Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS! - 2

QUOTE(korida @ 2012 12 23, 12:24)
silumos nustoliu skaiciavima pasidariau pagal http://www.elstava.l...iu-skaiciavimas  .Dabar tiksliai natsimenu kiek ten ju gavosi ,bet apie 4,..., o SS 6kw .

Ačiū. su paskaičiavimais man per sudėtinga, teks pasitikėti šilumininkais. Bet 6kw jums reikia. sąlyginai ŠS mažo galingumo... Esu svarstymo stadijoje.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 23, 11:31)
Nu ka normaliai viskas su tom dujom  smile.gif primas menuo siltas ir grybinis del netvarkos sistemoje, antras menuo saltesnis su sutvarkyta sistema, kiaurais langais ir bandymu susivaldyti sistema  doh.gif reziume 280 kubu duju, arba 600 lt pinigineje israiskoje, sildomas visas namas tame tarpe ir garazas su katiline, is viso apie 200m2. Siuo metu suprogramuotas taupus sildymas, tam tikros patalpos syla tik tam tikromis valandomis:garazas, katiline, tamburas skalbykla, zaidimu kambarys. Vis dar nesuprantam kaip veikia kreives nustatymas katile, kai stiprus vejai buvo, kai kuriuose kambariuose nepavyko pakelt temperaturos iki norimo lygmens (turime tris ziauriai probleminius langus, blogiausia kad vienas sunaus kambaryje). Tai va tiek, laukiu termovizijos.

Kaip suprantu pas jus ten ištisas arsenalas šildytuvų. Kažkaip reikėtų įvertinti ir šilumos siurblių, židinio indėlį.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 12 23, 10:43)
O kaip ant nelygaus pavirsiaus ir su kokiais klijais ruosiates klijuoti

Su poliuretaniniais klijais. Visi kalba apie nelygų paviršių, taip jis mažiau lygus, nei dauguma kitų, bet jūs man parodykit idealiai lygų paviršių. Pas mane plytų siena stovi, tai pilna tarpelių tarp plytų, pačios sienos ne idealiai lygios, žiūrėjau lygumą su 2m ilgio gulsčiuku, tai kad PUR apipurkštų sinų paviršius bus truputį mažiau lygus, nematau jokios problemos, abejais atvejais dedant putplastį reikėtų atsižvelgt į paviršiaus nelygumą, truputį daugiau, truputį mažiau, bet reikėtų.
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 23, 11:01)

smile.gif  Brangus. Ar tai reiškia kad Jūs apipurškėte  naujai statomo namo konstrukcija (įdomu iš ko ji)  putomis ir paskui šiltinsite, klijuosite dar putplasti?.

Taip
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 12 23, 12:49)
Kaip suprantu pas jus ten ištisas arsenalas šildytuvų. Kažkaip reikėtų įvertinti ir šilumos siurblių, židinio indėlį.

Ss neturim, ss noreciau tureti temperaturAi iki kokiu -5 o poto persijungti dujas, sio rudens isvada, kad dujos neesant zemai temperaturai yra brangu, ss butu pigiau, o esant salciams dujos yra efektyviau. Zidinys kapeikos visiskos, per menesi kokius keturis kartus buvo uzkurtas, sanaudos penki pagaliukai pakurai ir du/tris briketukai, viskas, daugiau del jaukumo nei silumos.
Siaip dziaugsiuos labai beviele sistema, veikia viskas super, temperatura palaikoma name tokia kokia uzduota kiekvienoje zonoje atskirai, va siuo metu sildymas pas mus issijunges, saulute per langus sildo smile.gif nustatytas yra komforto lygis, kuris neleidzia atvesti sistemai esant papildomam silumos saltiniui, vakarejant prades sistema veikti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 12 23, 11:52)
Su poliuretaniniais klijais. Visi kalba apie nelygų paviršių, taip jis mažiau lygus, nei dauguma kitų, bet jūs man parodykit idealiai lygų paviršių. Pas mane plytų siena stovi, tai pilna tarpelių tarp plytų, pačios sienos ne idealiai lygios, žiūrėjau lygumą su 2m ilgio gulsčiuku, tai kad PUR apipurkštų sinų paviršius bus truputį mažiau lygus, nematau jokios problemos, abejais atvejais dedant putplastį reikėtų atsižvelgt į paviršiaus nelygumą, truputį daugiau, truputį mažiau, bet reikėtų.
Papildyta:
Taip

Man tokia eretiška mintis irgi galvoje sukasi - apipurkšti mūrą 3 - 5 cm kietomis putomis, o paskui sudėti vatą. Būtų užtikrintas sandarumas, vata apsaugota nuo garų. Polistirolo klijavimą įsivaizduoju labai miglotai.
Mintai ar purškiant tokį ploną sluoksnį nekilo kokių techninių problemų? Kokį ploniausią jie sutinka purkšti?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 12 23, 13:52)
Su poliuretaniniais klijais. Visi kalba apie nelygų paviršių, taip jis mažiau lygus,

Klijavau pas save ant lygiu arko blokeliu ir tai papusdavo ,o kai bus nevienodas kliju storis tai net nezinau g.gif kas gausis
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 12 23, 12:00)
Man tokia eretiška mintis irgi galvoje sukasi - apipurkšti mūrą 3 - 5 cm kietomis putomis, o paskui sudėti vatą. Būtų užtikrintas sandarumas, vata apsaugota nuo garų.  Polistirolo klijavimą įsivaizduoju labai miglotai.
Mintai ar purškiant tokį ploną sluoksnį nekilo kokių techninių problemų? Kokį ploniausią jie sutinka purkšti?

Kai kalbėjau su purškėjais tai sakė, kad nepurškia mažiau nei 2 cm, bet taip, optimalus minimalus sluoksnio storis tipo ir yra 4-5 cm.

Vatą įsivaizduoju bus net lengviau sudėti prie nelygaus paviršiaus, bet ir su putplasčiu nematau jokių problemų, juk kiek nelygumas bus per didelis, galima arba poliuretaną pašlifuoti, ar putplastį paskaptuoti. Pamatus šiltinau, tai vos ne aplink visus polius teko putplastį skaptuoti. Tikrai nematau tame problemos.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2012 12 23, 12:08)
Klijavau pas save ant lygiu arko blokeliu ir tai papusdavo ,o kai bus nevienodas kliju storis tai net nezinau  g.gif kas gausis

Kai pradėsiu klijuoti, tada ir pamatysiu, dabar ką nors tiksliau pasakyti keblu smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2012 12 23, 10:55)
cia viena neseniai pardave :
http://www.ebay.de/i...;orig_cvip=true

Kaina labai reali, siurblys visai nieko. Patingėjau gilintis į hidraulines schemas, ar atskirti karšto vandens ir šildymo kontūrai, bet lietuviškai žiemai įrenginys tinkamas.
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 23, 02:39)
O tai kur ieskot?  smile.gif

Kas pasaulyje pigiausias gamintojas? smile.gif nors kaip matome būna "stebuklų" ir ne taip toli. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 23, 12:33)
Ačiū. su paskaičiavimais man per sudėtinga, teks pasitikėti šilumininkais.  Bet  6kw jums reikia. sąlyginai ŠS mažo galingumo... Esu svarstymo stadijoje.

Lyg minėjote kad jau skaičiuoja nuostolius??? Juk ne kosmosas, pora valandų pilnai turi užtekt - ar jau turite rezultatus?
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 23, 12:58)
Ss neturim, ss noreciau tureti temperaturAi iki kokiu -5 o poto persijungti dujas,

Siaip dziaugsiuos labai beviele sistema,

Truputi himaroini jūsų norai, kam tas paliegelis kad veiktų iki pirmo vos apčiuopiamo
šaltuko? doh.gif Kad jau dėti - tai iki -20C, kad daiktas o ne žaislas būtų...
Jūs juk turite kondiškę - ją pakeitus normaliu inverteriniu oras-oras jau turėtumėte neblogą paspirtį leidžiančią nejungti dujų/jungti tik vandeniui ruošti, ir vėsinančiu vasarą...
Dabar dar oras-vanduo įsidėsite, tai ne namai, bet šildymo prietaisų laboratorija biggrin.gif kaip tai neracionaliai gaunas...
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 12 23, 13:00)
Man tokia eretiška mintis irgi galvoje sukasi - apipurkšti mūrą 3 - 5 cm kietomis putomis, o paskui sudėti vatą. Būtų užtikrintas sandarumas, vata apsaugota nuo garų.  Polistirolo klijavimą įsivaizduoju labai miglotai.

O kaip vata apsaugosite nuo isores dregmes? Ventiliaciniu tarpu?
Atsakyti
Pas mane pavirsius buvo + - lygus, a va pats polistirolas labai ne, zodziu jai ir pavirsius ir polistirolas nelygs gausis neasku kas. Su kose klijuojant tai bent pridedi ir laikos iskart o jai su purskiamom putom dar laikyt bus nemazai darbo. Itariu kad jai nelygumai daugiau kaip 2cm tai isvis teks skust kazkiek.

QUOTE(mintas @ 2012 12 23, 11:52)
Papildyta:
Taip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 gruodžio 2012 - 13:23
QUOTE(*** @ 2012 12 23, 13:21)
Pas mane pavirsius buvo + - lygus, a va pats polistirolas labai ne, zodziu jai ir pavirsius ir polistirolas nelygs gausis neasku kas. Su kose klijuojant tai bent pridedi ir laikos iskart o jai su purskiamom putom dar laikyt bus nemazai darbo. Itariu kad jai nelygumai daugiau kaip 2cm tai isvis teks skust kazkiek.

O kas per problema pašlifuoti, ar paskaptuoti? Beje, dėl laikymo, galima ir smeigėms šį darbą patikėti.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 23, 14:13)

Truputi himaroini jūsų norai, kam tas paliegelis kad veiktų iki pirmo vos apčiuopiamo
šaltuko? doh.gif  Kad jau dėti - tai iki -20C, kad daiktas o ne žaislas būtų...
Jūs juk turite kondiškę - ją pakeitus normaliu inverteriniu oras-oras jau turėtumėte neblogą paspirtį leidžiančią nejungti dujų/jungti tik vandeniui ruošti, ir vėsinančiu vasarą...
Dabar dar oras-vanduo įsidėsite, tai ne namai, bet šildymo prietaisų laboratorija biggrin.gif kaip tai neracionaliai gaunas...
Papildyta:

O kaip vata apsaugosite nuo isores dregmes? Ventiliaciniu tarpu?

Sudas prie to -20 is ss bus, patys daikin ta pati sako, nu ir kas kad raso smile.gif pas mane mormali inverterine ss oras oras, beje tie patys daikin, prie dabartiniu tempu elektros vynioja belekiek, ora susildo, grindys saltos, naudos nulis, komforto nera, momentiniam susildymui oro, ne daugiau.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 23, 14:41)
Sudas prie to -20 is ss bus, patys daikin ta pati sako, nu ir kas kad raso  smile.gif pas mane mormali inverterine ss oras oras, beje tie patys daikin, prie dabartiniu tempu elektros vynioja belekiek, ora susildo, grindys saltos, naudos nulis, komforto nera, momentiniam susildymui oro, ne daugiau.

Tai dujas palikite tik grindų pašildymui, o ŠS naudokite orui - jei tikrai normalus prie dabartinių -12...-13 turi normaliai veikti ir pigesnę šilumą nei dujos gaminti. Gal tik galios trūksta, jei orientavotės į vėsinimą o į šildymą ne, tai vėsinimui galios reik du kartus mažiau. Nepaveš viso namo, bet dalį dujų gali taupyti 4u.gif
Atsakyti