QUOTE(mintas @ 2013 01 09, 09:14)
Pasiskaičiuokit, tikrai pasiskaičiuokit ir dar kartą permąstykit, ar tikrai Jums to reikia.
Dar prie to pačio. Jūs orientuojatės į energiškai efektyvų namą. Šiai dienai išsamiausias tokio namo statybos rekomendacijas pateikia labiausiai šią temą išgvildenę pasyvaus namo aktyvistai, todėl vėdinimo klausimu siūlyčiau žvilgtelėti į jų siūlymus.
O siūlo jie vėdinimo sistemą maždaug tokio galingumo, kaip kad ir Jūs pageidaujat ~120m3/h 4 asmenų šeimai, vėsinimui vasaros metu siūlo pasinaudoti senų seniausiai žinomu ir vienu pigiausių intencyvios ventiliacijos būdų, vėdinimas atidarant langus. Bus užtikrinta net didesnė oro apykaita, o investicijos - tik bent po vieną atsidarantį langą gyvenamam kambariui
(Pasivpedia: 6 priežastys kodėl Jums vis dar reikia atsidarinėjančių langų)Jau minėjau, kad net neabejoju kad mano vizijos keisis. Jei ne vienu klausimu tai kitu. Baigiat mane perkalbėti atsisakyti 1000 m2/h
O 120 m2/h skaičius ne šiaip pageidavimas iš lubų, o būtent iš PN aktyvistų SM. Vidutinis. Projektinis matyt būtų 200m2/h. Tik nesutinku kad varstomi langai - nedidelė investicija. Bent po vieną varstomą langą patalpoje man praktiškai reiškia visi, išskyrus vieną. O kadangi planuoju visus berėmius, tai jų keitimas į rėminius varstomus ojojoj kiek atsistotų. ŽŠ nepalyginamai pigiau. O ir atviri langai pirmam aukšte per naktis - bijau kad nesiryžčiau. Tiesa, MB bando išsiderėti bent vieną varstomą, ir jai visai neblogai sekas.
Galbūt pavyks išsiderėti ir 2.
QUOTE(Pupcis @ 2013 01 09, 14:14)
<<O gal kas žinot kur būtų galima rasti informacija apie triukšmo priklausomybę nuo greičio įvairaus diametro skardiniuose ortakiuose?>>
O iš kur paėmėt tuos 2,1m/s D100 ortakyje? Ten iš kur paėmėt turi būti surašyti oro greičiai iki D200. Jeigu greičiai neviršys nurodytų, triukšmas bus ne didesnis kaip 30dB. Bet kiekvienas fitingas (alkūnė susiaurėjimas ir t.t.) įneša papildomą triukšmą. Projektuojant reikia naudoti kiek įmanoma mažiau fitingų.
Tuos 2,1m/s ėmiau kaip tik iš
jūsų posto.
Kitame poste ed@ rašė kad per D100 ortakį 2m/s greičiu tekėdamas oras sukelia 35dB. Padariau išvadą, kad jūsų minėti greičiai pamatuoti prie 35dB. Domina ir greičiai prie kitokių triukšmo lygių. Daugiau rasti nieko nepavyko, taigi klausimas vis dar atviras. Gal būtų galima paviešinti tą profesoriaus straipsnelį?