Sveikos mano likimo drauges, perskaiciau visas jusu zinutes, o maniau pries menesi, kad esu tik tokia viena..nelaiminga, nes aplinkui mane visos drauges tokiu problemu kaip ir neturi ir kai kazka pasakoju, ziuri i mane ir stebisi .....
o va nete atradau tokiu kaip as pati
anksciau troskau daugelio dalyku, pav., graziu rubu, geros kosmetikos ar super masinos, bet jau kokie antri metai, noriu, tik buti sveika.......mano svajone - buti sveikai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kazkur pries pora metu prasidejo mano cistitai, gyvenu ne Lietuvoje, kiek nueidavau pas daktara, tiek antibiotikai, nes skausmas nenusakomas, daznai lakstau i wc, bet prie to, man skauda ne tik pilva, bet ir ten (suprantate kur, tikriausiai slapimtakius, bet man rodos viskas ten raunama ir vietos
)kiek verkiau, kiek klausiau daktaru ka daryti, labai konkretaus atsakymu nesulaukdavau........................
pries pusmeti kreipiausi privaciai pas urologa, isleidau kazkur apie 2000 euru, buvo atlikta net cistoskopija, bet nieko itartino nerado.....naudoju jau kokie 4 menesiai pries eidama gulti vaistus (trimethoprim), bet vistiek va pries kelias savaites,po 6 menesiu pertraukos pasigavau cistita, bet itariu kad susalau kojas, aisku vel antibai ir jau beveik savaitele, pajutau kitokius simptomus, tokius kokiu anksciau nebudavo, pradejau labai daznai lakstyti i wc, praktiskai nueinu, po minutes vel noriu, bet nieko nepadarau
, aisku, as vel pas savo daktara (airijoje) ir jis sako, kad raumuo, kuris atsakingas uz slapimo laikyma sustreikavo ir paskyre vaistukus, kuriuos turesiu gerti net 6 savaiteles, geriu vos 4 dienas, bet vistiek tas pats ir aisku salutinis poveikis, dziusta burna (vaistukai:cystrin).
tai va, bijau myletis, bijau negerti vandens, geriu arbatas, cranbery tabletes ir is proto einu, nes jeigu tik pasimylim su vyru ...ant kitos dienos cistitas
gydytojas patare:
1. keisti pozas (vyras turi buti super svelnus) nes istrukimai skatina bakterijas daugintis;
2. gerti 8 stiklines skysciu;
3. butinai vartoti bakterijas (actimel);
4. pasislapinti po lytinio akto, plius isgerti pora stikliniu vandens ir vel nusislapinti;
5. 48 val., po lytinio akto pagerti antibus (tarivid).
na pradesiu naudotis siaip patarimais ir toliau zesim kaip bus, bet pastebejau, kad negalima susalti koju, mane labai veikia, bet 1 kavos puodelis, varo i wc baisiai, as isgeriu per diena tik 1 karta, bet jauciu kazkaip reikia atsisakyti, alkoholio jau beveik nevartoju (per balius visi stebisi, kas cia man nutiko, kad nieko nevartoju, aisku as jiems nesiaiskinu, tik sakau, kad jau nebera noro....jeigu tik jie pajustu kas yra nuolatiniai cistitai, manau suprastu).
palaikau visas ir tikiu, kad prevenciniais budais tik galima pristabdyti ta liga, bet kazkaip man paciai dar neiseina susitaikyti, kad si liga mane kamuos visa gyvenima
sorry uz savo romana, bet isliejau savo dusia..........