Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 01 15, 17:07)
Emos trilogijos perskaiciau pirmas dvi dalis. Ir net nezinojau, kad yra ir trecia...Kaip toji dalis vadinasi? Bandyciau ieskoti, nes pirmosios dalys patiko  smile.gif

Emos pilis, jau atsake, Rasma, o siaip ten istorijos nemazai, ir legendu apie musu protevius smile.gif
man gilu yspudy paliko ''Ilja.Paliesti Dieva'' tikrai dar karta skaityt galeciau, nenorejau kad pasibaigtu ta knyga
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 01 15, 20:01)
Žiūriu, kad kalbat apie mano vieną mėgstamiausių knygų. Man kaip tik patinka tas niūrumas, manęs jis labai neslegia, nes esu dramatškų, tragiškų, knygų su pabaigomis-daugtaškiais gerbėja. smile.gif Laimingos pabaigos man nelabai įdomu, dažnai nieko nepalieka viduje. Nors skaitau tikrai įvairias.

Dėl ekranizacijos žiūrėjimo - patariu savo žiūrėtą Wuthering Heights (2009) . Pati mačiau kelis kartus šią versiją - ji man pačiausia. Pačios naujausios nebaigiau žiūrėti, labai nepatiko  schmoll.gif

tai as tos paskutines ir nebaigiau ziuret , labai gerai pasakei apie pabaigas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dimele: 16 sausio 2013 - 00:13
labas rytas..
įpusėjau "Fifty shades darker"... geriau nei pirmoji knyga, nes atsirado kažkokia intriga, platesnė siužetinė linija. Vis tik knyga lėkštoka..
Džiaugiuosi, kad skaitau anglų kalba, tai bent kalbos žinias pagilinsiu ir galėsiu imtis rimtesnių knygų anglų kalba.
Tikrai nerekomenduoju pirkti šių knygų, geriau susikaupti ir skaityti angliškai.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 01 15, 19:10)
kaip man būna keista skaityti, kad kažkas Picoult knygas laiko sukrečiančiomis...

Ne knygas, o butent sios knygos pabaiga.
Atsakyti
Labos, knygų knygės smile.gif Priimkit ir mane į savo pokalbius, esu užkietėjusi knygų kaupikė ir graužikė, o jūsų temą vartau kasdien, taip atrandu savo perlus ir susidarau savo ilguosius geidaraščius rolleyes.gif

Noriu ir savo kuklią ataskaitą parašyt apie 2012 m. perskaitytas knygas:

Iš viso perskaičiau 56 (pirkau, ko gero, daugiau, dauguma iš knygų komisų):
Metų geriausios :
F. S. Ficdžeraldas "Didysis Getsbis"
J. Fawles "Kolekcionierius"
W. P. Young "Trobelė"

Kitos labai patikusios:
S. Beauman "Rebekos istorija"
D. Trussoni "Angelologija"
C. McCullough "Prisilietimas"

Šiaip sau:
Michael Koryta "Kiparisų namai"
P. Coelho "Prie Piedros upės - ten aš sėdėjau verkdama"
D. Gabaldon "Svetimšalė"

Graužtukai: ax.gif
S. Larsson "Mergina su drakono tatuiruote"
R. Miller "Asmeniniai Pipos Li gyvenimai"
J. Ivanauskaitė "Miegančių drugelių tvirtovė"

Šiemet būtinai būtinai noriu perskaityt:
"Mergina su perlo auskaru", "Sodininkas iš Prancūzijos", "Didieji lūkesčiai", "Nežudyk strazdo giesmininko", "Slapta istorija", "Valymas" ir, kaipgi kitaip, "50 pilkų atspalvių" :0

Labai džiūgauju, kad Dimelei paliko įspūdį "Ilja. Paliesti dievą" wub.gif Tai aš aš ją parašiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(giliute @ 2013 01 16, 14:33)

Graužtukaiax.gif
S. Larsson "Mergina su drakono tatuiruote"
R. Miller "Asmeniniai Pipos Li gyvenimai"
J. Ivanauskaitė "Miegančių drugelių tvirtovė"

o, kaip keistą šią knygą tarp "graužtukų" matyti.. vienas geriausiai suręstų detektyvų iš mano skaitytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_agnute_ @ 2013 01 16, 13:55)
o, kaip keistą šią knygą tarp "graužtukų" matyti.. vienas geriausiai suręstų detektyvų iš mano skaitytų  smile.gif

drinks_cheers.gif
nors šiaip nieko keisto, tai tiesiog reiškia, kad žmogui nepatinka detektyvai, bet nepabandęs nesužinosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salomeja: 16 sausio 2013 - 14:22
QUOTE(Salomeja @ 2013 01 16, 15:21)
drinks_cheers.gif
nors šiaip nieko keisto, tai tiesiog reiškia, kad žmogui nepatinka detektyvai, bet nepabandęs nesužinosi.

tai žinoma, kad taip.. kiek žmonių tiek nuomonių. pvz. mano "graužtukas" Trobelė, viena geriausių 2012 m. knygų. Kaip tik todėl ir įdomu, tokie sąrašai, kad pamatai ką mėgsta ir skaito kiti biggrin.gif
toks 2012 m. apibendrinimas, padėjo sudaryti knygų mugėje privalomų įsigyti knygų sąrašą cool.gif
Atsakyti
Detektyvai man visai patinka, tik šitas va ėmė nepatraukė - tos tatuiruotos merginos gal 50 puslapių teįveikiau, visko daug, daug smulkmenų pasirodė, tuo metu, matyt, tingėjau judint smegenis. O filmas tai buvo gana įsimintinas.

O "Trobelė" - turbūt vienintelė knyga, kai skaitydama šitiek daug blioviau, apmaudavau, liūdėjau ir galiausiai truputį atleidau. Visas netekties stadijas perėjau.
Negaliu pamiršt scenos, kaip išravėjo, išrovė nuostabiausiai žydintį krūmą. dar daugsyk skaitysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giliute @ 2013 01 16, 14:33)
Labai džiūgauju, kad Dimelei paliko įspūdį "Ilja. Paliesti dievą"  wub.gif Tai aš aš ją parašiau  bigsmile.gif

QUOTE(giliute @ 2013 01 16, 16:12)
Detektyvai man visai patinka, tik šitas va ėmė nepatraukė - tos tatuiruotos merginos gal 50 puslapių teįveikiau, visko daug, daug smulkmenų pasirodė, tuo metu, matyt, tingėjau judint smegenis. O filmas tai buvo gana įsimintinas.

O "Trobelė" - turbūt vienintelė knyga, kai skaitydama šitiek daug blioviau, apmaudavau, liūdėjau ir galiausiai truputį atleidau. Visas netekties stadijas perėjau.
Negaliu pamiršt scenos, kaip išravėjo, išrovė nuostabiausiai žydintį krūmą. dar daugsyk skaitysiu  smile.gif

o kaip smagu, man tiesiog Dieviska ta knyga biggrin.gif labai ilgai ja kliedejau , ir visiem siuliau skaityt, nors kaip pati rasai, kad kitur per daug smulkmenu, tavo knygoj, ju buvo tikrai labai daug, bet taip kvapniai aprasyta viskas, ypac gamta, ir malonu, kad veiskmas vyksta Lietuvoje ,
mylimiausia citata is knygos : ''Ilja paliesti Dievą'' Giedrė Bružienė
''.. koks galingiausias visų laikų vaistas...
-Jam pagaminti tereikia keturių vaistinių žaliavų- gerumo, užuojautos, pagalbos ir prisilietimo. pasverus reikiamą kiekį ir sumaišius pagal visas taisykles gaunamas ir labiausiai pažeistą žmogų išgydantis vaistas. ''
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2013 01 12, 10:54)
Maciau, Fati apie gyvenimo permainas kalbejo. Na, mano gyvenime irgi tu permainu per akis. Nebefiksuoju, ka perskaitau, nes visalaik ta daryt tingejau ir nelabai maciau prasmes, tai ataskaita reiktu labai ilgai kurpti biggrin.gif I supermama irgi beveik nebeilendu, bet vis apie jus pagalvoju, siltai prisimenu jus visas ir musu susitikimus smile.gif 

Pats laikas butu vel atgaivinti gera musu susitikimu tradicija. Kaip susirinkdavo gausus musu burys. Smagu budavo.

QUOTE(Sonbahar @ 2013 01 13, 16:44)
Aš Murakamio apsakymų rinkinų Blind willow, sleeping woman skaitau. Patinka, tikras Murakamiškas stilius,tik mažiau fantazijos, labiau viskas realistiška, labai tikroviški ir paprasti veikėjai, bet jų istorijos ne tokios ir paprastos smile.gif

Esu skaiciusi si rinkini. Patiko, bet vis tik man daug geresnis buvo jo apsakymu rinkinys "The Elephant Vanishes".
Atsakyti
QUOTE(dimele @ 2013 01 16, 20:35)

''.. koks galingiausias visų laikų vaistas...
-Jam pagaminti tereikia keturių vaistinių žaliavų- gerumo, užuojautos, pagalbos ir prisilietimo. pasverus reikiamą kiekį ir sumaišius pagal visas taisykles gaunamas ir labiausiai pažeistą žmogų išgydantis vaistas. ''

ojoj, suprantu, kad negalėčiau tokios knygos skaityti, primintų mokyklinius atminimo sąsiuvinius.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 01 16, 21:53)
ojoj, suprantu, kad negalėčiau tokios knygos skaityti, primintų mokyklinius atminimo sąsiuvinius.

nepabandes nesuzinosi, be to del skonio nesigincijama wink.gif o atsiminimu sasiuviniams man gal nostalgija biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti