiems destytojams, tiek saziningiems studentams kai ju darbas nurasomas. Mano supratimu darbu pirkimas su tuo glaudziai susijes. Jei negerbi sutarties su mokymo istaiga ir destytojai pro pirstus ziuri i tokias machinacijas ar prie ju prisideda, tai tik skatina tolesne nepagarba. Taip ir diplomas nuvertinamas. O tas mokymasis del bet ko, tik ne ziniu dar is mokyklos atejes. Kiek vaiku mokosi, kad ateiti zinotu? O kiek mokosi tik kiek reikia gaut gera ivertinima per kontrolini/eggzamina ir pamirsta kita diena?
Su darbdaviu irgi suprantama. Jei praktika pirkti darba yra paplitusi ir niekam nepaslaptis, kad tai vyksta, tai ir darbdavio reakcija tokia. O ka Jus sakytumet? "Nesvarbu koks tu darbuotojas, bile diploma turi. Ir dar is prestizinio universiteto"? thumbup.gif
Suprantu Jusu pykti ir nuoskauda, kad esat kaip ant ledo palikta be jokiu kabliuku, kad bent pati issikapstytumet 4u.gif Butent del to ir kartoju, kad sistema reikia keisti, reikia keltidiskusijas apie tai, judinti universitetu valdzia, destytojus, visus susijusius su studijom. Juk patyleti ir nusipirkti darba kogero lengviausia iseitis g.gif Nepagalvojama, kad dabar nutylejus, bardakas nesibaigs, i ta pati s... ilips kiti. Gal reik surinkt tuos s..., o ne murkdytis metai is metu? 4u.gif
Atsakyti