Viliau, Loky iki kokios minusinės tempos veikia rekupai? dabar kažkaip pamasčiau ajei -25 ar veiks?
QUOTE(DEU @ 2012 12 22, 10:37)
Kažkaip keistoka, kad toks namas su 1,5 kWh tik 10 laipsnių vidaus temperatūrą nuo lauko pakelia. Kažko, gal dar nedasakai.
O tai koks namas? Šiai dienai, sienų varža ~R3, langų ~R1.25-2, ir tik stogo ir grindų padorios. Sienos apipurkštos tik 4-5 cm putomis. Su tokiu galingumu apie namo temperatūros užkėlimą nėra apie ką ir kalbėti, gerai kad bent palaikyti užtenka, nors ir neužtenka, šendien buvau name, tai temperatūra krito vienu laipsniu, nuo 3C iki 2C, ir nors ant langų susikondensavusi drėgmė vis dar nesušalusi, ar durų vidinės pusės jau yra ledo .
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2012 12 22, 10:44)
O pas jus namas apsiltintas?
Minimaliai, tiksliau sienos minimaliai, kaip jau minėjau apie R3. Pavasarį galvoju baigti šiltinimo darbus.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 22, 13:19)
Tai gal termometrą kaip aš iš lemonos pirkai? nes jei oras tik +3C o už lango -10C ir neužšąla kondensatas ant langų tai pirma mintis sutrypti termometrą
Ne, pirkau "moki veži" kai pirkau iš plataus termometrų parodymų asortimento , pasirinkau tuos, kurie rodė, kaip ir patys brangiausi . Grįžęs namo sulyginau su jau turimais, tai lygtais rodė teisingai, lygiai tiek pat, kiek visi mano turėtieji, tame tarpe ir "uponoro" termometrai kurie statosi kolektoriuje.
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 22, 23:49)
Viliau, Loky iki kokios minusinės tempos veikia rekupai? dabar kažkaip pamasčiau ajei -25 ar veiks?
Veikt, tai veiks, klausimas turėtų būti suformuluotas kitaip, prie nurodytos temperatūros, dėl įsijunginėjančios priešužšaliminės apsaugos, ant kiek padidės rekupo elektros sąnaudos ar suprastės naudingumo koeficientas. Nors šeip tai teigiama, kad jei rekupas rotacinis, tai iki -25C jis dar veiks, be apsaugos nuo užšalimo.
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 22, 23:57)
pamačiau daikino šs oras vanduo veikianti, super daiktas tik kaina jo visiškai žiauri
Tai ne ten ieškojote, todėl ir kaina *** aš netyčia "internetinėj parduotuvėj" užmačiau, "tik" 41t Lt
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 23, 00:49)
Veiks jei neužšals, jūsų rotacinis lyg ir neturėtų, mano plokšteliniui px- jis dabar prie -12C vis tiek gauna +6C iš grunto.
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 23, 02:02)
Tai ne ten ieškojote, todėl ir kaina *** aš netyčia "internetinėj parduotuvėj" užmačiau, "tik" 41t Lt
O tai kur ieskot?
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 23, 02:39)
O tai kur ieskot?
Del eekuperatoriaus uzsalimo tai reiktu specifikacijoj paziureti. Tos elektros sanaudos tai susiveda i tai kad rekupas stabdo oro padavima ir palaiko tik ismetima t.y taip atitirpinamas silumokaitis tai praktiskai sanaudos tos pacios kaip ir iprastiniu rezimu tik kazkuri laika neturesit oro padavimo. Cia tas galioja ploksteliniam.
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 23, 02:39)
O tai kur ieskot?
Internetas beribis
cia viena neseniai pardave :
http://www.ebay.de/i...;orig_cvip=true
QUOTE(korida @ 2012 12 23, 10:23)
QUOTE(mintas @ 2012 12 23, 02:36)
Sienos apipurkštos tik 4-5 cm putomis.
Kas cia do monas ,ko is karto normaliai sienu neapsiltinote.... ? ....?
Apipurškimas brangus, pagrinde skirtas langų ir papildomai namo apšiltinimo sluoksnio užsandarinimui, taip pat, kaip garų nelaidus sluoksnis, o tam pilnai užtenka užpurkšto 4-5cm sluoksnio. Ant viršaus bus klijuojamas putplastis. Taip spėju, kad bus pigiau.
QUOTE(mintas @ 2012 12 23, 12:40)
... užpurkšto 4-5cm sluoksnio. Ant viršaus bus klijuojamas putplastis. Taip spėju, kad bus pigiau.
O kaip ant nelygaus pavirsiaus ir su kokiais klijais ruosiates klijuoti
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 22, 23:57)
Papildyta:
nu kas kūrenat ir gyvenat dalnamės šildymo išlaidų skaičiais, įdomu kokiu kuru kaip kam gaunasi, Giedruole kiek šs elektros ima? mane čia vėl kabina ant šs pabuvau pas draugus vln, pamačiau daikino šs oras vanduo veikianti, super daiktas tik kaina jo visiškai žiauri
Taigi, pradėkite kiek dujų šaltukas prisuko per paskutinius mėnesius....
Įdomu ir man,? Kol dar neapšiltinta galiu dar dadėti šiltalo kokius 2cm.....
P.S.
Korida, tai visgi koks ? pagal jūsų šilumos nuostolius ŠS galingumas paskaičiuotas..?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 12 23, 11:40)
Apipurškimas brangus, pagrinde skirtas langų ir papildomai namo apšiltinimo sluoksnio užsandarinimui, taip pat, kaip garų nelaidus sluoksnis, o tam pilnai užtenka užpurkšto 4-5cm sluoksnio. Ant viršaus bus klijuojamas putplastis. Taip spėju, kad bus pigiau.
Brangus. Ar tai reiškia kad Jūs apipurškėte naujai statomo namo konstrukcija (įdomu iš ko ji) putomis ir paskui šiltinsite, klijuosite dar putplasti?.
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 23, 12:48)
? pagal jūsų šilumos nuostolius ŠS galingumas paskaičiuotas..?
silumos nustoliu skaiciavima pasidariau pagal http://www.elstava.l...iu-skaiciavimas .Dabar tiksliai natsimenu kiek ten ju gavosi ,bet apie 4,..., o SS 6kw .
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 12 23, 12:01)
Taigi, pradėkite kiek dujų šaltukas prisuko per paskutinius mėnesius....
Nu ka normaliai viskas su tom dujom primas menuo siltas ir grybinis del netvarkos sistemoje, antras menuo saltesnis su sutvarkyta sistema, kiaurais langais ir bandymu susivaldyti sistema reziume 280 kubu duju, arba 600 lt pinigineje israiskoje, sildomas visas namas tame tarpe ir garazas su katiline, is viso apie 200m2. Siuo metu suprogramuotas taupus sildymas, tam tikros patalpos syla tik tam tikromis valandomis:garazas, katiline, tamburas skalbykla, zaidimu kambarys. Vis dar nesuprantam kaip veikia kreives nustatymas katile, kai stiprus vejai buvo, kai kuriuose kambariuose nepavyko pakelt temperaturos iki norimo lygmens (turime tris ziauriai probleminius langus, blogiausia kad vienas sunaus kambaryje). Tai va tiek, laukiu termovizijos.