Įkraunama...
Įkraunama...

RYANAIR - 16 tema

QUOTE(Forgete @ 2013 01 05, 12:49)
priklauso - pasidomekite banke, nors darbuotojai siulydami korteles dazniausiai tai nutyli. Tiek VISA tiek Mastercardas turi savo kursa.

Ta prasme turite omenyje kortelėse skirtingas valiutos konvertavimo kursas? Tikrai ne, banke jis yra bendras nepriklausomai nuo kortelės, banko sąskaitos ar kažko tai kito. Bankas gauna bendrą dienos kursą valiutai, vienas kursas galija operacijoms grynais, kitas operacijoms sąskaitoje, atskiro kurso Mastercradui ri Visai tikrai nėra. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2013 01 05, 13:40)
Va vienas is nesenu pirkimu, pirkta su swedo mastercardu.
http://clip2net.com/s/2FV0f

tos dienos kursas http://clip2net.com/s/2FV1a

tai cia yra nedaug. Va su sebo visa jau nieko stengiuosi nebepirkti.

Nematau pirmos foto blush2.gif Bet va kad SEB neapsimoka tai jau čia ir "kaniu" aišku lotuliukas.gif Papildomi 3% turi būti kvailas tie mokėti.
Einu patikrinsiu savo pirkimus ir kursus palyginsiu, įdomu pasidarė g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazu-le @ 2013 01 05, 12:41)
Ta prasme turite omenyje kortelėse skirtingas valiutos konvertavimo kursas? Tikrai ne, banke jis yra bendras nepriklausomai nuo kortelės, banko sąskaitos ar kažko tai kito. Bankas gauna bendrą dienos kursą valiutai, vienas kursas galija operacijoms grynais, kitas operacijoms sąskaitoje, atskiro kurso Mastercradui ri Visai tikrai nėra.  4u.gif

na as tuo esu isitikinus 100proc, nes esu issiaiskinus savo bankuose sita reikala, apie kuri, kaip minejau, sekmingai nutylima, o vartotojas keliu centuku nepastebi. nepastebejau ir as, bet pirkau didesnes vertes daikta ir tada pamaciau, kad nurasymo kursas skiriasi nuo tos dienos banko kurso. Tada viska ir issiaiskinau...
Papildyta:
QUOTE(mazu-le @ 2013 01 05, 12:44)
Ta prasme turite omenyje kortelėse skirtingas valiutos
Nematau pirmos foto  blush2.gif  Bet va kad SEB neapsimoka tai jau čia ir "kaniu" aišku  lotuliukas.gif  Papildomi 3% turi būti kvailas tie mokėti.
Einu patikrinsiu savo pirkimus ir kursus palyginsiu, įdomu pasidarė g.gif

yra ten nuotrauka paciame virsuje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 05 sausio 2013 - 12:46
QUOTE(Forgete @ 2013 01 05, 12:40)
na as ne apie konvertavima, savo banke jus valiuta perkate parduodate pagal savo banko kursa. Bet jei perkate is internetines parduotuves, mokate kita valiuta, ir kai jums nuraso pinigus, paziurekite kokiu kursu nuraso ir koks ta diena kursas buvo jusu banke. Nusebsite bet sebo visa nuraso mazdaug 10ct daugiau uz doleri nei buvo ta diena. Skambinausi i banka, man pasake - cia yra korteles kursas o ne musu banko. va ir prasom. Nuo to karto , kiek gaunu pasiulymu isigyti kreditine kortele, tiek visada uzklausiu del kurso, tada gaunu atsakyma - taip visa kursas didesnis. Mastercado praktiskai atitinka banka. Pasiteiraukite savo banke, arba tiesiog stebekite savo internetinius pirkimus ir tos dienos kursus.

nu korteles kursas nuo banko skirias kelias centais - bet ten labai jau nezymiai, va kai seb visa prideda 3% ir moant doleriais ar svarais net du kartus - nes pirma konvertuoja i eurus, o tada eurus i svarus - tai jau tikrai zenkliai jauciasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 01 05, 13:46)
na as tuo esu isitikinus 100proc, nes esu issiaiskinus savo bankuose sita reikala, apie kuri, kaip minejau, sekmingai nutylima, o vartotojas keliu centuku nepastebi. nepastebejau ir as, bet pirkau didesnes vertes daikta ir tada pamaciau, kad nurasymo kursas skiriasi nuo tos dienos banko kurso. Tada viska ir issiaiskinau...
Papildyta:

yra ten nuotrauka paciame virsuje

Iš tiesų, patikrinau, skiriasi, bet neženkliai. Ir svarbiausia kartais mažiau kartais daugiau g.gif Nesenai, prieš dvi dienas nuskaičiavo prieš naujus metus atliktą mokėjimą, tai tos dienos kursas buvo 4,21, man paskaičiavo 4,23 biggrin.gif O patikrinau pernai metų balandžio mėnesio operaciją, tai kai dienos kursas buvo tik 4,15, man paskaičiavo po 4,20 doh.gif Bet skirtumas tikrai nedidelis, net didesniu kurso skirtumu 1,2%, mažesniu nesiekia nei 1% smile.gif

O jeigu grįžtant prie Ryanair, didžioji dalis bilietų kuriuos perku yra litais, taigi kiek parašyta, tiek atskaičiuoja thumbup.gif Todėl aš asmeniškai patenkinta tais 2% už kreditinę kortelę ir kad nereikai jokių Prepaid thumbup.gif
Atsakyti
Ar galit pasakyt, kokie išmatavimai rankiniam ir registruotam bagažui? g.gif
Atsakyti
registruota tai matmenu nera,reikia i svori tilp,priklausomai koki nusipirksi 15-20kg.O rankinio 55/40/20 (max 10kg).
Atsakyti
QUOTE(Nenyte* @ 2013 01 05, 17:08)
registruota tai matmenu nera,reikia i svori tilp,priklausomai koki nusipirksi 15-20kg.O rankinio 55/40/20 (max 10kg).

Ačiū labai.
Atsakyti
nu cia as ta "nelaimingoji" biggrin.gif kuriai nuskaite (dar kol kas rezervuota) 10 proc. daugiau nuo visu bilietu kainos, kas yra 249 lt. Moketa is DNB Mastercard. Parasiau skunda i Rynaira, skambinau i banka, abejoju,kad kazka pakeisu. Nors Rynairas atrase ir pasiule viska dar karta aprasyti ir nufaksuoti i klientu skundu ir prasymu skyriu (na kazkas panasaus). Ka siandien ir padariau.
Informuosiu cia jei ka nors ispesiu.
Bet as is vis nesuprantu prie ko cia konvertavimas. Skrydis is Lietuvos, kreditine kortele litais, mokejimas buvo nurodytas litais g.gif Kodel konvertavimas g.gif ?
Atsakyti
nusliūkinau patikrinti.
pirkau su Seb visa. nuskaitė centas į centą tiek kiek rodė ryanaier puslapy... ir beje, pas mane nebuvo tos "varnelės". Kadangi bilietus buvau pirkusi jau senokai, tai pagalvojau, kad nebeliko tos gudrybės, nes seniau esu nuėminėjusi tą varną....

kadaise, kai pirkau su prepaid'u ir nenuėmiau varnos, tai nuo ~1000 Lt bilietų ryanieras užsimetė ~90 litų... doh.gif vėliau už analogiškus bilietus varnos pagalba sutaupiau tuos 90 lt.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2013 01 05, 22:41)
nusliūkinau patikrinti.
pirkau su Seb visa. nuskaitė centas į centą tiek kiek rodė ryanaier puslapy... ir beje, pas mane nebuvo tos "varnelės". Kadangi bilietus buvau pirkusi jau senokai, tai pagalvojau, kad nebeliko tos gudrybės, nes seniau esu nuėminėjusi tą varną....

kadaise, kai pirkau su prepaid'u ir nenuėmiau varnos, tai nuo ~1000 Lt bilietų ryanieras užsimetė ~90 litų...  doh.gif vėliau už analogiškus bilietus varnos pagalba sutaupiau tuos 90 lt.

kur skrendi?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 01 05, 22:49)
kur skrendi?

kur šilta biggrin.gif
subalamutinai su tuo seb vizos 3 proc... eisiu ieškoti tiesos... bo man kaip tik kreditkė baigiasi...
Atsakyti
Svejki, turiu seb kreditine eurais, pirkau ryanairo bilietus. Bilietas kainavo370,57lt nuskaiciavo 382,47lt taj yra 110,77 euro kazkodel raso valiutos kejtimo santykis 3,345. Skambinau i ryanair pasake kiek bilietas kainavo, tiek ryanair nurase. Skambinau i seb banka pasake kad prie sumos pliusoja 3procentus. Buvau nuvaziaves i seba ten dave israsa ir pasake kad sebas irgi nuskaiciavo 370,57lt. Kad prie pirkimu internetu neskaiciuoja 3 procentus, tik jeigu perki parduotuvej ir ivedi pin koda. Atvaziavus namo panagrynejau israsa gavosi, kad seb vis delto nuskaiciavo 382,47lt. doh.gif Rytoj vel vaziuosiu i banka. unsure.gif
Atsakyti