QUOTE(Justesea @ 2013 11 01, 15:26)
pem8, viskas priklauso nuo to, kaip žiūri į gyvenimą... Jei pragmatiškai, tai viskas paprasta - kažkas trukdo jaustis gerai, tai tą ir nutrauki. O jei žiūri filosofiškai, ieškai, kodėl taip vyksta ir dažniausiai randi Mano absoliuti dauguma draugių pagal PT augina vaikus, na visko būna, bet kažkaip išlipa iš tų krizių. Aš ir pati jaučiuosi kažkokia pavėpus ir irzli, mama vis bandė pasakyt, kad gal nuo trejų metų žindymo non stop ir dar dviejų vaikų vienu metu, gal mano organizme medžiagų nėra. Nuėjau, išsityriau - yra ir net nemažai. Vienos tik mažiau, na bet pagersiu papildą ir bus. Tai va žindymo apkaltint negaliu, tiesiog supratau, kad dėl savo nuovargio esu kalta tik pati, su savim reikia dirbti visų pirma, o ne su vaikais. Aišku labai svarbu yra atitrūkti, skirti laiko sau ir sutinku, kad situacija sudėtingėja, jei tai visiškai neįmanoma. Tokiu atveju turbūt reikėtų ieškoti būdų, kaip su vaikais paįvairinti kasdienybę, pakeisti aplinką. O kartais dėl tų naktinių žindymų suveikia elementarus mamos nusiraminimas, nes vaikas gali dažnai keltis vien dėl mamos įtampos, nuolatinio galvojimo "o ne, ir vėl, nu tik ne vėl". O gal giliai viduj suvokus, kad tai visiškai laikina, o vaikui labai reikalinga, nes jis dabar visko mokosi, jo gyvenimas intensyvus visom prasmėm kaip niekad, o nervų sistemos niekas geriau nenuramina kaip naktinis žindymas, gal visu tuo patikėjus ir susitaikius, ims ir nurims tas naktinis nenuorama? Bet čia tik mano "filosofijos". Apskritai aš manau, kad už mamą niekas geriau nejaučia, ko reikia jos vaikui, tik ne visos mamos išdrįsta savo širdies, savo nuojautos paklausti, o be reikalo, nes atsakymas ten visada yra
nežinau nežinau... manau, kad vaikui labiausiai reikalinga gyva, sveika ir stabili mama. kartais, deja, sąlygos yra tokios, kokios yra. be galimybių nei kažkaip atsitraukti, nei tą kasdienybę labiau paįvairinti. logikos jos naktiniuose manęs žadinimuose aš nepagaunu. kaži, ar čia gali kažką papsichoanalizuoti... būna naktų, kai tik tris kartus tepažadina. būna, kad ima ir išvis atsikelia 3.30 (mėgstamas laikas). atrodo, jei ne tos baisios naktys, dar galėtum kažkaip traukti. na bet dabar. aišku, su tuo žindymu yra taip, kad galiausiai patenki į užburtą ratą, nes keliu ir klausimą, ar atjunkymas (pats procesas) nebūtų dar sunkesnis nei gumos tempimas. jei klyktų kokias tris naktis? dievulėliau, neatlaikyčiau. tai va, jaučiu, kad ir nenutraukiu greičiau dėl to, kad to verksmo bijau, o ne kad suvokiu aukščiausiąją žindymo prasmę.
beje, įdomu, kad mūsų antri vaikai ne tik kad gimę vos per kelias dienas, bet ir vardą tą patį turi