Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas šiuolaikiniame name 2

QUOTE(skyroja @ 2013 06 21, 14:09)
Remiantis teorija, istraukimas - WC ir vituvej, padavimas - kambariuose, pasibraiziau schema. Diametru nezymejau, nes cia jau skaiciuot srautus tikslius ir paliksiu tai profams. Tad noreciau kritikos savo vedinimo projektui.

Taigi, problema Ia lubu aukstis 280 iki perdangos. Tad yra 2 variantai:
1) eiti palei sienas darant is gkp 30cm plocio uzdangas is visu pusiu,  centras tada gaunasi tuscias ir galiu gaut 275 lubas
2) vamdzius pravesti per darbo kambari ir virtuve ir paduoti per sienines groteles
IIa aukscio uztenka, tai jokiu imantrybiu
Paemimas is rytines puses, ismetimas i sandeliuka (minty dar padaryt nuvedima i lauka, kad vasara nesildyt sandeliuko/arba jei rekupas labai efektyvus butu ziema, tai nesaldyt)
Jei tai įmanoma, sau esu linkęs darytis kažką panašaus į antrą variantą. Nesvarbu kokiame aukštyje perdengimas, bet didesnio ploto svetainė vistiek prašosi ir didesnio lubų aukščio nei kitos mažesnės patalpos. Tai tegu vamzdynai ir važinėja virš tų mažesnių patalpų.
Nesupratau, kodėl išmetimas ne į lauką, o į nešildomą sandėliuką. Žiemą gi iš to vamzdžio varomas garas ir kondensatas visokių eibių gali prikrėsti. Net į atvirą vietą išmetinėjant aplinkinės sienos apšerkšnyja. Kas bus metant į uždarą patalpą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milao: 21 birželio 2013 - 16:07
QUOTE(ed@ @ 2013 06 20, 18:54)
Tame ir reikalas, kad dauguma apie tai žino, bet jei pripažins, kad šioje vietoje yra problema - kas pirks tos, atseit išskirtinius, rekuperatorius?? Paprasčiau apie tai tylėti, juk nei drėgmė, nei kiti teršalai yra nematomi ir dauguma žmonių net neįtars, kad oro kokybė gali būti geresnė.

Siūlau nepamiršti, kad PN rekupo reikalavimai ir mažos oro kaitos labiau skirtos žiemos laikotarpiui, o vasaros metu nesiūloma vengti atidarinėti langus. Ne veltui reikalaujama PN turėti bent vieną varstomą langą kiekvienam kambariui.
Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2013 06 21, 13:09)
Remiantis teorija, istraukimas - WC ir vituvej, padavimas - kambariuose, pasibraiziau schema. Diametru nezymejau, nes cia jau skaiciuot srautus tikslius ir paliksiu tai profams. Tad noreciau kritikos savo vedinimo projektui.

Taigi, problema Ia lubu aukstis 280 iki perdangos. Tad yra 2 variantai:
1) eiti palei sienas darant is gkp 30cm plocio uzdangas is visu pusiu,  centras tada gaunasi tuscias ir galiu gaut 275 lubas

2) vamdzius pravesti per darbo kambari ir virtuve ir paduoti per sienines groteles
user posted image
Paemimas is rytines puses, ismetimas i sandeliuka  (minty dar padaryt nuvedima i lauka, kad vasara nesildyt sandeliuko/arba jei rekupas labai efektyvus butu ziema, tai nesaldyt)

Jei patalpose mazas aukstis, as uz 2 varianta, kur ortakiams nereiktu eiti per svetaines patalpas, o oras paduodamas butu per groteles sienose.
Keletas pastabu projektui:
1. technineje patalpoje, ten kur pavaizduotas rekuperatorius, per arti yra padarytos pirmos atsakos nuo magistralinio ortakio, kadangi nebus vietos sumontuoti triuksmo slopintuvu. Nebent rekuperatorius bus statomas ant zemes ir slopintuvai montuosis vertikaliai.
2. Kodel ismetima darot i sandeliuka? Jei jau norit kartais pravedint sandeli su ismetamu oru, ipjaukite atsaka i sandeli, bet nuveskit ismetima i lauko siena. Esant reikalui, perjungsite sklendes vietomis ir kartais pravedinsite ta sandeliuka. Ziema tikrai ismetinesite ora lauk, o ne i sandeliuka.
3. Venkite "T" formos ortakiu mazgu, ypac oro padavimui. Tarp patalpu per toki mazga lengviau sklinda triuksmas is patalpos i patalpa. Vietoj "T" mazgo naudokite arba kelnes "Y" formos, arba bent jau atsakas, kad gautusi "Z" formos atsaku isdestymas.
Atsakyti
Nejunkčiau šalinamo oro ortakių iš WC į rekuperac. sistemą, nebent iš svečių WC, kuris mažai naudojamas.
Atkreipkit dėmesį, kad ortakiai neitų virš durų sąramų, kuo mažiau kirstų kapitalinę sieną. Vienam paveiksliuke ortakis praeina per laiptinę - kaip ten su aukščiais - nemaišys lipimui?
Ortakių pakilimui iš I-o į II-ą aukštą daryčiau kitur. Man tas kampas iškart už durų ne itin. Galima arba 2-11 kampe (kur tikriausiai spinta bus) arba 2-9 WC, ten tarp durų ir sienos daugiau laisvos erdvės ortakių apsiuvimui....ir venkite trišakių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vesta* @ 2013 06 24, 17:32)
Nejunkčiau šalinamo oro ortakių iš WC į rekuperac. sistemą, nebent iš svečių WC, kuris mažai naudojamas.

Ir kuo WC nusikalto, kad jų šiltas ir drėgnas oras netinka jūsų sistemai?
Sujungti visi trys san mazgai, jokių problemų - taip daryčiau ir ateityje.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 06 24, 16:38)
Ir kuo WC nusikalto, kad jų šiltas ir drėgnas oras netinka jūsų sistemai?
Sujungti visi trys san mazgai, jokių problemų - taip daryčiau ir ateityje.

Ištraukto iš patalpos oro tinkamumas pakartotinai jį panaudoti nustatomas pagal ištraukto oro užterštumo lygio kategoriją ir panaudojimo aplinkybes. Oras iš WC priskiriamas EHA3 kategorijai - netinkamas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vesta* @ 2013 06 24, 18:02)
Ištraukto iš patalpos oro tinkamumas pakartotinai jį panaudoti nustatomas pagal ištraukto oro užterštumo lygio kategoriją ir panaudojimo aplinkybes. Oras iš WC priskiriamas EHA3 kategorijai - netinkamas. smile.gif

Ištrauktas oras, kokios kategorijos jis bebūtų, atsiduria lauke, ir net minčių negali būti jį vėl naudoti - "už borto" pilna šviežio ir švaraus oro biggrin.gif
Atsakyti
O pas jus nebus minciu skirtingose patalpose palaikyti skirtinga temperatura? Pvz, vonioj +25, kambariuose +19. Manau tuomet tokioj sistemoj, kai VISAS oras keliauja per vonia ar toleta to tikrai nepavyks padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Josefas @ 2013 06 25, 08:22)
O pas jus nebus minciu skirtingose patalpose palaikyti skirtinga temperatura? Pvz, vonioj +25, kambariuose +19. Manau tuomet tokioj sistemoj, kai VISAS oras keliauja per vonia ar toleta to tikrai nepavyks padaryti.

Jei ne visas oras keliauja per vonią ar tualetą, o tik numatyta kubatūra, kurią bet kokiu atveju naudotum, nematau jokio skirtumo.

Laiptų aikštelė pakankamai plati, kad oras netrukdomas patektų į pirmą aukštą iš antrojo ir perteklinis antrame aukšte paduotas oras galės būti ištraukiamas pirmajame aukšte.
Atsakyti
Dekui uz mintis. Taigi bandysiu igyvendinti Ia II varianta, nes vienas vamzdis virs laiptu aiskteles tilps, bus 210cm tarpas tarp lubu ir pakopos, ismetima i lauka, su sklende i sandeliuka testavimui, "T" atsakas pakeiciau i "Z"

Del slopintuvu reikes pasiaiskint placiau.
Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2013 06 25, 09:40)
Del slopintuvu reikes pasiaiskint placiau.

Mano vėdinimo sistemos projektuotojas, pasiekė projektinį, mano pageidautą vėdinimo sistemos triukšmo lygį, nenaudodamas triukšmo slopintuvų. Mano pageidautas triukšmo lygis - 25dB prie difuzorių yra labai mažas, paprastai jis būna projektuojamas virš 30dB, atrodo 33-35dB.

Kadangi nusimanantis žmogus atkreipė mano dėmesį į galimą triukšmo slopintuvų poreikį, jei praktinis triukšmas viršys projektinį, tai nors surinkdamas sistemą ir nenaudosiu triukšmo slopintuvų, jiems vietą rezervuosiu. Nors tiesa pasakius, manau, kad jų neprireiks smile.gif. Pataupysiu, projektas man tai leidžia.

Primetu, kad vienas triukšmo slopintuvas atpirko projekto kainą, o aš, jei vėdinimo sistemą būčiau daręs pats be projekto, tikrai sudėčiau du triukšmo slopintuvus ir "samapalna" vėdinimo sistema man būtų gavusi brangesnė nei su projektu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 birželio 2013 - 17:27
QUOTE(mintas @ 2013 06 25, 18:21)
Mano vėdinimo sistemos projektuotojas, pasiekė projektinį, mano pageidautą vėdinimo sistemos triukšmo lygį, nenaudodamas triukšmo slopintuvų. Mano pageidautas triukšmo lygis - 25dB...
Pati ta proga isduoti projektuotoja smile.gif
Atsakyti