Įkraunama...
Įkraunama...

Miego sutrikimai (nemiga)

o jūs iki šiol nieko negirdėjot apie miego sutrikimų ir mobilaus ryšio spinduliuotės poveikio ryšį ?? unsure.gif

Prancūzijoje atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo žmonės gyvenantys arčiau nei 300 metrų atstumu nuo bazinės stoties, parodė, kad tiriamiesiems dažniau pasireiškė nuovargis (300 metrų spinduliu), galvos skausmai, miego sutrikimas, diskomfortas ir t.t. (200 metrų spinduliu). Taip pat pasireiškė irzlumas, depresija, atminties praradimas, svaigulys, libido sumažėjimas ir t.t. (100 metrų spinduliu). Moterys žymiai dažniau nei vyrai skundėsi galvos skausmais, pykinimu, apetito praradimu, miego sutrikimais, depresija, diskomfortu ir regėjimo sutrikimais.

Šis pirmasis tyrimas analizuojantis simptomus, kuriuos patiria žmonės gyvenantys netoli bazinių stočių radijo apsaugos požiūriu rodo, kad minimalus mobilaus ryšio bazinių stočių atstumas iki žmonių negali būti mažesnis nei 300 metrų.

o jūs miegodamos šalia galvos laikot siųstuvą, kuris kas kiek laiko vis susisiekia su stotim ir jus paveikia EM bangom. Tegu jūs to fiziškai ir nejaučiat, tačiau kūnas tai fiksuoja ir reaguoja melatonino- miego hormono, priešvėžinės apsaugos- gamybos mažėjimu. Mobilaus ryšio stočiai bute savo skleidžiamos spinduliuotės galia prilygsta belaidžiai telefonai, šiek tiek mažiau Wi-Fi routeriai. Todėl bent nakčiau juos išjunkit.
Esu skaičiusi, kad jautrių žmonių miegas, sveikata sutrinka,net kai kaimynai gretimam bute pasistato belaidžius fiksuotojo ryšio(DECT) telefonus.
yra dokumentinis filmas (yra lietuviški titrai)apie tai, tai labiausia žmonės ir skundžiasi sutrikusiu miegu nuo mobilaus ryšio.
todėl apsižvalgykit pirmiau aplinkoje, prieš čiupdamos migdomuosius.
Atsakyti
dar :Švedijos statistikos departamento pranešimas rodo, kad vis dažniau tiek suaugusieji, tiek vaikai, susiduria su miego problemomis. Ir ypač nuo 1997-ųjų metų
išaugęs migdomųjų (ir melatonino) pardavimas stipriai koreliuoja su mobilaus ryšio plėtra
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2012 05 11, 14:12)
Mobilaus ryšio stočiai bute savo skleidžiamos  spinduliuotės  galia prilygsta belaidžiai telefonai, šiek tiek mažiau Wi-Fi routeriai. Todėl bent nakčiau juos išjunkit.

Na nepykit, gal jūs ir teisi, bet pateiksiu savo nuomonę šiuo atžvilgiu:
Šiais laikais prieiti iki to, kad išjunginėsim routerius ir t.t., tai gal jau kiek juokinga. Ir taip, taip, turėtume nakčiai ir mobiliuosius išjungti, ir routerius, ir TV (turiu omeny iš elektros tinklo), ir t.t. BET realiai tai juk vis tiek žinom kad taip nebus. Ir kad ir kiek prisiskaityčiau, geriausiu atveju ką padarysiu, tai telefoną toliau pasidėsiu nuo galvos. Bet irgi ne per toli, nes jį naudoju kaip žadintuvą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2012 05 10, 20:49)
sveikos o as nemiga sergu jau metai laiko
pas mane didziausia problema-negalejimas uzmigti. prasidejo nuo to kad jei zinodavau kad ryte anksti keltis negaledavau niekaip uzmigt, bet poto viskas dar pasunkejo, dabar netgi kai atostogos ar savaitgaliai ir nereikia niekur keltis, vartausi iki 3 , kartais net iki 6 ryto, nors bunu visada labai isvargusi ir noriu miego, stengiuosi sveikai maitintis, sportuoju, bet miegas nesusitvarko va jau metai
buna trumpu pagerejimu, kelias dienas imu ir uzmiegu ramiausiai, bet po vel viskas is pradziu kiekviena naktis kancia ..
ir  niekas nepadejo, kreipiausi i seimos daktara, israse benzodiazepinu bet tik savaitei tai ta savaite kaip rojus man buvo, miegojau be galo saldziai
bet va praejo ta savaite ir vel viskas is naujo.. buvau ir pas psichologe israse AD bet irgi jokio poveikio, o dar ir brangus kaip nezinia kas, tai po pusmecio nutraukiau nes sakau visiskai jokio poveikio..
apie jokius vaistinese randamus preparatus miegui persen, benosen, sedativ pc, tai man jie kaip saldainiai visiskai jokio poveikio
na ir kankinuosi jau metus laiko  verysad.gif

O jūs gal paprašykir šeimos daktarės, kad išrašytų Stilnox. Svarbiausia, kad jį vartojant neatsikeli ryte apsnūdus. Ir šiaip jis daugiau kaip reguliuojantis miegą. Gal jusm sureguliuos ir nereiks ištisai vartoti.
Aš tai puikiai suprantu, kokia kančia yra nemiga ir miego sutrikimai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2012 05 14, 13:45)
Na nepykit, gal jūs ir teisi, bet pateiksiu savo nuomonę šiuo atžvilgiu:
Šiais laikais prieiti iki to, kad išjunginėsim routerius ir t.t., tai gal jau kiek juokinga. Ir taip, taip, turėtume nakčiai ir mobiliuosius išjungti, ir routerius, ir TV (turiu omeny iš elektros tinklo), ir t.t. BET realiai tai juk vis tiek žinom kad taip nebus. Ir kad ir kiek prisiskaityčiau, geriausiu atveju ką padarysiu, tai telefoną toliau pasidėsiu nuo galvos. Bet irgi ne per toli, nes jį naudoju kaip žadintuvą. 4u.gif

Juokinga? man juokinga, kai užuot netrukdę organizmui gaminti melatoniną, jį duodam iš išorės. Bet... kiekvienas pasirenka (kai žino) pats. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2012 05 10, 20:49)
sveikos o as nemiga sergu jau metai laiko
pas mane didziausia problema-negalejimas uzmigti. prasidejo nuo to kad jei zinodavau kad ryte anksti keltis negaledavau niekaip uzmigt, bet poto viskas dar pasunkejo, dabar netgi kai atostogos ar savaitgaliai ir nereikia niekur keltis, vartausi iki 3 , kartais net iki 6 ryto, nors bunu visada labai isvargusi ir noriu miego, stengiuosi sveikai maitintis, sportuoju, bet miegas nesusitvarko va jau metai
buna trumpu pagerejimu, kelias dienas imu ir uzmiegu ramiausiai, bet po vel viskas is pradziu kiekviena naktis kancia ..
ir  niekas nepadejo, kreipiausi i seimos daktara, israse benzodiazepinu bet tik savaitei tai ta savaite kaip rojus man buvo, miegojau be galo saldziai
bet va praejo ta savaite ir vel viskas is naujo.. buvau ir pas psichologe israse AD bet irgi jokio poveikio, o dar ir brangus kaip nezinia kas, tai po pusmecio nutraukiau nes sakau visiskai jokio poveikio..
apie jokius vaistinese randamus preparatus miegui persen, benosen, sedativ pc, tai man jie kaip saldainiai visiskai jokio poveikio
na ir kankinuosi jau metus laiko  verysad.gif

Ta pacia problema turejau (is dalies ji liko,bet tik is dalies),buvau "dasivarius" tiek,kad nebemiegojau visai,o benzodiazepinu ir aplamai visokiu glusinanciu vartoti negaliu del darbo doh.gif Israse man gydytoja Somnols tableciu,su jomis ir issikapsciau.Tiesa,geriau tik po puse,dabar jei kartais prireikia-po ketvirti,jos tik uzmigimui,apsnudimo neduoda,po keturiu valandu miego atsikeliu tikrai pailsejusi. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2012 05 09, 16:36)
o nemiegi šalia lovos vietoj žadintuvo mobilųjį pasidėjus? Melatoninas nustoja gamintis, jei organizmas miegant veikiamas natūralių ( šviesa-iš saulės) ar dirbtinės kilmės (elektronika, elektros linijos, Wifi, belaidžiai telefonai, įvairūs siųstuvai)elektromagnetinių bangų

O blyn,ir nezinojau sito...o miegu su mobilke prie pat galvos,nes naudoju kaip zadintuva...ir ka daryt?... g.gif
Atsakyti
mobilų išjungt nakčiai ir nusipirkt šitokį biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 18 gegužės 2012 - 23:25
QUOTE(" voresta " @ 2012 05 19, 00:23)
mobilų išjungt nakčiai ir nusipirkt šitokį  biggrin.gif

user posted image

Aš asmeniškai tai negaliu pakęsti tų paprastų žadintuvų garso, atsibundu kaip šoko ištikta su besidaužančia širdim. Užtai jau geriau mobilus su gražia ramia muzika, tada ramiai be jokio streso atsibundu ir keliuosi. Ir tiek to, gal ir blogai tie mobilūs, bet vis tiek geriau už šoko terapiją kiekvieną rytą. O ir draugas jaučiu per langą išmestų tokį žadintuvą po pirmo ryto lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar neblogai padeda Neuro 3 arbata ,kokius 2 pakelius uzsiplikai issyk,tokia stipresne . Taip pat siltas pienas su medum mirksiukas.gif
Atsakyti
pries metus issiskyriau su zmona dirbau arba toki kad tik kelias dienas buavau namie per menesi susirado kita nelabai ir kaltinu tiesiog negaliu pamirsti tu zodziu kol mirtis jus isskirs bet isskyre kitas zmogus jau metus niekaip nebeuzmiegu pradzioje beanziau imedrola sabaitei paejo po to banziau xanaxsa dvi savaites padejo po to banziau klonozopama apie menesiuka istraukiau veliau draugas dave metadsona cia jau skaitosi narkotine medziaga tik du kartus pabandziau nes sakoma galima lengvai priprasti tad nebevartoju arbatos tiesiog isbanziau visas ir net ne vien is lietuvos nepadeda nei arbatos nei karstas pienas per metus numeciau apie 30 kg nezinau jauciu kad kaskart organizmas silpsta gal dar metelius atlaikysiu per para jei valanda nusnaudiu tai buna gera diena miegociau gerai jei butu vaistai kurie tikraja ta zodzio prasme nuzuytu sapnus nes pas mane sapnuojasi kosmarai ne kokios pabaisos o kaip tik geri prisiminimai tad iskart pabunu nes suprantu kad tai tik sapnas o ar ex man vaika labai retai kada isprasau kad duotu su vaikiuku miegu kaip uzmustas bet tai buna tik karta per menesi jai visai pasisuko protelis sako kad isvis nebematysiu vaiko o tai bus galutinis mano nemigos krizes taskas gal kas zino kaip ka man patarti durnas esu kad tegaliu myleti tik viena zmogu gal kas zino ar yra patekes i tokia situacija kaip ir ka vartoti kad nors karts nuo karto uzmigciau is anksto dekoku....
Atsakyti
QUOTE(tetis 20 @ 2012 05 27, 20:47)
pries metus issiskyriau su zmona dirbau arba toki kad tik kelias dienas buavau namie per menesi susirado kita nelabai ir kaltinu tiesiog negaliu pamirsti tu zodziu kol mirtis jus isskirs bet isskyre kitas zmogus jau metus niekaip nebeuzmiegu pradzioje beanziau imedrola sabaitei paejo po to banziau xanaxsa dvi savaites padejo po to banziau klonozopama apie menesiuka istraukiau veliau draugas dave metadsona cia jau skaitosi narkotine medziaga tik du kartus pabandziau nes sakoma galima lengvai priprasti tad nebevartoju arbatos tiesiog isbanziau visas ir net ne vien is lietuvos nepadeda nei arbatos nei karstas pienas per metus numeciau apie 30 kg nezinau jauciu kad kaskart organizmas silpsta gal dar metelius atlaikysiu per para jei valanda nusnaudiu tai buna gera diena miegociau gerai jei butu vaistai kurie tikraja ta zodzio prasme nuzuytu sapnus nes pas mane sapnuojasi kosmarai ne kokios pabaisos o kaip tik geri prisiminimai tad iskart pabunu nes suprantu kad tai tik sapnas o ar ex man vaika labai retai kada isprasau kad duotu su vaikiuku miegu kaip uzmustas bet tai buna tik karta per menesi jai visai pasisuko protelis sako kad isvis nebematysiu vaiko o tai bus galutinis mano nemigos krizes taskas gal kas zino kaip ka man patarti durnas esu kad tegaliu myleti tik viena zmogu gal kas zino ar yra patekes i tokia situacija kaip ir ka vartoti kad nors karts nuo karto uzmigciau is anksto dekoku....

O jūs nebandėt kreiptis į psichoterapiautą? Manau, kad tai daugiau nei šiaip nemiga. Gal tiesiog reiktų kurį laiką pagerti antidepresantų, kad sureguliuotų psichologinę būseną, o tada jau ir miegas susitvarkys.
O dėl matymosi su vaiku, tai buvusi žmona tikrai negali to uždraust. Jei jūs skiriatės, tai santuokos nutraukimo pasekmių sutartyje turi būt konkrečiai nurodyta jūsų pasimatymų su vaiku grafikas.
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2012 05 21, 11:00)
Aš asmeniškai tai negaliu pakęsti tų paprastų žadintuvų garso, atsibundu kaip šoko ištikta su besidaužančia širdim. Užtai jau geriau mobilus su gražia ramia muzika, tada ramiai be jokio streso atsibundu ir keliuosi. Ir tiek to, gal ir blogai tie mobilūs, bet vis tiek geriau už šoko terapiją kiekvieną rytą. O ir draugas jaučiu per langą išmestų tokį žadintuvą po pirmo ryto  lotuliukas.gif

Būna elektroniniai žadintuvai kurie netiksi tik šviečia ir muzika graži groja 4u.gif , aišku jie taip pat skleidžia elektromagnetinę spinduliuotę, bet ne tiek kiek mobilūs vis periodiškai tikrinantys ar turi ryšį su bazine stotimi. Pasidėkit mobilų prie kompo ar teliko, greit bus aišku kaip dažnai spinduluoja padidintai 4u.gif
Atsakyti