QUOTE(mementoo @ 2013 05 14, 17:19)
mokėtės nereikalingo dalyko, jums visiškai neįdomaus, tik dėl dokumento, patvirtinančio išsilavinimą? Man keista iš studento išgirsti, kad nepaaiškino kaip rašyti

Iš studento, ne iš antros klasės mokinio.
Priežastys jūsų pačios išvardintos žemiau. Manymas, kad išsilavinimas nieko nereiškia, kad kažkas sukūrė nereikalingą programą ir privertė mokytis. Užtai tiek jaunų bedarbių, išsilavinusių, bent jau formaliai , bet visiškai niekam nereikalngų.
Atsakant į klausimą - manau kad reiškia labai daug. Prieš renkantis savo kelią, ypač prieš pasirenkant tokį atsakingą dalyką kaip studijas universitete- reikia įvertinti savo gebėjimus, savo interesus, norus, įvertinti rinką, o ne stačia galva pulti bet kur. Jei mokaisi tik dėl popieriaus- tai ir tokioje konkurencingoje rinkoje tampi beverčiu. Niekas nedraudė kitokio pasirinkimo.
Pasirinkau dalyką, kuris man labai įdomus ir su kuriuo sieju savo ateitį. Gal dėl to , kad stojau būdama 30, labai atsakingai rinkaus . Ir nors man 35 yra daugybė dalykų , kurių nežinau ir nesuprantu , bet nesigėdiju paklaust. Bet jei dėstytoja , mano darbo vadovas atsako panašiai taip kaip jūs ir aš darau taip kaip suprantu, o man vis sako ne taip ir nepaaiškina kaip tai jau sorry tada aš turbūt ne universitete turėčiau mokytis o vaikų darželyje. Diplominis darbas rašomas vieną kartą
Jūs šnekat apie konkurencingą rinką, prašau. Dalyvavau pokalbyje dėl darbo. Būsimas darbdavys pasakė pokalbio metu "man diplomo nereikia, man reikia darbuotojo".
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2013 05 14, 17:31)
Na tai gal reikėtų keisti tokius dalykus? Ar absoliučiai visi dėstytojai atsisako kažką paaiškint jei prašo visa grupė? Ar visokios studentų tarybos yra tik dėl vaizdo ar rrenginių organizavimui, negali bendradarbiaujant su universitetu sudaryti programą studijuojantiems padėti išmokti rašyti? Tuo pačiu norisi sakyti, kad studentas jau turėtų būtii gn savarankiška asmenybė, kuriai nereikia visko sukramtyti ir padėti ant lėkštutės. Dar suprantama kai žinių ir įgūdžių trūksta bakaluro studentams, bet kai tokiais dalykais bėdavojasi magistrai ir perka darbus
Gal pas pakomentuos sutartis su universitetu ir kas ten parašyta apie universiteto ir jo darbuotojų pareigas/atsakomybę prieš studentą? Konkrečiai ar privalo dėstytojai/darbų vadovai komentuoti studento darbus, nurodyti klaidas, kada ir kiek padėti?
Paprieštarausiu dėl diplomo vertės. Matyt nėra tai tik popierėlis jei tiek žmonių studijuoja

O, kad išsilavinimas bevertis, tai mano nuomone yra absurdiškas teiginys. Greičiausiai kalbama apie universitetinio išsilavinimo kokybę. Taip, yra atvejų kai universitetų suteikiama paslauga yra žemesnės nei derėtų kokybės, bet ir studento požiūris į mokslą daug reiškia, apsprendžia santykį su kolegom bei universiteto darbuotojais. Na taip pamąsčius, kaip galima rimtai žiūrėti į studijas jei nuostata tokia, kad diplomas nieko vertas, darbą galima pirkti ir pan? Asmeniškai netaikau, čia tik pasvarstymai
Niekas neprašo ant lėkštutės. Tiesiog bent paaiškinti kur yra klaidos , ką reikėtų taisyti. O ne pasakius "viskas čia negerai" atmesti, o paprašius paaiškinti pasakoma, kad visas darbas yra niekinis.
Kaip galima rimtai žiūrėti į išsilavinimą jei dėstytojai tiesiai pasako "juk jūs ne mokytis atėjot, o diplomo" ir dar priduria, kad tas diplomas tik poperius , kuris dūlės stalčiuje ir niekam nebus reikalingas.
Papildyta:
QUOTE(laukianti29 @ 2013 05 14, 19:40)
Jolantoska, čia kur neaiškina, kaip rašyti? Kuris univeras?
Ir tau aktuali tema ?