Labas vakaras, noriu pasiteirauti, gal kam buvo/yra panašiai ir ką darėt, kokias priemones naudojot tokiu atveju. Žodžiu, bėda - degantis, raustantis ir keistai pabertas veidas. Man 20 ir nuo ankstyvos paauglystės turiu kažkiek spuogų ir praeitais metais bandžiau problemą tvarkyt rūgštinėm prcedūrom. Viskas buvo kaip ir tvarkoj, bet nepraėjus savaitei po paskutinės procedūros veidą išbėrė bespalviais spuogeliais, kokių neturėjau gyvenime, ir ir ir veidas taip degė ir buvo toks raudonas, šiurkštus ir jautrus, kad miegoti galėjau tik ant nugaros. Kosmetologė sakė, kad kažkokia alergija, bet neturėtų būti nuo rugščių. Prausiau virintu vandeniu, tepiau smarkiai drėkinančiais kremais ir po maždaug savaitės likau balta ir palyginus ganėtinai graži. Dar bėrimui nepraėjus nukeliavau pas gydytoją, pasidariau testą dėl erkutės, kurios nerado, ir išklausiau gydytojos spėjimą, kad, alerginis kontaktinis dermatitas, gavau tept hormoniniu tepalu, bet nors ir šitą vykdžiau nelabai aktyviai, viskas kaip ir savaime praėjo. Buvau laiminga gal porą savaičių, iki kol vieną ryt atsikėliau ir radau ant veido raudonus niežtinčius plėmus. Patupėjau porą dienų namie, nepraėjo, nuėjau pas alergologę, pasidariau tyrimus, paaiškėjo, kas jau ir seniai buvo žinoma, kad esu labai alergiška veik visiem nuo pavasario iki vėlyvo rudens žydintiems medžiams ir krūmams, todėl buvo nuspręsta, kad oda į tai sureagavo. Gėriau/tepiau vaistus/laikiausi specialios dietos ir praėjo. Keliom savaitėm, kada vėl lyg iš giedro dangaus bėrimai vėl atsinaujino, nors vaistus vis dar vartojau...Tąkart greičiau praėjo. Po kurio laiko panašiai išbėrė pabandžius duacą, supratau, kad esu alergiška bp. Visos šitos negandėlės aplankė pavasarį-vasaros pradžioj. Ir visą tą laiką iki šio ~kovo viskas buvo kaip ir gerai, neskaitant paaugliškų spuogų, kurių visad kažkiek yra. Nuo kovo kelių savaičių periodu vis gaunu turėt raustantį ir šiurkštų veidą. Priemones naudoju tas pačias, švelnias ir bam, nei iš šio, nei iš to, rytą atsikeliu kaip su nudegintu veidu. Kaip suprasti! Vėl ėjau pas gydytojus, mokėjau už konsultacijas, o jie man nieko, nes viskas kaip ir praeina iki kada jiem pasirodau (tarkim, užsiregistruoji iš vakaro, kada labai blogai, o ryte nueini su beveik sveikai atrodančiu veidu). Kai papasakoju situaciją, normalių patarimų negaunu, nes mato tik ale kelis paaugliškus spuogus. Prausk virintu vandeniu, sako. Žodžiu, kas čia per velnias, gal primena kokį dermatitą? Ar ką nors? Ar čia nuo rūgščių oda taip suplonėjo ir dabar reikalauja karališkos priežiūros? Beje, kokį mėnesį nebegaliu vandeniu veido praustis, net virintu. Išmėto raudonais plėmais ir labai traukia odą nusiprausus. Vakar pasidariau nekaltą molio kaukę, o šiandien raudona ir šiurkšti vaikštau, graužia tiesiog. Nors drėkinu ir drėkinu. Jei kas perskaitėt, pasidalinkit mintim, ačiū!
Labas vakaras, noriu pasiteirauti, gal kam buvo/yra panašiai ir ką darėt, kokias priemones naudojot tokiu atveju. Žodžiu, bėda - degantis, raustantis ir keistai pabertas veidas.
daug kam nuo vandens plemais veidas eina, tai tiesiog naudoja pienelį ir švelnu toniką, arba miceliarinį vandenuką veido odos valymui, o del daktaru vizitavimo aš siulyčiau iškart vakare kai tik taip atsitinka važiuot į ligoninę, ten jau pasiimt išraša po konsultacijos ir tada galima kažka įrodinet pas savo daktara