QUOTE(Giedruolė @ 2012 12 12, 22:05)
Buvo, tačiau paskaičiavus investicijas ir įvertinus, kad patalpos negyvenant vasaros metu aukštesnės nei 23C nepasiekė, atsisakiau šio sprendimo. Bet toks variantas labai priimtinas ir sveikintinas, jei rekupas neužspaustas ir sugeba paduoti daugiau oro nei norminiai kiekiai. Minusas kad patalpose vėsos reguliavimo kaip ir nėra, pilno vėsinimo taip pat. Vadinasi, investavus reikia susitaikyti, kad gali būti momentų, kada tokia sistema jūsų poreikių nepatenkins.
Papildyta:
Papildyta:
Ši vasara, kiek pamenu, dideliais karščiais nevargimo. Gyventojai taip pat turėtų nemažai prisidėti prie aukštesnės temperatūros. Todėl šiltesnę vasarą reikėtų tikėtis aukštesnės temperatūros.
Kažkokio vėsinimo, mano galva, vis tiek reikėtų. Net jei jis būtų ir nepakankamas vis tiek geriau nei nieko.
Mačiau Amalva siūlo vandeninius aušintuvus, kuriuose numatytas kondensato surinkimas. Aušintuvo valdymas numatytas įrenginio automatikoje. Bet kaina apie 3000 lt atrodo nelabai adekvati.
Yra dar variantas lauko kolektorių panaudoti grindų vėsinimui. Palaikant grindų temperatūrą iki kokių 20C, kad nebūtų per didelio diskomforto kojoms. Įdomu, ar tai pasiteisina praktikoje.
Papildyta:
QUOTE(moskito @ 2012 12 13, 11:14)
Dėkui, na kaip buvo minėta , aš labai toli nuo tos srities , dar prašymas,
gal žinote kas užsiima tokiu konsultavimu ? Norėčiau , gauti kelias nuomones ir įvertinimus, nes prisibijau , kad norėdami išsisukti kuo pigiau , tie kurie darė bandys kažką daryti, bet ar nebus laikinas pagerėjimas ir vėliau vėl problemos Nes jų pasakymas - tai čia pažiūrėsim, patvarkysim - viskas bus gerai .... mane neramina.
gal žinote kas užsiima tokiu konsultavimu ? Norėčiau , gauti kelias nuomones ir įvertinimus, nes prisibijau , kad norėdami išsisukti kuo pigiau , tie kurie darė bandys kažką daryti, bet ar nebus laikinas pagerėjimas ir vėliau vėl problemos Nes jų pasakymas - tai čia pažiūrėsim, patvarkysim - viskas bus gerai .... mane neramina.
Pirmiausia pakalbėkite su keletu "nepriklausomų ekspertų". O kai turėsite supratimą kas padaryta negerai ir kaip taisyti, tai būtinai pasikvieskite tuos pačius. Tegul jums papasakoja savo versiją, kodėl taip atsitiko, kaip ketina broką taisyti ir kiek tai kainuos. Save gerbiantys meistrai turėtų daug ką padaryti nemokamai. Bet aišku jums geriau matyti kaip ten yra.
Dėl konsultantų tai pradėkime nuo miesto. Bet šiaip tai čia gerbiamas Googlas geresnis patarėjas.