Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas šiuolaikiniame name 2

QUOTE(mintas @ 2013 01 21, 10:50)
Susidūriau su netikėta situacija. Susiginčijau su vienu žmogum, dėl drėgmės kiekio šaltame ore. Aš sakau,jei nori išsausinti patalpas, pravėdink patalpas žiemą. Jis teigia, kas atvirkščiai, laukia oras drėgnesnis, todėl, kaip tik patalpas vėdiname tam, kad drėgmės ileisti. Aš bandau aiškinti, kad reikia žiureti ne i procentaza, o i dregmes kieki ore gramais. Jie netiki ir klausia is kur tokias nesamones traukiu. Įdomumas tame, kad teisybės beieskant lreipemes i kokius 10 zmoniu  ir visi kaip susitare tvirtina, kad reikia ziureti kokio procento oro dregnumas, nekreipiant demesio i dregmes kieki gramais kube priklausomai nuo temperturos, o tai kad -20C temperaturos oras me gramo dregmes netiri niekam neidomu. Eina sau, negaliu patiketi. Jau pradejau abejoti savo tiesa smile.gif

Greičiausia tie 10 žmonių nevisai teisingai suprato klausimą. Santykinis oro drėgnumas šaltame ore paprastai būna labai didelis, nors realiai vandens garų jame ir mažai.
Labai populiari nuomonė, kad vienokia ar kitokia šildymo sistema džiovina orą. Nors labiausia jį džiovina sausas lauko oras.
Dar eilinį kartą nusistebėsiu. Negi nepaprasčiau peržvelgti vieną kitą straipsnelį internete, negu ilgai ginčytis ir apklausinėti 10 žmonių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 21, 11:31)
Greičiausia tie 10 žmonių nevisai teisingai suprato klausimą. Santykinis oro drėgnumas šaltame ore paprastai būna labai didelis, nors realiai vandens garų jame ir mažai.
Labai populiari nuomonė, kad vienokia ar kitokia šildymo sistema džiovina orą. Nors labiausia jį džiovina sausas lauko oras.
Dar eilinį kartą nusistebėsiu. Negi nepaprasčiau peržvelgti vieną kitą straipsnelį internete, negu ilgai ginčytis ir apklausinėti 10 žmonių.  smile.gif

Tai kad ginčijantis būtent tą straipsnelį, ir dar inete suradęs šią lentelę rodžiau. Įdomiausia kad visi žino apie santykinę oro drėgmę išreikštą procentais, o apie absoliučią oro drėgmę su drėgmės kiekiu gramais kubui, nežino nei vienas.

Ginčas buvo toks, aš aiškinu, kad norint išsausinti patalpas, reikia pravėdinti patalpas ir įleisti sauso oro, jie aiškino, ir kas svarbiausia visi kuriuos tik papildomai užkalbindavome, patvirtindavo, kad vėdinimas įneša drėgmės iš lauko, nes lauko oras visuomet procentaliai drėgnesnis nei patalpų, o radiatoriai sausina orą doh.gif . Net atsispausdinau absoliučios drėgmės lentelę, kurioje matosi drėgmės kiekis, rodau, kad -20C temperatūroje esant 100% drėgmei, drėgmės tebus tik 0,88g vienam m3 oro, kai tuo tarpu esant +20C, net 10% drėgmės ore, drėgmės bus dvigubai daugiau. Ne jie tokių lentelių nesupranta, bet jie labai gerai žino, kad lauke oras drėgnesnis, nes didesnis drėgmės procentas lauke, nei patalpose doh.gif .

Net nežinau ką pasakyti, ant kiek mūsų liaudis fool.gif šioje sritį. Iš kitos pusės, tai ir tas santykinės drėgmės ir absoliučios drėgmės sąvokų įvedimas įneša nemažai neaiškumo.
Papildyta:

Su mobiliu rašiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 sausio 2013 - 12:56
Susidūriau su netikėta situacija. Susiginčijau su vienu žmogum, dėl drėgmės kiekio šaltame ore. Aš sakau,jei nori išsausinti patalpas, pravėdink patalpas žiemą. Jis teigia, kas atvirkščiai, laukia oras drėgnesnis, todėl, kaip tik patalpas vėdiname tam, kad drėgmės ileisti. Aš bandau aiškinti, kad reikia žiureti ne i procentaza, o i dregmes kieki ore gramais. Jie netiki ir klausia is kur tokias nesamones traukiu. Įdomumas tame, kad teisybės beieskant lreipemes i kokius 10 zmoniu  ir visi kaip susitare tvirtina, kad reikia ziureti kokio procento oro dregnumas, nekreipiant demesio i dregmes kieki gramais kube priklausomai nuo temperturos, o tai kad -20C temperaturos oras me gramo dregmes netiri niekam neidomu. Eina sau, negaliu patiketi. Jau pradejau abejoti savo tiesa smile.gif

Mintai, siuo klausimu tu visiskai buvai teisus diskutuodamas su oponentais.
Kuo vesesnis lauko oras tuo dregmes kiekis jame yra mazesnis. Sildant ora (nesvarbu su kuo, ar su rekuperatoriumi ar su sildymo prietaisu), dregmes kiekis skaiciuojant gramais (Ne santykine dregme) esantis ore lieka tas pats.
Todel norint isdziovinti dregnas patalpas, butu tikslinga su lauko oru vedinti tas patalpas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 21, 11:50)
Susidūriau su netikėta situacija. Susiginčijau su vienu žmogum, dėl drėgmės kiekio šaltame ore. Aš sakau,jei nori išsausinti patalpas, pravėdink patalpas žiemą. Jis teigia, kas atvirkščiai, laukia oras drėgnesnis, todėl, kaip tik patalpas vėdiname tam, kad drėgmės ileisti.

Laikykis, Mintai, mes su tavim smile.gif Kaip Kopernikas, kuris net sudegintas neatsisakė savo išmislo, kad žemė sukasi aplink saulę.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 01 21, 18:08)
Laikykis, Mintai, mes su tavim smile.gif Kaip Kopernikas, kuris net sudegintas neatsisakė savo išmislo, kad žemė sukasi aplink saulę.

Atsilaikysiu smile.gif. Aš pritrenktas mane supančių žmonių neišmanymu. Spėju, kad panašiai mąsto, ne tik mane supantys. Nieko keisto, kad ir apie ventiliacijos sistemas, bei jų poreikį žmonės nesuvokia taip pat.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 22, 00:43)
Atsilaikysiu smile.gif. Aš pritrenktas mane supančių žmonių neišmanymu. Spėju, kad panašiai mąsto, ne tik mane supantys. Nieko keisto, kad ir apie ventiliacijos sistemas, bei jų poreikį žmonės nesuvokia taip pat.

Būtu naivu tikėtis, kad aplinkiniai suvoks vėdinimo niuansus, kai jiems tiesiog nebuvo poreikio su tuo susidurti. Tie kas gyvena butuose ar seniau statytuose namuose pripratę prie esamos situacijos ir jiems nėra poreikio sukti smegenis dėl skirtumo tarp santykinės ir absoliučios drėgmės.
Kai aplinkybės priverčia pradėti domėtis, va tada ir pradedame dėliotis mozaiką.
Kaip taisyklė aplinkybės būna poreikis statytis namą su labai ribotu biudžetu. Turintys pakankamai didelį biudžetą tikrai nesigilins į šiuos niuansus, nes tiesiog pasistatys namus pagal paskutinę madą ir tiek.

Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Gal galit kas parekomenduoti vėdinimo projektuotojus, labai reikia. Pasirodo nėra taip lengva juos rasti doh.gif bent jau Kaune arba mes nemokam ieskoti biggrin.gif vieni paskaičiavo, tai vos akys neissprogo paskaičiavo kaip kokiai parduotuvei pas mus labai aukštos lubos svetainėje ir valomajame sieks iki 3.80 m nu bet ne tokius galingus doh.gif
Lauksiu pasiulymu 4u.gif
Atsakyti
Zadejau duoti suvartojimo duomenis rekuperatoriu naudojant vasaros rezime..Deja, to padaryti nepavyks, nes lauko oro temperaturai esant zemiau nei -10, rekupas meta klaida - rotorius nesisuka..Pradziai nepagavau kampo, kai pultas parode toki pranesima.. Bet siltesniu oru paleidus viskas susitvarkydavo ir tik atsalus orui, arba rekupui dirbant su pertraukomis (jei dirba be sustojimo, tai manau ir vasaros rezime neturetu buti problemu). O veliau dar buvo ir kitas pranesimas - tiekiamas per saltas oras ir isijungia rekupas.. Zodziu norint sklandaus darbo ir esnt zemai temperaturai, reikia jungti i ziemos rezima. Rekupas domekt rego 400 ve ec. Nejau pas jus nemeta jokiu pranesimu?
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2013 01 22, 18:06)
...lauko oro temperaturai esant zemiau nei -10, rekupas meta klaida - rotorius nesisuka... Rekupas domekt rego 400 ve ec...

Įdomu, įdomu g.gif

Čia buvo išsakyti teiginiai, kad rotoriniai rekupai iki ~-23C puikiausiai dirba be jokių tenų. Reali patirtis rodo ką kitą. Tikrai įdomu, kaip čia yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 22, 20:12)
Įdomu, įdomu  g.gif

Čia buvo išsakyti teiginiai, kad rotoriniai rekupai iki ~-23C puikiausiai dirba be jokių tenų. Reali patirtis rodo ką kitą. Tikrai įdomu, kaip čia yra  g.gif

Gal ir dirbtu, jei rekupas butu sildomoje patalpoje, bet pas mane jis nesildomam garaze.. Kaip ir minejau anksciau, jame kaupiasi siek tik kondensato, kuris nedirbant rekupui - susala ir darau prielaida, kad pastrigina rotorius..Bet cia tik spejimai..
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2013 01 22, 19:06)
Rekupas domekt rego 400 ve ec. Nejau pas jus nemeta jokiu pranesimu?

Pas mane lygiai toks pat. Įjungiau 4-iom valandom 40proc našumu. vasaros rezimu. Patalpose buvo 19,5C. Neišsijungė. Išorė aprasojo, vat išjungiant nepažiūrėjo kokia temp. ėjo į patalpas. Savatgalį pastebėsiu gal per ilgesnį laiką kažkas atsitiks. Patalpoj kur stovi rekūpas 17C.
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2013 01 22, 18:06)
Zadejau duoti suvartojimo duomenis rekuperatoriu naudojant vasaros rezime..Deja, to padaryti nepavyks, nes lauko oro temperaturai esant zemiau nei -10, rekupas meta klaida - rotorius nesisuka..Pradziai nepagavau kampo, kai pultas parode toki pranesima.. Bet siltesniu oru paleidus viskas susitvarkydavo ir tik atsalus orui, arba rekupui dirbant su pertraukomis (jei dirba be sustojimo, tai manau ir vasaros rezime neturetu buti problemu). O veliau dar buvo ir kitas pranesimas - tiekiamas per saltas oras ir isijungia rekupas.. Zodziu norint sklandaus darbo ir esnt zemai temperaturai, reikia jungti i ziemos rezima. Rekupas domekt rego 400 ve ec. Nejau pas jus nemeta jokiu pranesimu?

kokia yra uzduota tiekiamo oro temperatura? Gali buti esate uzdave per auksta norima tiekiamo oro temperatura, kuri stipriai skiriasi nuo realios tiekiamos temperaturos. Automatika meta sia klaida, kad neatsaldyti jums per daug patalpu.
Atsakyti