Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 21 tema

QUOTE(Nirida @ 2012 12 08, 16:22)
As noriu paprasyt, gal galit ikelt sampuno receptuka  blush2.gif , niekaip nerandu, pamenu, kad kalbeta api ji daug, regis issisaugojau, o kai reik nu niekaip nerandu  doh.gif

praeitoj temoj buvo, pagal asta sampunas 4u.gif
12 g Coco sulfate
12 g sci
4 ml yangu aliejus
2 ml avokado al.
2 ml lazdyno r. al.
0,9 g BMTS
25 ml dilgėlių nuoviras
5 ml rozmarinų hidro
5 ml glycerin vegetal
18 l lactic acid
9 l B5
3 l ryžių proteinai
6 l vit. E
10 l bact pur
4 l rozmarinų ea
10 l pelargonijos ea
5 l cosgard
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutka: 08 gruodžio 2012 - 17:17
Gutka didelis Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 12 07, 11:10)
Gutka cia man tos bulgariskos levandos niekaip neitinka. doh.gif  As irgi galvoju gal su kuo sumaisius ir galeciau naudot, bet tik pasiimu ta buteliuka, atidarau, ir viskas iskart dedu ji i toliausia kampa. ir taip jau pora men. Niekaip nesusidraugaujam doh.gif Tuo labiau, kai turiu dar kelias levandu rusis, kurios man kvepia, tai prie sito ir rankos nesitiesia.

Šiandien vėl atsminiau levandas: radau lašelį likusį iš Kroatijos, tai toks svaigus, saldus ir kartu gaivus kvapas! Provanso ar AOC net negali prilygti, visiškai visiškai kitokios! Gal ten ir kultūrinės, pirkau Hvar saloje pas bobutes prieš porą metų, tada dar visų rūšių neskyriau, ir nepasakys jos kokia čia rūšis - augina ir tiek laukeliuose.
Niekur internetinėse parduotuvėse nemačiau, kad pardavinėtų kroatiškas schmoll.gif , gaila, dėl to ir norėjau bulgariškų kada nusipirkti, tikėjausi, kad bus panašios.
O į ką panašios bulgariškos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 08 gruodžio 2012 - 21:20
[quote=Nirida,2012 12 08, 16:22]
Mums tai labai pasiteisino biciu pikio istrauka aliejine 5% (Aloniuko bloge yra kaip pasigaminti) visa seima naudojam, tiesa mes stipresni, mums tai siemet Nr.1 ir profilaktiskai pasitepam , jei einam kur i parduotuve.
Papildyta:

aciu smile.gif isbandysiu, tik db reikia pikio isigyti.
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 12 08, 22:09)
Šiandien vėl atsminiau levandas: radau lašelį likusį iš Kroatijos, tai toks svaigus, saldus ir kartu gaivus kvapas! Provanso ar AOC net negali prilygti, visiškai visiškai kitokios! Gal ten ir kultūrinės, pirkau Hvar saloje pas bobutes prieš porą metų, tada dar visų rūšių neskyriau, ir nepasakys jos kokia čia rūšis - augina ir tiek laukeliuose.
Niekur internetinėse parduotuvėse nemačiau, kad pardavinėtų kroatiškas  schmoll.gif , gaila, dėl to ir norėjau bulgariškų kada nusipirkti, tikėjausi, kad bus panašios.
O į ką panašios bulgariškos?

Mano nosis dar nera tiek islavinta kaip cia jusu kai kuriu. Ir daug rusiu neturiu tu levandu, kad gerai palyginti. Bet tos bulgariskos kur turiu is AZ man levandom is vis nekvepia doh.gif Kai tik atidarai buteliuka toks keistas kvapas astrokas, gal rugstokas. unsure.gif Kai uzlasini ant lapuko ir truputi pabuvus tai nebeastrus, toks kaip sieno kluone (man su tuo asosijuojasi). Levandu as ten neuzuodziu schmoll.gif
Jus anksciau saket, kad latiforija astroka. Jas atidarius man toks kaip kamparo kvapas yra, o po to vistiek levandas eina uzuost, o cia nea schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 09 gruodžio 2012 - 09:46
QUOTE(goccia @ 2012 12 09, 10:44)
Mano nosis dar nera tiek islavinta kaip cia jusu kai kuriu. Ir daug rusiu neturiu tu levandu, kad gerai palyginti. Bet tos bulgariskos kur turiu is AZ man levandom is vis nekvepia doh.gif Kai tik atidarai buteliuka toks keistas kvapas astrokas, gal rugstokas. unsure.gif Kai uzlasini ant lapuko ir truputi pabuvus tai nebeastrus, toks kaip sieno kluone (man su tuo asosijuojasi). Levandu as ten neuzuodziu schmoll.gif
Jus anksciau saket, kad latiforija astroka. Jas atidarius man toks kaip kamparo kvapas yra, o po to vistiek levandas eina uzuost, o cia nea schmoll.gif

Tai tikrai ne toks kaip kroatiškų! Koratiškų kvapas nelabai panašus į AZ tikrųjų levandų, bet tiesiog puikus ir malonus, ko gero patiktų ir tiems, kurie levandų nemėgsta
Atsakyti
Ne, bulgarskos ne tokios kaip latiforija. LAtiforija kai atidarau man iskart jaucias kamparo kvapas. bulgariskose nera kamparo kvapo. Yra stiprus bet ne kamparo. KAip sakiau man iskart kazka rugstaus primena (pirma mintis tokia tik atidarius buteliuka). Uzlasinus tas kvapas nusigaruoja ir lieka tiesiog sieno. Toks jausmas, kad eterinis darytas ne is ziedeliu. Levandu kvapo nera nei pradzioj, nei po kurio laiko. schmoll.gif
Bet gal dar kuri mergina jums parasys, nes as nemoku apibudint kvapu blush2.gif
Mokykloj visad buvau tiksliukas, tai rasiniams zodziu pastoviai pritrukdavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 07, 20:39)
Gali bet kokį naminį kondicionierių su BTMS, ar kombinuotą su kondicionuojančiu emulsikliu, naudoti po labai mažai (iš tiesų gaunasi daug ekonomiškiau negu maitinti kondicionieriumi kanalizaciją) ir nenuskalauti, tik ant plaukų šaknų nereikia tepti. Pasiieškok, čia labai daug informacijos, ir AZ yra skyrius plaukų priežiūrai. Kol kas nieko tokio nesu pasigaminusi (aliejinio), tik kondicionierių.
http://swiftcraftymo.../hair-care.html
Kad neapsunkintų, naudoja silikonus, kaprilį, skvalaną, hidrolizuotus (vandenyje tirpius) aliejus - AZ yra ricinos, bet būna tokio ir jojobos, ir dar kitokių, tik visokiuos užsieniuos... 4u.gif
Čia receptų yra plaukams
http://www.theherbar...-Formulary.html

Jei turi kokį pirktinį aliejinį - pasistudijuok sudėti ir žinosi ko reikia... Ne vien aliejai ten, arba hidrinti aliejai. Ar pavadinimą parašyk, rasim iš ko pagamintas  biggrin.gif  4u.gif

Aciu 4u.gif as visada ir stengiuosi naudoti nenuplaunamus kondicionierius. Man labai patogu budavo naudoti tuos aliejinius serumus, ir tiko mano plaukams ,del to laaabai noreciau kaska atrasti ir pasigaminti smile.gif
Va vieno dr. Organic firmos aliejuko sudetis:
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol denat, Argania spinosa (Argan) oil, Citrus aurantium dulcis, Eugenia caryophyllus (Clove) leaf oil, Pelargonium graveolens (Geranium) oil, Citrus limon peel oil, Pogostemon cablin (Patchouli) oil, Cinnamomum zeylanicum (Cinnamon) leaf oil, Aniba rosaeodora (Rosewood) oil, Mentha arvensis herb oil, Citrus nobilis (Mandarin) peel oil, Vanilla planifolia (Vanilla) fruit extract, Mentha spicata herb oil, Plukenetia volubilis seed oil, Moringa oleifera seed oil, Aleurites moluccana seed oil, Limonene, Eugenol, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl benzoate.

QUOTE(goccia @ 2012 12 08, 08:39)
O jus naudojat savo gamybos sampunus ir kondicionierius? Mano irgi ilgi plaukai. Ypac ziema veldavosi, elektrindavosi, bet pradejus naudot sava kondicionieriu visa tai pamirsau. Jokiu aliejuku galams nereikia. Jau pusmeti nekirpti ir nesisakoja. Prisitaikykit sampunu ir kondiconeriu indridietus pagal savo poreikius ir situacija turetu pageret mirksiukas.gif

Savo gamybos tik kondicionieriu naudoju, iki sampunu dar nedaejau blush2.gif Aciu uz patarima, reikes ir sampuna savo gamintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 12 08, 17:16)
praeitoj temoj buvo, pagal asta sampunas  4u.gif
12 g Coco sulfate
12 g sci
4 ml yangu aliejus
2 ml avokado al.
2 ml lazdyno r. al.
0,9 g BMTS
25 ml dilgėlių nuoviras
5 ml rozmarinų hidro
5 ml glycerin vegetal
18 l lactic acid
9 l B5
3 l ryžių proteinai
6 l vit. E
10 l bact pur
4 l rozmarinų ea
10 l pelargonijos ea
5 l cosgard

man tai jau aukstasis pilotazas, visu pirma reikia tureti tiek ingridientu, o dar ir moketi pasigaminti.
gal kuri planuojat gamintis sau, ar buciau labai izuli prasydama pagaminti nors truputi daugiau.. tikrai uz viska atsiskaityciau.
Atsakyti
Mamytes, nežinau kur klausti, todel atejau pas jus, nes čia kaip ir apie kosmetiką ax.gif Kuo skyriasi maistinis parafinas nuo kosmetinio?
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 12 09, 19:11)
man tai jau aukstasis pilotazas, visu pirma reikia tureti tiek ingridientu, o dar ir moketi pasigaminti.
gal kuri planuojat gamintis sau, ar buciau labai izuli prasydama pagaminti nors truputi daugiau.. tikrai uz viska atsiskaityciau.

Nebutina visu sudedamuju daliu turet. Svarbiausia cia putokliai ir proporcija islaikyti. O visa kita: aliejus, priedus, eterinius aliejus, galit det kas jums tinka ar ka turit. Ir aisku nepamirst siek tiek emulsiklio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 12 09, 18:11)

na cia tokia ir tema kad mes gaminam kosmetika thumbup.gif gyvenu Garliavoj jei jus kur netoli galeciau nukabinti porai plovimu kaip gaminsiu ax.gif

oi merginos arteja didysis darymas biggrin.gif gal padarom fotkiu kokiu dovaneliu priruosim g.gif po svenciu pasirodytume g.gif
Atsakyti