Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas šiuolaikiniame name 2

Na sumažnus oro apykaitą iki 0,3 karto miegamajame tektu 10m3 žmogui - mažoka. Dieną gal but būtų galima tiek laikyti, bet kartais studentas mano griža ir užsidaro savo nedideliame kambaryje - kaip irgi tuo metu reikia daugiau į jo kambarį paduoti .O amalvos valdiklis c4 - tai kvailesnio ir nepatogesnio valdymo net norėdamas nesugalvosi.Perjungt kitą suprogramuotą greitį aš norėčiau vienu paspaudimu - o čia reikia padaryt 7 paspaudimus doh.gif - kažkoks absurdas . Tai ir nusistovėjo tokia apykaita
Atsakyti
QUOTE(Juzex @ 2013 04 10, 23:37)
Na sumažnus oro apykaitą iki 0,3 karto miegamajame tektu 10m3 žmogui - mažoka. Dieną gal but būtų galima tiek laikyti, bet kartais studentas mano griža ir užsidaro savo nedideliame kambaryje - kaip irgi tuo metu reikia daugiau į jo kambarį paduoti .O amalvos valdiklis c4 - tai kvailesnio ir nepatogesnio valdymo net norėdamas nesugalvosi.Perjungt kitą suprogramuotą greitį aš norėčiau vienu paspaudimu - o čia reikia padaryt 7 paspaudimus doh.gif - kažkoks absurdas . Tai ir nusistovėjo tokia apykaita

kaip jau kazkas cia minejo, kad Lietuvis turi tokia savybe skaityti instrukcija tik tada, kai kazkas sugenda...
Cituoju:
[attachmentid=227880]
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2013 04 10, 21:42)
Ruosiames isirengti rekuperacine sistema,gal kas galetumete pasiulyti  gera,ismananti zmogu ar imone ,kad suprojektuotu ir irengtu sistema.Labai aciu 4u.gif

Mus taip pat domina rekuperacine sistema. Ir ieškom kas galėtų pagelbėti. Ačiū
smile.gif
Atsakyti
Ačiū Railtuzai už atsakymą - pabandžiau - pavyko smile.gif Nu bet vistiek aš tos nuomonės, kad vartotojo interfeisas turi būti intuityvus ir patogus, ir kad greičiui perjungt reikia naudoti dvi rankas ir dar prieš tai perskaityti knyga... doh.gif
Na bet čia iš tiesų smulkmena - labiau rūpi išsiaiškint kodėl rekūpo efektyvumas krenta
Atsakyti
Sveiki, perskaiciau visa sia tema bet atsakymo i mane dominanti klausima neradau, isirengiau DOMEKT REGO 200VE, jis pakabintas vonioje vietos pakankamai, meistrai garso slopintuvus irngre ne iskart is rekuperatoriaus o ortakyje kambario viduryje, sklinda uzesys, net ir dirbant minimaliu rezimu nakti nelabai eitu uzmigt be papildomu klausos apsaugos priemoniu smile.gif manau kad ne vietoje irengtas garso slopintuvas kadangi nuemiau slopintuva tai is ortakio 125 mm sklinda nemazas garsas. Slopintuvas 60 cm minkstas toks su plevele aptrauktas. Ir dar klausimelis oro paemimui is lauko ortakis apristas 3 cm vata su folija - ar uztenka tokio storio vatos, Aciu
Atsakyti
QUOTE(Juzex @ 2013 04 10, 21:51)
Pas mane rotacinis Komfovento. Šiaip viskas prdžioje kaip ir ok  thumbup.gif . Veikė ir per pačius didžiausius šalčius virš -20 vasaros režimu.Pirma problema po kokio mėnsio vėdinimo- žiaurus drėgmės trūkumas. Buvo nukritę iki 25%  doh.gif . Problemą išsprendžiau su ultragarsiniu drėkintuvu. Bet tenka išgarinti 10l per parą palaikyti apie 45%.
Kita problema, kurios priežasčių net neįsivaizduoju - krenta rekupratoriaus efektyvumas.Pradžioje laikėsi apie 83% - na kaip ir neblogai, nors deklaruojama iki 87%.Bet po biškuti nukrito iki 70% ir krenta toliau dabar apie 68%.Gal kas turit minčių kame čia kampas?Ar man iš kart Amalvą už kiaušų imt  bigsmile.gif ?

Per kiek čia laiko tas efektyvumas taip krito?
Atsakyti
QUOTE(asas2010 @ 2013 04 20, 19:03)
Sveiki, perskaiciau visa sia tema bet atsakymo i mane dominanti klausima neradau, isirengiau DOMEKT REGO 200VE, jis pakabintas vonioje vietos pakankamai, meistrai garso slopintuvus irngre ne iskart is rekuperatoriaus o ortakyje kambario viduryje, sklinda uzesys, net ir dirbant minimaliu rezimu nakti nelabai eitu uzmigt be papildomu klausos apsaugos priemoniu smile.gif manau kad ne vietoje irengtas garso slopintuvas kadangi nuemiau slopintuva tai is ortakio 125 mm sklinda nemazas garsas. Slopintuvas 60 cm minkstas toks su plevele aptrauktas. Ir dar klausimelis oro paemimui is lauko ortakis apristas 3 cm vata su folija - ar uztenka tokio storio vatos, Aciu

Kas liečia garsą vėdinimo sistemoje - ne pakanka įkišti bet kokį triukšmo slopintuvą ir tikėtis kad viskas būs gerai. Tik jei išlaikysite visą eilė reikalavimų (pradedant nuo tinkamos montavimo vietos parinkimo), panaudosite tinkama kiekį triukšmo slopinimo priemonių bei ortakių sistema padaryta taip, kad joje ne ūžia oras - tada galėsite mėgautis tyla. Paprastai garsai vėdinimo sistemoje nuslopinami iki tokio lygio, kad kažką išgirsti galima tik priglaudus ausį prie grotelių (ir tai - tik naktį, kai netrukdo jokie pašaliniai garsai).
Papildyta:
QUOTE(Juzex @ 2013 04 10, 21:51)
Pas mane rotacinis Komfovento. Šiaip viskas prdžioje kaip ir ok  thumbup.gif . Veikė ir per pačius didžiausius šalčius virš -20 vasaros režimu.Pirma problema po kokio mėnsio vėdinimo- žiaurus drėgmės trūkumas. Buvo nukritę iki 25%  doh.gif . Problemą išsprendžiau su ultragarsiniu drėkintuvu. Bet tenka išgarinti 10l per parą palaikyti apie 45%.
Kita problema, kurios priežasčių net neįsivaizduoju - krenta rekupratoriaus efektyvumas.Pradžioje laikėsi apie 83% - na kaip ir neblogai, nors deklaruojama iki 87%.Bet po biškuti nukrito iki 70% ir krenta toliau dabar apie 68%.Gal kas turit minčių kame čia kampas?Ar man iš kart Amalvą už kiaušų imt  bigsmile.gif ?

Būtu įdomų sužinoti kaip jus sugebėjote nustatyti efektyvumo %?
Ir - kuo matuojate drėgnumą ir kurioje vietoje?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 04 23, 08:22)
Pas mane padavimas padarytas tik viename vaikų kambaryje ir svetainėje. Kitame vaikų kambaryje yra ir padavimas ir ištraukimas nes ten kambarys per du aukštus. ir drabužinė pirmame aukšte kamputyje. vadinasi buvo poreikis vėdinti abu aukštus ir neužmiršti drabužinės. tėvų miegamajame padavimas ir ištraukimas nes norim maksimaliai kiek ymanoma izoliuoto kambario. vadinasi ir oro pratekėjimas bus tik per durų konstrukcijos nesandarumus.
Tai vat taip ir dėliojamės smile.gif labai individualu.

Žinutė, į kurią atsakau buvo kauniečių temoje, bet kadangi apie vėdinimą, manau čia atsakymui vieta geresnė. Po Giedruolės įdomaus sprendimo vienuose kambariuose daryti tik padavimą, o kituose ir padavimą, ir ištraukimą, pradėjau galvoti kaip čia sau priburti ką nors dar įdomesnio. Nu ir sugalvojau, tik priešinga kryptimi smile.gif (paspaudus atsidaro didesnis paveiksliukas):
user posted image
Ištraukiama virtuvėje ir sanmazguose, paduodama svetainėje, vaikų ir darbo kambariuose, o mandrumas toks, kad tėvų miegamajame išvis nei padavimo, nei ištraukimo.
Ko gi siekiu tokiais išsidirbinėjimais? Pirmiausia jei mažiau taškų, tai mažiau vamzdžių, alkūnių, difuzorių ir visų kitų pribambasų, tai atitinkamai mažiau kainuos. Tikiuosi. Dušinėje ištraukimas būtinas besąlygiškai, svetainėje ir darbo kambariuke be padavimo sunkiai įsivaizduoju normalią sistemą, o va miegamajame nei paduodant, nei ištraukiant, jis būtų tranzitinė patalpa ir oras jame keistųsi. Vaikų pusė (dešinė) čia negroja. Ten paduodamo oro didžioji dalis bus ištraukta vonioje ir virtuvėje. Biški pasimaišys, bet ne esmė. Tėvų pusėje (kairėje) žmogus vienu metu nebus ir miegamajame, ir svetainėje, vadinasi automatiškai kuo daugiau žmonių miegamajame, tuo mažiau svetainėje ir darbo kambary, tuo šviežesnis oras tiekiamas į miegamąjį. Nereikia tiekti atskirai oro į miegamąjį, vadinasi suminiai oro srautai mažesni, o tai reiškia mažesnį ventiliatorių greitį, mažesnes el. sąnaudas, efektyvesnę šilumogrąžą rekuperatoriuje.
Toks projektas toli gražu nėra unikalus, kuriame vienas iš sanmazgų turi įėjimą tik iš miegamojo, tai gal variantas ne tik man gali būti įdomus. Ką manot? Nepražiopsojau ko nors?
Atsakyti
Taupote savo komforto, ramaus ir tyro miego sąskaita? Negi gaila sau keleto metrų vamzdžio? Giedruolė save palepino, o jūs atvirkščiai verysad.gif
Nepaduodant ir neištraukiant iš atskiros patalpos tikrai nesumažins minimalaus vėdinimo debito, nes jis priklauso ir nuo pastato tūrio. Todėl mažesnis difuzorių skaičius kaip tik reiškia didesnius oro greičius ir automatiškai triukšmo riziką bei elektros sąnaudas.
Mano akimis - sprendimas nevykęs, sorry 4u.gif

Dar - vėdinimo ties tėvų galvugaliu visai nebus, oras pro duris įėjęs pro teliką čiuoš tiesiai į san mazgą, pasieniais nesišlaistys - ten mirtina zona. Bent jau durys būtų priešingose miegamojo pusėse...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 23 balandžio 2013 - 19:20
QUOTE(Vilienė @ 2013 04 23, 19:17)
Taupote savo komforto, ramaus ir tyro miego sąskaita? Negi gaila sau keleto metrų vamzdžio? Giedruolė save palepino, o jūs atvirkščiai verysad.gif
Nepaduodant ir neištraukiant iš atskiros patalpos tikrai nesumažins minimalaus vėdinimo debito, nes jis priklauso ir nuo pastato tūrio. Todėl mažesnis difuzorių skaičius kaip tik reiškia didesnius oro greičius ir automatiškai triukšmo riziką bei elektros sąnaudas.
Mano akimis - sprendimas nevykęs, sorry 4u.gif

Dar - vėdinimo ties tėvų galvugaliu visai nebus, oras pro duris įėjęs pro teliką čiuoš tiesiai į san mazgą, pasieniais nesišlaistys - ten mirtina zona. Bent jau durys būtų priešingose miegamojo pusėse...

drinks_cheers.gif
Tai čia su sąlyga, kad miegamojo durys bus atviros. Užsidarius duris, net ir kojų vėdinimas sumažės iki minimumo. Kodėl oras turėtų laužtis pro uždarytas duris jei bus tiesioginis kelias į ištraukimo kanalą virtuvėje.
Atsakyti
Reikia tikėtis, kad po durim bus paliktas tarpas ir tai leis vykti oro cirkuliacijai prie uždarų durų. Bet nuo to reikalai nepagerės...
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 04 23, 17:30)
tėvų miegamajame išvis nei padavimo, nei ištraukimo.

Taupiau ir aš su oro kiekiais, bet to tikrai nedaryčiau.

Jūs teisingai supratot PN naudojamą principą, išnaudoti pratekantį orą, bet principas vienas labai svarbus - gyvenamosiose vietose, kuriose žmonės praleidžia daugiausiai laiko oras turi būti paduodamas šviežias. Praeinančiu oru puikiausiai galima aprūpinti koridorius, drabužines ir panašias patalpas, kur būnate minimaliai, dažniausiai tik praeinate, o ištraukimas organizuojamas iš labiausiai užterštų ir įvairius kvapus skleidžiančių patalpų.

Kadangi miegamieji yra tos patalpos, kur praleidžiama labai daug laiko, bent jau 6-8 val. kiekvieną dieną, vargiai kitose patalpose išbūnama daugiau laiko, todėl tikrai save nuskriaustumėte, nepadarydami čia oro padavimo.

Ant ortakių manau sutaupytumėte labai nedaug, tikrai neverta. Žaisti galima su oro kiekiais paduodamais ir ištraukiamais iš visų patalpų.

Na bet tuoj ateis ed@`as ir jis viską nuodugniai išaiškins, kaip reikia ir kaip nereikia daryti smile.gif.
Atsakyti