Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktai, palengvinantys vaiko auginimą

QUOTE(Augustina @ 2006 05 14, 17:49)
Šiuo metu užsisakiau nešioklę (slingą), nes vaikutis mėgsta ant rankų būti. Dar planuoju pirkti vibracinę kėdutę, nes nepatinka su soske raminti. Nežinau, ar vaikui patiks. Bandysiu... Gal kas žinote ir kitokių priemonių kaip pasilengvinti sau dieną, bet, kad ir vaikui būtų malonu?

Del slingo tai nezinau ka ir pasakyti g.gif Nors sakoma, kad jis sveikas vaikuciams, bet man tai jis kaz koks tai keistas pasirode. Nusipirkau ir ardaviau is karto schmoll.gif

QUOTE(Dovanele @ 2006 07 25, 11:56)
Nuo 3 sav labai geras daikats buvo automobiline nesyne - joje mano mazius ir gyveno, nes paguldytas i lovyte rekdavo, o nesyneje - galedavo dairytis, todel gyvenimas kur kas grazesnis atrode ir mums lengviau buvo. O dabar "auksinis" vaikstynes periodas, nes ant ranku nesioti labai jau sunku, o pats dar nepaeina, o judeti nori bigsmile.gif

O kedute tai super thumbup.gif Ir zaislus pakabinti galima ir pasupt trupuciuka ir kaip maitinimo kedute naudojom dar kol nesedi mazyte thumbup.gif

O supiniu, vibro keduciu ir pan. daikciuku norejau nusipirkti, bet kol galvojau ir rinkau koki pirkti, laikas prabego ir isaugome mes lotuliukas.gif
Atsakyti
Vienoje "Sekso ir miesto" dalyje rodė vibruojančią kėdutę: mamai su neramiu vaiku ją atnešė kaimynė, nes norėjo galų gale išsimiegoti lotuliukas.gif Tai va, bėda tik, kad ta kėdė sulūžo/perdegė ir vibravimas baigėsi, o vaikas - į ašaras. Tą kartą padejo tikras vibratorius - jį tiesiog prie vaiko padėjo lotuliukas.gif Žinoma, čia filmas.

Šiaip geras raminantis dalykas yra geras, ramus, murkiantis katinas - jie mielai gulės ir murks prie vaiko. wub.gif Nors geriausiai linksma mama ir papukas drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti

Šiaip geras raminantis dalykas yra geras, ramus, murkiantis katinas

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugga @ 2006 05 23, 21:06)
Aš turėjau kėdutę,kuria galima supti vaiką.Ją ant grindų pastatydavau.Atsimenu prisirišdavau prie jos virvelę,įsodindavau vaiką ir plaudavau grindis smile.gif Paplaunu,už virvutės patampau,pasupu,arčiau prisitraukiu.Taip galėdavau kažką namie nuveikti.Ir valgyt padarydavau,vaikas sau kedutėj sėdėdavo,žiūrėdavo.Dar prie kraštų žaisliukų prikabindavau,tai kol apžiūrinėdavo galėjau dirbti.Tai tokia mano palengvinimo priemonė.

QUOTE(MELDA @ 2006 05 24, 06:59)
Turėjau tokią pačią, pritariu, kad labai geras dalykas iki kokių 10 mėn.

QUOTE(gie33 @ 2006 05 24, 08:11)
man vibro kėdutė buvo tikras išsigelbėjimas  thumbup.gif , o kalbos kad gali vaikui pakenkti tai manau perlenktos doh.gif , aišku, jei visą dieną ten vaiką laikysi ir aplamai dėmesio nekreipsi, tai tikrai pakenks ne tik fiziniam bet ir psichiniam vystymuisi  blink.gif , bet vaiką įdeti porą karų per dieną po kokį pusvalandį, kad mama galėtų ramiai  kavos išgerti  ar būtiniausius darbus pasidaryti tai tikrai galima  thumbup.gif

Mums vibro kedute irgi geras daiktas, dar labai megsta pazaisti su karusele virs lovytes ir zaislu stovu, kai padedu ji virs vaiko, tai jis kaip nauja zaisla matytu kiek laimes buna. Manau, kad nuo mazens vaikai turi mokytis savarankiskai zaisti ir moketi pabuti vieni. Neveltui taip kalbu, nes apie tai esu daug studijavusi. Zinoma mes, mamos, norime atiduoti visa save vaikui, bet yra ir kiti kasdieniniai rupesciai, kuriu neuzkrausi ant vyro peciu, jis gali tik kartkartemis palengvinti sia veikla.
Manau, kad kiekvienas vaikas yra skirtingas ir nereikia pykti ant tu mamu, kurios vaikuciams ivairiu gudrybiu priperka, bet ir ant tu, kurios labai daug su vaikuciais buna ir pacios daug bendrauja. Gi mamos zino, kas ju vaikui geriausia wub.gif
O as tai uz paivairinancias vaiko diena priemones, tik aisku su saiku thumbup.gif
Atsakyti
Mums gyvenimą palengvina karuselė thumbup.gif .
Atsakyti
Mano palengvintojai yra puodai,indai,saukstai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .Mazoji nuo mazu dieneliu linkusi virtuvej seimininkaut ir matos,tas jai teikia dideli malonuma biggrin.gif biggrin.gif doh.gif essen.gif ,nes savo kambari su zaisliukais visada iskeistu i virtuves kraustyma flirt.gif
Atsakyti
mes prazutume be karuseles be supyniu be lavinimo kilimelio. cia pirmoje vietoje.o visa kita : kokie nors grojantys zaisliukai masinoje .ir siaip vis naujasnis zaislas vis daugiau idomumo ir maziau kanciu mamytei. tik kazka naujo pamato ir jau ramus domisi tai bent tas keleta minuciu ramu buna. smile.gif
Atsakyti
Žinote skaitau ir karpau ausimis blink.gif
Mes be slingų, vibro kedžių ir pan. sulaukėme beveik 7mėn.
Ir nieko, apsiėjome... Gal kad pakankamai vaikas ramus, leidžia ir apsitvarkyti, kai užmiega ir prie kompo pasėdžiu, valgyt pasidarau...
Ir pirkti nepirkom, ne todėl kad esam skeptikai, bet todėl, kad net apie tai su vyru nepagalvojome - nebuvo būtinybės...
Ką pirkome, tai pusiau sėdimą kedutę, kurioje valgo ir šiaip truputį pabūna, žaidimų kilimėlį ir karuselę (čia kalbu apie pačius reikalingiausius vystymuisi ir maitinimui).
Ko dabar energingai ieškome, tai maniežo, bet tokio kaip buvo rusiški (apvalūs, kvadratiniai), nes nenorime tų "lovelių".
Atsakyti
QUOTE(laauraa @ 2006 10 27, 13:26)
Žinote skaitau ir karpau ausimis   blink.gif
Mes be slingų, vibro kedžių ir pan. sulaukėme beveik 7mėn.
Ir nieko, apsiėjome...  Gal kad pakankamai vaikas ramus, leidžia ir apsitvarkyti, kai užmiega ir prie kompo pasėdžiu, valgyt pasidarau...
Ir pirkti nepirkom, ne  todėl kad esam skeptikai, bet todėl, kad net apie tai su vyru nepagalvojome - nebuvo būtinybės...
Ką pirkome, tai pusiau sėdimą kedutę, kurioje valgo ir šiaip truputį pabūna, žaidimų kilimėlį ir karuselę (čia kalbu apie pačius reikalingiausius vystymuisi ir maitinimui).
Ko dabar energingai ieškome, tai maniežo, bet tokio kaip buvo rusiški (apvalūs, kvadratiniai), nes nenorime tų "lovelių".

drinks_cheers.gif Mes irgi iki 8.5 menesiu be jokiu apsiejom. Turejom automobiline kedute, kartais pasodindavau, bet labai retai. O vaikiukas nelabai ramus buvo, bet kazkodel viska pasidarydavau ir valgyti, ir namus susitvarkydavau, ir pasivaiksciot spedavom. Ir nebudavo, kad klydavo be sustojimo. Daug mudu snekedavom ir dabar snekam, net grindis kai plaunu butinai turi matyti sluotele, nes labai idomu jam. Dar ir dabar viska ka darau aiskinu ka darau, pasakoju ir puikiai bendraujam ir viska spejam!!!

Visi tie "pricindalai" poniu ismislas. Pacios prisipratina vaikus ant ranku, paskui skundziasi!!! Reik moket uzimti vaika, neuztenka imetsi i kazkokia supuokle ir supti. Nesuprantu tokiu mamu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gadiga: 02 lapkričio 2006 - 15:12
QUOTE(Gadiga @ 2006 11 02, 15:09)

Visi tie "pricindalai" poniu ismislas. Pacios prisipratina vaikus ant ranku, paskui skundziasi!!! Reik moket uzimti vaika, neuztenka imetsi i kazkokia supuokle ir supti. Nesuprantu tokiu mamu unsure.gif

oi oi oi tik nereikia cia jau taip smerkti tongue.gif kadangi neturite tokiu geru dalykeliu todel taip ir sakote, jei isbandytumete tai kitaip kalbetumete.
ir prasom atkreipti demesi i tai kad tie daiktai palengvina vaiko auginima, o ne padeda "atsikratyti" vaiko.
Pirma dukra uzauginau be jokiu princindalu ir aisku nieko neatsitiko - viska spejau ir viska pasidariau, o antrajai jau turiu siokiu tokiu priemoniu - ir irgi - viska speju, viska pasidarau, bet zymiai lengviau negu su primaja bigsmile.gif
o kai grindis plaunu, vaikas irgi stebi, bet ne kur nors ant grindu paguldytas, ar lovoj paramstytas (nes dar sedeti nemoka) , o saugiai prisegtas kudikio keduteje (nes jau uzpakali kelia ir verstis bando), ir man ramiau ir vaikui geriau, nes jei mama nusibodo - zaisliukas cia pat 4u.gif
O kiek bendrauti su kudikiu tai sprendzia kiekviena mama pagal save, savo charakteri, as pvz. irgi daug bendrauju, neseniai perskaiciau straipsni, kad kudikiams labai patinka veiksmai lydimi garso - pvz. supimas ir dainavimas, todel kol mazoji supasi supuokleje dainuoju jai daineles, kai darom manksta - turim sukure savo skanduote ir t.t. - o jei kuri mama nelinkusi daug bendrauti tai ar tas kudiki gules lovyteje ar bus ikeltas i supyne manau dideles reiksmes neturi tongue.gif
As uz priemones palengvinancias vaiko auginima, nes jos daro gyvenima patogesniu thumbup.gif
Atsakyti
o as ir nedurninu, nebuvo kito paveikslelio geriausiai apibudinancio. Nu bet kokiu atveju, kiekvienam savo. Juk anksciau nebuvo kokiu supyniu ar dar ko, ir visi uzaugo, ir visi laimingi, ir puikiai uzauginti buvom. As nepries tokias puikybes, tiesiog manau galima ir kitaip viska susiderinti 4u.gif Nesipykim 4u.gif

Mane nuo mazu dienu agresyviai nuteikia "oi oi oi".

Atsiprasau 4u.gif
Atsakyti
Taip, aš ir tam pritariu, kad tai diskusijos, o ne "kandžiojimas vienas kito".
Nors pati apsiėjau be slingų ir kitų priemonių (ir net nežinau, kas tie slingai biggrin.gif ). Tačiau tai nereiškia, kad visos mamos turi taip daryt.
Paprasčiausiai mano vaikas yra pakankamai ramus, o be to tokiais dalykais aš nesidomėjau. Gal jei būčiau domėjusis, tai ir aš gal būčiau nupirkusi ir be rimtos priežasties, o tiesiog, kad vaikui kasdienybę paįvairinti.
Juk mama kartais ir vaikui pabosta (sprendžiu pagal elgesį, kai tėvelis grįžta iš darbo namo).
Linkiu tėveliams išsakyti savo nuomonę, o ne piršti ją kitiems ir dar su ginčais...
Draugystės visiems drinks_cheers.gif
Atsakyti