QUOTE(Giedruolė @ 2013 02 05, 17:16)
Nu jo ne kas... Kamine tarpas tarp fibo ir keramikos - ventiliuojamas patalpos oru. Gal pas jus patalpose ant tiek drėgna, kad ta drėgmė per blokelį skverbiasi į palėpę
, nors labiau tikėtina, kad yra nesandarumas kur kaminas kerta medinę perdangą. Techniškai tas susikirtimas turi būti apizoliuotas priešgaizrine akmens vata, jei ta vata neturi garo barjero iš patalpos pusės, tai per tą sandūra keliauja patalpos oras su drėgme, kuri ant aliumo ar perdangos vatoje tam tikrame sluoknyje iškrenta rasa, gali net sušalti į ledą, o po to atitirpus bėgti žemyn. Aliumas neleidžia tam garui toliau keliauti ir kaupia ant saves drėgmę. reliai jums arba iš patalpos pusės reikia sudaryti barjerą kilti garui palei kaminą, arba atsikasus perdangoj giliausią vietą tą barjerą kažkaip sukurti ten. Tiesą pasakius pas mane irgi medinė perdanga šitoj vietoj aš užpurškiau PU putom... nežinau ar priešgaisriniu požiūriu labai blogai padariau, bet jūsų bėdos tikiuosi išvengiau. Reikia pasitikrinti
Ot uždavėt man rūpesčio
Ačiū
pats laikas tokiems patikrinimams.
Vakar pakurenau židinį dūmus leisdamas tiesiai į kaminą. Pridėjus ranką prie blokelių jautėsi kad jie šilti. Užlipęs į palėpę stebėjau, kas darosi ties kamino ir perdangos sandūra. Aplink kaminą buvo matyti, kaip kyla garas. Kūrenau apie 4-5val. Per tą laiką vata aplink kaminą gerokai sudrėko (prieš tai ją buvau pakeitęs sausa) . Vadinasi yra kaip ir jūs sakėt- "perdangos vatoje tam tikrame sluoknyje iškrenta rasa". Ta rasa susidaro praktiškai vatos paviršiuje. Kažkaip reikia man išspręsti šią problemą, nes dabar gaunasi, kad jei kūrensiu židinį ne kasdieną, žiemą vata aplink kaminą bus visada šlapia.
"reliai jums arba iš patalpos pusės reikia sudaryti barjerą kilti garui palei kaminą, arba atsikasus perdangoj giliausią vietą tą barjerą kažkaip sukurti ten"
Iš patalpos pusės dėta garo izoliacija (PE plėvelė), kuri prie kamino blokelių priklijuota spec. klijais. Virš plėvelės yra 30cm akmens vatos sluosnis.
Ar pažiūrėjot, kaip pas jus ši sandūra atrodo?