Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS! - 2

QUOTE(LokysL @ 2012 12 27, 20:46)
na ss oras oas tai sudetinga valdyti nes jis arba dirba kaip nustatyta arba nedirba, nezinau galbut yra kazkoks atskiras automatikos modulis jiems, bet realiai tai isjungi oras oras ss ir ijungi pagrindini sildyma kai lauke jau kokia -10 ir taip palieki iki vasario pabaigos o po to vel ss oras oras naudoji, is tikruju eksperimento budu reiktu pagyventi metus vienu rezimu, kitus metus kitu ir tada matysis kokie poreikiai.

Aš visgi niekaip nesuprantu , tai tarkim jeigu panaudoti oras-oras Šs sistema, betgi, jeigu vidinis blokas tik vienas kabės tik vienoje patalpoje, o kaip bus su oro pamaišymu? . Arba reikėtų beveik į kiekviena kambarį kabinti. Gautųsi daug instaliavimo (kondensato ištekėjimas, kt.) reikalų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 27, 21:49)
Aš visgi niekaip nesuprantu , tai tarkim  jeigu panaudoti oras-oras Šs sistema, betgi,  jeigu vidinis blokas tik vienas kabės  tik vienoje patalpoje,  o kaip bus su oro pamaišymu? . Arba reikėtų beveik į kiekviena kambarį kabinti. Gautųsi daug instaliavimo (kondensato ištekėjimas, kt.) reikalų. smile.gif

Pas mane dėl to ir neišeina viso namo šildyti kondiškėm, nes jos yra tik trijuose kambariuose (svetainė ir miegamieji). Nors gal pabandysiu miegamiuosiuose atjungti dujas, ir palikti šik šs, oras dabar geras tam reikalui, žiūrėsim kas gausis ir kiek dujų taupysis.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 27, 22:36)
Pas mane dėl to ir neišeina viso namo šildyti kondiškėm, nes jos yra tik trijuose kambariuose (svetainė ir miegamieji). Nors gal pabandysiu miegamiuosiuose atjungti dujas, ir palikti šik šs, oras dabar geras tam reikalui, žiūrėsim kas gausis ir kiek dujų taupysis.

tai va galutiniam variante jei sildyti visa nama tai investicija gan solidi gaunasi 5 nesplitiniai inverteriai butu apie 20 000 su montavimu, kai kur galima panaudoti ir split jei pvz vaiku kambariai greta bet split jei neklystu cop mazesnis.
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 27, 22:36)

ant kokio low rezimo ir 21 laipsnio miegamuosiuose ir medium rezimo 22 laipsniai svetaineje prie tokios oro temp turetu el sanaudos buti labai minimalios plius kai kambarys prisyla ss neveikia istisai.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 12 27, 22:42)
tai va galutiniam variante jei sildyti visa nama tai investicija gan solidi gaunasi 5  nesplitiniai inverteriai butu apie 20 000 su montavimu, kai kur galima panaudoti ir split jei pvz vaiku kambariai greta bet split jei neklystu cop mazesnis.
Papildyta:

ant kokio low rezimo ir 21 laipsnio miegamuosiuose ir medium rezimo 22 laipsniai svetaineje prie tokios oro temp turetu el sanaudos buti labai minimalios plius kai kambarys prisyla ss neveikia istisai.

aš ir dabartinius dariau nesplitinius, visi atskiri su atskirais lauko blokais, dar vienas likęs nepakabintas, iš viso 4 kondiškės turi būti. Tik va norisi tų šiltų grindų nors tu ką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 27, 21:49)
Aš visgi niekaip nesuprantu , tai tarkim  jeigu panaudoti oras-oras Šs sistema, betgi,  jeigu vidinis blokas tik vienas kabės  tik vienoje patalpoje,  o kaip bus su oro pamaišymu?

Tam reikalui daroma vėdinimas ir kondicionavimas-šildymas viename. Tas jūsų žinomas vidinis blokas pasidaro apvalus ir telpa į vėdinimo ortakį, tuo prie savo pavadinimo gaudamas žodį "kanalinis". Jis šiltą arbą vėsų orą atiduoda vėdinimo sistemai, kuri tą ora išnešioja po patalpas. Va taip su vienu vidiniu bloku šildomos visos patalpos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 27, 22:50)
Tam reikalui daroma vėdinimas ir kondicionavimas-šildymas viename. Tas jūsų žinomas vidinis blokas pasidaro apvalus ir telpa į vėdinimo ortakį, tuo prie savo pavadinimo gaudamas žodį "kanalinis". Jis šiltą arbą vėsų orą atiduoda vėdinimo sistemai, kuri tą ora išnešioja po patalpas. Va taip su vienu vidiniu bloku šildomos visos patalpos.

o kaip suderinti vėdinimo poreikį su šilumos nuostoliais?
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 28, 00:39)
o kaip suderinti vėdinimo poreikį su šilumos nuostoliais?

Pasyviam name užtenka vėdinimo poreikio, orą pašildžius iki +50C jis padengia šilumos nuostolius. Didesnių nuostolių pastatuose tenka projektuoti didesnius ortakius ir naudoti oro recirkuliaciją - šviežio tiekia pagal vėdinimo poreikį, o patalpų orą gainioja viduje tam, kad perneštų šilumą.
Atsakyti
Mergina, reikia aiškintis ar pas jus įmanoma trijuose kambariuose kur kondiškės grindinį valdyti ne nuo patalpos termostato, o nuo grįžtančio šilumnešio temperatūros. Tada su kondyškėm palaikytumėt norimą kambario temperatūrą, o grindyse cirkuliuotų tik apie 22C. Plytelėm jau šis tas. Jei kažkas panašaus įmanoma, tai reikia bandymų būdu priartįti prie nrimos grindų temperatūros.
Kitas variantas dieną kambarių temperatūrą lai palaiko kondiškės, o kai grįžtat namo ir naktį šildymą perima grindys. Realiai svetainėj grindys galėtų šildyti tik nuo 5 vakaro iki kol eisit miegoti, o kondiškė pūstų naktį ir dieną. Miegamuosiuoseaš asmeniškai nenorėčiau pūtimo naktimis...
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 12 28, 11:10)
Mergina, reikia aiškintis ar pas jus įmanoma trijuose kambariuose kur kondiškės grindinį valdyti ne nuo patalpos termostato, o nuo grįžtančio šilumnešio temperatūros. Tada su kondyškėm palaikytumėt norimą kambario temperatūrą, o grindyse cirkuliuotų tik apie 22C. Plytelėm jau šis tas. Jei kažkas panašaus įmanoma, tai reikia bandymų būdu priartįti prie nrimos grindų temperatūros.
Kitas variantas dieną kambarių temperatūrą lai palaiko kondiškės, o kai grįžtat namo ir naktį šildymą perima grindys. Realiai svetainėj grindys galėtų šildyti tik nuo 5 vakaro iki kol eisit miegoti, o kondiškė pūstų naktį ir dieną. Miegamuosiuoseaš asmeniškai nenorėčiau pūtimo naktimis...

Trumpai tariant vistiek jums reikes praeiti visa ta mokykla apie sildyma, vedinima. Suzinosit kas dar neveikia pas jus, patys pataisysit, ismoksit reukupa ishsivalyti, susireguliuoti ir gyvensit kaip visi normalus zmones :-)
Atsakyti
Kas dėl šiltų grindų - miegamuose neatsidžiaugiu kilimine danga, giliai px grindų temperatūra, kuri iškart pasidaro aktuali nuo kiliminės įžengus į san mazgus su plytelėm. Kai kilimai tai ir orinis šildymas yra gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 28, 12:09)
Kas dėl šiltų grindų - miegamuose neatsidžiaugiu kilimine danga, giliai px grindų temperatūra, kuri iškart pasidaro aktuali nuo kiliminės įžengus į san mazgus su plytelėm. Kai kilimai tai ir orinis šildymas yra gerai 4u.gif

Arba kamstine danga miegamuosiuose, bet del kilimu miegamuosiuose pritariu, viena is nedaugelio vietu kur name kilimams tinkamiausia vieta
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 12 28, 14:09)
Arba kamstine danga miegamuosiuose, bet del kilimu miegamuosiuose pritariu, viena is nedaugelio vietu kur name kilimams tinkamiausia vieta

arba man su jais gyvenime nesisekė arba aš koks nors tinginys arba vis su nekokybiškais susidurdavau, bet asmeniškai aš prieš bet kokius kilimus namie. nebent nedidelis svetainėje po/apie stalą.
nebent dar variantas juos keisti bent jau kartą į metus .......
tai jeigu kada nors kviesiuosi į svečius - nusiteikite kad ten kilimų minkštumo nepasiseks pajusti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 28 gruodžio 2012 - 16:02