Įkraunama...
Įkraunama...

Kudikis nevalgo koses

Sveiki! Musu gydytoja atostogauja, o kita daktare nekonsultuoja, todel gal kas patartu ka man daryti? Problema yra ta, kad mano 6.5 men dukryte atsisako valgyti kose. Maitinu pati. Bandziau pasiulyti kose, kuri jau buvo su mishinuku, nuo jos ja isbere i jos beveik nevalge, paruosiau jau kita kosele su savo pienu, jos irgi nevalge, su kitu misinuku (HIPP) dariau - tas pats rezultatas, bet dar ja isbere nuo sitos koseles. Darzoviu kose valgo. Ir siaip pasidare baisiai nerami, nors ir nuo gimimo ramumu nepasizymejo. Rekimas tai jau tikrai daugiau nei puse dienos girdisi. Turi jau 4 dantukus. Bet manau kad ne juose reikalas. Gal tai tiesiog toks jos harakteris? g.gif Nes ant ranku tai baisiai laiminga buna rolleyes.gif Tai tokios tos musu bedos sad.gif
Atsakyti
Kadangi vaikas jau 6,5 mėn.,vien tik daržovių košės neužtenka, daržoves reikia papildyti mėsa. Mėsa papildo ir trūkstamą baltymą organizme, ir geležį, o tai 6 mėn kūdikiui labai svarbu. Pradžioje rinkitės veršieną, triušieną bei ėriuko mėsą, o vėliau ir kitas mėsas. Mėsos tyreles patarčiau pirkti jau paruoštas, nes namuose labai sunku vertingai paruošti jas, kad nesuirtų baltymas bei išliktų geležis.
Po mėsos tyrelių reikia įvesti kruopų košes- tik reikia pradėti nuo vienos kruopų rūšies:ryžių, grikių, kukurūzų, o po to bandyti kruopų mišinius, bei košes su priedais. Košes galite ruošti su savo pienu.Vėliau rinkitės jau pieniškas (kurios savo sudėtyje jau turi pieno mišinį), o jei bers, galite ruošti su jau paruoštu pieno mišiniu.
Tarp daržovių su mėsa tyrelių ir kruopų košių, galite įvesti ir vaisines tyreles. Pratinti irgi reikia nuo vieno vaisiaus, pridedant palaipsniui ir kitus. Tik vaisinės tyrelės nepakeičia vieno maitinimo, ir tai yra tik desertas, duodamas tarp maitinimų. dozuoti vaisines tyreles reikia po 10 ml tyrelės amžiaus mėnesio-t.y. 6 mėn. kūdikis turi suvalgyti 60 ml vaisių tyrelės .
heart.gif
Atsakyti