QUOTE(Saran @ 2006 05 26, 13:31)
Vilgra, jei ne paslaptis, kiek laiko tu savaji ant ranku nesiojai? kada jis nuo ju nulipo, jei, kaip suprantu, buvo priprates? mano dickiui jau 1 m ir 8 men., ojis tik ir terorizuoja mane, kad ant ranku imciau. man tai jau ne dziaugsmas ir ne malonumas, o tikra kancia, jis juk sunkus, be to, tas nesiojimas neturi jokio tikslo, tuo metu nieko nepazaisi, jis net ir nenori zaisti. as patariu visoms kaip tik imanoma nepratinti ant ranku, nes vienas gal taip ziauriai nepripras, o kitas - kaip mano - niekaip nenulips, nemokes buti vienas, zaisti...
pas mane dabar tas pats - tik skirtumas, kad manajai 1,11 mėn. jei kur einam, tai sakau kad ji jau didelė ir turi savo kojytes. kambary - mane nuvilioja nuo sėdimos vietos, tik atsistoju ir jau tieisa rankas. kartais pati užsilipa nat manęs ir sako "mama nešk". pradedu atpratinti su barniais nuo nešiojimo.
QUOTE(Augustina @ 2006 05 26, 10:02)
Pabandyk paprastą ir nieko nekainuojantį būdą ( čia nuo kokių 3 mėn.)- patiesk ant grindų anklodę ar pledą, pasirūpink saugia kambario aplinka, aplink vaikutį padėk kelis žaisliukus ( ne daugiau 3, o geriausiai 1, kurį pakeisi kitu), tegu stebi ir po truputėlį mokosi būti ir žaisti savarankiškai ( aišku, nereikia palikti vieno ilgai- ateini, pakeiti žaislą, pakalbini ir vėl truputį palieki).
aš lygiai taip pat darydavau - padėdavau tuščią bambalį ( galima kokių kruopų priberti) ir kai vaikas prisislenka prie jo, netyčia jis nusiridena į priekį - vaikas vėl traukiasi link jo ir t.t.