Įkraunama...
Įkraunama...

Kas lemia žindymo sėkmę?

QUOTE(Indreru @ 2013 03 04, 12:30)
Laba diena, Jums rašo mamytė Indrė. ...

Miela Indre / Indreru,

jeigu naujagimui niekaip nepavyksta gerai priglusti prie krūties, vertėtų pasitikrinti ar jis neturi “prisegto” liežuvio, t.y., ar ne per trumpas kūdikio liežuvio pasaitėlis >> knygoje, kurią Jūs turite, p.132-136

Konjugacinė/„fiziologinė“ naujagimių gelta (daugiau apie ją – p.120-130) paprastai atsiranda dėl naujagimio neprivalgymo ir ilgiau užtrunka, jeigu tęsiasi neprivalgymas.

Antspenis (p.182) , savo materijos sluoksniu, blokuoja dalį nervinių impulsų, refleksiškai skatinančių naujo pieno gamybą ir jau pagaminto pieno tekėjimą iš krūties (FIZIOLOGIJA). Be to, mažiau efektyvus, negu prigludus prie nuogos krūties, gali būti ir pats ŽINDIMAS

3 savaičių amžiaus kūdikiui per parą reikėtų pieno kiekio lygaus maždaug 1/6 -1/5 kūno masės. 4000 g sveriančiam kūdikiui reikėtų maždaug 700-800 ml pieno per parą. Taigi, būnant vienu metu abiejose mamos krūtyse 100 – 120 ml pieno, mama gali išmaitinti kūdikį, tokiu pieno kiekiu jį maitindama 7 kartus per parą.

Dėl perspektyvos. Pabandykite, gal pavyktų kūdikį privilioti pasilikti prie krūties, pasinaudojant ŽINDYMO PAPILDIKLIU (p.264-267), per kurį galėtumėte tiekti anksčiau ištrauktą pieną ir mišinį (kol savo pieno neužtektų). Tuo būdu kūdikis ir pavalgytu, ir priprastų būti prie krūties, mokytųsi žįsti, ir papildomai skatintų naujo pieno gamybą krūtyse.

Sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, noriu ir aš Jūsų nuomonių. Negaliu sakyti, kad turim bėdą, bet mažiukas (12 dienelių) valgo labai nereguliariai, o naktimis tiesiog "kabo" ant krūties.
Po gimimo noriai ėmė krūtį i viskas atrodė gerai, kol nepradėjo kristi svoris (per dvi dienas daugiau nei 12 proc.), tada primaitinom mišinuku kelias dienas kol atsirado pieno ir pradėjo augti svoris (primaitinom kaip ir sakot, per vamzdelį). Dabar pienuko tikrai užtenka, svoris auga, tuštinasi manau pakankamai, tiesa, paskutines dvi dienas kiek paviduriuoja, bet gyd sako, kad nieko baisaus - greičiausiai nuo pienuko.
Viskas atrodytų neblogai, bet dieną pvz pavalgo apie 9 val kokią valandą/pusantros ir tada apie 3-4 val miega (žadint per prievartą nežadinu, nes tada išvis neima krūties, tik verkia ir visas neramus), paskui pavalgo trumpai, vėl pamiega porą val ir vakarinis maitinimas virsta pragaru - maitinu valandą/dvi/tris, bet tik paguldau (po to kai jau pats nustumia krūtį arba paleidžia, arba užmiega žįsdamas), po kelių min vėl zirzia ir ieško krūties. Paskutinę naktį tai tiesiog prakabojo ant krūties - pažindžia kelias min ir miega, paguldau - ašaros. Pervystau, nusiprausiam, pabūdrauja, vis galvoju išsibudins ir normaliai pažįs, bet situacija ta pati. Visą naktį taip sėdėti sunku ir fiziškai ir psichologiškai, kas baigiasi ašarom, o tai prie gero neveda.. Ką darom blogai? Dabar va irgi - žindžia geras dvi val, jau pats nustumia krūtį, bet tik paguldau - vėl triukšmas.. Pasiimu ant rankų, bet jau matau, kad tik žaidžia su speneliu ir nieko nebevalgo..
Ačiū už ats ir nuomones
Atsakyti
Zigzagas, 4u.gif
negaliu išsiųst- pilna dėžutė pas Jus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki. Gal galit pasakyti kaip greitai susitvarko pieno gamyba pasikeitus 'paklausai'. Itariu kad pienuko staigiai mazeja, trecia diena kankinames, situacija negereja. Uzvakar dukryte visa diena akiu nesumerke - valge kas 1-1, 5 val. Nakti zadinau kas 3 val, bet zindo labai trumpai. Vakar vel tas pats - jokio miego diena, istisinis kabejimas ant (.) Galvojau cia pieno krize ( mum 10 sav), bet siandien jau kyla minciu kad pienukas tuoj dings visai. Nuo ryto vis alkana, zindo kol uzmiega, po 5-10 min vel nori arba spauna akivaizdziai tuscia kruti ir vel kumstis burnoj, asaros. Nebezinau ka daryt, nesinori vaiko badu marint, kaitalioju viena kruti po kitos, bet pati jauciu kaip pienukas atiteka vis reciau - mergaite turbut speja suvirskinti kad pries tai atbego ir taip pasaka be galo...
Atsakyti
[quote=Košė-Malošė,2013 03 13, 13:06]
Zigzagas, 4u.gif
negaliu išsiųst- pilna dėžutė pas Jus mirksiukas.gif
[/quot

Išsivaliau jau smile.gif Net nepastebėjau..
Atsakyti
Sveiki, noriu jums padekoti gerb Vitkauskai, jus ikvepete mane rasyti diplomini darba apie zindymo nauda, ikvepta savo patirtimi ir jusu knyga, straipsniais buvau ivertinta auksciausiu balu, dziaugiuosi kad priverciau susimastyti auditorija ir bendramoksles. thumbup.gif
Atsakyti
Merginos,

Man labai labai reikia pagalbos! Mano mazyliui 6.5 men, puikiai maitinau pati, dabar pradejau primaitinti jis valgo kose 3 kartus per diena ir atsisako gerti mano piena! Pries tai po koses uzgerdavo mano pienu, dabar atisako. Jau antra diena taip, krutys tiesiog plysta!!! Nakti geria piena kas 2-3 val. Tai: 1. ka man daryti su pienu diena, 2. ar susireguliuos pieno gamyba pagal vaika? 3. ar nedings tas pienas visai, jei negeria diena, o tik nakti, 3. gal nuimti primaitinimus ???? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2013 03 25, 19:18)
Merginos,

Man labai labai reikia pagalbos! Mano mazyliui 6.5 men, puikiai maitinau pati, dabar pradejau primaitinti jis valgo kose 3 kartus per diena ir atsisako gerti mano piena! Pries tai po koses uzgerdavo mano pienu, dabar atisako. Jau antra diena taip, krutys tiesiog plysta!!! Nakti geria piena kas 2-3 val. Tai: 1. ka man daryti su pienu diena, 2. ar susireguliuos pieno gamyba pagal vaika? 3. ar nedings tas pienas visai, jei negeria diena, o tik nakti, 3. gal nuimti primaitinimus ???? doh.gif

Kur skubi kad net 3 primaitinai 6men.?! Zmogui visas gyvenimas pries akis, spes pavalgyt smile.gif
Mp nekeiciams jokiom kosem ar pan. iki metu (ir ilgiau- individualu) mp- mitybos pagrindas, kada nori, kiek nori.
Mp visada PRIES ragavima ar paskanavima. Ir negrusk normos
Esmine klaida- per staigus primaitinimas net 3k.dienoj ( nebent paragauja po puse saukstuko, bet tuomet imtu kruti)
Ragaukit kose pirmoj dienos pusej, daugiau oda-oda kontakto (nesiulant kruties) tai paskatins nora zysti
(neduoti buteliuko ir ciulptuko)
Pienuko turi ir jo bus ;-)
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2013 03 25, 19:29)
Kur  skubi kad net 3 primaitinai 6men.?! Zmogui visas gyvenimas pries akis, spes pavalgyt smile.gif
Mp nekeiciams jokiom kosem ar pan. iki metu (ir ilgiau- individualu) mp- mitybos pagrindas, kada nori, kiek nori.
Mp visada PRIES ragavima ar paskanavima. Ir negrusk normos
Esmine klaida- per staigus primaitinimas net 3k.dienoj ( nebent paragauja po puse saukstuko, bet tuomet imtu kruti)
Ragaukit kose pirmoj dienos pusej, daugiau oda-oda kontakto (nesiulant kruties) tai paskatins nora zysti
(neduoti buteliuko ir ciulptuko)
Pienuko turi ir jo bus ;-)

Nuo rytojaus nuimu pusrycius, bus tik pietus (darzoves) ir vakariene (kruopos). Ar gerai ? g.gif Primaitinima pradejau nuo 5.5 men. Suvalgo jis nemazai apie 100-200 ml, kaip kada. Bandysim grizt i vezias, nes man sokas istiko kai antra diena kaip vaikas dienom nebevalgo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2013 03 25, 22:57)
Nuo rytojaus nuimu pusrycius, bus tik pietus (darzoves) ir vakariene (kruopos). Ar gerai ?  g.gif Primaitinima pradejau nuo 5.5 men. Suvalgo jis nemazai apie 100-200 ml, kaip kada. Bandysim grizt i vezias, nes man sokas istiko kai antra diena kaip vaikas dienom nebevalgo  doh.gif

Labai gerai, kad laiku susizgribai. Nusiramink ;-)
Kruopas rekomenduojama pirmoj d. pusej- is ju vaikutis gauna daugiau energijos, jos yra maistingesnes.
Visi nauji prod. skanaujami pirmoj d. pusej.
Suaugusiems ir maziems skystis- pries maista. Jei geriam po- tunkam, jovala skrandyje padarom.
Jei neforsavot, tai per menesi ivedet/ragavo 4-5 grudus /darzoves.
Koses be druskos, cukraus.
Yra paskaita internete: http://mamospienas.l...kiu-maitinimas/
mama-mamai tel. pataria www.pradzia.org
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2013 03 26, 00:54)
Labai gerai, kad laiku susizgribai. Nusiramink ;-)
Kruopas rekomenduojama pirmoj d. pusej- is ju vaikutis gauna daugiau energijos, jos yra maistingesnes.
Visi nauji prod. skanaujami pirmoj d. pusej.
Suaugusiems ir maziems skystis- pries maista. Jei geriam po- tunkam, jovala skrandyje padarom.
Jei neforsavot, tai per menesi ivedet/ragavo 4-5 grudus /darzoves.
Koses be druskos, cukraus.
Yra paskaita internete: http://mamospienas.l...kiu-maitinimas/
mama-mamai tel. pataria www.pradzia.org

Nauja produkta ivedinejau kas 4 dienas. Daktare liepe duoti kruopas vakarienei (nezinau kodel). Tai pienuka kaip skysti man duoti pageri pries koses, taip? ir nesvarbu kiek paskui kokses mazylis suvalgys, nebutinai tuos 200 suvalgyti ? I koses tikrai nededu nei cukraus neidruskos. Vandens jis atsisako gerti. I kruopu kose idedu banano, obuoliuko arba kriauses, atskirai uzkandziauti tyrelem neduodu. Duodu kukuruza, ryziu traputi paseileti.
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2013 03 26, 09:16)
Nauja produkta ivedinejau kas 4 dienas. Daktare liepe duoti kruopas vakarienei (nezinau kodel). Tai pienuka kaip skysti man duoti pageri pries koses, taip? ir nesvarbu kiek paskui kokses mazylis suvalgys, nebutinai tuos 200 suvalgyti ? I koses tikrai nededu nei cukraus neidruskos. Vandens jis atsisako gerti. I kruopu kose idedu banano, obuoliuko arba kriauses, atskirai uzkandziauti tyrelem neduodu. Duodu kukuruza, ryziu traputi paseileti.

Kad geriau miegotu patare duoti kruopu vakarienei... Bet siaip tikrai labai skubate. anksti pradejote primaitinti ir darzovemis ir kruopomis kartu. Kiek domejausi ivedineti nauja produkta reikia mazomis porcijomis ir tikrai ne kas 4 dienas. Mes pradejome nuo saukstuko. Antra diena jau davaiu dvi, trecia trys. Tik po savaites iveziau nauja produkta. irgi sauksteli, po to du...ir taip su kiekviena nauja darzove biggrin.gif Mes ragavome po viena darzove vos nuo 6.5 men. Tai pirma kruopiene buvo apie 8 men. tik ir irgi saukstelis. g.gif Ar viduriai nesukietejo vaikui nuo tiek daug nauju produktu? g.gif
Atsakyti