Įkraunama...
Įkraunama...

Miego sutrikimai (nemiga)

QUOTE(Awita @ 2008 03 05, 15:41)
Man tai nemiga nuo 17 metu. Pavydedavau, kai po vakareliu visi nueidavo miegoti, o as niekaip negaledavau net akiu sumerkti. Po naktines pamainos tas pats:griztu namo, miego beprotiskai norisi, o uzmigti negaliu net sekancia nakti. Dabar pripratau smile.gif . Jei jauciu, kad ta nakti nesumerksiu akiu, arba sveciuose - isgeriu tab.Lexotanil, per 15 min uzmiegu. Dar net kita nakti lengviau buna uzmigt. Diena mieguistumo nebuna. Taciau bijau daznai vartoti vaistus, stengiuosi apseiti be ju.

As irgi retkarciais lexotanili geriu unsure.gif , dabar pradejau nakciai po dvi tabletes valerijono gert - kl kas padeda! thumbup.gif
Atsakyti
Nu jo, kai pagalvoji, valerijonas naturalesnis vaistas.
Atsakyti
Jai ilga laika vartuoti valerjona,organizmas pripranta ir jis nebeduoda efekto.Man anksčiau padedavo heomopatiniai vaistai,teko jos vartoti nėštumi metu.o dabar jokios naudos.Vakare ir valerjono kartai išgėriu ir vaistus su melisa ir levanda ,tačiau kaip negalejau užmigti taip ir negaliu.Nebemegu normaliai jau apie 3 savaites,vakar neiškėntejau ir išgėriau ketvirtį Clonezepano. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo OKSIK.: 07 kovo 2008 - 15:02
Labas,

Ar teko kuriai gerti circadina ? jis hormoninis, turi 2 mg melatonino. Mazai apie ji zinoma, todel nezinau ar pradeti ? gydytoja teige, kad labai geras....
Pasidalinkit patirtimi jei teko vartoti 4u.gif
Atsakyti
Saviįtaiga geras dalykėlis, bet čia reikia įdėti nemažai darbo. Rezultatai tikrai geri.
Atsakyti
mane per pms nemiga zudo.... padeda tik valerijonai biggrin.gif didele doze valerijonu:D
Atsakyti
mane pastaruoju metu nemiga kankina, gal rupesciai galva kvarsina net nezinau, nors buna, kad dideliu problemu siuo metu neturiu, bet niekaip neuzmiegu, kartais net siaubingai pavargus, vis tiek prasivartau puse nakties. net jei velai labai einu miegot. ka daryt?
Atsakyti
Aš tai nuolat žaidžiu su savo nemiga, kad ir šiandien unsure.gif Šeip visada padėdavo melisų arbata, gaila nebeturiu doh.gif
Atsakyti
as irgi su nemiga vargstu. nuo paauglystes. per nakti miegu dazniausiai 4 valandas. pav pereita nakti uzmigau 4, o atsibudau 6...pavargau nuo tokio nedamiegojimo. o jei ateina svente i mano kiema ir miegu istisa nakti , tai per nakti prabundu milijona kartu, girdziu kiekviena pravaziuojancia masina, kiekviena krebzdelejima...
geriau ir relaniuma po 2 tab, ir lexotanili - tai rezultatas tas, kad uzmingu dviem valandom, kaip sakant be sapno. o po to vel akys placios.
O apie zoleles visokias, valerionusi t.t tai jau nebekalbu- nulinis rezultatas doh.gif
Atsakyti
Turiu ir as tokia problema..ir priezasti daugiau ar maziau numanau. Geriau valerijonus ir dar ten kazkokia zoleliu arbata, padejo pirma savaite, bet ir tai prabudinedavau vidury nakties ir paskui is naujo vel sunku uzmigt, nebent vel eit gert arbateles.
Dabar pasiskaiciau jusu rekomendacijas, tai bandysiu ryt eiti i vaistine acomininum isigyti, gal ir issispres problemele su miegu..zmones keliasi, o as miegot einu.Absurdas.Net nenuovargis nenuvaro i lova ir akiu nesulipina..
Atsakyti
tik nepriimkit asmeniskai, bet baisu skaityti kaip jus, mielosios, cia keiciates vaistu pavadinimais ir frazemis "oo reiks ir man pabandyti.." doh.gif vaistus padaro receptiniais butent tam , kad savarankiskos eksperimentatores pacios sau neskirtu diagnoziu ir gydymo budu..pirmiausia reikia issiaiskinti nemigos priezasti ir daug dirbti su savimi, o ne eiti lengviausiu keliu - praryti tablete ir isivaizduoti kad problema dings, nors niekur ji nedingsta. rasiau straipsni apie miega ir jo sutrikimus, pagrindines priezastys yra:
1. nervines - stresas, mastymas apie varginancias problemas - jos isnyksta kai issisprendzia problemos arba stiprios valios deka, kai zmogus prisivercia nustumti tokias mintis i sali, susikoncentruoti miegui (saviitaiga, darbas su savimi);
2. nestumas - tiksliai nenustatyta kas sukelia nemiga nestumo metu, spejama kad dideli pokyciai organizme, prie kuriu kunas bando taikytis bet nespeja. pasekme - mamytes nemiga.
3. bioritmas - musu organizmas turi "vidini laikrodi" (idomu, kad tyrimais irodyta, kad naturali zmogaus para trunka 23 valandas, del sio valandos skirtumo su visuotinai priimta 24 valandu para ir kyla visos bedos). labai svarbu stengtis keltis ir eiti miegoti vienodu/panasiu metu. manau esate pastebejusios, kad jei 10 dienu keliates 7 ryte, tai 11 diena ta pacia valanda atsikelsite be zadintuvo, tai musu vidinio laikrodzio nuopelnas. savaitgaliais praktiskai visada issideriname, del to kyla "sekmadienine nemiga", ar "pirmadienio ryto liudesys".
4. insomnia - vienas is rimtu klinkiniu miego sutrikimu. insomnia - moksliskai vadinama nemiga. jei nei viena is auksciau isvardintu priezasciu (saziningai!) jums netinka, jus negalite uzmigti (bet ne tada, kai diena maisosi su naktim!), jums neiseina miego trukumo kompensuoti denos miegu, jei jus kamuoja ilgai, tada galite pasvarstyti, ar jusu nekamuoja insomnia.
idomus atvejis - apie 1980m vienas anglas susirgo sunkia insmonios forma ir negalejo uzmigti visai. nesumerke akiu nei diena nei nakti. kai visi miegodavo, jis eidavo i parka. po 9 menesiu tas zmogus mire. tai tik dar karta rodo miego svarba organizmui.
jei jus sunkiai uzmiegate nakti, taciau paryciais uzmigusi pramiegate iki pietu, tai nerodo nemigos pozymiu. tai - grynai bioritmo issiderinimas. negerkite rimtu vaistu. zoleles, homeopatija, arbata, skaitiniai, silta vonia, raminantys kvapai, gaivus oras, sportas, minciu srauto valdymas - tai turetu buti musu vaistais nr1 nuo nemigos. kaip veikia stiprieji vaistai? jie nuslopina musu nervu sistema. taip, kaip nuskausminamieji. kaip narkoze. tik skirtingus nervinius centrus. ir jie reikalingi tik sunkiais atvejais. bandykime kiek iseina migdytis pacios drinks_cheers.gif
Atsakyti
na tokias priezastis kiekviena turbut zino. Bet nemanau kad tas priezasciu zinojimas visada padeda atsikratyti nemigos. Man pvz nemiga del to, kad maitinu krutimi ir nakti vaikas daznai prikelineja, tai taip isbalansavo, kad labai sunku pabudus uzmigt buna. Tai ka man dabar nebeduot vaikui valgyt? Kita priezastis - kosmarai. Ir kaip ju patarsit atsikratyt? aisku imanoma , bet tikrai ne taip paprasta. Kartais vaistai tikrai ne pati blogiausia iseitis. Geriau miegas su vaistais nei isvis be miego. Aisku kalbu apie tuos ale vaistus, homeopatinius. Tie cheminiai, tai kai jau rimtai zmogus serga.
Visiems manau ir taip aisku, kad dazniausiai nemigos priezastys buna psichologines. Bet ne kiekvienas gali pats su tom priezastim susitvarkyti, ir ne kiekvienas gali sau leisti psichologo pagalba. Taip kad vaistukai ne toks jau ir blogis, tiesiog iseitis.
beje, labai rekomenduoju SILTA PIENA SU MEDUM pries miega thumbup.gif . Jau kelis kartus bandziau ir zinokit tikrai veikia thumbup.gif . Pabudus nakti lengviau zumigt. Ir kosmarai nebekankina. O jei dar yra galimybe ramiai pasivaiksciot grynam ore is vakaro , tai isvis liuks.
Beje pastebejau, kuo sunkesnio maisto ir kuo daugiau pries miega pavalgau, tuo baisesni kosmarai buna doh.gif . Nesenai valgiau pries pat miega saldyta pica, tokia visiskai bele kokia. Stovejo ji man skrandyje puse nakties, negalejau uzmigt , o kai pagaliau uzmigau, susapnavau savo mirusi teva. Atseit jis zombis ir persekioja mane blink.gif . Aisku ten dar visokiu grozybiu buvo, bet nesismulkinsiu.
Tai va is savo patirties patariu, gal kam pades:
SILTAS PIENAS SU MEDUM
RAMUS PASIVAIKSCIOJIMAS GRYNAM ORE
NEPRISVALGYTI SUNKAUS MAISTO
ATSIPALAIDAVIMO PRATIMAI

Atsakyti