Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS! - 2

Viliene - tai ar jamam ta termovizorių?
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 14, 18:57)
Viliene - tai ar jamam ta termovizorių?

Kol kas aš - pasuoju 4u.gif dabar jau prasideda švenčių maratonas, savaitgaliai beveik visi šiemet užmušti doh.gif nelaukite, verskitės be manęs.
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif
seniai bebuvau temoje, bet žiauriai nėra kada net paskaityti pasisakymų verysad.gif

Pas mus viskas ramu, labai lėtai krutam į priekį. Jau paleido GK, namas šyla. Kitą savaitę pradės daryti lubas. Po to imsimės sienų ir grindų
Labai reikia kontaktų laiptininkų ir vietų, kur pirkote vidaus duris. ax.gif Va čia tai žiaurus galvos skausmas, kai biudžetas ribotas...

Ir nors dar negyvenam, bet jau matom vietas, kur reikėjo kitaip daryti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2012 12 15, 00:09)
Labas visiems  4u.gif
seniai  bebuvau temoje, bet žiauriai nėra kada net paskaityti pasisakymų  verysad.gif

Pas mus viskas ramu, labai lėtai krutam į priekį. Jau paleido GK, namas šyla. Kitą savaitę pradės daryti lubas. Po to imsimės sienų ir grindų
Labai reikia kontaktų  laiptininkų ir vietų, kur pirkote vidaus duris.  ax.gif Va čia tai žiaurus galvos skausmas, kai biudžetas ribotas...

Ir nors dar negyvenam, bet jau matom vietas, kur reikėjo kitaip daryti... g.gif

Šito darbai neblogą įspūdį paliko. Berods jie ir pas Margina05 darė laiptus. Ir šiaip labai malonus vyras pabendrauti, matosi savo amatą išmano. Man jo paslaugos buvo per brangios, bet man reikėjo betoninių laiptų, o pas Jus užtenka paprastų medinių, todėl gal pamėginkite
Atsakyti
Sveki visi mieli Kolegos,

kazkas prasneko apie meeta sventiniu periodu? Stai ir ash cia smile.gif

islindo mano stogdengys kaip pilypas is kanapiu, sako - tai pradedam darbus - darom ta stogo konstrukcija.

Klausimelis butu, kas mate mano stoga, Giedruole, Viliene, KJKG, Loky, pirmiausiai i Jus - noriu siltinti kaip aptarem 40 cm ekovatos, paskui plevele ir paskui apacioj XPS? 5 cm.

Klausimas koks tas XPS turetu buti mano atveju?
Tas XPS turbut ir laikys ta eko vata? zinoma, as kas kazkokiu atstumu belkeliais ta XPS paremsiu, nes kitaip pvz 1x1 metro turbut tikrai neatlaikys tos eko vatos normaliai.

Ir esminis klausimas - kaip daryt toki sumustini?

Kiek suprantu, yra 2 variantai - eko vata daryti 20 cm kas yra santvaru apatine juosta, toliau tiesiog kilti su eko vata i virsu - ten jau be jokiu atramu tiesiog pripilti laisvai palepej dar ta 20 cm eko vatos. Prie santvaru apatines juostos apacios tvintinti XPS ir kazkokiais balkeliais viska sutvirtinti?
Kadangi namo perimetro krastuose nebus 40 cm ekovatai, tai tarkim 1 ar 1,5 metro nuo namo perimetro formuoti dezes ir ta eko vata leisti zemyn, tokiu budu namo perimetro vietoj koki 1,5 metro nuo krastu suzemes medinis karkasas ir ten tarkim nebevedziosiu ventiliacijos/rekuperacijos.

Antras variantas, ka siulo stogdengys, visa karkasa eko vatai formuoti is gegniniu lentu ir leisti zemyn, t.y. ekovata dedama tarp santvaru apatines juostos, toliau 20 cm visam namo plote is gegniniu lentu leidziam karkasa zemyn ir ten taip pat dedam eko vata. Paskui 5 cm XPS.

Antro varianto minusas - daug daugiau medienos, darbo, prarandu 20 cm aukscio per visa namo plota (ne tik perimetro krastuose), bet aukscio man maziausiai gaila.

Ar turi pirmas variantas trukumu? Ar galima ta eko vata taip sudeti - tarp santvaru apatines juostos 20 cm ir kita 20 cm tiesiog paskleisti palepeje?

Ar laikys tas XPS (koks jis turi buti ? ) ta ekovata?

na daug klausimu..............Gal si karta kas atsakys??? aciukas
drinks_cheers.gif

tik nedarom meeto 27, 28, 29 dienomis. Galim 31 geriau smile.gif
Atsakyti
Uzmusiu rudupi, miegamuosiuose va pakilus stipriam vejui pucia per langus... Belekur tikejausi skyliu bet tim ne languose sad.gif arba jie blin sutvarmys man juos arba Nežinau koks karas kils...
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 12 15, 10:56)
Uzmusiu rudupi, miegamuosiuose va pakilus stipriam vejui pucia per langus... Belekur tikejausi skyliu bet tim ne languose sad.gif arba jie blin sutvarmys man juos arba Nežinau koks karas kils...

Prasideda, kelias diena truksiantys šalčio vėjai. Testavimo sąlygos, arba naujai įsirengusių, namo sandarumo išbandymas. smile.gif Kažkaip vis dažniau ir dažniau apie juos pasigirsta. Gal atvažiuos ir sureguliuos. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 12 15, 10:34)
Sveki visi mieli Kolegos,

kazkas prasneko apie meeta sventiniu periodu? Stai ir ash cia smile.gif

islindo mano stogdengys kaip pilypas is kanapiu, sako - tai pradedam darbus - darom ta stogo konstrukcija.

Klausimelis butu, kas mate mano stoga, Giedruole, Viliene, KJKG, Loky, pirmiausiai i Jus - noriu siltinti kaip aptarem 40 cm ekovatos, paskui plevele ir paskui apacioj XPS? 5 cm.

Klausimas koks tas XPS turetu buti mano atveju?
Tas XPS turbut ir laikys ta eko vata? zinoma, as kas kazkokiu atstumu belkeliais ta XPS paremsiu, nes kitaip pvz 1x1 metro turbut tikrai neatlaikys tos eko vatos normaliai.

Ir esminis klausimas - kaip daryt toki sumustini?

Kiek suprantu, yra 2 variantai - eko vata daryti 20 cm kas yra santvaru apatine juosta, toliau tiesiog kilti su eko vata i virsu - ten jau be jokiu atramu tiesiog pripilti laisvai palepej dar ta 20 cm eko vatos. Prie santvaru apatines juostos apacios tvintinti XPS ir kazkokiais balkeliais viska sutvirtinti?
Kadangi namo perimetro krastuose nebus 40 cm ekovatai, tai tarkim 1 ar 1,5 metro nuo namo perimetro formuoti dezes ir ta eko vata leisti zemyn, tokiu budu namo perimetro vietoj koki 1,5 metro nuo krastu suzemes medinis karkasas ir ten tarkim nebevedziosiu ventiliacijos/rekuperacijos.

Antras variantas, ka siulo stogdengys, visa karkasa eko vatai formuoti is gegniniu lentu ir leisti zemyn, t.y. ekovata dedama tarp santvaru apatines juostos, toliau 20 cm visam namo plote is gegniniu lentu leidziam karkasa zemyn ir ten taip pat dedam eko vata. Paskui 5 cm XPS.

Antro varianto minusas - daug daugiau medienos, darbo, prarandu 20 cm aukscio per visa namo plota (ne tik perimetro krastuose), bet aukscio man maziausiai gaila.

Ar turi pirmas variantas trukumu? Ar galima ta eko vata taip sudeti - tarp santvaru apatines juostos 20 cm ir kita 20 cm tiesiog paskleisti palepeje?

Ar laikys tas XPS (koks jis turi buti ? ) ta ekovata?

na daug klausimu..............Gal si karta kas atsakys??? aciukas
drinks_cheers.gif

tik nedarom meeto 27, 28, 29 dienomis. Galim 31 geriau smile.gif

Sitoj vietoj gal giedruole daugiausiai patirties turi bet ekovata plevele tureru atriboti nuo patalpu is apacios kaip ir paprasta vata. Bet klausimas del xps, kazkaip abejoju ar toks varianta geras deti dar 5 cm, mano nuomone turbut geriausiai butu sudeti kokia osb plokste kaip kad pas giedruole. Nes i osb dar galima butu ankeruoti gkp tvirtinimo detales o i xps jau nelabai.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 12 15, 18:45)
Sitoj vietoj gal giedruole daugiausiai patirties turi bet ekovata plevele tureru atriboti nuo patalpu is apacios kaip ir paprasta vata. Bet klausimas del xps, kazkaip abejoju ar toks varianta geras deti dar 5 cm, mano nuomone turbut geriausiai butu sudeti kokia osb plokste kaip kad pas giedruole. Nes i osb dar galima butu ankeruoti gkp tvirtinimo detales o i xps jau nelabai.

Giedruole, laaaaaaaaaabai prasau, jei galit paeskizuokit Jusu perdangos karkasa (kokiu matmenu mediena ir kaip sudeta) ir sildymo medziagas nurodykit..(kaip suprantu, tik eko vata+plevele-kokia ta plevele?).
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 12 15, 20:40)
Giedruole, laaaaaaaaaabai prasau, jei galit paeskizuokit Jusu perdangos karkasa (kokiu matmenu mediena ir kaip sudeta) ir sildymo medziagas nurodykit..(kaip suprantu, tik eko vata+plevele-kokia ta plevele?).

AD, pirma mes kalbėjom ne apie XPS, bet apie PUR plokštę su aliuminio folija
skiriasi varža ir tai, kad aliuminio folija pagerina varžą, bei nebereikia antikondensacinės plėvelės. Kaina irgi skiriasi.

o kas link sumuštinio - pats sprendžiu neišsprendžiu kaip tą mazgą padaryti. dar nesugalvojau. ekovata tieisiai ant plokštės nesilaikys. reikia kažko dar, bet ko, kiek ir kaip - dar nesugalvojau.
Lokys šneka tiesą, bet tada PUR ar XPS plokščių montavimas pasidaro sudėtingas. Tau dar gerai, gali dėti ekovatos nors ir metrą - pas mane dar ir sluoksnio storis stipriai ribojamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 15 gruodžio 2012 - 21:26
QUOTE(LokysL @ 2012 12 15, 18:45)

matai, pažaidus su Uwert ta PUR plokštė pasidaro tikrai vertinga, ypač kai aš neturiu pakankamai aukščio ekovatai.
įtariu vatą teks krauti/pūsti ant OSB o PUR tvirtinti prie jos per kokius nors tašus/profilius, tas vietas pasandarinant papildomai. va paskui viską ką darysi toliau tvirtinti prie to tašo/profilio.

tik nežinau ar taip bus gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 15, 21:32)
matai, pažaidus su Uwert ta PUR plokštė pasidaro tikrai vertinga, ypač kai aš neturiu pakankamai aukščio ekovatai.
įtariu vatą teks krauti/pūsti ant OSB o PUR tvirtinti prie jos per kokius nors tašus/profilius, tas vietas pasandarinant papildomai. va paskui viską ką darysi toliau tvirtinti prie to tašo/profilio.

tik nežinau ar taip bus gerai  g.gif

o kam tada OSB? negali tas PUR laikyti ekovatos?
Atsakyti