Įkraunama...
Įkraunama...

Dovanos jaunavedžiams

QUOTE(Wunderbar @ 2010 05 13, 17:45)
Jeigu gaila tiek deti, tai kam klausiat ? smile.gif dekit i ta vokeli, kiek negaila draugams, o ne kiek "reikia" wink.gif
Atsakant i klausima, pritarsiu Allur, as deciau apie 200, plius minus 50 lt. Bet velgi, tos nustatytos sumos juk nera.

mes tai dedam kiek ejom i vestuves tai nuo poros 200litu, ne nuo zmogaus.. o kai buvo musu vestuves tai ir pagrinde tokias sumas gavom, taip pat gavom indu viena komplekta esu patenkinta, lovai grazu uztiesala su pagalvelem thumbup.gif , televizoriu ( mums jo reikejo, MB tevu dovana buso ), stalo irankiu komplekta, sampanui taures, o kieciausia tai sumsutiniu kepyklele gamma lotuliukas.gif lotuliukas.gif cia tai dovana be komentaru.ziauru. tai va, osiaip tai dovanom likom patenkinti,o uz gautus pinigus susidejom langus i naujai kuriamus namucius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(angel dreams @ 2010 05 12, 15:32)
Sveikos,iškilo klausymas....kiek dabar dedama į vokelį? 4u.gif birželį turime eiti į vestuves,jaunieji sakė,kad norėtų vokelio,nes nori į kelionę išvykti drinks_cheers.gif

Aš manau kad vestuvėms geriausia dovana yra vokelis. kai išgirstu klausimą ką dovanoti vestuvėms, visada su šypsena prisimenu Kusturicos filmą "katytė juoda, katinas baltas" (ar kažkaip panašiai jis ten vadinas), kur per vestuves ne tik visokio šlamšto pridovanojo, bet dar ir visiems svečiams demostravo, kas ką atnešė schmoll.gif
Aš tai eidama į vestuves dėčiau 100 Lt nuo žmogaus, žinoma, sesei dovanojau kur kas daugiau, bet čia labai individualu.
ir dar, kaipmanot, ar yra skirtumas, jei vestuvių kaip ir nedaro, tik pakvietė į furšetą taurei šampano? kiek patartumėt dėti į vokelį?
Atsakyti
manau 200lt yra nemazai..ir siais laikais labai nedaug kas tiek padovanotu (nuo zmogaus)..mano manymu 150lt nuo zmogaus cia skaitosi pats tas
kai kazhkas pasake 200lt plius minus 50lt,tai cia kazkaip nelabai konkretus atsakymas..reiskia 150lt-250lt..o 100lt cia nera mazai smile.gif
Atsakyti
Taaip, regis, dauguma dovanoja pinigelius g.gif aisku, paprasta, pravercia.. lieka tik galimybe spresti: "skrega svecias ar pakankamai uzsimokejo" biggrin.gif
Mes visai neseniai buvom draugu vestuvese. Is pradziu irgi mastem apie pinigelius, bet.. pinigai uzdirbami, o asmeniskumo, silumos juose - jokios. Todel mes dovanom mandarinmedi (kad santuoka butu vaisinga), zvake (kad seimos zidinys liepsnotu) ir angelo statulele nemaza (kad saugotu - beje, labai grazi ir prabangiai atrodanti interjero detale). Tai cia pagrindines dovanos smile.gif

Nepamenu, gal kada rasiau apie savas dovanas.. tai jei ka, sorry, pasikartosiu blush2.gif
Vienintele dovana, kuri labai nepatiko - tai a la kompozicijoj isdelioti 6 stikliukai. Is zmoniu, kurie mane lyg ir pazista, ir zino, kad as visiskai nevartoju jokio stipresnio alkoholio ir net sveciu niekada tuo nevaisinu blink.gif

O siaip tai mes gavom pukine antklode (plonyte, bet ziauriai silta - labai sia ziema praverte); ceki, uz kuri issirinkom stalo irankius; jaunuju taures; vestuvine nakvyne viesbutyje; du stilingus kompasus (isgraviruotus, kad vienas kita rastume); puodyne medaus ir du medinius saukstus su musu vardais; tuscia puodyne medui - kad pripildytume patys; dar indeli medaus ir dar viena ziauriai grazu sauksta prie jo biggrin.gif porcelianine balandziu statulele; gele is metalo ir akmens...skrynia su sokoladiniais ir tikrais pinigeliais...
Ir regis viskas.
Isvardinau net smulkmenas, bet jos man tokios mielos, tokios siltos.. as visai buciau nepriestaravus gaut daugiau dovanu, aisku, apgalvotu ir pritaikytu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2010 05 20, 06:45)
Taaip, regis, dauguma dovanoja pinigelius  g.gif aisku, paprasta, pravercia.. lieka tik galimybe spresti: "skrega svecias ar pakankamai uzsimokejo"  biggrin.gif
Mes visai neseniai buvom draugu vestuvese. Is pradziu irgi mastem apie pinigelius, bet.. pinigai uzdirbami, o asmeniskumo, silumos juose - jokios. Todel mes dovanom mandarinmedi (kad santuoka butu vaisinga), zvake (kad seimos zidinys liepsnotu) ir angelo statulele nemaza (kad saugotu - beje, labai grazi ir prabangiai atrodanti interjero detale). Tai cia pagrindines dovanos  smile.gif

Nepamenu, gal kada rasiau apie savas dovanas.. tai jei ka, sorry, pasikartosiu  blush2.gif
Vienintele dovana, kuri labai nepatiko - tai a la kompozicijoj isdelioti 6 stikliukai. Is zmoniu, kurie mane lyg ir pazista, ir zino, kad as visiskai nevartoju jokio stipresnio alkoholio ir net sveciu niekada tuo nevaisinu  blink.gif

O siaip tai mes gavom pukine antklode (plonyte, bet ziauriai silta - labai sia ziema praverte); ceki, uz kuri issirinkom stalo irankius; jaunuju taures; vestuvine nakvyne viesbutyje; du stilingus kompasus (isgraviruotus, kad vienas kita rastume); puodyne medaus ir du medinius saukstus su musu vardais; tuscia puodyne medui - kad pripildytume patys; dar indeli medaus ir dar viena ziauriai grazu sauksta prie jo  biggrin.gif porcelianine balandziu statulele; gele is metalo ir akmens...skrynia su sokoladiniais ir tikrais pinigeliais...
Ir regis viskas.
Isvardinau net smulkmenas, bet jos man tokios mielos, tokios siltos.. as visai buciau nepriestaravus gaut daugiau dovanu, aisku, apgalvotu ir pritaikytu  smile.gif

man patiko dovanos wub.gif bet velgi, del angelo statuleles tai ka zinau..kad labai prabangi ir grazi tai yra gerai,bet ne visiems gi patikti gali..vieni gali i balkona isnesti,kiti issivezti pas bobute i kaima..dar kazhkas parduotu uz 50lt kaip nereikalinga daikta.
o del medaus,sauksto,patalynes tai man labai labai patiko thumbup.gif
del skregos gerai pasaket biggrin.gif turbut,dauguma taip ir galvoja "kad tik jie nepagalvotu,kad as skrega" bet ir per daug.kai kam. nesinori padovanot..ypach , jeigu ne is "saviskiu" , o neiti negali-nes "privalai"..
labai man patinka kaip uzhsieny (o gal ir Lietuvoj) kai kurie daro: duoda sarasiuka,kuriame surasyti daiktai,kurie is tikruju reikalingi jaunavedziams..jeigu daiktas brangesnis,tai dovanoja ne pora i pora poru rolleyes.gif be abejo yra milijonas niuansu,kad pvz patalyne arba taures noretusi paciams issirinkti,bet tokius kaip TV arba DVD gal ir sveciai "galetu" padovanot..
tik as neisivaizduoju kaip sveciai susitaria kas ka dovanoja,jeigu vieni kitu nepazista
Atsakyti
QUOTE(Irina-i @ 2010 05 19, 23:09)
manau 200lt yra nemazai..ir siais laikais labai nedaug kas tiek padovanotu (nuo zmogaus)..mano manymu 150lt nuo zmogaus cia skaitosi pats tas
kai kazhkas pasake 200lt plius minus 50lt,tai cia kazkaip nelabai konkretus atsakymas..reiskia 150lt-250lt..o 100lt cia nera mazai smile.gif

Na pries mazdaug 13-15ka metu, kai dar vaikas buvau, ejom su tevais i vestuves, dejo, kiek pamenu 150 doleriu, tada tai buvo nemazi pinigai, o vestuves juk galima buvo uz kelis tukstancius issikelti, jei tau taip skaiciuoti dabar viskas brangsta:)
As deciau 150, jei tuo metu butu labai prastai su pinigais, bet vel gi, artimiausiems draugams deciau i vokeli kuo daugiau, jau kaip nors pataupyciau (o susitaupyti visada galima juk apie vestuves is anksto pranesama).
Kazkuri mergina sake, kad jai mieliau dovanos nuo sirdies, taciau juk nereiskia, jei zmogus padovanojo pinigus, tai ne nuo sirdies. Tereik siek tiek fantazijos ir ta vokeli galima pateikt labai idomiai ir originaliai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Wunderbar @ 2010 05 20, 22:31)
Na pries mazdaug 13-15ka metu, kai dar vaikas buvau, ejom su tevais i vestuves, dejo, kiek pamenu 150 doleriu, tada tai buvo nemazi pinigai, o vestuves juk galima buvo uz kelis tukstancius issikelti, jei tau taip skaiciuoti dabar viskas brangsta:)
As deciau 150, jei tuo metu butu labai prastai su pinigais, bet vel gi, artimiausiems draugams deciau i vokeli kuo daugiau, jau kaip nors pataupyciau (o susitaupyti visada galima juk apie vestuves is anksto pranesama).
Kazkuri mergina sake, kad jai mieliau dovanos nuo sirdies, taciau juk nereiskia, jei zmogus padovanojo pinigus, tai ne nuo sirdies. Tereik siek tiek fantazijos ir ta vokeli galima pateikt labai idomiai ir originaliai wink.gif

nezinau kaip tos vestuves prie 13-15 metu atrode uz 2000 lt wink.gif ...... kiek pamenu reikejo du kartus daugiau neitin prabangiom vestuvem wink.gif ....... o jeigu tuokiasi seses broliai ju vaikai ir pan. tada suprantu as tuos 150 doleriu i vokeli, arba jeigu seimos biudzetui tai nesijaucia, o del pataupymo kad kuo daugiau nunesti g.gif g.gif ......... negi turi nukenteti mano pvz mano ir mano seimos vasaros atostogos, laisvalaikis ar siaip kasdieninis gyvenimes del to kad mes kaupiame pinigus kad kuo daugiau i vokeli prideti blink.gif blink.gif kuo didesne suma tuo nuosirdziau.....
Atsakyti
Na jei vestuves tokia kancia, tada yra iseitis i jas neeiti, jau kazkada rasiau sitoj temoj - galima nueiti ir be jokiu vokeliu, tiesiog su gelemis pasveikinti jaunuosius prie baznycios arba santuoku rumu - ir atostogos jusu nenukentes, ir maziau isleisit, seimos biudzetui bus geriau, o jaunuosius pradziuginsit tiesiog demesi parode. Na bet zinoma, cia tik mano asmenine nuomone wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Wunderbar @ 2010 05 23, 18:51)
Na jei vestuves tokia kancia, tada yra iseitis i jas neeiti, jau kazkada rasiau sitoj temoj - galima nueiti ir be jokiu vokeliu, tiesiog su gelemis pasveikinti jaunuosius prie baznycios arba santuoku rumu - ir atostogos jusu nenukentes, ir maziau isleisit, seimos biudzetui bus geriau, o jaunuosius pradziuginsit tiesiog demesi parode. Na bet zinoma, cia tik mano asmenine nuomone wink.gif

gal ir jūsų tiesa, bet aš asmeniškai labai nuliusčiau, jei sužinočiau, kad kažkas nesudalyvavo mano šventėj vien dėl to, kad neturėjo pakankamai pinigų vokeliui unsure.gif Tikrai džiaugiuosi, kad nė vienas iš svečių neatsisakė dalyvaut vestuvėse, ir visai man neskauda kad kai kas įdėjo po 100lt į vokelį ar mažiau, džiaugiuos, kad man artimi žmonės dalyvavo ir tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wunderbar @ 2010 05 23, 19:51)

i vestuves kur vokelis auksciau uz viska tikrai neiciau...... netgi esame gave viena karta kvietima ir dar skambucio sulaukem, kad jokiu dovanu nebutu, jie ne lietuvoje gyvena todel daiktu tikrai nereikia, o pinigai ne dovana, patys uzdirba ....... jauciausi puikiai, beje vokeli apipavidalinom ir dejom kiek tuo momentu galejom (nu kazkaip tusciom eiti nesiryzom) wink.gif ......... bet kaip malonu buvo, kad laukiami mes be jokiu vokeliu ir dovanu, jokiu prierasu nieko nebuvo wink.gif
Atsakyti
na pernai teko sokti seses vestuvese, zmoniu buvo nemazai-apie 80,o sese dovanu prase tik is artimiausiu seimos nariu,visi kiti nese vokelius.tai galiu pasakyti, jog beveik visos poros su vaikuciais,ta prasme nuo seimos idejo po 100 euru arba 300 litu plius geles ir butelaitis ar saldainiu medelis.o nuo poros, ta prasme dvieju zmoniu-po 200litu.nors sese net kviesdama visiems pabreze,jog pinigeliai nesvarbu,nes jie gyvena gana pasiturinciai,svarbu,jog visi sudalyvautu ir kaip pati pasakojo vis primindavo, jog geriau vyriska puse nepriestarautu moteriskiu sukneliu pasirinkimui,o vokelio storis visai nesvarbu,svarbu gera nuotaika
Atsakyti
man atrodo geriausia is giminiu gauti vokelius (gyvenimo pradziai) o is draugu kazkokias dovaneles prisiminimui smile.gif
Atsakyti