Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Šiandien gavau naują elektroninę skaityklę dovanų. Tai senąją matyt reikia parduot. Niekam nereikia?

O pati perskaičiau lietuvišką trilerį "Karūna be karaliaus". Patiko visai. Bendrame tokių knygų kontekste manau taiko į viduriuką.
Atsakyti
Nors pati sąrašo nesidarau, labai įdomu skaityti kitų pateiktus. Man patiko visi keturi įdėti, ypač dėl to, kad nemažai klasikos.
QUOTE(laTulipe @ 2012 12 06, 17:38)
Manasis sąrašas, jei kam įdomu :
1. Frank McCourt ,,Andželos pelenai‘‘
2.Charles Dickens ,,Didieji lūkesčiai‘‘
3.Anne Bronte ,,Agnesė Grėj‘‘
6. Evelyn Waugh ,,Vargingi kūnai‘‘
7. Emily Bronte ,,Vėtrų kalnas‘‘
8. Harper Lee ,,Neužudyk strazdo giesmininko‘‘
9. Isabel Allende ,,Zoro jaunystė‘‘
10. William Makepeace Thackeray ,,Tuštybės mugė‘‘
12. Herbjorg Wassmo ,,Dinos knyga‘‘

Šitas esu skaičiusi, visos patiko (1, 2, 7, 8, 12- netgi labai), o "Sidro namų taisykles" irgi žadu įveikti kitais metais.

QUOTE(Dorifore @ 2012 12 06, 19:56)
1. Charles Dickens "Didieji lūkesčiai"
5. Thomas Wolfe "Žvelk, Angele, į savo būstą"
7. Gustave Flaubert "Ponia Bovari"
10. Virginia Woolf "Ponia Delovėj"
12. Peter Høeg "Panelės Smilos sniego jausmas"
2 alternatyvios knygos
1. Tomas Hardy "Tesė iš d'Erbevilių giminės"
2. Carlos Ruiz Zafon "Vėjo šešėlis"

Šitas skaičiau, labai patiko 1, 12, 2 (alternatyvi), nors ir kitos geros, o "Ponios Delovėj", kuri pirmąkart neypatingai patiko, vėl užsinorėjau po šiais metais pamatytos ekranizacijos. Kitais metais norėčiau "Žalčio žvilgsnį" perskaityti.

QUOTE(winona @ 2012 12 07, 21:44)
Aleksandras Diuma "Dama su kamelijomis"
Harper Lee "Nežudyk strazdo giesmininko"
George Orwell "1984-ieji"
Virginia Woolf "Ponia Delovej"
Erichas Marija Remarkas "Trys draugai"
Emily Bronte "Vėtrų kalnas"
Hermanas Hesė "Stiklo karoliukų žaidimas"
ir dvi alternatyvios:
Peter Hoeg "Tylioji mergaitė"

Šias skaičiau, labiausiai patiko Remarkas, Brontė, Lee, o "Tylioji mergaitė", "Šveikas", "Bėgantis paskui aitvarą" ir "Skrydis virš gegutės lizdo"- kitų metų planuose.

QUOTE(eliss @ 2012 12 08, 13:19)
    Sue Monk Kidd - Paslaptingas bičių gyvenimas
    Wilkie Collins - Mėnulio akmuo
    Kate Atkinson - Anapus fotografijų
    Evelyn Waugh - Vargingi kūnai 
    Stefanas Zveigas - Širdies nerimas
  2 alternatyvios knygos:
    John Irving - Našlė vieneriems metams

Šitos skaitytos, pirmos trys ir Irvingo labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2012 12 08, 18:28)
Šiandien gavau naują elektroninę skaityklę dovanų. Tai senąją matyt reikia parduot. Niekam nereikia?
Mano svajonė.Bet ar daug lietuviškų el knygų yra?
Skaitau aš tą "Uždraustą žmoną" ...jau toks išspaustas stilius doh.gif Tikras iššūkis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 08 gruodžio 2012 - 20:56
QUOTE(Germinė @ 2012 12 08, 20:44)
Mano svajonė.Bet ar daug lietuviškų el knygų yra?
Skaitau aš tą "Uždraustą žmoną" ...jau toks išspaustas stilius doh.gif Tikras iššūkis  biggrin.gif

nedaug, bet daugėja. Nepakovos ilgai leidyklos su vėjo malūnais.
Atsakyti
Matėt, pasirodys nauja T. Gerrtisen knyga bigsmile.gif

http://www.suknyga.l...n-tylioji/16893

Man rodos leidykla išleis visas jos knygas. Bet ir džiaugiuosi dėl to, dabar turėsiu 5 neskaitytas jos knygas.
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2012 12 08, 20:43)
Nors pati sąrašo nesidarau, labai įdomu skaityti kitų pateiktus. Man patiko visi keturi įdėti, ypač dėl to, kad nemažai klasikos.

O kodėl pati nesidarysi? ax.gif

Žinok, kad klasika visada dominuoja. Šiuo metu yra 102 dalyviai, tai kiek peržvelgiau sąrašus, pastebėjau, kad kartojasi: Ch. Dickens, U. Eco, H. Murakami, J. Kunčinas, M. Bulgakovas, F. Dostojevskis.
Atsakyti
o kaip perkamos lietuviškos eknygos ir kokios jų kainos?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2012 12 09, 11:12)
o kaip perkamos lietuviškos eknygos ir kokios jų kainos?

knygos.lt ten mačiu naujų knygų, pasirinkimas kol kas nedidelis, bet gal plėsis g.gif o kainos atrodo per pus mažesnės nei popierinės, jei knyga senesnė yra ir po 9,99 4u.gif
Atsakyti
skaitykle.lt pasižiūrinėki, jie pirmieji pradėjo eknygomis prekiauti, tai jau visai nemažai ir turi. O kaina tai kaip visada nuo leidyklos priklauso, tie kurie amžini lupikai tai ir kainos nežmoniškos. Bet va džiungles pirkau už 7.50, tai man pasirodė labai padori kaina lyginant su popierine.
Atsakyti
Tai ar niekas nenori šiemet keistis knyginėmis kalėdų dovanomis? rolleyes.gif
Atsakyti
Labas naujoj temoj smile.gif

Keisčiaus aš knygom, bet lietuviškų knygų čia nerasčiau ir siuntimas brangus būtų smile.gif

Aš dar nesidarau savo 12 knygų sąrašo, pirma reikia 2012m pabaigt biggrin.gif dvi dar liko smile.gif

William Shakespeare Henry IV, Part 1

Istorinė pjesė apie karalių Henrį IV ir jo sūnų princą Harį. Karalius yra nusivylęs savo sūnumi, kuris užuot leidęs laiką rūmuose, kur jam ir priklauso, laiką leidžia smuklėse su žemo lygio vagimis. Tačiau tarp tų vagių yra labai įdomus personažas, kuris yra pats originaliausias, komiškiausias ir įdomiausias Šekspyro sukurtas charakteris – Falstaff’as. Jis storas, tingus, laiką leidžia gerdamas smuklėse ir pragyvenimui “užsidirba” vagiliaudamas. Ir kas įdomiausia, yra geriausias princo Hario draugas. Nors Falstaff’as yra neigiamas charakteris, tačiau jis labai komiškas ir spalvingas. Taip pat jis princui atstoja tėvą. Jų santykiai visai kitokie negu princo ir jo tėvo karaliaus Henrio, kuris nori, kad jo sūnus elgtųsi kaip tikras princas: dalyvautų karališkųjų rūmų valdyme, atliktų kažką herojiško ir pan. Tačiau vietoj to, jis būna su vagimi Falstaff’u, kuris simbolizuoja maištą, chaosą. Taigi princas turi pasirinkti, ar ir toliau laiką leisti su žemo sluoksnio atstovais ir pamiršti savo, kaip princo pareigas, ar vis dėlto prisiimti atsakomybę ir perimti Anglijos valdymą į savo rankas.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 12 09, 14:19)
Tai ar niekas nenori šiemet keistis knyginėmis kalėdų dovanomis?  rolleyes.gif

Gal ir nieko būtų g.gif bet kažko tylu temoj, nėra norinčių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 12 09, 16:29)
Gal ir nieko būtų g.gif bet kažko tylu temoj, nėra norinčių rolleyes.gif

Kad brangus reikalas tos knygos, deja tokios sumos kiek kainuoja vidutinė knyga tai ir ne kiekvienam savam skiriame dovanoms.
Atsakyti