Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas šiuolaikiniame name 2

QUOTE(diwol @ 2013 01 25, 11:40)
Ačiū už atsakymus, ventiliacija palėpėje yra, t.y dvi angos priešingose pusėse, bet gal tokiai didelei palėpei (apie 200 m2) per mažai. Stogas skardinis, difuzinė plėvelė vietomis apšerkšnijusi, vietomis lašai užšalę, kai buvo pirmas atlydys, pas mus palėpėj ,, lijo". Kazin, jei išvedus virtuvės gartraukio vamzdį per pakalimus , nebus labai blogai?

Aš vesčiau. Apšekšnis pakalimas ir tiek. Juk pakalimo lentos su tarpais?
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2013 01 25, 11:22)
Aš vesčiau. Apšekšnis pakalimas ir tiek. Juk pakalimo lentos su tarpais?

Su tarpais. Yra 3 variantai, vesti į lauko šoninę sieną(5 m), ventiliacinį kaminą(9m), pro pakalimus (3 m). Tik kuris geresnis?
Atsakyti
QUOTE(diwol @ 2013 01 25, 13:16)
Su tarpais. Yra 3 variantai, vesti į lauko šoninę sieną(5 m), ventiliacinį kaminą(9m), pro pakalimus (3 m). Tik kuris geresnis?

Kuo mažiau posūkių, kuo trumpesnis kelias tuo geriau. Toliau reikia žiūrėti kas techniškai lengviau įgyvendinama. Kad išvesti po pakalimu ar skylę sienoje gręžti reikia? Ar ta skylė būtų išgręžta ne per mūrlotį ar betoninį žiedą? Per mūrlotį ar žiedą aš negreščiau! Jūsų atveju žiūrėčiau kas paprasčiau. Vamzdį juk apšiltinti reikės. Apšiltinimas kainuoja. Reikia atsižvelgti į galutinę darbų ir medžiagų kainą. Jei vesti tuos 9m iki ventiliacinio kamino, dėčiau didesnio skerspjūvio vamzdį. Pvz, jei dabar yra 125, tada 160. Dar reikia nepamiršti, kad gartraukio vamzdžio viduje žiemą gali būti kondensato, kad ir kiek jį apšiltinsite. Kondensatas bėgs nuolydžio kryptimi. Ant ko tas kondensatas lašės iš ventiliacinio kamino?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2013 01 25, 08:43)
O ar nesildoma palepe gali buti sandariai uzdaryta ? g.gif

ne negali, bet buna pridaryta visokiu kliurku...
Nesildoma palepe turi buti gerai vedinama, kitaip dregme nespeja pasisalinti is pastoges ir kondensuojasi ant saltu pavirsiu.
Atsakyti
Gal pasidalinkite savo patirtim, kaip pas jus išspręsta ventiliacijos išvedimo problema?
Atsakyti
QUOTE(diwol @ 2013 01 25, 13:16)

yra ir ketvirtas variantas .statyt ventiliacini kamineli .ir atstumas turetu buti trumpiausias .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elzes tetis: 25 sausio 2013 - 20:12
QUOTE(diwol @ 2013 01 25, 18:42)
Gal pasidalinkite savo patirtim, kaip pas jus išspręsta ventiliacijos išvedimo problema?

Ar ventiliacijos (artimiausias minimalus atstumas nuo rekupo iki sienos) ar tik gartraukio? Gartraukį izoliuotu ortakiu veskit per pakalimus, trumpiausiu atstumu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. Esu kankinamas abejonių ar izoliuodamas ortakius šaltoje palėpėje akmens vatos dembliu su viršutiniu aliuminio folijos sluoksniu neprisidarysiu bėdos. Buvau sumastęs izoliuoti 10cm (5 + 5). Tačiau, pamodeliavus U-Wert'e, programa rodo, kad po aliuminio folija susidaro kondensatas!
Gal pasidalinam informacija, kaip būtų geriausia izoliuoti ortakius šaltoje palėpėje. blush2.gif

P.S. Pvz. dabar į palėpę yra išvesti du lankstūs ortakiai su apšiltinimu (Sonodec). Vata esanti šiu ortakių viduje šlaputėlė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 05 vasario 2013 - 14:56
QUOTE(Pupcis @ 2013 02 05, 15:48)
Sveiki. Esu kankinamas abejonių ar izoliuodamas ortakius šaltoje palėpėje akmens vatos dembliu su viršutiniu aliuminio folijos sluoksniu neprisidarysiu bėdos. Buvau sumastęs izoliuoti 10cm (5 + 5). Tačiau, pamodeliavus U-Wert'e, programa rodo, kad po aliuminio folija susidaro kondensatas!
Gal pasidalinam informacija, kaip būtų geriausia izoliuoti ortakius šaltoje palėpėje. blush2.gif

P.S. Pvz. dabar į palėpę yra išvesti du lankstūs ortakiai su apšiltinimu (Sonodec). Vata esanti šiu ortakių viduje šlaputėlė.

Jei gerai pamenu kažkurio diametro lankstūs ortakiai būna subadyti... gal dėl to patalpų drėgmė į juos skverbiasi g.gif Pas mane irgi vienas ortakis eina per palėpę, jis dar užkastas vata, įdomu ar ir pas mane vata šlapia - reikės patikrinti.
Jei izoliuosit standų cinkuotos skardos ortakį, kondensato prie aliuminio rodyti neturėtų, nes ties ortakių jungimais turit klijuoti lipnią juostelę užsandarinimui, vadinasi drėgmė iki aliumo negali patekti.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 02 05, 16:09)
Jei gerai pamenu kažkurio diametro lankstūs ortakiai būna subadyti... gal dėl to patalpų drėgmė į juos skverbiasi  g.gif Pas mane irgi vienas ortakis eina per palėpę, jis dar užkastas vata, įdomu ar ir pas mane vata šlapia - reikės patikrinti.
Jei izoliuosit standų cinkuotos skardos ortakį, kondensato prie aliuminio rodyti neturėtų, nes ties ortakių jungimais turit klijuoti lipnią juostelę užsandarinimui, vadinasi drėgmė iki aliumo negali patekti.

Pas mane lankstūs "Sonodec" ortakiai. Jų vidus perforuotas. Gal tikrai dėl to vata šlapia... Apšiltinti noriu standžius cinkuotos skardos ortakius (ir minėtus du sonodec'us). Ortakių sujungimai jau užsandarinti aliuminio juostele. Bet kodėl U-Wertas rodo kondensatą po akmens vatos aliuminiu?
Dar štai su kokia patirtim susidūriau. Prieš savaitę pastebėjau, kad per palėpę einantis židinio kaminas (sumūrytas iš Fibo blokelių su metaliniu idėklu) sudrėkęs. Taip pat sudrėkusi aplink kaminą esanti vata (kaminas eina kiaurai per medinę perdangą apšiltintą vata, pats kaminas neapšiltintas). Židinį kūrenu retsykiais, iš židinio išeina "šaltas" dūmas (yra ten tokia spec. sistemėlė padaryta). Taigi, pakeičiau sudrėkusią vatą ir apšiltinau patį kaminą 5cm storio akmens vata su aliuminio folija. Vakar užlipu patenkintas į palėpę pažiūrėti kaip "laikosi" kaminas ir randu vėl šlapią perdangos vatą (nepermirkusi, bet jau pradėjusi drėgti). Viską nuodugniai apžiūrint man pasirodė, kad būtent po aliuminio folija susidaro kondensatas. Kaminą šiltinau ne nauja vatą bet ta kurią "po ranka" turėjau. Vietomis nuo vatos paviršiaus yra atsiklijavusi aliuminio folija. Tą foliją atlupus ir matosi drėgmė. Pamodeliavau, kaminą su U-Wert'u. Programa taip pat rodo kondensatą po aliuminio folija.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2013 02 05, 17:00)
Pas mane lankstūs "Sonodec" ortakiai. Jų vidus perforuotas. Gal tikrai dėl to vata šlapia... Apšiltinti noriu standžius cinkuotos skardos ortakius (ir minėtus du sonodec'us). Ortakių sujungimai jau užsandarinti aliuminio juostele. Bet kodėl U-Wertas rodo kondensatą po akmens vatos aliuminiu?
Dar štai su kokia patirtim susidūriau. Prieš savaitę pastebėjau, kad per palėpę einantis židinio kaminas (sumūrytas iš Fibo blokelių su metaliniu idėklu) sudrėkęs. Taip pat sudrėkusi aplink kaminą esanti vata (kaminas eina kiaurai per medinę perdangą apšiltintą vata, pats kaminas neapšiltintas). Židinį kūrenu retsykiais, iš židinio išeina "šaltas" dūmas (yra ten tokia spec. sistemėlė padaryta). Taigi, pakeičiau sudrėkusią vatą ir apšiltinau patį kaminą 5cm storio akmens vata su aliuminio folija. Vakar užlipu patenkintas į palėpę pažiūrėti kaip "laikosi" kaminas ir randu vėl šlapią perdangos vatą (nepermirkusi, bet jau pradėjusi drėgti). Viską nuodugniai apžiūrint man pasirodė, kad būtent po aliuminio folija susidaro kondensatas. Kaminą šiltinau ne nauja vatą bet ta kurią "po ranka" turėjau. Vietomis nuo vatos paviršiaus yra atsiklijavusi aliuminio folija. Tą foliją atlupus ir matosi drėgmė. Pamodeliavau, kaminą su U-Wert'u. Programa taip pat rodo kondensatą po aliuminio folija.

Nu jo ne kas... Kamine tarpas tarp fibo ir keramikos - ventiliuojamas patalpos oru. Gal pas jus patalpose ant tiek drėgna, kad ta drėgmė per blokelį skverbiasi į palėpę g.gif, nors labiau tikėtina, kad yra nesandarumas kur kaminas kerta medinę perdangą. Techniškai tas susikirtimas turi būti apizoliuotas priešgaizrine akmens vata, jei ta vata neturi garo barjero iš patalpos pusės, tai per tą sandūra keliauja patalpos oras su drėgme, kuri ant aliumo ar perdangos vatoje tam tikrame sluoknyje iškrenta rasa, gali net sušalti į ledą, o po to atitirpus bėgti žemyn. Aliumas neleidžia tam garui toliau keliauti ir kaupia ant saves drėgmę. reliai jums arba iš patalpos pusės reikia sudaryti barjerą kilti garui palei kaminą, arba atsikasus perdangoj giliausią vietą tą barjerą kažkaip sukurti ten. Tiesą pasakius pas mane irgi medinė perdanga šitoj vietoj aš užpurškiau PU putom... nežinau ar priešgaisriniu požiūriu labai blogai padariau, bet jūsų bėdos tikiuosi išvengiau. Reikia pasitikrinti biggrin.gif
Ot uždavėt man rūpesčio biggrin.gif Ačiū smile.gif pats laikas tokiems patikrinimams.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 02 05, 17:16)
Nu jo ne kas... Kamine tarpas tarp fibo ir keramikos - ventiliuojamas patalpos oru. Gal pas jus patalpose ant tiek drėgna, kad ta drėgmė per blokelį skverbiasi į palėpę  g.gif, nors labiau tikėtina, kad yra nesandarumas kur kaminas kerta medinę perdangą. Techniškai tas susikirtimas turi būti apizoliuotas priešgaizrine akmens vata, jei ta vata neturi garo barjero iš patalpos pusės, tai per tą sandūra keliauja patalpos oras su drėgme, kuri ant aliumo ar perdangos vatoje tam tikrame sluoknyje iškrenta rasa, gali net sušalti į ledą, o po to atitirpus bėgti žemyn. Aliumas neleidžia tam garui toliau keliauti ir kaupia ant saves drėgmę. reliai jums arba iš patalpos pusės reikia sudaryti barjerą kilti garui palei kaminą, arba atsikasus perdangoj giliausią vietą tą barjerą kažkaip sukurti ten. Tiesą pasakius pas mane irgi medinė perdanga šitoj vietoj aš užpurškiau PU putom... nežinau ar priešgaisriniu požiūriu labai blogai padariau, bet jūsų bėdos tikiuosi išvengiau. Reikia pasitikrinti biggrin.gif
Ot uždavėt man rūpesčio biggrin.gif Ačiū smile.gif pats laikas tokiems patikrinimams.

Barjeras garui kilti iš patalpos pusės sudarytas. Šioje vietoje viskas tvarkoj. Aš manau, kad paprasčiausiai fibo blokelio viduje susidaro kondensatas (kada lauke šalčiau) ir ta drėgmė pamažu prasiskverbė į blokelio išorę. Kad blokelio viduje nebūtų kondensato kaminą apšiltinau (manau, kad čia kaip su ortakiais analogiška situacija). Tik, kad vatą su folija turėjau. Tai ir gavosi, kad dabar ant folijos kondensuojasi. Negarantuoju, kad taip yra ištiesų, man taip atrodo. Todėl ir klausiau apie ortakių izoliavimą akmens vata su aliuminiu.
P.S. pas jus viskas gerai bus, nepergyvenkit smile.gif
Atsakyti