QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 12 05, 22:26)
Gal gali plačiau pakomentuoti? Aš kažkaip mažai ksantano naudoju, noriu dabar išsinagrinėti jo vartojimo sritis 

Aš naudoju, bet po mažai - pirmo indelio dar nė pusės neišnaudojau. Vakar dariau kremą ir dėjau 0,1 proc. į aliejus, kartu su jais kaitinau; šiandien kreme bus hialurono, tai maniau kad užteks mažiau, dėjau 0,05proc. Efektas man atrodo gaunasi toks: vientisesnis, plastiškesnis kremas, slidesnis. Gal ir jungiasi geriau. Matyt gaunasi tarsi papildomas truputis polimero į emulsiklį. Bet dabar plaku po 200g plačiame indelyje ir darbuojuos blenderiu nuo muilų pasičiupusi. Labai gerai susiplaka, nes kremai tiršti, baigiami plakt tokie mažiukui mikseriukui visai nepavežami būtų, o plaktis ir normaliai tirštėti dabartiniai variantai tik jau pravėsę pradeda. Panašu kad gavosi stipri W/O emulsija; indelius kol išploviau tai jau galvojau reikės važiuot į parduotuvę feirio... Nuo indelio prilimpa prie rankų, nuo rankų ant kriauklės, kempinėlės, vėl ant indelių, ir mano muilas niekaip nepriveikia.

