Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS! - 2

QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 13, 20:54)
Giedruolę , gal galite atskleisti paslaptį, kokos markės  siurblį pasirinkote ir  kodėl būtent  tą modelį.  Šiandieną meetą, rengiau su rangovu name biggrin.gif  - labai sušalau.. doh.gif
Dar klausimas; Ar geoterminiam šildymui ne minusas,(energijos sanaudoms) jeigu name tarkim, grindinis ir radiatorinis  pasirinktas, patalpų šildymo būdas.?
Buvau minėjas, kad greit nuomonės nekeisiu. Antra savaitė, oi velniava, po truputi jau baigęsi............. biggrin.gif
4u.gif

Kuo zemesnes temperaturos vandeni atiduoda siurblys, tuo efektyviau dirba, t.y. sunaudoja maziau elektros ir pagamina daugiau silumos. Tarp +35c vandens, tinkamo grindiniam, ir +55c radiatoriams skirtumas labai apciuopiamas. Todel bet koks siurblys turetu buti naudojamas isskirtinai su grindiniu. Aisku galima ir su radiatoriais, bet fantastinius rezultatus reiktu atideti fantastikos romanams.
Na kam jums tie radiatoriai??? Ner nieko patogiau uz grindini, san mazge gyvatuka pasdarykite ir skaitykite, kad turite ne tik grindini, bet ir radiatoriu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 13 gruodžio 2012 - 23:21
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 14, 00:17)
Kuo zemesnes temperaturos vandeni atiduoda siurblys, tuo efektyviau dirba, t.y. sunaudoja maziau elektros ir pagamina daugiau silumos. Tarp +35c vandens, tinkamo grindiniam, ir +55c radiatoriams skirtumas labai apciuopiamas. Todel bet koks siurblys turetu buti naudojamas isskirtinai su grindiniu. Aisku galima ir su radiatoriais, bet fantastinius rezultatus reiktu atideti fantastikos romanams.
Na kam jums tie radiatoriai??? Ner nieko patogiau uz grindini, san mazge gyvatuka pasdarykite ir skaitykite, kad turite ne tik grindini, bet ir radiatoriu 4u.gif

Dėl vonios sutinku. smile.gif Ekonominė pusė, taip pat labai svarbu. Planavau gi aš miegamuosiuose radiatorinį šildymą , jeigu atsitiktų taip, kad rinkčiausi šį šildymo būda. (planai keičiasi kas dvis savaitės) lotuliukas.gif
Reikėtų planus keisti, kas man nelabai patinka. Tikriausiai mano n. šildomui plotui tame grunte t.y."Molyne"`(190 kv.m. ) 2x100m. vertikalių zondų, per akis.? g.gif

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 13 gruodžio 2012 - 23:51
Robertinai, aš taip pat už vien tik šildymą grindimis. Neinant į diskusijas kas labiau kelia dulkes radiatoriai ar grindys smile.gif Jums katilinėj reikės dviejų pamaišymo mazgų. Arba jei šilumos šaltinis ruoš temperatūrą radiatoriams (ji žinoma aukštesnė) tai į grindis vis tiek reikės pamaišymo mazgo. Pvz pas mane dabar į grindis eina +21C grįžta 20C patalpose apie 19,5C (realiai gal daugiau, nes skaitmeninis patalpų termometras drabužinėj kuri nešildoma). Šilumos siurblys išprotėtų jei pvz įsijungtų minutei, kol pasiekia 22C ir vėl išsijungtų trim minutėm, Kol nukrinta iki 19C (kad nevėsint patalpų). Pas mane yra akumuliacinė 200Ltr. siurblio įsijungimo skaičiui mažinti. Užkelia iki 35C bačkoj ir išsijungia, nukrinta iki 28C - įsijungia (temperatūras ir darbo nedarbo laiką reikia tikslinti, nes neturėjau laiko dar stebėjimams) Šiaip bandysiu išgauti ilgesnį vėsimo temperatūrų skirtumą.
Robertinai o nuostolius kas nors skaičiavo? Tokių zondų tikrai užteks, gi tikrai šiltą namą ruošiatės statyti.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 14, 00:45)
Dėl vonios sutinku. smile.gif  Ekonominė pusė, taip pat labai svarbu. Planavau gi aš miegamuosiuose radiatorinį šildymą ,  jeigu atsitiktų taip, kad rinkčiausi šį šildymo būda. (planai keičiasi kas dvis savaitės) lotuliukas.gif
Reikėtų planus keisti, kas man nelabai patinka. Tikriausiai mano n. šildomui plotui  tame grunte t.y."Molyne"`(190 kv.m. ) 2x100m. vertikalių zondų, per akis.? g.gif

4u.gif

Nuo ko jūs pradedate savo pasirinkimą - nuo PROJEKTAVIMO
Samdote projektuotoją, duodate duomenis, jis/ji suskaičiuoja pastato energijos nuostolius, pagal juos parenka šilumos siurblio galią, pagal reikiamą galią suskaičiuoja reikiamą grežinio ilgį. Ne kitaip, čia "turbūt" negali būt, viskas skaičiuotina!
Iš senų laikų prisimenu, kad gręžiniai ~100Lt/m' kas jūsų įsivaizduojamu atveju 20t. Iš jų atimate 10t ir metate papildomam pastato šiltinimui ir sandarinimui, už 10t tikrai galima ne mažai nuveikti, ir matote, kad projekte jūsų energijos nuostoliai sumažėjo iki lygio, kai pusės gręžinio nebereikia, sutaupėte, plius geo siurblys vos ne per pus pigesnis, ir galų gale - elektros jis irgi srėbs mažiau. Tokiais žingsneliais galima prieito tokio rezultato, kai grežinio gylis/ilgis bus lygus 0, bet čia jau ne jūsų atvejis.
Todėl, duokite užduoti savo atvejui - juk esate suplanavęs šiltinimo storį, numatęs kažkokius langus, vėdinimo sistemą - duokite visa tai projektuotojui, paprašykite nesuverst visko į bendrą katilą, palikti išskleistus nuostolius per atskiras konstrukcijas. Gavęs tokius rezultatus, jūs pats matysite, kurios pastato vietos yra problematiškiausios, kur imetus truputi babkių nuostolius galima sumažinti, taip priimsite sprendimus dėl gal būt geresnių langų, storesnio sluoksnio sienose/stoge/perdangoje.
Beveik iš kart isikalkit sau kad rekuperatoriaus išvengti nepavyks biggrin.gif pats pamatysite jo efektą lyginant nuostolių dėl vėdinimo eilutę su pasirinkimu "RVS yra" ir "RVS nėra". Yra hibridiniai ŠS, kurie energiją gauna ne tik iš grunto/vandens, bet ir iš šalinamo vėdinimo oro- tai būtų dar viena galimybė atpiginti namo išlaikymą. Na bet tai jau truputi "aukštasis pilotažas", aš džiaugiuosi vien tuo, kad jūs atsisukote aplamai į ŠS smile.gif tos dvi savaitės davė rezultatą!!!
Atsakyti
Poreikį energijai pradės tik tik skaičiuoti.............. net nežinau iš ko jis ten susideda. Dar net nežinau, ar skaičiuotoju pasitikėti biggrin.gif (Sienos apie 6 varža, stogas apie 8) bent taip jau, stengsiuosi. smile.gif
Dėl pilno grindinio šildymo būdo, taip ir įtariau.... Bet pradžiai buvau užsispyręs kaip vaikas (dėl radiatorių viršui), reikės skambinti jam ir sakyti. Įtarimų turėjau, bet dabar jau patikėjau, kad radiatoriai ir Geoterminis nedraugauja. Arba ty.. (daugauja kvepiančiomis gerokai brangesnėmis išlaidomis). Ačiū Tau ir Vilienė už patvirtinimą.
Nežinau šilumos nuostolių...... bet tai sėju vis tiek tikriausiai trauks mano pareikis 12kw (spelionės) biggrin.gif ant siurblio. ( planuoju ir garažą šildyti, arba priešingu atveju, jo sieną reikia su namu) Esu dar kol kas mažai susipažinęs GŠS bet, bet paskyriau prieš „Kalėdinį periodą“, daug skaitinėju ieškau temų, argumentuotų pasisakymų. Bandau atsifiltruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 14 gruodžio 2012 - 10:00
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 14, 10:32)
planuoju ir garažą šildyti, arba priešingu atveju, jo sieną reikia su namu

Atvažiuok šiandien vakare pas mane biggrin.gif (gražiai nuskambėjo biggrin.gif ) parodysiu ką tu nori šildyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 14, 10:24)
Nuo ko jūs pradedate savo pasirinkimą - nuo PROJEKTAVIMO
Gavęs tokius rezultatus, jūs pats matysite, kurios pastato vietos yra problematiškiausios, kur imetus truputi babkių nuostolius galima sumažinti, taip priimsite sprendimus dėl gal būt geresnių langų, storesnio sluoksnio sienose/stoge/perdangoje.
Beveik iš kart isikalkit sau kad rekuperatoriaus išvengti nepavyks biggrin.gif  pats pamatysite jo efektą lyginant nuostolių dėl vėdinimo eilutę su pasirinkimu "RVS yra" ir "RVS nėra". Yra hibridiniai ŠS, kurie energiją gauna ne tik iš grunto/vandens, bet ir iš šalinamo vėdinimo oro- tai būtų dar viena galimybė atpiginti namo išlaikymą. Na bet tai jau truputi "aukštasis pilotažas", aš džiaugiuosi vien tuo, kad jūs atsisukote aplamai į ŠS smile.gif  tos dvi savaitės davė rezultatą!!!

Šiandieną reikia, judinti, smile.gif kad man bandytų kuo tiksliau nuostolius nusistatyti, kad nebūtų taip kaip jus sakote, sumetęs į bendrą eilute ir nustatys maždaug.
Šiaip tas žmogelis ne "kiauras" lyg pasirodė, klausiau, kiek teko GŠS paleisti, sakė ne daug, gal dešimt. biggrin.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 11, 10:41)
Labai įdomu būtų matyti realia tą namo vietą, nuotrauką ir iš vizoriaus šalia, galima būtų spėti kur bėda. smile.gif

As ir ziuredemas Giedruoles fotkes pagalvojau kaip saunu butu matyt termovizoriaus nuotrauka ir salimais paprasta. Tada bent jau (man ir manau kitiems pradedantiems) aiskiau butu kuris cia probleminis mazgas.

Kaip supratau Gieruole dar syki darys termoviza, jei iseis pafotkinkite mazgus iprastai. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 12 14, 10:41)
Atvažiuok šiandien vakare pas mane biggrin.gif (gražiai nuskambėjo biggrin.gif ) parodysiu ką tu nori šildyti biggrin.gif

biggrin.gif Jeigu turėjote galvoje siena, tai žaprasta.
Jeigu patalpa, tai viskas kaip name (sienos lubos) , vat tik, tik durys (garažo vartai) galvoju lauką galiu šildyti.

Gerai.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 14 gruodžio 2012 - 09:50
QUOTE(VilkasPilkas @ 2012 12 14, 10:45)
As ir ziuredemas Giedruoles fotkes pagalvojau kaip saunu butu matyt termovizoriaus nuotrauka ir salimais paprasta. Tada bent jau (man ir manau kitiems pradedantiems) aiskiau butu kuris cia probleminis mazgas.

Kaip supratau Gieruole dar syki darys termoviza, jei iseis pafotkinkite mazgus iprastai. Aciu  4u.gif

Labai daug laiko užima fotkinimas. Na bet šiandien pralėkti bandysiu greitai. pažiūrėsim ar išsisprendė išorinis kampas pučiant putas po grindim iš vidaus. Jei ne, tai tik pavasarį tvarkysim cokolį.
Papildyta:
R125 tai vat būtent, kad ne sieną o garažo vartus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 14, 10:32)
  (Sienos apie 6 varža, stogas apie 8) bent taip jau, stengsiuosi. smile.gif 

bet tai sėju vis tiek tikriausiai  trauks mano pareikis 12kw (spelionės) biggrin.gif  ant siurblio.

Jei taip - tie mano iš akies paimti 10t padarys perversmą nuostoliuose 4u.gif tikrai verta investuoti į šiltinimą, nes papildomas šiltinimas yra salyginai labai pigus - klijai tie patys, darbai tie patys, apdaila - ta pati, tik medžiagos daugiau, ir jei smeigiuos, tai smeiges keletu šimtų litų pabrangtų.

Su visa pagarba - tos spėlionės atrodo laaabai optimistinės, esamam lygyje reiktų galvoti apie 17-20kW 4u.gif

Matau Giedruolė tiesia "pagalbos ranką", tai greit viskas paaiškės thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 14, 10:49)
vat tik, tik durys (garažo vartai) galvoju lauką galiu  šildyti.

Garažą reik visiškai atskirti nuo šildomo tūrio, nebent pasiryžęs dešimtim tūkst. lt ir turėti kažką panašaus į šaldymo kameros vartus smile.gif nes dabartiniai garažo vartai yra niekiniai sandarumo atžvilgiu 4u.gif nesąmonė šildyti garažą, diengi na vietier ne tas žodis...nebent hermetiškus vartus ala šaldymo kameros biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 14, 10:43)
Šiandieną reikia, judinti, smile.gif

Jums net rašyti tai gėda blush2.gif darot meet'a...atnešat konstrukcijų duomenis...iki antro puslitrio pabaigos bus nuostoliai...išskleisti šalia lašinių ir tuščių čierkų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 14, 11:09)
Jums net rašyti tai gėda blush2.gif  darot meet'a...atnešat konstrukcijų duomenis...iki antro puslitrio pabaigos bus nuostoliai...išskleisti šalia lašinių ir tuščių čierkų lotuliukas.gif

Čia tik nuostoliai piniginei biggrin.gif
Pingvikai, kaip jums sekėsi termovizija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 14 gruodžio 2012 - 10:13