Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS! - 2

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 10, 10:59)
mano atveju buvo kiek kitaip, nes galvoti pradėjau, kol nebuvau atradęs SM'o, todėl pamąstymų buvo visokių ir daug. Kai įsibroviau pas Jus - procesas pagreitėjo kokius 12,5 karto, nes akytės prasiplėtė (vien kiek informacijos čia radau). bendroje sumoje blaškiausi kokius metelius (su pauzėm). Neperšu ir neatkalbinėju nuo granulinio ar malkinio ar dujinio, tiesiog rekomenduočiau pasidomėti ir įsivertinti savo norus bei galimybes.
Idealu būtų kokias dvi savaites (per šalčius) pas ką nors pagyventi ir "padirbėti" kuriku prie bet kokio KKK, bent jau man užteko pastebėti šį procesą ir tai tikrai padėjo nusiimti pardavėjų/vartotojų kabinamus makaronus.

Kazkaip labai jau jus liudnai aprasot ta kuriko darba g.gif . Paskaicius as irgi buvau pradejus bijot, nes niekad gyvenime nebuvau susidurus su KK.

Bet realybe ta, kad man grynai miestieteiir dar su mazais vaikais, pasikurt peciu dabar nesudaro kazkokiu dideliu problemu. Katilinej uztrunku max 5 min, + retkarciais praeidama pro sali imetu kelias malkas ir viskas. Tai kad nera cia jau visai baisus tas kuriko darbas. 4u.gif
Atsakyti
Gal tas pats žodis kūriko, kiek nepatrauklius............ nuraminsiu, man darbai tokie tikrai nebaisus.. Pavyzdžiui sniegą kasti šiandieną, man vienas malonumas iš pat ryto lėkiau šiupelio naujo pirkti. Manau į sveikatą pakrutėti, o ypač žiemą.

Na Jūs ir duodate, pas Giedruolę (vizorius rodo) temperatūra pakėlėte iki 25 laipsnių, dabar dar labiau galiuosi........biggrin.gif Ar ne tos lauko durys buvo tokios šiltos išgirtos? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Heli @ 2012 12 10, 16:43)
Kazkaip labai jau jus liudnai aprasot ta kuriko darba g.gif . Paskaicius as irgi buvau pradejus bijot, nes niekad gyvenime nebuvau susidurus su KK.

Bet realybe ta, kad man grynai miestieteiir dar su mazais vaikais, pasikurt peciu dabar nesudaro kazkokiu dideliu problemu. Katilinej uztrunku max 5 min, + retkarciais praeidama pro sali imetu kelias malkas ir viskas. Tai kad nera cia jau visai baisus tas kuriko darbas. 4u.gif

Truputėlį kantrybės.
Pradžioje smagu ir pečių pakūrent, ir šunį rytais pavedžiot, ir žolę nupjaut. Bet realybė tokia, kad net ir tortą valgyt kasdien pakyri. O ką jau kalbėti apie tokius dalykus kuriuos privalai norom nenorom vis tiek padaryti. Ir nesvarbu, kad nori miego ar sergi ir šiaip užkniso. O tuomet kaip tyčia kaminai ima kimštis, visokios problemos lįsti...
Tuomet po truputį atsiranda noras liūdnai apie tuos dalykus rašyti.
Atsakyti
QUOTE(Heli @ 2012 12 10, 17:43)

Tai kad jums tik "grietinele" kol kas is kuriko darbo biggrin.gif ant gatavo, myli jus MB biggrin.gif Jus pagalvokite, kaip malkos atsiranda pradzioje namie, paskui katilineje, po jusu "visai ne baisaus" darbo garantuotai katilinej grindys jau sluotinos, pelenai is katilo dar niekad patys ne iskeliavo, kaminkreciu gal jau nebusite - kai jau visai bus blogai internete ieskokit Tomo, jo numeris is keliu vienodu skaiciu dabar po ranka nebeturiu. Taigi, jei sudesite visus siuos darbus kartu, ivertinsite litais, pridesite pacio kuro kaina, dar pripliusuosite kamino bei KKK kaina gausis visai ne linksmas vaizdelis...nors jis linksmas, kol nesuzinai alternatyvu, kai galima baltom rankom ir uz tuos pacius litus dziaugtis siluma 4u.gif A dar katilo valymas, anksciau ar veliau siuruosite sonus is vidaus dratiniais sepeciais bei gramdikliais, ypac jei nepataikytas temperaturinis rezimas ar malkos per slapios....
Na nebesigasdinkite pries laika, sako baimesdideles akys smile.gif Cia as is asmenines, 20mpatirties, linkiu kad jums butu tris kart lengviau 4u.gif
Nepykite, KKK nuosavam name yra netikusio projektavimo rezultatas, jau greitai tai nebebus teoriskai imanoma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 10 gruodžio 2012 - 18:32
Ne nu Kauniečiai jūs mane stebinat, maniau jums patinka svetimos nelaimės, namų griovimai ir pan... Tokių nuotraukų į albumą įkėliau ir spėju tik Martyna buvo užėjusi. Jokių komentarų? Griauti negriauti? Net LEDas nesužavėjo?
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 10, 18:08)
Gal tas pats žodis kūriko, kiek nepatrauklius............ nuraminsiu, man darbai tokie tikrai nebaisus.. Pavyzdžiui sniegą kasti šiandieną, man vienas malonumas iš pat ryto lėkiau šiupelio naujo pirkti.  Manau į sveikatą pakrutėti, o ypač žiemą.

Na Jūs ir duodate, pas Giedruolę  (vizorius rodo)  temperatūra pakėlėte iki 25 laipsnių, dabar dar labiau galiuosi........biggrin.gif Ar ne tos lauko durys buvo tokios šiltos išgirtos? schmoll.gif

O pražiopsojau, kad Robertinas buvo užsukęs ax.gif
Lauko durys išgirtos, Kur PIRas neblogai atrodo. Reikės dar į sandėliuką duris nufotkint ir priešgaisrines į garažą, kad pamatytumėt skirtumą, gal tada bus galima spręsti kas geriau.
Šiaip lauke tuo metu buvo -5C viduj apie +21C, kol matyt neįšaldėm vakumuodami biggrin.gif
Ten kur 24,8C tai nustatoma aliarminė temperatūra - dar nežinau kam. Kur lauko durys patalpos temperatūra apie +16C.
Pastebėkit, kaip keistai paviršių temperatūrą lauke rodo kai kur žemiau -9C, nors aplinkos -5C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 10 gruodžio 2012 - 19:40
QUOTE(Giedruolė @ 2012 12 10, 20:36)
Ne nu Kauniečiai jūs mane stebinat, maniau jums patinka svetimos nelaimės, namų griovimai ir pan... Tokių nuotraukų į albumą įkėliau ir spėju tik Martyna buvo užėjusi. Jokių komentarų? Griauti negriauti? Net LEDas nesužavėjo?
Papildyta:

O pražiopsojau, kad Robertinas buvo užsukęs  ax.gif
Lauko durys išgirtos, Kur PIRas neblogai atrodo. Reikės dar į sandėliuką duris nufotkint ir priešgaisrines į garažą, kad pamatytumėt skirtumą, gal tada bus galima spręsti kas geriau.
Šiaip lauke tuo metu buvo -5C viduj apie +21C, kol matyt neįšaldėm vakumuodami biggrin.gif
Ten kur 24,8C tai nustatoma aliarminė temperatūra - dar nežinau kam. Kur lauko durys patalpos temperatūra apie +16C.
Pastebėkit, kaip keistai paviršių temperatūrą lauke rodo kai kur žemiau -9C, nors aplinkos -5C.

Kaip supratau daretes termovizija, ar neislindo kokios problemines vietos g.gif
gal gallit nusviesti rastiskai kaip sekesi del tu, kurie albumo nemato blush2.gif
Atsakyti
Papildyta:

siaip su nuotraukom viskas ok, naudinga informacija. Dar naudinsgesne bus kai teks atvaziuoti ir klausineties akis i aki kas blogai buvo padaryta smile.gif. Pamato-sienos kampai nenaujiena, tokias problemas geriausiai eliminuoja plokscias pamatas. Murloto apsiltinimas taip ne naujiena, jei skaitot ivairius zurnalus ir siaip instrukcija del stogo siltinimo ten visada pabreziame kad tas mazgas yra pavojingas. Bet siaip darant nuotraukas siulau nufotkinti su fotiku ta vieta kur saudot ir salia pateikti termovizine nuotrauka, tada bus labai informatyvu kitiems. Siaip yra termovizoriai su kamerom t.y tuo metu kai daroma infraredo nuotrauka galima nufotkinti esama vaizda, ir tada infraredo nuotrauka uzkeliama ant virsaus normalios nuotraukos t.y viena kita perdengia, taip galima orientuotis kurioje vietoje daryta nuotrauka. Plius cia matau issaugoti jpg, bet kazkada vienoj firmoj kai dirbau tai musu termovizorius issaugodavo dinamine nuotrauka, t.y naudojant spec termovizoriaus programele kompe galima stumdyti kursoriu kur jis parodo tos vietos temp.
Papildyta:
Papildyta:

beje del tu temperaturu, pvz kai saule diena isildo fasada tai irgi galit matyti neatitikima lyginant su lauko temperatura matuojant vakare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 10 gruodžio 2012 - 20:53
Termovizorius tai toks, kad gali rodyt ant kompo su kursorium temperatūras, bet mūsų kompas nepriėmė programėlės ir iškrovė PDF formatu viską.
Kai fotkinom buvo vakaras ir toli gražu ne -9C nei prieš nei po nebuvo, dėl to ir keista...
Kur mūrlotas apipurkštas su PU putom efektas kitoks tik per plonas sluoksnis reikia ekovata apkasti. Ekovatos efektas liuksusinis, nesitikėjau, jokio skirtumo kur 35cm kur 20-25cm, vienodai gražiai izoliuoja.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 12 10, 22:08)
Termovizorius tai toks, kad gali rodyt ant kompo su kursorium temperatūras, bet mūsų kompas nepriėmė programėlės ir iškrovė PDF formatu viską.
Kai fotkinom buvo vakaras ir toli gražu ne -9C nei prieš nei po nebuvo, dėl to ir keista...
Kur mūrlotas apipurkštas su PU putom efektas kitoks tik per plonas sluoksnis reikia ekovata apkasti. Ekovatos efektas liuksusinis, nesitikėjau, jokio skirtumo kur 35cm kur 20-25cm, vienodai gražiai izoliuoja.

o kiek pu putu purksta, koks storis? man idomu tas 10 cm purskeju pasakos ar ne.

na nenustebes kad ekovata izoliuoja, akmens vata irgi izoliuoja bet vienas reikalavimas: reikia viska tvarkingai padaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 10 gruodžio 2012 - 21:49
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 10, 16:23)
Pats laiminimo procesas bus labai idomus smile.gif  Gal galeciau ir as - ne komisijos nariu, bet liudininku, sudalyvauti? blush2.gif visiems abejojanties paliudyciau kad taip ir buvo biggrin.gif jei po visko beprisiminciau lotuliukas.gif nes Giedruole nebloga formata busimiems meet'ams nustate thumbup.gif

ne, nu aš negalvojau kad laiminimo medcenatus ir idėjų generatorius bei bendraautorius dar kviesti reiks g.gif reiškia reiks mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Heli @ 2012 12 10, 16:43)

o iš stačio miško iki katilinės sausutės malkos pačios ateina. ir katilinė nuo šiukšlių susišluoja pati mirksiukas.gif

nesakau kad bėda - nebėda, bet kai nereikia nei retkarčiais praeiti, nei prisiminti - asmeniškai man smagiau
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 12 10, 19:36)
Ne nu Kauniečiai jūs mane stebinat, maniau jums patinka svetimos nelaimės,

einu einu einu doh.gif bėgu
Atsakyti
purškėm prie ekstremalių sąlygų, kažkur 0-+5C. labai mažas plėtimassis buvo. Kaip supratau, pagal tai kiek supurškė turėjo min 10cm gautis, realiai gal koks 4cm. Žodžiu reikia šilumoj purkšti.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 10, 21:55)

einu einu einu  doh.gif bėgu

as cia kazka pramargalinau, meetas buvo???
Atsakyti