Manau, kad daug itakos turi kaip pavyksta paciai su savimi sutarti ir islaikyti balansa:) Nors neplanavau bet maitinau iki 1metu 3men. Paskui tiesiog, pajutau- metas baigti.
Miaumiukas, matau skaitai.
Nesykle skirta kudikiams nuo gimimo yra tokia nesykle kudikiams nuo gimimo
Paieskok internete, turetu buti imanoma kazka panasaus isigyti ir Lietuvoje.
Beje, pasirasau po kiekvienu Milk zodziu sioje temoje
Nesykle skirta kudikiams nuo gimimo yra tokia nesykle kudikiams nuo gimimo
Paieskok internete, turetu buti imanoma kazka panasaus isigyti ir Lietuvoje.
Beje, pasirasau po kiekvienu Milk zodziu sioje temoje
QUOTE(Milk @ 2014 02 15, 17:37)
Mamytės,
Kitų mamų ilgametės patirties (kuria aktyviai domiuosi) įkvėpta ir savo nedidelia patirtimi remdamasi norėčiau visas padrąsinti nebijoti būti mamomis ir klausyti savo mažylių poreikių bei savo intuicijos. Juk dažniausiai suabejojame tuomet, kai įsikiša giminės, draugai ir šiaip pažįstami su savo nuomone. Jeigu mažylis ilgai būna prie krūties, tai žiūrėk tuoj susilauksi komentaro, kad pieno trūksta arba dar juokingiau - kad per liesas! Jeigu miega tik mamai ant rankų, tai jau turėsi "rankinuką" visam gyvenimui. Sąrašą galimą tęsti ilgai...aš irgi susilaukiau tokio pobūdžio komentarų savo laiku, tačiau man buvo vienodai, nes žinojau,kad mano vaikučiui šilčiausia, jaukiausia ir geriausia pas mane ant krūtinės. Ten ir miegodavo pirmą mėnesį. Kai jau alpdavau iš nuovargio, pasiguldydavau šalia, pasakydavau, kad labai pavargau, kad būsiu šalia, o jis pažiūrėdavo į mane savo didelėm protingom akim ir užmigdavo. Viską mažyliai supranta ir nieko nedaro specialiai iš piktumo, o tiesiog tenkina savo elementarius poreikius.
Vėliau, kai mažylis pradėjo išskirti save iš aplinkos ir suprato, kad čia yra taip pat saugu, kaip buvo mamos pilvelyje, pradėjo miegoti savo lovelėje (ji prie pat mūsų lovos ir viename lygyje be jokių sienelių), dar vėliau ir dienomis mažiau ant rankų pradėjo prašytis, juk pasaulis aplink toks įdomus, reikia viską ištyrinėti, išbandyti...pirmi mėnesiai turbūt sunkiausi, nes reikia apsiprasti visiems kartu ir fiziškai atsigauti po gimdymo, vėliau bus vis lengviau. O jeiu mažylis keliasi 10 kartų per naktį, kad patrauktų pienuko porą gurkšnių ir toliau miegotų, vadinasi jam to reikia, jam tai labai svarbu. Man būdavo, kad pabusdavau naktį, negalėdavau užmigti arba konors išsigąsdavau ir taip norėdavau pažadinti šalia ramiai miegantį vyrą, bet nesinorėdavo trukdyti jo miego, tad pakentėdavau, kol vėl miegas suimdavo. Juk mažylis negali pakentėti, kaip kad mes, jam reikia įsitikinti, kad mama šalia, arba tėtis
Kažkurioje šio forumo temoje perskaičiau auksinius vienos mamos žodžius - kam stumti mažylį nuo savęs, kai su laiku jis pats atsiskirs...
Kitų mamų ilgametės patirties (kuria aktyviai domiuosi) įkvėpta ir savo nedidelia patirtimi remdamasi norėčiau visas padrąsinti nebijoti būti mamomis ir klausyti savo mažylių poreikių bei savo intuicijos. Juk dažniausiai suabejojame tuomet, kai įsikiša giminės, draugai ir šiaip pažįstami su savo nuomone. Jeigu mažylis ilgai būna prie krūties, tai žiūrėk tuoj susilauksi komentaro, kad pieno trūksta arba dar juokingiau - kad per liesas! Jeigu miega tik mamai ant rankų, tai jau turėsi "rankinuką" visam gyvenimui. Sąrašą galimą tęsti ilgai...aš irgi susilaukiau tokio pobūdžio komentarų savo laiku, tačiau man buvo vienodai, nes žinojau,kad mano vaikučiui šilčiausia, jaukiausia ir geriausia pas mane ant krūtinės. Ten ir miegodavo pirmą mėnesį. Kai jau alpdavau iš nuovargio, pasiguldydavau šalia, pasakydavau, kad labai pavargau, kad būsiu šalia, o jis pažiūrėdavo į mane savo didelėm protingom akim ir užmigdavo. Viską mažyliai supranta ir nieko nedaro specialiai iš piktumo, o tiesiog tenkina savo elementarius poreikius.
Vėliau, kai mažylis pradėjo išskirti save iš aplinkos ir suprato, kad čia yra taip pat saugu, kaip buvo mamos pilvelyje, pradėjo miegoti savo lovelėje (ji prie pat mūsų lovos ir viename lygyje be jokių sienelių), dar vėliau ir dienomis mažiau ant rankų pradėjo prašytis, juk pasaulis aplink toks įdomus, reikia viską ištyrinėti, išbandyti...pirmi mėnesiai turbūt sunkiausi, nes reikia apsiprasti visiems kartu ir fiziškai atsigauti po gimdymo, vėliau bus vis lengviau. O jeiu mažylis keliasi 10 kartų per naktį, kad patrauktų pienuko porą gurkšnių ir toliau miegotų, vadinasi jam to reikia, jam tai labai svarbu. Man būdavo, kad pabusdavau naktį, negalėdavau užmigti arba konors išsigąsdavau ir taip norėdavau pažadinti šalia ramiai miegantį vyrą, bet nesinorėdavo trukdyti jo miego, tad pakentėdavau, kol vėl miegas suimdavo. Juk mažylis negali pakentėti, kaip kad mes, jam reikia įsitikinti, kad mama šalia, arba tėtis
Kažkurioje šio forumo temoje perskaičiau auksinius vienos mamos žodžius - kam stumti mažylį nuo savęs, kai su laiku jis pats atsiskirs...
Milk, škeliu vėl tavo žodžius atrodo, kad cituotum mane. dukrytę sėkmingai maitinau 2,5 metų, oi kokių replikų sulaukdavau, kad vaiką bus sunku bus atpratinti, o tai pavyko super lengvai. Galima sakyt, patirties sėmiausi iš puikių sutiktų dėtytojų ir gerų patarimų Sm, taip pat straipsnių, dabar po ilgos pertraukos vėl esu ir duok Dieve vėl tokios patirties kaip su dukryte
Sveiki Neužilgo laukiu pasirodant savo leliuko, ruošiuosi ir artėjančiam maitinimui. Tikrai žadu maitinti savo pieneliu iš krūties, noras tam begalinis Žinau, kad norint maitinti nereikia naudoti pientraukių, ištraukinėti pienuko, tačiau daug kur skaičiau ir girdėjau, kad pirmomis dienomis kol susireguliuoja pienukas, kartais reikia truputį nutraukti iš krūtinės pieno, kad ji nebūtų kieta ir neperkaistu ( čia kol susireguliuoja pienelis). Tokiu atveju būtų labai gerai pientraukiu nusitraukti, tačiau nesinori extra atveju pirkti iš vaistinės labai brangiai.. Ar verta iš anksto nusipirkti kokį pigesnį padėvėtą pientraukį? Ar vėliau, paaugus vaikeliui ir norint kažkur išeiti ir palikti pienelio nusitraukimas pientraukiu nepakenks mūsų maitinimui? Žodžiu, patarkit ar verta turėti pientraukį jei žadu maitinti tik iš krūties? Gal vis gi bus situacijų kai jis pravers? Ačiū
QUOTE(meddeina @ 2014 04 11, 22:49)
Sveiki Neužilgo laukiu pasirodant savo leliuko, ruošiuosi ir artėjančiam maitinimui. Tikrai žadu maitinti savo pieneliu iš krūties, noras tam begalinis Žinau, kad norint maitinti nereikia naudoti pientraukių, ištraukinėti pienuko, tačiau daug kur skaičiau ir girdėjau, kad pirmomis dienomis kol susireguliuoja pienukas, kartais reikia truputį nutraukti iš krūtinės pieno, kad ji nebūtų kieta ir neperkaistu ( čia kol susireguliuoja pienelis). Tokiu atveju būtų labai gerai pientraukiu nusitraukti, tačiau nesinori extra atveju pirkti iš vaistinės labai brangiai.. Ar verta iš anksto nusipirkti kokį pigesnį padėvėtą pientraukį? Ar vėliau, paaugus vaikeliui ir norint kažkur išeiti ir palikti pienelio nusitraukimas pientraukiu nepakenks mūsų maitinimui? Žodžiu, patarkit ar verta turėti pientraukį jei žadu maitinti tik iš krūties? Gal vis gi bus situacijų kai jis pravers? Ačiū
Sveika. Šaunuolė, kad taip rimtai ruošiesi ateinančio vaikelio maitinimui Apie pientraukį iš patirties galiu pasakyti tiek- ištikus bėdai (laktostazė, beprasidedantis mastitas) patį paprasčiausią nupirko vyras. Rankinį, už keliasdešimt litų. Kelis kartus ir tepanaudojau Apie pieno palikimą paaugusiam vaikui nelabai galiu ką pasakyti, nes to nedariau- mūsiškis nepripažino buteliuko nei šaukštelio ar dar ko panašaus. Manau, kad vaikui paaugus ir pieno gamybai susireguliavus pientraukio naudojimas neturėtų kažkaip pakenkti (nebent darytum tai labai dažnai ) Taigi patarčiau tikrai neskubėti iš anksto pirkti pientraukio, galbūt nebus bėdų ir jo neprireiks. O vėliau spėsit įsigyti, matysit pagal situaciją.
QUOTE(meddeina @ 2014 04 11, 20:49)
Aš daugiau nei pusantrų metų maitinu, ir pientraukio nėra prireikę (bet žinoma nedirbu, tad nereikia palikti vaiko visą dieną). Kūdikiui paaugus, jis be pieno galės pabūt porą trejetą valandų, pradėjus primaitinimą - ir ilgiau, tad neplanuočiau iš anksto nusitraukinėjimų. Jei krūtis labai sukietėja, galima rankom nutraukt šiek tiek, tik kad nebeveržtų (nes nusitraukiant daugiau galima trukdyti pieno gamybos reguliavimui). Žodžiu, jei nėra planuose dažno vaiko palikinėjimo, ekstra atveju galėsite nusitraukti rankomis, todėl pirkti pientraukį manau neverta Jei iškiltų būtinybė, visada spėsite įsigyti
QUOTE(meddeina @ 2014 04 11, 22:49)
Žinau, kad norint maitinti nereikia naudoti pientraukių, ištraukinėti pienuko, tačiau daug kur skaičiau ir girdėjau, kad pirmomis dienomis kol susireguliuoja pienukas, kartais reikia truputį nutraukti iš krūtinės pieno, kad ji nebūtų kieta ir neperkaistu ( čia kol susireguliuoja pienelis). Tokiu atveju būtų labai gerai pientraukiu nusitraukti, čiū
Kaip tik sakyčiau pradžioje pientraukio reik atsisakyti, kad susireguliuotų natūraliai pieno pasiūla. Juk tik nuo vaiko valgymo priklauso kiek pieno gaminsis. Tai kam jo gamybą padidint pientraukio pagalba.
Paskui jei reikia galima nusipirkti.
Aš neturėjau. Man ir neprireikė. Per 7 mėn. nesam išsiskyrę daugiau nei 3 h Ikii beveik 4 mėn. valgydavo kas 3 h ir rečiau, jei lauke būdavom. Tik paskui ir dabar kas 2 h, net vėl gi, jei lauke miega, išbūna ilgiau nevalgęs. Visus reikalus susitvarkau per tą laiką.
O visus tuos negalavimus galima naminėm priemonėm susitvarkyt, nebūtinas pientraukis.
Bet ir šiaip aš minimalistė, nemėgstu apsikraut daiktais, kurių GAL reiks
Pritariu išsakytoms mintims ir tik galiu pridėti, kad žindau jau 3,5 metų du vaikus ir pientraukio nei karto neprireikė
QUOTE(meddeina @ 2014 04 11, 23:49)
Sveiki,
Arba jūs kažkur perskaitėte netikslią informaciją arba kažką ne taip supratote pirmomis dienomis pientraukio jums kaip tik neprireiks. Pirmųjų dienų svarbiausia užduotis - glausti savo vaikutį prie krūties kuo dažniau. Pirmąją parą po gimdymo mažyliai būna pavargę ir daug miega, tačiau jūs turite žadinti vaikelį bent kas 3val. ir maitinti (naktį taip pat). Tokiu būdu jūs išvengsite krūtų pritvinkimo ir iš to sekančių problemų. Kai maždaug trečią parą atbėgs pienukas ir jūsų krūtys pasidarys didelės ir pilnos pieno, neišsigąskit, taip turi būti, ir glauskit vaikutį kuo dažniau. Jeigu atsitiktų taip, kad krūtis pasidarys tokia kieta, kad mažyliui bus sunku apžioti slenelį, tuomet galite šiek tiek išspausti pienuko rankomis, tam kad šiek tiek suminkštinti krūtį. Pientraukio tam tikrai nereikia.
Patarčiau jums nepirkti pientraukio dar ir dėl to, kad joks pientraukis neištraukia pienuko taip gerai kaip vaikutis. Na ir pientraukis žinokit ilgai tą visą reikalą atlieka, todėl tai dar ir laiko gaišimas....jeigu vėliau norėsit kur išeiti tai tam vienam kartui tikrai rankomis išsispausit. Dabar gal tai atrodo sudėtinga, bet pamatysit, su laiku tikrai viskas paprasta pasidarys
Jei vaikas naktį nesikelia, tikrai jo kelt nereik. Krūtyse pieno nebus tiek, kad kietėtų, nes nebus pripratintos pieno gamint.
Iš patirties sakau
Iš patirties sakau
Labai ačiū visomsuž atsakymus, gera ir ramu liko, nes žinau, kur galėsiu kreiptis iškilusiais klausimais Nepirksiu pientraukio, jei labai spaus ar bus pertvinkusi krūtinė nusitrauksiu rankomis O išeis pačiai ar reikia, kad kas parodytų kaip tai daryti? Kvailas klausimas, bet visa tai labai nauja, todėl daug neaiškumų
Miela meddeina,
pritariu Jums, pientraukio dar nepirkit jokio. Jeigu tokio prietaiso prireiktų gimdymo namuose, medikai atras. Jeigu tektų traukti pieną rankomis jie parodys. Tačiau jau iš anksto pačiai mamai tikrai verta turėti aiškų supratimą kaip viskas vyksta jos krūtyse ir žindomo naujagimio/kūdikio burnoje. Todėl ir aš labiau siūlyčiau prieš gimdymą apsiginkluoti ne pientraukiais ar antspeniais, o ŽINIOMIS
pritariu Jums, pientraukio dar nepirkit jokio. Jeigu tokio prietaiso prireiktų gimdymo namuose, medikai atras. Jeigu tektų traukti pieną rankomis jie parodys. Tačiau jau iš anksto pačiai mamai tikrai verta turėti aiškų supratimą kaip viskas vyksta jos krūtyse ir žindomo naujagimio/kūdikio burnoje. Todėl ir aš labiau siūlyčiau prieš gimdymą apsiginkluoti ne pientraukiais ar antspeniais, o ŽINIOMIS