Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS! - 2

QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 02, 23:06)
mintai, Giedruole, Viliene, kokia garo izoliacine plevele naudojot Jus ir ar daret ta tarpa tarp pleveles ir OSB?

Plėvę dėčiau žemiau OSB, himarojus ją sudėti virš bus visiškas...nors OSB ir pati beveik nelaidi garui. Kurią - beveik jokio skirtumo, tik kad sandariai, net sakyčiau hermetiškai reik sudėt, suklijuot kad uodas pimpos į tarpą neįkištų.
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 02, 20:25)
Jo daug ŠS skaitinėti neteko  schema pasižiūrėjau ............. peilis, aštrus peilis.. smile.gif

Iš schemos radote peilį? O, čia man naujiena smile.gif
Peilis gerai matosi COP prie skirtingų tiekiamo vandens temperatūrų - kuo jos žemesnės, tuo COP didesnis. Todėl grindinis ir tik drindinis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(manjana @ 2013 01 02, 21:45)
Na dėl radiatorių čia būtų galima galvoti, gal ir grindinį visur sugalvosim daryti. Bet grindinis tikrai bus su "neteisinga" danga ant viršaus - medžiu ar kamščiu. Kaip 6 į tai reaguos, ypač su sąlyga kad patalpose temperatūros nemažos vis tik norėsis?

Neteisingai dangai teks galingesnį šildymą daryti, kad pramuštų tą neteisybę - tankiau ir didesnio diametro vamzdžius kloti, stengtis juos kloti atvirose grindų zonose (ne po spintom ir po lovom).
Kad namie šilta būtų reikia rūpintis šiltinimu ir sandarumu, o šildymas tai jau pasekmių taisymas, korekcija norima kryptimi 4u.gif Nuo Kalėdinio atšilimo mes beveik nesišildom - tik rekupo tiekiamas oras +22C ir to pilnai užtenka kad nekristų žemiau +20...+21C kambariuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 02 sausio 2013 - 23:31
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 03, 00:26)
Plėvę dėčiau žemiau OSB, himarojus ją sudėti virš bus visiškas...nors OSB ir pati beveik nelaidi garui. Kurią - beveik jokio skirtumo, tik kad sandariai, net sakyčiau hermetiškai reik sudėt, suklijuot kad uodas pimpos į tarpą neįkištų.
Papildyta:

Peilis gerai matosi COP prie skirtingų tiekiamo vandens temperatūrų - kuo jos žemesnės, tuo COP didesnis. Todėl grindinis ir tik drindinis 4u.gif

Dedant zemiau osb nemazai rizikos kad ji bus pazeista darant gipso lubas ar vedant ventiliacija ar darant elektra. Jei darbininkai sutiko taop daryti reskias padarys.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 01 03, 00:32)
Dedant zemiau osb  nemazai rizikos kad ji bus pazeista darant gipso lubas ar vedant ventiliacija ar darant elektra. Jei darbininkai sutiko taop daryti reskias padarys.

Kad jokio skirtumo - kaip gręžė taip ir gręš tvirtinimui per OSB ir plėvelę, nesvarbu kuri virš kurios...bet jei plėvė žemiau - tai nors matysis defektai...geriausiai būtų pilni folija, kad liptų ant susuktų OSB
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 03, 00:29)

Oi, atsiprašau, pasitaisau virš schemos yra parašyta, kad peilis radiatoriai.. 0/35º biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, kolegos statybininkai wink.gif Su naujais jus!

QUOTE(Giedruolė @ 2013 01 02, 14:08)
Pas mane ŠS gruntinis. Esu žiauriai patenkinta komfortu.

Giedruole, kokios galios pas jumi siurblys ir kokio gylio grezinys ?

R125 matau po truputi renki info del geoterminio. Kokia reali kaina siai dienai geo vertikalios sistemos kaip tavo namo sildomui plotui (priimkime kad namas sandarus ir siltas smile.gif). Speju kokia ~45-50 klt ?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 01 03, 12:44)

R125 matau po truputi renki info del geoterminio. Kokia reali kaina siai dienai geo vertikalios sistemos kaip tavo namo sildomui plotui (priimkime kad namas sandarus ir siltas smile.gif). Speju kokia ~45-50 klt ?

Kai kalbat apie ss geriau imti kaina vien tik siurblio ir kolektoriaus nes visa kita tai kaina ta pati kaip ir su kitokio tipo sildymo prietaisais t.y grindinio sildymo sistema ir katilines aprisimas tai tie patys darbai.
Atsakyti
Pas mane 110m gręžinys, ŠS galia 7kW. Iš gręžinio dabar pareina 4,8C.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2013 01 03, 13:52)
Pas mane 110m gręžinys, ŠS galia 7kW. Iš gręžinio dabar pareina 4,8C.

O kada zadetosios el sanaudos bus pateiktos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 01 03, 12:44)

Šiai dienai, dar mažai turiu informacijos, kelis sausus pasiūlymus, galbūt bus pasiūlymas ir šlapesnis... tuos kuriuos turiu (du gręžiniai 2x80m, atvedimas iki katilinės, aprišimas, pajungimas, + siurblys“ Nibe 10 kw spėju iš lempos“ biggrin.gif , buferinė talpa, atskiras vandens šildytuvas- boileris Nibe- 300 ltr., paleidimas-derinimas) itogo apie ~ 48-50 št.
Ten kitose temose, kažkaip daug mažesnėm sumom plevėsuoja. Apie 35 št. 2.gif
Atsakyti
KJKG kazkada pasake pastaba visiems klausinejantiems ir neparasantiems sprendimo, ka nutare vienu ar kitu klausimu.

As noriu pranesti ka nutariau.

Ant santvaru apatines juostos priesinga kryptimi kalu tashelius. Ant tasheliu suksiu OSB. Po OSB desiu garui atsparia plevele ir ja tvirtinsiu mediniais tasheliais is apacios. Tokiu budu mediniai tasheliai ne tik tvirins plevele is apacios bet ir bus vieta gipsininkams bei ventiliacijos vedziotojams kur jie gali sukti savo laikiklius.

Plevele bus po OSB. Kokia plevele deti - ar ta burbuline su aliuminio folija (gaminta LT) ar ta is Baltijos brastos su aliuminio folija dar nenusprendziau. Virs OSB pleveles nebus, nes nenoriu pacios OSB isprausti tarp dvieju pleveliu.

Aplomai, mano galva, man tas garas, kuris teoriskai gali patekti i vata, ner toks baisus, nes mano palepe vedinama ir ten bus dedama eko vata.

Aciu mintui, apievata, Vilienei, KJKG, Giedruolei, Robertinui, Lokiui ir kitiems uz nuomones.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 03, 20:52)

As noriu pranesti ka nutariau.

AD Šaunuolis!! Informatyvu... sprendimas aiškus.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 03, 00:47)
Oi, atsiprašau, pasitaisau virš schemos yra parašyta, kad peilis radiatoriai.. 0/35º  biggrin.gif

thumbup.gif
Kuo žemesnis vanduo iš siurblio - tuo COP gražesnis. Jūs susiraskite to paties siurblio COP prie 0/35 ir 0/55, bus faktas kaip blynas kiek elektros "pripjauna" radiatoriai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2013 01 03, 20:52)
Ant santvaru apatines juostos priesinga kryptimi kalu tashelius. Ant tasheliu suksiu OSB. Po OSB desiu garui atsparia plevele ir ja tvirtinsiu mediniais tasheliais is apacios. Tokiu budu mediniai tasheliai ne tik tvirins plevele is apacios bet ir bus vieta gipsininkams bei ventiliacijos vedziotojams kur jie gali sukti savo laikiklius.

Kol tik nuspręsta, bet nedaryta - skubu sukritikuot biggrin.gif
Nacher tie tašeliai? Ar ne lengviau už petaką nupirkt platų markerį ir subraižyti sijas ant prisuktos OSB? OSB tau reikalinga tik kaip "pilvaplėvė" kad laikytų turinį, todėl ją jungsi ne at sijos dėdamas iš lauko pusės juostą tos pačios OSB ir suvarpydamas medsraigčiais. Plėvelė su folija - idealu jei ji būtų lipni, bet aš šaudyčiau ją kabėmis prie OSB o paskui labai kruopščiai su pilnia juosta pereičiau siūles (tam darbui reikia samdyti R125 - ne klijuoti, bet prižiūrėti smile.gif )
GKPistai ir vedintojai patys susisuks savo tvirtinimo elementus į sijas per OSB, svarbu tik kad žinotų kurioje vietoje jos yra.
Gal tašeliai skirti lubų sumuštiniui storinti - tuomet suprantu jų naudą 4u.gif
Atsakyti