kadangi drauge tik susiraso ir daro vakariene, kurioje net negalesiu dalyvauti tai individualiai eisiu pasveikinti: pirksiu spyna, dekoratyvine ir abu balandelius surakinsiu amziams o rakta i konteineri imesim, kad kai nores katras skirtis pirma tures savartyne rakta susirasti ir vejo varpelius su delfinais kurie yra darnos simbolis tureciau i 50 lt isiterpti ir mano manymu i vestuves draugai kvieciami ne del dovanoms isleidziamu pinigu kiekio, nors tokiu atveju pasitaiko( buvo atvejis paciai kai pakviete i uzmiesti i vestuves o jaunikis pokalbio metu pareiske, kad vienos pazistamos nekvies nes ta atnes kokia patalyne kuri kainuoja mAziau nei jiems kainuos svecia pamaitinti, nusprendem nedalyvauti, nes paskutiniu kelniu nenusimausi tuo lab kad vestuves papildomi rupesciai ne tik jauniesiems bet ir sveciui tai taures graviruotas dovanojom individualiai ir teksta parinkau, kad pinigai ne viskas, o meile yra viskas ir pan.Bet man buvo liudna juodai ir dabar prisiminus liudna)Na o siuo atveju viskas labai gerai, nes zinau kad jiems tiesiog rupi kad musu seima dalyvautu o ne ka atnesim ir ar nesugadintume savo apranga vestuviu nuotrauku O dar vienas dalykas tai faktas tas kas turi pinigu ir turi koses galvoje tai tam dzin ka gaus dovanu, vis tiek jis sugalvos kaip ja panaudoti pvz paaukos blogiau gyvenanciam ar kt.
Geriausia dovana - pinigai! Nusipirks ka nori ir bus laimingi. Kai mes tuokemes, tai labiausiai patiko visokie vokeliai. Geriausia dovanoti kokius 300 - 400 Lt. As manau
QUOTE (Elenyte @ 2004 04 09, 11:08) |
Geriausia dovana - pinigai! Nusipirks ka nori ir bus laimingi. Kai mes tuokemes, tai labiausiai patiko visokie vokeliai. Geriausia dovanoti kokius 300 - 400 Lt. As manau |
Nu, 300-400Lt... kaip cia pasakius... pas studentus tokios sumos nesimeto dovanoms - taigi visos menesio pajamos .
Beliko savaite apsisprendimui.. Gal Velyku stalas prikres minciu...
Apie taures graviruotas,tai va vienom vestuvem padovanojom pagraviruotas auksu dvi taures,butent norejom kad va ta pora turetu savo dvi isskirtines taures,bet nelabai jie tai ivertino,jiem labiau patiko puodu rinkiniai O manem va padovanosim,kazkas tokio neiprasto,o jie kaip i kokius bomzekus vos ne pasiziurejo,tipo nabageliai pinigeliu tik dviem taurem surinko O tai kad tos dvi taures jau nemazai pinigu kainavo,tai dzin,nesigilino net kuo jos graviruotos Tai va daugiau tokiu dovanu niekados nedovanosiu sakiau,jau geriau pinigais.
Aš manau, kad jaunavedžiams geriausia pinigai. Tai jie už juos tikrai nusipirks, ko jiems buičiai reikia ir kas patinka, ar bent į kokią povestuvinę kelionę smagią nuvažiuos
Mano argumentai prieš išvardintas dovanas:
2 puodeliai arba 2 taurės, net jei garviruotos, ar šiaip indai, servizai, didelės lėkštės vaisiams, vazos ir pan. - man neatrodo tinkama, nes tai, kas tau atrodo baisiai gražu, kitam bus daiktas, kurio nežinos kur kišti Be to du puodeliai ar dvi taurės man atrodo labai nepraktiška, juk vyną dažniau didesnėse kompanijose geri, o po to skirtingas taures naudoti, dvi sau ir kitokias kitiems - man irgi nelabai patrauklu. Dar labai prastas sumanymas dovanoti visokias sumuštinių keptuves. Juk nereikia taip nuvertinti jaunavedžių, žmonės normalų maistą valgo , o tos keptuvės tik užima bereikalingas lentynas virtuvėj. Ką čia dar minėjot? Nuotraukų albumas... Na, jei pataikai - tai gerai, bet aš tokius daiktus mėgstu derinti prie jau turimų, kad nebūtų kitokio dydžio, tilptų į lentyną ir pan (bet čia tik man).
Visai nebloga mintis, man atrodo patalynės komplektas (+ užvalkalai jai). Kaldras, kaldreles, pagalvėles, jei ne sau, tai svečiams aprensi, kai atvažiuos į svečius su nakvyne. Man rodos, kad kokybiški patalai (jei vienam žm tai bent 135X200, jei dviviete kaldra tai 180x200) nekenkia - praktiškas ir panaudojamas daiktas. Bet čia tik mano nuomonė. Ui kiek daug prirašiau...
Mano argumentai prieš išvardintas dovanas:
2 puodeliai arba 2 taurės, net jei garviruotos, ar šiaip indai, servizai, didelės lėkštės vaisiams, vazos ir pan. - man neatrodo tinkama, nes tai, kas tau atrodo baisiai gražu, kitam bus daiktas, kurio nežinos kur kišti Be to du puodeliai ar dvi taurės man atrodo labai nepraktiška, juk vyną dažniau didesnėse kompanijose geri, o po to skirtingas taures naudoti, dvi sau ir kitokias kitiems - man irgi nelabai patrauklu. Dar labai prastas sumanymas dovanoti visokias sumuštinių keptuves. Juk nereikia taip nuvertinti jaunavedžių, žmonės normalų maistą valgo , o tos keptuvės tik užima bereikalingas lentynas virtuvėj. Ką čia dar minėjot? Nuotraukų albumas... Na, jei pataikai - tai gerai, bet aš tokius daiktus mėgstu derinti prie jau turimų, kad nebūtų kitokio dydžio, tilptų į lentyną ir pan (bet čia tik man).
Visai nebloga mintis, man atrodo patalynės komplektas (+ užvalkalai jai). Kaldras, kaldreles, pagalvėles, jei ne sau, tai svečiams aprensi, kai atvažiuos į svečius su nakvyne. Man rodos, kad kokybiški patalai (jei vienam žm tai bent 135X200, jei dviviete kaldra tai 180x200) nekenkia - praktiškas ir panaudojamas daiktas. Bet čia tik mano nuomonė. Ui kiek daug prirašiau...
Man atrodo geriausia duoti pinigų arba kokį dovanų čekį, iš kosmetikos, indų ar rubų parduotuvės. Ko reikės ar truks to ir nusipirks.
Musu irgi klause, ko norim ar reikia - sakiau praktiskai visko reikia... ir gavom daug dovanu, kuriom tikrai esu patenkinta (ir mano vyras irgi ) Gavom: ir kaldru, pagalviu, patalynes komplekta (keista, kad tik viena ), staltiese su servetelem, pietu serviza, irankiu komplektus du (viena kasdienini, kita prabangesni), puodeliu, kasdienini pietu serviza, odini albuma, po frotini chalata, puodu rinkini, salotines, lygintuva, ir pan.... nebepamenu... zodziu, buvom patenkinti, nes dovanos, galima sakyti, kad nesikartojo o vokeliuose gavom is keliu... tai viso gal 400 lt... ir kur juos padejom, ne patys nezinom... zodziu, isleidom ir tiek... - jokio prisiminimo... jei visi butu dovanoja, tai taip, o kai tik kai kas - tai be rysio... ir dar ateina dviese su 100 lt... ir ateina sesiese su 100 lt - nesamone...
O mes dovanojam ta, ka papraso jaunavedziai... va nesenai pusbroliui vezem mikrobange, nes norejo... pries kelis metus pusseserei pirkom puodu rinkini, nes irgi prase... kita savaite nesim draugei vokeli, nes irgi taip nori... o kiek ideti draugam nuo dvieju zmoniu? as mastau apie 100 lt... dar juk ir geliu reik nupirkti...
O mes dovanojam ta, ka papraso jaunavedziai... va nesenai pusbroliui vezem mikrobange, nes norejo... pries kelis metus pusseserei pirkom puodu rinkini, nes irgi prase... kita savaite nesim draugei vokeli, nes irgi taip nori... o kiek ideti draugam nuo dvieju zmoniu? as mastau apie 100 lt... dar juk ir geliu reik nupirkti...
Kai musu klause ka padovanoti vestuvems, tai prasem pinigu . Nes tiksliai zinojom kur jie bus isleisti (norejom buitines technikos nusipirkti) Taciau buvo tokiu, kurie musu prasymo nevykde. Tai tos dovanos ir stovi dabar nenaudojamos
Pikta buvo ne del to, kad koks turtingesnis svecias per mazai i vokeli idejo. o del to, kad kai kurie dedes ir tetos nusprende patys mums nupirkti "reikalingu" daiktu (nors mums visai to nereikejo), nes mes atseit nemokam leisti pinigu.
As uz vokelius ir cekiukus.
Pikta buvo ne del to, kad koks turtingesnis svecias per mazai i vokeli idejo. o del to, kad kai kurie dedes ir tetos nusprende patys mums nupirkti "reikalingu" daiktu (nors mums visai to nereikejo), nes mes atseit nemokam leisti pinigu.
As uz vokelius ir cekiukus.
As tik uz pinigus!!!
sutinku, pinigai niekada nepamaisys jaunai seimai. o tos, kartais, bile kokios dovanos, tai........ nei ismest, nei panaudot