Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS! - 2

QUOTE(korida @ 2012 12 20, 21:01)
Šiandien paziurejau kiek prisuko ŠS per 10paru nuo atskiro apskaitos skaitliuko pastatymo:
imtinai nuo 12.10 iki 12.20  228kWh
Temperatura palaikau apie 22 lC, 144m2 sildomo ploto .Ryte ir vakare vedinu- darau skersvejus ...,temperatura nukrena iki 14lC doh.gif .Ryte atejus jauciasi stiprus dregmes smogas doh.gif
Ryt statysiu dregmes surinkeja visoms laisvoms dienoms iki 4-dienio rolleyes.gif

Informatyvi info va, smile.gif skaitiklio parodymai, šildomas plotas, suprantama džiovinate, vėdinate, tai galima suprasti kad nuostoliai didesni. Gal jūs atskleisite paslaptį? kokio galingumo paskaičiuotas pas jumis ŠS.

4u.gif
Atsakyti
Skubus klausimas: susiduriau su problema.

Pas mus KKK ir dabar boileri sildome nuo jo, yra toks kraniukas kuri MB uzsukineja nakciai, nes jis sako, kad kai sistema atvesta iki zemiau 60 laipsniu tuomet pradeda i sildymo sistema bekti vanduo is boilerio ir ji sildyti, ar taip gali buti? Jis sako, kad jeigu neuzsuks to kraniuko, tai ryte boileryje bus vanduo 30-40 laipsniu..

Aisku eilini karta kraniukas atsukti buna pamirstas, ir jau ne pirma karta vakare neturiu su kuo maudytis.. kazkokia nesamone, tikrai netikiu, kad kiekviena vakara turintys KKK eina ir uzsukineja kraniuka o ryte ji atsuka!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 21 gruodžio 2012 - 21:21
pas mus stovi rele ir ties 50 atjungia cirkuliacini ( sitemoje laikome 65-70 c), siurblys nevarineja vandens, boileris neatvesta. Yra dar atskiras cirkuliacinis siurbliukas prie biolerio, bet retai jungiam ji, nebent kaip reikia greitai vandens silto nuo kk uzkurimo. Jis valdomas paprastu jungtuku.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 12 21, 22:16)

Pas mus KKK ir dabar boileri sildome nuo jo, yra toks kraniukas kuri MB uzsukineja nakciai, nes jis sako, kad kai sistema atvesta iki zemiau 60 laipsniu tuomet pradeda i sildymo sistema bekti vanduo is boilerio ir ji sildyti, ar taip gali buti? Jis sako, kad jeigu neuzsuks to kraniuko, tai ryte boileryje bus vanduo 30-40 laipsniu..

Aisku eilini karta kraniukas atsukti buna pamirstas, ir jau ne pirma karta vakare neturiu su kuo maudytis.. kazkokia nesamone, tikrai netikiu, kad kiekviena vakara turintys KKK eina ir uzsukineja kraniuka o ryte ji atsuka!

Na turėjom mes KKK ir boilerį šildomą nuo jo, tai atsukt reikėdavo kraniuką, kad šiltų boileris nuo KKK, po to užsukt, kad neatvėstų. Tačiau užsukus ir nekūrenant visada įjungdavom boileryje elektrą ir jokių problemų, o jei vandens šilto neturi be KKK tai blogai, vandens turi būti visada (bent jau man) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 12 21, 15:43)
Šildau elektriniu radiatorium ~1,5 kW, temperatūra ~3C, drėgmės surinkėjas jau gal savaitė kaip veikia smile.gif.

Dar nevelu skyle per siena padaryt ir uzkepint "burzuike" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 12 21, 15:48)
Ar tas radiatorius ant maksimumo pastatytas?

taip
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 12 22, 08:15)
Dar nevelu skyle per siena padaryt ir uzkepint "burzuike" biggrin.gif

na na, nereikia čia man jokių skylių ir dar specialiai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2012 12 21, 16:36)
Prie +3 drėgmes surinkėjas surenka labai mažai, nes didžiają laiko dalį dirba atitirpimo režimu. Reikia +20 ar daugiau. Aš šventiniam "savaitgaliui" išsinuomavau dujinį šildytuvą 30-40kW galingumo ir du drėgmės rinktuvus po 800W. Bandysiu temperatūrą name kelti iki 25-30 ir džiovinti. Dabar drėgmė 80-90%. Turiu nusipirkęs drėgmės surinkėją renkantį 30ltr. parai prie +30.  Name palaikau +8- +12, bet iš mano drėgmės rinktuvo naudos mažai (realiai prie tokių temperatūrų surenka 5-7ltr. parai). Langai, lauko durys skęsta kondensate, nespėju valyti.

Tai jo, pagal drėgmės surinkėjo tech duomenis jis veikti pradeda tik nuo +5, o pas mane +3, bet temperatūrą elektros pagalba užkelti brangu, o su dujomis turėtų greitai deguonies pritrūkti, tikiuos, kad mano namas sandarus gavos net be papildomų sandarinimo - apdailos darbų.

Beje, namo viduryje matavau temperatūrą, kuri buvo +3, o ant langų rasa laikosi, neužšala smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 gruodžio 2012 - 10:24
QUOTE(mintas @ 2012 12 22, 10:23)
taip
Papildyta:

Kažkaip keistoka, kad toks namas su 1,5 kWh tik 10 laipsnių vidaus temperatūrą nuo lauko pakelia. Kažko, gal dar nedasakai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 12 22, 11:23)
taip
Papildyta:
na na, nereikia čia man jokių skylių ir dar specialiai smile.gif
Papildyta:
Tai jo, pagal drėgmės surinkėjo tech duomenis jis veikti pradeda tik nuo +5, o pas mane +3, bet temperatūrą elektros pagalba užkelti brangu, o su dujomis turėtų greitai deguonies pritrūkti, tikiuos, kad mano namas sandarus gavos net be papildomų sandarinimo - apdailos darbų.
Beje, namo viduryje matavau temperatūrą, kuri buvo +3, o ant langų rasa laikosi, neužšala smile.gif.

O pas jus namas apsiltintas?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 12 22, 11:23)

Tai gal termometrą kaip aš iš lemonos pirkai? biggrin.gif nes jei oras tik +3C o už lango -10C ir neužšąla kondensatas ant langų tai pirma mintis sutrypti termometrą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 12 21, 22:16)

Mes kraniuka atsukame kai pakuriame, kai katilas baigia degti visada uzsukame. Is tiesu jei pamirstam uzsukt, vanduo boileryje atvesta.
Atsakyti
QUOTE(braske1515 @ 2012 12 21, 22:03)
pas mus stovi rele ir ties 50 atjungia cirkuliacini ( sitemoje laikome 65-70 c), siurblys nevarineja vandens, boileris neatvesta. Yra dar  atskiras cirkuliacinis siurbliukas prie biolerio, bet retai jungiam ji, nebent kaip reikia greitai vandens silto nuo kk uzkurimo. Jis valdomas paprastu jungtuku.

pas mus irgi jis yra ir panasiai nustatytas.. tai reikia atlikti stebejima, kas bus jeigu neuzsuksiu to kraniuko, gal vis del to niekas neatves..
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 21, 23:54)
Na turėjom mes KKK ir boilerį šildomą nuo jo, tai atsukt reikėdavo kraniuką, kad šiltų boileris nuo KKK, po to užsukt, kad neatvėstų. Tačiau užsukus ir nekūrenant visada įjungdavom boileryje elektrą ir jokių problemų, o jei vandens šilto neturi be KKK tai blogai, vandens turi būti visada (bent jau man) smile.gif

na kai nebus sildymo sezonas tai beabejo jungsiu i elektra, bet dabar kai kuri karta per diena, ar net du, tikrai nemanau, kad turetu buti poreikis papildomai jungti i elektra.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Heli @ 2012 12 22, 19:07)
Mes kraniuka atsukame kai pakuriame, kai katilas baigia degti visada uzsukame.  Is tiesu jei pamirstam uzsukt, vanduo boileryje atvesta.

ot velniava man tikrai taip nepatinka, mano galva ji tikrai pamirs atsukti.. zodziu kol kas atliksiu bandyma jei neuzsuksiu kas bus tada...
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 12 22, 22:25)
na kai nebus sildymo sezonas tai beabejo jungsiu i elektra, bet dabar kai kuri karta per diena, ar net du, tikrai nemanau, kad turetu buti poreikis papildomai jungti i elektra.. g.gif

na nejungsi sėdėsi be vandens šilto, šildymo ar nešildymo sezonu biggrin.gif jei katilas nešyla, boilerio vandens palaikymui turi būti kitas šaltinis, arba kokia kaumuliacinė, arba elektra.

Papildyta:
nu kas kūrenat ir gyvenat dalnamės šildymo išlaidų skaičiais, įdomu kokiu kuru kaip kam gaunasi, Giedruole kiek šs elektros ima? mane čia vėl kabina ant šs doh.gif pabuvau pas draugus vln, pamačiau daikino šs oras vanduo veikianti, super daiktas tik kaina jo visiškai žiauri doh.gif
Atsakyti