Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 21 tema

QUOTE(goccia @ 2012 12 05, 18:52)
Del plauku, tai irgi noriu pasakyt, kad pradejus naudot savo sampunus ir kondicionierius. Plaukai taip greit nesiriebaluoja (kazkada plaudavau galva kas antra  diena. Dabar kas 4 dienas, ir plaukai gerai atrodo ir trecia ir ketvirta diena)

pasidalinkit kaip gaminate savo šampūnus.
mano situacija lygiai kaip rašote.
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 05, 14:26)
Pabandyk naminės gamybos muilus; ne visi plaukams tinka, bet kam tinka, tai kiek žinau prie šampūnų nebegrįžta. Kad ir natūralesni, švelnesni, vis tiek būna su surfaktantais. Gasulo molis sausina, ne visiems gerai; muilo riešutais tai aš net nebandžiau, o kiek gaminausi pati iš putoklių, tai man muilas geriau ir tiek. Kaip sakoma, sena gera klasika... biggrin.gif

o koks tas namines gamybos muilas turetu buti plaukams?
gal yra kur su aprasymu kaip pasigaminti.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 12 07, 15:08)
Papildyta:

o koks tas namines gamybos muilas turetu buti plaukams?
gal yra kur su aprasymu kaip pasigaminti.

Yra atskira tema http://www.supermama...howtopic=879105 4u.gif , tik išsivirti tinkamą šampūninį muilą nėra paprastą
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 12 07, 10:10)
Zydrem wub.gif kokia faina dezute. (su kokia programa taip nuotraukas pasidarai?)

su pikasa 3 jei kas neaisku prisijunk prie mano skaipo zyydreee per ji viska greiciau nupasakosiu kaip daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif Esu tyli sito skyrelio skaitytoja blush2.gif , jau nuo pavasario nebenaudoju pirktiniu kremu, pasisemusi jusu patarimu, pasineriau i gamyba wub.gif Procesas ir gautas rezultatas laaabai dziugina, todel naturalios kosmetikos gamyba tapo mano gyvenimo hobiu smile.gif Iki jusu man dar laaaabai toli, bet daug skaitau, domiuosi, ir priemones iseina vis tobulesnes, vertingesnes, kuo labai dziaugiuosi 4u.gif Trumpai tariant Aciu kad esat,Aciu kad dalinates neykainojama informacija 4u.gif
Naudojuosi jusu blogais, sukurtais receptukais, kai ka pati kuriu,pakeiciu ax.gif Noreciau paklausti ar niekas nebandete gamintis plauku galiukams serumo, tokie kaip pirktiniai buna aliejiniai, bet labai gerai geriasi, neriebina plauku, bandziau grynais aliejais teptis, bet man labai apsunkina plaukus. Mano plaukas,ilgas ir labai plonas,ju daug todel labai veliasi, kas kart po plovimo turiu kaskuo patepti. Nenuplaunamu balzamu irgi nedaug receptu radau, minejot kad lecitinas labai gerai plaukams, turiu jo sauso, bet kokia priemone pasigaminti kad nereiketu nuskalaut g.gif ? Dukrytes plaukai lygiai tokie pat, sviesus, ilgi ir besiveliantys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Comet @ 2012 12 07, 21:01)

Gali bet kokį naminį kondicionierių su BTMS, ar kombinuotą su kondicionuojančiu emulsikliu, naudoti po labai mažai (iš tiesų gaunasi daug ekonomiškiau negu maitinti kondicionieriumi kanalizaciją) ir nenuskalauti, tik ant plaukų šaknų nereikia tepti. Pasiieškok, čia labai daug informacijos, ir AZ yra skyrius plaukų priežiūrai. Kol kas nieko tokio nesu pasigaminusi (aliejinio), tik kondicionierių.
http://swiftcraftymo.../hair-care.html
Kad neapsunkintų, naudoja silikonus, kaprilį, skvalaną, hidrolizuotus (vandenyje tirpius) aliejus - AZ yra ricinos, bet būna tokio ir jojobos, ir dar kitokių, tik visokiuos užsieniuos... 4u.gif
Čia receptų yra plaukams
http://www.theherbar...-Formulary.html

Jei turi kokį pirktinį aliejinį - pasistudijuok sudėti ir žinosi ko reikia... Ne vien aliejai ten, arba hidrinti aliejai. Ar pavadinimą parašyk, rasim iš ko pagamintas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 07 gruodžio 2012 - 21:40
QUOTE(b.kite @ 2012 12 07, 15:08)
Papildyta:

Kol kas man geriausias sampunas is coco sulfato (skirto kietam sampunui), bet gaminu ne kieta, o pagal Astos sampuno proporcijas. Gaunas kremo konsistencijos (nesenai cia buvo berods vel ikeltas Astos sampunas). Tik priedus pagal save dedu. Ir super thumbup.gif
Sampunmuili bandziau daryt, bet nepataikiau savo plaukams. Gal reiks dar kada pabandyt. Kaip jau Saule/Guoda rase pasigamint gera sampunmuili nera paprasta. Apie sampunmuilu gamyba ne karta sneketa muilo temoj. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Comet @ 2012 12 07, 21:01)
Mano plaukas,ilgas ir labai plonas,ju daug todel labai veliasi, kas kart po plovimo turiu kaskuo patepti. Nenuplaunamu balzamu irgi nedaug receptu radau, minejot kad lecitinas labai gerai plaukams, turiu jo sauso, bet kokia priemone pasigaminti kad nereiketu nuskalaut g.gif ?  Dukrytes plaukai lygiai tokie pat, sviesus, ilgi ir besiveliantys doh.gif

O jus naudojat savo gamybos sampunus ir kondicionierius? Mano irgi ilgi plaukai. Ypac ziema veldavosi, elektrindavosi, bet pradejus naudot sava kondicionieriu visa tai pamirsau. Jokiu aliejuku galams nereikia. Jau pusmeti nekirpti ir nesisakoja. Prisitaikykit sampunu ir kondiconeriu indridietus pagal savo poreikius ir situacija turetu pageret mirksiukas.gif
Atsakyti
man taa Astos sampuno receptas thumbup.gif aisku su juo tuo paciu pirma karta isbandziau inulina, fitokertinus ne skystus ir kondicionuojanti emulsikli ax.gif man kilo klausimas toks, sudejau sampuna i buteliuka su dozatoriumi o jis ten taip isipatogino kad nenori islyst doh.gif gal kuri bandete daryti skystesni ar skiesti? imanomas variantas ar jau pabegs aliejai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 12 08, 10:01)
man taa Astos sampuno receptas  thumbup.gif  aisku su juo tuo paciu pirma karta isbandziau inulina, fitokertinus ne skystus ir kondicionuojanti emulsikli  ax.gif  man kilo klausimas toks, sudejau sampuna i buteliuka su dozatoriumi o jis ten taip isipatogino kad nenori islyst  doh.gif  gal kuri bandete daryti skystesni ar skiesti? imanomas variantas ar jau pabegs aliejai?  g.gif

asta lyg minejo pacioj pradzioj, kad ji jei nori skystesnio didina vandens daly g.gif ir gerai gaunasi
as nesu bandziusi taip
man ir karta taip buvo su buteliuku ir dozatoriumi ,tai po to karto dedu i indeli ir kabinu su sauksteliu tuo nuo vaistu 5ml,
Atsakyti
sveikos,

gal kuri esate dariusi nosies gleivines tepaliuka/aliejiuka vaikams. Na kaip buna vaistinese sesam oil purskiamas. Tai pagalvojau, kad realiai galima paciai ka nors pasigaminti.
Gal kuri patartu kurie baziniai aliejai ir ea tinkamiausi maziems vaikams ? sezamas, migdolu, o is ea - spinduliniu eukaliptu, lavandinu, ramuneliu ? nzn daugiau. bet svarbiausia kas tinka vaikams ir butent nuo slogos ir virusu profilaktikai ?

aciu is anksto ! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 12 08, 11:01)
man taa Astos sampuno receptas  thumbup.gif  aisku su juo tuo paciu pirma karta isbandziau inulina, fitokertinus ne skystus ir kondicionuojanti emulsikli  ax.gif  man kilo klausimas toks, sudejau sampuna i buteliuka su dozatoriumi o jis ten taip isipatogino kad nenori islyst  doh.gif  gal kuri bandete daryti skystesni ar skiesti? imanomas variantas ar jau pabegs aliejai?  g.gif

As irgi pirmakart i buteliuka susipyliau, nes tik pagaminus jis kaip pirktinio sampuno konsistensijos, o po to patirsteja (bent jau man taip). Tada vos iskrapsciau su pagaliuku doh.gif Dabar visad i indeli pilu 4u.gif
As esu bandzius truput daugiau nuoviro pilt, aliejai nepabego, bet ir labai skystesnis nebuvo, vistiek pyliau i indeli 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 08 gruodžio 2012 - 14:06
QUOTE(bituteba @ 2012 12 08, 15:03)
sveikos,

gal kuri esate dariusi nosies gleivines tepaliuka/aliejiuka vaikams. Na kaip buna vaistinese sesam oil purskiamas. Tai pagalvojau, kad realiai galima paciai ka nors pasigaminti.
Gal kuri patartu kurie baziniai aliejai ir ea tinkamiausi maziems vaikams ? sezamas, migdolu, o is ea - spinduliniu eukaliptu, lavandinu, ramuneliu ? nzn daugiau. bet svarbiausia kas tinka vaikams ir butent nuo slogos ir virusu profilaktikai ?

aciu is anksto ! smile.gif

Mums tai labai pasiteisino biciu pikio istrauka aliejine 5% (Aloniuko bloge yra kaip pasigaminti) visa seima naudojam, tiesa mes stipresni, mums tai siemet Nr.1 ir profilaktiskai pasitepam , jei einam kur i parduotuve.
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2012 12 08, 12:01)
man taa Astos sampuno receptas  thumbup.gif  aisku

As noriu paprasyt, gal galit ikelt sampuno receptuka blush2.gif , niekaip nerandu, pamenu, kad kalbeta api ji daug, regis issisaugojau, o kai reik nu niekaip nerandu doh.gif
Atsakyti