Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas šiuolaikiniame name 2

Milao, tikrai nepagailėkit 25Lt (grubiai) ir nusiveskit oro tiekimą į miegamąjį. Visi argumentai jau išdėstyti.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 23, 20:17)
Taupote savo komforto, ramaus ir tyro miego sąskaita? Negi gaila sau keleto metrų vamzdžio? Giedruolė save palepino, o jūs atvirkščiai verysad.gif
Nepaduodant ir neištraukiant iš atskiros patalpos tikrai nesumažins minimalaus vėdinimo debito, nes jis priklauso ir nuo pastato tūrio. Todėl mažesnis difuzorių skaičius kaip tik reiškia didesnius oro greičius ir automatiškai triukšmo riziką bei elektros sąnaudas.
Mano akimis - sprendimas nevykęs, sorry 4u.gif
Dar - vėdinimo ties tėvų galvugaliu visai nebus, oras pro duris įėjęs pro teliką čiuoš tiesiai į san mazgą, pasieniais nesišlaistys - ten mirtina zona. Bent jau durys būtų priešingose miegamojo pusėse...

Nu va, taip mandrai buvau sugalvojęs ir taip suvarėt visi, kad dabar net nebežinau, ar į depresiją, ar į abstrakciją pulti smile.gif Teisybės aišku yra, tik manyčiau kiek persūdėt.
Vėdinimo poreikis skaičiuojamas tiek pagal patalpų tūrį, tiek pagal žmonių skaičių. Kuris būdas labiau tinkamas, priklauso nuo išplanavimo, bet dažniausiai kažkas tarpinio. Ties galvūgaliu sutinku kad oro srautas bus mažesnis nei ties teliku, bet toli gražu ne mirtina zona. Ir pro uždarytas duris oras nesunkiai skverbsis. Tarpeliai aplink duris netgi didesnį plotą turės nei anga difuzoriuje. Dargi po viršutinės staktos apdaila galima palikti papildomą tarpą, jei ką. Triukšmo, kurį generuoja difuzorius irgi bijau daug mažiau, nei rekuperatoriaus triukšmo. Tuo labiau jei miegamajame to difuzoriaus netgi visai nebūtų. Paties padavimo taško įrengimas gal kiek daugiau nei 25Lt pridės, bet vistiek ne karvę. Didesni sutaupymai būtų eksploatacijoje. Nu bet ką jau padarysi, kad jau taip visi prieštaraujat, matyt nebeprasisuksiu. Galų gale eksploatuojant bus galima lubose difuzorių užsukti ar atsukti, ir taip atrasti priimtiniausią rėžimą.
Atsakyti
Nepersūdėm wink.gif jei darai daryk gerai. Ir teisinga išvada užsukt bet kada galėsi, o vat damontuoti...
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 04 24, 12:22)
... Teisybės aišku yra, tik manyčiau kiek persūdėt.
Vėdinimo poreikis skaičiuojamas tiek pagal patalpų tūrį, tiek pagal žmonių skaičių. Kuris būdas labiau tinkamas, priklauso nuo išplanavimo, bet dažniausiai kažkas tarpinio...

Galėčiau pridėti dar porą argumentų, kurių berods niekas ne paminėjo.

- Yra labai svarbu į kokią vietą paduodamas šviežias oras ir kurios ištraukiamas. Srautas turi apimti visą patalpą, arba bent zoną, kur yra žmonės. Kas jums iš tuo, kad šviežias oras keliauja palei grindis? Tik katėms džiaugsmas.
Be to, srautas iš vėdinimo sistemos turi neutralizuoti natūralų oro judėjimą palei langus bei lauko sienas. Kaip žinoma jos yra šaltesnės ir, prisilietus prie jų, oras greitai atvėsta ir šalto oro masė nuslenka prie grindų - apačioje vaikšto šalto oro masė, o viršuje kaupėsi karštas oras. Nei vienas, nei kitas reiškinys tikrai ne prideda komforto.

- Nėra garantijos, kad oras svetainėje visada bus geras. Visus kvapus, kurie bus svetainėje, turėsite ir miegamajame.

P.S. Vėdinimo poreikis ne skaičiuojamas kaip vidurkis. Imama arba pagal žmonės, arba pagal patalpos plotą (kitaip tariant - pagal plotą nuo kuriu išsiskiria teršalai), arba pagal drėgmės kiekį, kurią reikia pašalinti, arba pagal šilumos perteklių, kurį reikia pašalinti. T.y. - imamas didžiausias iš apskaičiuotų minėtais būdais oro debitas. Jei patenkinsite didžiausią sąlygą, kitoms tuo labiau pakaks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ed@: 24 balandžio 2013 - 22:22
Būtu įdomų sužinoti kaip jus sugebėjote nustatyti efektyvumo %?
Ir - kuo matuojate drėgnumą ir kurioje vietoje?;

Efektyvumą nuostatau matuojamas ortakiu temperatūrai. Naudoju dviem būdais gautą efektyvumą - t.y. Pastoviai matuoju iš patalpų išeinančio oro temperatūrą ir į patalpas parduodamą temperatūrą ir ir vienu atveju naudoju iš lauko tiekiamą temperatūrą, o kitų atveju išmetamą į lauką temperatūrą.
oro drėgnumą matuoju visuose kambariuose su šiuo prietaisu http://www.eastmedia...entific_rar501/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juzex: 25 balandžio 2013 - 22:07
Paklausiu nepopuliariai..

Ka manot apie san mazgu bei kambariu oro nemaisyma rotoriniame rekuperatoriuje?

Ar imanoma ir ar tai didziule blogybe komponuoto rekuperacija sakykim daryt visur iskyrus san mazgus, o san mazgu ora traukt naturalaus vedinimo kanalais, ar imanoma isvis taip subalansuot sistema.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 04 26, 19:41)
Paklausiu nepopuliariai..

Ka manot apie san mazgu bei kambariu oro nemaisyma rotoriniame rekuperatoriuje?

Ar imanoma ir ar tai didziule blogybe komponuoto rekuperacija sakykim daryt visur iskyrus san mazgus, o san mazgu ora traukt naturalaus vedinimo kanalais, ar imanoma isvis taip subalansuot sistema.

Nesąmonė... San mazguose dėl oro drėgmės ore yra daugiausia energijos, todėl jį reikia "praleisti" per rekupą. Ir kaip padaryti, kad natūraliai trauktų tik tiek kiek reikia, ir tik trauktų - ne stumtų į vidų smile.gif
Atsakyti
O kiek kartu kambary arba san mazge turi pasikeisti oras sakykim i valanda jai jame zmoniu nera? Pvz darbo dienom...

Kas del wc nejungimo i bendra sistema tai tiesiog jau nepirmas tuom besiverciantis zmogus nerekomenduoja wc maisyt su kambariu oru.

QUOTE(Vilienė @ 2013 04 27, 15:23)
Nesąmonė... San mazguose dėl oro drėgmės ore yra daugiausia energijos, todėl jį reikia "praleisti" per rekupą. Ir kaip padaryti, kad natūraliai trauktų tik tiek kiek reikia, ir tik trauktų - ne stumtų į vidų smile.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 04 27, 20:44)
O kiek kartu kambary arba san mazge turi pasikeisti oras sakykim i valanda jai jame zmoniu nera? Pvz darbo dienom...

Kas del wc nejungimo i bendra sistema tai tiesiog jau nepirmas tuom besiverciantis zmogus nerekomenduoja wc maisyt su kambariu oru.

Negi kam skauda, kad oras keičiasi net tada, kai san mazge nieko nėra? smile.gif Juk vėdinimas - tai ne tik grynas oras: jūs ryte skutotės, prausėtės ir rankšluosčiu šluostėtės - vėdinimui teks tą sugeneruotą drėgmę pašalinti, juk tai ne momentinis procesas. WC kvapai irgi ne per 5sek. pradingsta.
Jei padavimus darote gyvenamose patalpose, o ištraukimus - san mazguose, tai oro apykaita vyksta visame name vienu metu. Ir nematau jokio pagrindo taupyti ir kažką "atjunginėti" net jei toje patalpoje nieko nėra.
Jei namie nieko nėra - galima vėdinimą mažinti iki minimumo, bet atjunginėti patalpas kuriose nieko nėra - paprasčiausiai neapsimoka.

"nepirmas" tikrai nereiškia "efektyvaus, pažangaus vėdinimo žinovas" 4u.gif jei aš būčiau klausęs ir vykdęs ką man rekomenduoja ne tik pirmi, bet ir antri "gyvenimo patirties kupini" žinovai, tai jau senai nagai būtų nugraužti iki alkūnių. Tegul tie nepirmi savo namuose švaisto šilčiausią ir drėgniausią patalpų orą per skyles stoge - šalčio tiltus ir sandarumo peilius doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 27 balandžio 2013 - 20:08
QUOTE(*** @ 2013 04 27, 19:44)

Nežinau, jie ten ką vandenį taupo, kad smarvė tokia?

Nematyčiau problemų iš savo WC pamaišyti labai mažą procentą oro po visus kambarius.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 27, 20:06)
"nepirmas" tikrai nereiškia "efektyvaus, pažangaus vėdinimo žinovas" 4u.gif  jei aš būčiau klausęs ir vykdęs ką man rekomenduoja ne tik pirmi, bet ir antri "gyvenimo patirties kupini" žinovai, tai jau senai nagai būtų nugraužti iki alkūnių.  Tegul tie nepirmi savo namuose švaisto šilčiausią ir drėgniausią patalpų orą per skyles stoge - šalčio tiltus ir sandarumo peilius doh.gif

thumbup.gif

Neišmanau aš statybų, tai faktas, bet jau dabar ne kartą buvo, kai seni statybų vilkai, matę mano statybas, klausė mano nuomonės apšiltinimo klausimais. Čia tikrai neturių omenyje, savo nuomonės rašymą SM forume, aš kalbu apie praktikus, su kuriais bendravau statybose.

Negirdėjau nei iš vieno pas mane buvusio statybininko, kad namo apšiltinimo mazgai padaryti negerai, nors ne iš vieno girdėjau klausimą, kam taip kruopščiai žiūriu į apšiltinimą, įmesiu porą malkučių daugiau ir problemos išspręstos.

Tikrai ne šventieji puodus lipdo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 balandžio 2013 - 00:38
"Mitu griovejai" irode jog nuleidus vandeni fekalijos pasklinda po visa vonios patalpa smile.gif Tai gaunas kad visas vamzdynas priedo kiti kambariai automatiskai yra uztersiami. Vonios kambary bent jau kazkokia higiena mogus gali uztikrint o kaip su vamzdynu? Teko matyt difuzoriu lubose apie kuriuos dulkes purvas.. Kiek domejaus tai jai neina kalba apie totalu taupyma geriau kambariuos daryt ir padavima ir istraukima, san mazguose tik istraukima.

QUOTE(Vilienė @ 2013 04 27, 20:06)
Negi kam skauda, kad oras keičiasi net tada, kai san mazge nieko nėra? smile.gif  Juk vėdinimas - tai ne tik grynas oras: jūs ryte skutotės, prausėtės ir rankšluosčiu šluostėtės - vėdinimui teks tą sugeneruotą drėgmę pašalinti, juk tai ne momentinis procesas. WC kvapai irgi ne per 5sek. pradingsta.
Jei padavimus darote gyvenamose patalpose, o ištraukimus - san mazguose, tai oro apykaita vyksta visame name vienu metu. Ir nematau jokio pagrindo taupyti ir kažką "atjunginėti" net jei toje patalpoje nieko nėra.
Jei namie nieko nėra - galima vėdinimą mažinti iki minimumo, bet atjunginėti patalpas kuriose nieko nėra - paprasčiausiai neapsimoka.

"nepirmas" tikrai nereiškia "efektyvaus, pažangaus vėdinimo žinovas" 4u.gif  jei aš būčiau klausęs ir vykdęs ką man rekomenduoja ne tik pirmi, bet ir antri "gyvenimo patirties kupini" žinovai, tai jau senai nagai būtų nugraužti iki alkūnių.  Tegul tie nepirmi savo namuose švaisto šilčiausią ir drėgniausią patalpų orą per skyles stoge - šalčio tiltus ir sandarumo peilius doh.gif

Neišmanau aš statybų, tai faktas, bet jau dabar ne kartą buvo, kai seni statybų vilkai, matę mano statybas, klausė mano nuomonės apšiltinimo klausimais.

Nesikuklink smile.gif ps ar jau pradejai klijuot polistirola ant putu?

Man cia toks klausimas uzgime, o kodel nepadarius oro isiurbimo pvz nesildomoje vedinamoje palepeje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 28 balandžio 2013 - 10:50
QUOTE(*** @ 2013 04 28, 11:43)
"Mitu griovejai" irode jog nuleidus vandeni fekalijos pasklinda po visa vonios patalpa smile.gif Tai gaunas kad visas vamzdynas priedo kiti kambariai automatiskai yra uztersiami. Vonios kambary bent jau kazkokia higiena mogus gali uztikrint o kaip su vamzdynu? Teko matyt difuzoriu lubose apie kuriuos dulkes purvas.. Kiek domejaus tai jai neina kalba apie totalu taupyma geriau kambariuos daryt ir padavima ir istraukima, san mazguose tik istraukima.

Man cia toks klausimas uzgime, o kodel nepadarius oro isiurbimo pvz nesildomoje vedinamoje palepeje?

Mitų griovėjai - šou. Nepatarčiau jų vertinti labai rimtai.
Nesupratau problemos su vamzdynu - negi jums rūpi, kad jis būtų švarus??? Čia nuotekų vamzdynas??? Nes nežinau, kokia vėdinimo sistema sugebėtų fekalijas įtraukti į ortakius blink.gif ir kas bus su pačiu šikančiuoju - nepritrauks prie lubų? smile.gif
Dulkes ir purvą gausime pasivalyti - juk tam nereiks kosminių technologijų? Palaikykite patalpas švarias ir taip sumažinsite ištraukimo difuzorių taršos tikimybę. Tiekimo difuzorių švara rūpinasi oro filtrai rekupe, nepamirškime, jie ne amžini, teks keisti.

Kuo ta palėpė bus pranešesnė už gryną lauką? Kodėl kvėpuoti oru iš kažkokios uždaros erdvės, ar oras joje kuom tai ypatingas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 28 balandžio 2013 - 11:28