Na chemiją mokiausi senai.. Bet druską sumaišius su vandeniu tokio kvapo neišgausi niekaip...
Bet visiškai nenoriu ginčytis, manęs tai nedomina
Niekas nepuola gincytis tiesiog kol natrio chlorido tirpalas pasiekia vartotoja praeina nemazai gamybiniu procesu ( studijuoju specialybe tiesiogine vaistu gamybai)
QUOTE(Vikuute @ 2013 04 19, 21:01)
Niekas nepuola gincytis tiesiog kol natrio chlorido tirpalas pasiekia vartotoja praeina nemazai gamybiniu procesu ( studijuoju specialybe tiesiogine vaistu gamybai)
Tai ir super.. taika ir ramybė
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 19, 21:29)
kažin, kam dušus stato prie jūros druskai nuplaut, juk sveika
ir ką ? galima pagalvot visi eina nusiplaut? niekad nenuplaudavau ir galiu drasiai teigti kad mane jura gydo
p.s. Jums ner ka veikt? ko kabinejates prie naujokės?
Natrio Chloridas nėra jau toks baisus. Natris yra iš stiprios bazės, o chloridas iš stiprios rūgšties, todėl druska neutrali. Chemikės supras Aš mėgstu druskos garų voneles veidui
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 19, 22:17)
"Šalutiniai poveikiai vartojant angliuką reti, dažniau pasitaiko vartojant ilgai: tai vidurių užkietėjimas arba viduriavimas, prastas apetitas, pablogėjęs vitaminų pasisavinimas. Su angliuku nevartokite kitų vaistų, nes jie bus susiurbti ir neduos naudos." iš čia
Kyla klausimas, kam tada vartot vitaminus?
ne tie laikai, kad nereiktų naudot jokios kosmetikos.
O jūsų mityba švelnia tariant drastiška. Kažin kuri ištvertų
Kyla klausimas, kam tada vartot vitaminus?
ne tie laikai, kad nereiktų naudot jokios kosmetikos.
O jūsų mityba švelnia tariant drastiška. Kažin kuri ištvertų
Na tai be abejo, kad nėra lengva . Bet tai žmogus renkasi, ką nori turėti sveiką odą, ar kotletų, majonezo ir čipsų pavalgyt. Aš galiu tik sveikinti žmones, kurie taip ryžtasi ir jiems pavyksta . Nors neturiu didelių problemų dėl spuogų, bet man tokia mityba, kaip aprašė, tiesiogiai įtakioja inkštirų nesusidarymą, taip pat sportas ir garinės pirtys
QUOTE(julkanos @ 2013 04 19, 22:50)
ir ką ? galima pagalvot visi eina nusiplaut? niekad nenuplaudavau ir galiu drasiai teigti kad mane jura gydo
jei neina ten, eina namie
nesikabinėju. Nuomonės išsakymas, nesikabinėjimas o jūs štai jau kimbat
QUOTE(vyšnaitė_iš_vazono @ 2013 04 20, 00:16)
Na tai be abejo, kad nėra lengva . Bet tai žmogus renkasi, ką nori turėti sveiką odą, ar kotletų, majonezo ir čipsų pavalgyt.
na aš manau, kad nereik tokių drastiškų priemonių, norint turėt sveiką odą tiesiog visame kame turi būt saikas
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 20, 10:09)
jei neina ten, eina namie
na aš manau, kad nereik tokių drastiškų priemonių, norint turėt sveiką odą tiesiog visame kame turi būt saikas
Na jei anksčiau žmogui niekas nepadėjo, o sutvarkius mitybą padeda, vadinasi reikia tokių priemonių . Beje sveika mityba ne tik odą sutvarko.
QUOTE(Aviatorė @ 2013 03 25, 12:23)
3. Išmečiau/atidaviau absoliučiai visus prausiklius/valiklius/kaukes ir t.t. ir t.t.
Manau, kad labai gerai padaret
Na, as esu nepatyrusi spuogu gydyme dar. Problema prasidejo tik pries gerus metus, pries tai oda buvo puiki, net sulaukdavau pagyrimu del savo lygios ir grazios odos. Buvau 1 karta pas dermatologe, pasake, kad spuogai ne hormoniniai, o del to, kad riebi veido oda, tiksliau misri. Mane beria giluminiais spuogais tik aplink smakro sriti. Dermatologe sumaise tepaliuka su antibiotikais, bet man jis nepatiko, ziauriai sausino oda, tai nustojau ji vartoti ir pradejau po truputi dometis naturalesnemis priemonemis. Is tikruju, nelabai kokiu gydomuju priemoniu dar esu isbandziusi, bet pastebejau, kad vakare nusivalius oda su Bioderma Sensibio vandeniu ir netepant jo jokiu kremu nakciai, o tik saltalankiu aliejumi spuoguota vieta-ryte vaizdas buna zymiai geresnis. Kadangi mano oda nera sausa, tai galiu sau leisti netepti jokiu kremu. Taip pat nezinau, ar tai sutapimas, ar ne, bet nuo tada, kai pradejau naudoti naturalius veido kremus ir kremines pudras-prasidejo mano problemos. Dabar jei veido oda buna pagerejusi ir jei uzsitepu beveik naturalia Korres kremine pudra-sekancia diena vaizdelis buna baisus Kadangi i miesta negaliu iseiti be pudros, tai pradejau naudoti mineraline pudra, ziuresim kokie bus rezultatai.
Be to, manau, kad reikes mazinti arba atsisakyti pieno produktu. Seniai itariu, kad man jie netinka, nes pucia pilva, bet dabar, manau, reikia tam pasiryzti. Pradejau gerti siuos probiotikus karta per diena (gal reiketu ir dazniau, bet dabar esu , tai nenoriu padauginti), tai skrandzio problemos visiskai susitvarke
Nusprendziau nevaikscioti pas dermatologus ir nekisti pinigu i bala. Maciau, kaip mano drauges kiso pinigus visokioms proceduroms, vaistams, kontraceptikams, kremams ir t.t. ir pan, bet padedavo tik tam kartui, problemos neissprende. Tvirtai tikiu, kad veidas ir jo oda yra musu sveikatos atspindys. Reikia gydyti ne pasekmes, o priezasti.
As dar esu ieskojimu pacioje pradzioje, bet labai tikiuosi, kad kelias nebus labai ilgas.
Siek tiek sukonspektavau kas buvo parasyta sioje temoje apie naturalias gydymo priemones, gal bus naudinga kam nors. Prasom papildyti ar pakoreguoti Del maisto rasiau aptakiai, cia pagrinde tik sau. P.S. Nereikia rasyti, kad man tas ar anas nepadejo. Visos turi atrasti sau tinkama gydyma. Kas padeda vienai-visai nepadeda kitai. Visos esam individualios su savo problemomis. Vienintelis dalykas kas mus sieja-spuogai!
P.P.S. Bioderma gal ir ne namudine priemone, bet irasiau,, nes ji man labai patinka.
Kauke nuo spuogiuku su aspirinu, ji gydo ir kazkiek nuima uzdegima - paprasciausios aspirino (acetilsalicilio rugstis) tabletes bei medus (jei oda nera jam jautri). Mazdaug i 3 tabletes ilasinti kelis vandens lasus, kai isbrinks imaisome arbatini sauksteli medaus ir kauke paruosta. Aspirinas ar kitaip salicilio rugstis bei medus dezinfekuoja ir valo oda ir jei yra uzdegiminiu raudonu spuogukiu pagydo juos. Ja galima naudoti visam veidui (iskyrus oda aplink akis) ar lokaliai, kur yra isberimu.
Medaus ir cinamono kaukė. Šiai kaukei jums prireiks vos keleto ingridientų, kuriuos greičiausiai jau turite namuose: cinamono ir medaus. Pasiruoškite švarų dubenėlį, į jį įberkite du valgomus šaukštus cinamono bei tokį pat kiekį medaus. Viską gerai išmaišykite ir pašildykite mikrobangų krosnelėje ~30 sekundžių. Tada, dar kartą išmaišykite ir įsitikinkite, jog gavosi į karštą šokoladą panaši tyrė.
Naudojimas: tepkite kaukę ant veido ir palaikykite 15 minučių. Galiausiai nuplaukite šiltu vandeniu.
Jogurto kaukė. Šiai kaukei jums prireiks anksčiau minėto medaus bei natūralaus jogurto be priemaišų. Taigi, į pasirinktą naudoti dubenėlį įdėkite vieną valgomą šaukštą medaus (jei jūsų oda riebi du) ir pašildykite, kad taptų šiek tiek skystesnis, tąsus. Kitas žingsnis įpilkite vieną valgomą šaukštą natūralaus jogurto ir viską gerai išmaišykite.
Naudojimas: tepkite bėrimus ar vietas, kurias norite gydyti ir palikite 10-20 minučių. Galiausiai nuplaukite šiltu vandeniu.
Kiaušinio baltymo kaukė. Šiai veido kaukei pasigaminti jums prireiks vieno kiaušinio baltymo ir citrinos sulčių. Visų pirma atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio, nes naudosite tik baltymą. Įpilkite vieną valgomą šaukštą šviežiai spaustų citrinų sulčių ir viską gerai išplakite.
Naudojimas: tepkite kaukę ant veido ir laikykite 15-20 minučių. Galiausiai nuplaukite šiltu vandeniu.
Druskos kaukė. Ši kaukė skirta naikinti spuogelius ir jos negalima tepti ant viso veido. Tai itin paprastas būdas panaikinti iššokusį spuogelį, tiesiog sumaišykite šaukštą druskos su šaukštu šilto vandens ir gerai išmaišykite.
Naudojimas: Tepkite problemines veido sritis ir laikykite 10-30 minučių. Galiausiai nuplaukite šiltu vandeniu. Druska ištrauks spuogeliuose esančią drėgmę ir juos išdžiovins, o jūs galėsitės džiaugtis lygia veido oda.
Medaus prausiklis. Vakare nusivalyti makiaza, ant svaraus ir dregno/slapio veido uztepti medaus ir pamasazuoti apie 1 min. laiko, po to dar palaikyti apie 30 sek. Ir nuplauti su vandeniu. P.S. Netepti aplink akis ir vengti prisilietimo prie plauku ir antakiu.
Citrinos ir cukraus sveitiklis. Ant griezinelio citrinos uzberti cukraus ir masazuoti svaria bei dregna veido oda apie 1-2 min. Po to nuplauti. P.S. Geriau netepti, jei yra zaizdeliu ant veido.
Makiazo valiklis. 1. Alyvuogiu aliejus (pirmo spaudimo). Tepti su vatos diskeliu ant dregno veido, dar galima pirstais pamasazuoti, isvalo poras. 2. Meceliarinis vanduo, pvz. Bioderma.
Ekstrines taskines priemones spuogams (tepama tik ant spuogu/zaizdeliu ar spuogu zonoje). 1. Arbatmedzio aliejus. 2. Saltalankiu aliejus, ji galima tepti nors ir kiekviena diena, nesausina odos.
Maistas. Vengti arba mazinti iki minimumo visus pieno produktus, alkoholi, saldumynus, kava, arbata, kepta ant aliejaus maista, vistiena ir kiauliena bei kita riebia mesa. Galima juodaji sokolada, zoleliu arbatos, juoda rupi duona, patartina valgyti kuo daugiau vaisiu ir darzoviu. Gerti daug vandens kiekviena diena, po 2 l ir daugiau.
QUOTE(Limni @ 2013 04 20, 11:23)
Maistas. Vengti arba mazinti iki minimumo visus pieno produktus, alkoholi, saldumynus, kava, arbata, kepta ant aliejaus maista, vistiena ir kiauliena bei kita riebia mesa. Galima juodaji sokolada, zoleliu arbatos, juoda rupi duona, patartina valgyti kuo daugiau vaisiu ir darzoviu. Gerti daug vandens kiekviena diena, po 2 l ir daugiau.
Zodziu, atsisakyti visu malonumu
Moksliskai irodyta kad juros gerybes ir juoduota druska turi neigiama itaka spuogams,sio maisto geriau vengti.
Numyletoj Biodermoje viena is sudetiniu daliu parafinum liquedum,o visos puikiai zinom kad tai kemsa poras,kiek varciau Biodermos sudeti,neradau kad butu parasyta non comedogenic ar oil free,idomu kodel?
Savo riebia oda priziuriu taip,niekam nepersu savo nuomones
Visu pirma valymas,prausiklis,eksfoliantas 2-3kartus i sav.kad pasalinti negyvas odos lasteles,jokio abrazyvinio pylingo,nes po 30m.oda gamina laaaaabai mazai kolageno,ir ja trinti su abrikosu,riesutu kauliukais,tai zaloti oda,po nusiprausimo- tonikas,irgi svelnus nes tonikas mums reikalingas atststyti odos ph po prausiklio ,odos dezinfekavimas paprasciausiu vandenilio peroksidu,nes ant odos visada yra bakteriju,jeigu jos papuola i gilesnius odos sluoksnius,vualia jums ir uzdegimas,spuogas.galiausiai stiprus raminantis drekiklis,kuris neleidzia perdziuti odai po visu prausimu ir dezinfekavimo,nerasau naudojamu priemoniu pavadinimo kad nebutu reklamos.i
Numyletoj Biodermoje viena is sudetiniu daliu parafinum liquedum,o visos puikiai zinom kad tai kemsa poras,kiek varciau Biodermos sudeti,neradau kad butu parasyta non comedogenic ar oil free,idomu kodel?
Savo riebia oda priziuriu taip,niekam nepersu savo nuomones
Visu pirma valymas,prausiklis,eksfoliantas 2-3kartus i sav.kad pasalinti negyvas odos lasteles,jokio abrazyvinio pylingo,nes po 30m.oda gamina laaaaabai mazai kolageno,ir ja trinti su abrikosu,riesutu kauliukais,tai zaloti oda,po nusiprausimo- tonikas,irgi svelnus nes tonikas mums reikalingas atststyti odos ph po prausiklio ,odos dezinfekavimas paprasciausiu vandenilio peroksidu,nes ant odos visada yra bakteriju,jeigu jos papuola i gilesnius odos sluoksnius,vualia jums ir uzdegimas,spuogas.galiausiai stiprus raminantis drekiklis,kuris neleidzia perdziuti odai po visu prausimu ir dezinfekavimo,nerasau naudojamu priemoniu pavadinimo kad nebutu reklamos.i
QUOTE(Limni @ 2013 04 20, 13:23)
jums susitvarkė oda, nes pastojot rašėt, kad smakrą bėrė, dabar nebe, o sako, kad smakrą beria dėl moteriškų organų. Matyt nėštumas viską sutvarkė.
pastojus oda mano irgi graži pasidarė
Aš žinau, kad pieno produktų negalima. Ypač kai pamirštu saiką. Kol sūrelį suvalgydavau retai, odai tai neatsiliepė. Bet kai pamiršau saiką iškart spuogeliais pabėrė.
Reik tiesiog atsirinkt savo maistą arba tiesiog nepiknaudžiaut niekuom, nes realiai mest valgyt neįmanoma