Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanos jaunavedžiams

QUOTE(CrazySun @ 2012 06 10, 01:26)
norejau paklausti...kokia suma pinigeliu dabar dazniausiai dovanojama? esme, kad einu viena i vestuves...neisivaizduoju, kiek mazdaug "priklauso" man dovanot?  biggrin.gif

Manau, vienai einant 100 Lt ir gėlės užtenkama suma smile.gif aišku, žiūrint ir norus, ir galimybes, ir artumo ryšį su jaunaisiais..
Atsakyti
mes ir su vyru per siuos metus jau buvom keliose draugu vestuvese smile.gif tad manau ir as kad geriausia dovana yra pinigai.. smile.gif siaip dovanojom skirtingai pinigeliu, vienai porai 400 kitai 300 smile.gif cia priklause nuo to kokios vestuves ir kiek dar reikes papildomai pinigu joms isleisti smile.gif
Atsakyti
na, kadangi ejau viena ir nebaisiai artimi esam, juolab, buvau tik dalyje vestuviu kaip svecias, nusprendziau,kad 100 gana ir simboline dovana,kad nebutu vien vokelis smile.gif liko labai patenkinti smile.gif aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(CrazySun @ 2012 06 10, 01:26)
norejau paklausti...kokia suma pinigeliu dabar dazniausiai dovanojama? esme, kad einu viena i vestuves...neisivaizduoju, kiek mazdaug "priklauso" man dovanot?  biggrin.gif

Yra sakoma, kad atnešti reikėtų panašiai kiek vienam žmogui per vestuves Jaunieji investuoja tongue.gif
Aišku tai nebus visuomet labai tikslu , bet +- maisto bei gėrimų kaina vienam žmogui bei (jeigu vestuvės užmiestyje su nakvyne) nakvynės vietos kaina ax.gif 4u.gif dėl nakvynės vietos - pagal galimybes, bet sakoma, kad maisto kaina į vokelį tai būtų optimaliausia smile.gif

Bet pagal etiketą kiekvienas svečias turėtų dovanoti tiek, kiek gali sau leisti , o prašyti piniginės dovanos yra laikomas grubiu etiketo pažeidimu .. Bet ...... pas mus tai jau tapo madinga ir niekas nebekreipia dėmesio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikae: 26 birželio 2012 - 13:30
Sveikos, reikia patarimo unsure.gif
Būsim liudininkai draugų vestuvėse, tačiau vestuvės tik formalumas (būsim tik 4-iese), vyks paprastą dieną. Jie jau senokai gyvena kartu, turi vaikutį. Ką tokia proga originalaus "su cinkeliu" padovanoti g.gif Manau vokelis su pinigaus tikrai netinka unsure.gif Patarkit prašau help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2012 06 26, 13:29)
Yra sakoma, kad atnešti reikėtų panašiai kiek vienam žmogui per vestuves Jaunieji investuoja  tongue.gif

bet jei jaunieji pries tai sveciams nepasakys "mes tai uz svecia po 270Lt mokejom", tai is kur sveciui zinot, kad ne 100 ir ne 200 duot, nes jaunieji per ji "puls i minusa" blink.gif g.gif Nagi rimtai, jei niekas nepasakys, tai is kur zinot ar 150 ar 270 mokejo???
Papildyta:
QUOTE(~Madam~ @ 2012 07 03, 08:02)

tokiu atveju geriausia paklauskit. Gal ko namams truksta. Geriau naudinga ir reikalinga, nei nenaudinga ir nereikalinga, bet staigmena.
Atsakyti
QUOTE(iewutte11 @ 2012 06 04, 11:43)
Na o musu vestuves vyks rugseji:) mes jau 4 metus gyvenam kartu bet su busimo vyro tevais:)ir tik liepa eisim jau atskirai gyvent i savo busteli:)zinoma zinau kad daug kas dovanos pinigais bet mano mamyte sake kad nesitiket is jos pinigeliu ir ji paruos begali kraiti man:DDDD nes visvien i buta reik viska susipirkinet nuo maziausiu smulkmenu iki didesniu pirkiniu:)tai ji sake supirks butiniausius daigtus::)nuo kaldru,pagalviu, patalyniu iki indu leksciu,puoduku,irankiu ir t.t:)biggrin.gif bent tiek gerai kad mano mama turi nuostabu skoni:Dtai galiu ja pasitiket:D gal ir nieko tokia dovana:D per vestuves atgabens dezes:DD

Puiku, jei mama turi gerą skonį.
Vis tik kiek įsivaizduoju save - nenorėčiau tokios dovanos. O gal mama nupirks tik 6 lekštes, o man reikia 12... Tai vėliau lakstyti ieškoti tokių pačių...?

QUOTE(erikae @ 2012 06 26, 13:29)
Yra sakoma, kad atnešti reikėtų panašiai kiek vienam žmogui per vestuves Jaunieji investuoja  tongue.gif
Aišku tai nebus visuomet labai tikslu , bet +- maisto bei gėrimų  kaina vienam žmogui bei (jeigu vestuvės užmiestyje su nakvyne)  nakvynės vietos kaina  ax.gif  4u.gif dėl nakvynės vietos - pagal galimybes, bet sakoma, kad maisto kaina į vokelį  tai būtų optimaliausia smile.gif

Nesutnku. schmoll.gif Ne visiems svečiams vienodai jaunieji "investuoja"... Jei nuomoja mašinas, tai kartu važinėjanti palyda jau kainuoja brangiau - nes juk prisideda nuomos mokestis už mašinas....

QUOTE(~Madam~ @ 2012 07 03, 08:02)
Sveikos, reikia patarimo  unsure.gif
Būsim liudininkai draugų vestuvėse, tačiau vestuvės tik formalumas (būsim tik 4-iese), vyks paprastą dieną. Jie jau senokai gyvena kartu, turi vaikutį. Ką tokia proga originalaus "su cinkeliu" padovanoti  g.gif Manau vokelis su pinigaus tikrai netinka  unsure.gif Patarkit prašau  help.gif  help.gif

Tokiu atveju geriausiai - tiesiai šviesiai paklausti. Gal jie nusižiūrėję kokią interjero detalę parduotuvėje, bet trūksta pinigų - dovanų čekis pagelbės... Gal svajoja praleisti savaitgalį kur nors...
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2012 07 03, 18:48)

Nesutnku.  schmoll.gif Ne visiems svečiams vienodai jaunieji "investuoja"... Jei nuomoja mašinas, tai kartu važinėjanti palyda jau kainuoja brangiau - nes juk prisideda nuomos mokestis už mašinas....
.

O jaunieji, pagal šitą logika, sumoka svečiams kelionę, jei jie važiuoja į vestuves iš kito miesto ar šalies? Arba už rūbus? Ypač jei jaunoji užsiožiuoja, kad nori būtent vienos spalvos drabužių?
Man tai taip nesamoningai skamba, tas susimokėk už išlaidas. Kiek kas nori / gali / mano teisinga, tiek tas dovanoja. Niekas jaunųjų neverčia daryti balių prabangiame restorane, taip kad, jaunieji puotą turėtų daryti pagal savo išgales, kaip ir svečiai atnešti dovanų tiek, kiek jiems atrodo teisinga.
Atsakyti
QUOTE(Auksaklaupė @ 2012 07 03, 19:43)
O jaunieji, pagal šitą logika, sumoka svečiams  kelionę, jei jie važiuoja į vestuves iš kito miesto ar šalies? Arba už rūbus? Ypač jei jaunoji užsiožiuoja, kad nori būtent vienos spalvos drabužių?
Man tai taip nesamoningai skamba, tas susimokėk už išlaidas. Kiek kas nori / gali / mano teisinga, tiek tas dovanoja. Niekas jaunųjų neverčia daryti balių prabangiame restorane, taip kad, jaunieji puotą turėtų daryti pagal savo išgales, kaip ir svečiai atnešti dovanų tiek, kiek jiems atrodo teisinga.

Va būtent. drinks_cheers.gif
Aš irgi už tai, kad kiekvienas įvertintų savo galimybes ir dovanotų kiek gali. 4u.gif

Kelis kartus tėvai buvo kviesti į vestuves... Tai jaunųjų tėvai prieš vestuves visiems svečiams mokėdavo pabrėžti už kiek nuomoja salę, kiek kainuos vakarienę už žmogų... Taip lyg duodavo suprasti - kad va tiek išleidžiam, tai bukit malonus mieli sveteliai neškit ne mažiau vokeliuose....
Fu.... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'automne: 03 liepos 2012 - 19:53
QUOTE(L'automne @ 2012 07 03, 20:50)
Taip lyg duodavo suprasti - kad va tiek išleidžiam, tai bukit malonus mieli sveteliai neškit ne mažiau vokeliuose....
Fu.... tongue.gif

Kaip nemalonu... Dar neteko tokiose vestuvėse dalyvauti biggrin.gif

Aš dažniausia dovanų idėjų ieškau Įspūdžių Studijoje ( Elsteroje). Ypač patinka nuotraukų albumai ir namų dekoravimo detalės wub.gif

Manau, kad vestuvės turi būti graži šventė, o ne tradicija "atgauti investuotus pinigus vokeliais". Ir kur dingo vertybės? Juk po kažkurio laiko norėsis prisiminti, norėsis turėti bent mažą dalelę tos šventės. O kas gali būti geriau už šiltą, gražią ir nuoširdžią dovaną? Tikrai ne vokelis schmoll.gif Bet. Kiekvienam savo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 07 03, 16:29)
tokiu atveju geriausia paklauskit. Gal ko namams truksta. Geriau naudinga ir reikalinga, nei nenaudinga ir nereikalinga, bet staigmena.

QUOTE(L'automne @ 2012 07 03, 18:48)
Tokiu atveju geriausiai - tiesiai šviesiai paklausti. Gal jie nusižiūrėję kokią interjero detalę parduotuvėje, bet trūksta pinigų - dovanų čekis pagelbės... Gal svajoja praleisti savaitgalį kur nors...

Kad jie jau prašydami mūsų, pabrėžė kad nereikia jokių dovanų, nieko, nes anot jų tai tik oficialumas doh.gif unsure.gif
Atsakyti
as sugalvojau tokia dovana jauniesiems,mes liudininkai busi, :
nupirkt didele medine skrynia,y ja idesiu dailu stiklainiuka y kury sveciai ides palinkejimus,jy atidarys po 3metu,ydesiu vyno buteli su piestine etikete,jy atidarys taip pat po 3m.,taip pat akmenukus kuriuos patys jaunieji pasirinks,o kuriu nepasrinks ismes y upe,Taip pat ir vokeli ydesim,prie dovanos manau skaitos ir seimos zidinys,ir du balti balandziai.
Atsakyti