Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 21 tema

QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 01 14, 11:27)
O 50 gr sito produkto ilgai naudosit, as daryciau maziau, kad nepabostu  smile.gif

drinks_cheers.gif
mano plaukai iki juosmens ir as laaabai ilgai 20ml naudoju biggrin.gif
cia kazkada alioniuko idetas receptas beveik pagal ji ir darau biggrin.gif
* kokoso aliejus 2.5ml
* sviestmedzio 2.5ml
* alyvuogiu 3ml
* migdolu 3ml
* biciu vaskas 1.5ml
* Ylang-Ylang 5 lasai

ha ha lygiai toks pats tik sumazintas biggrin.gif
Atsakyti
ačiū už patarimus 4u.gif
tik gal galima į mane tu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(CrazyGirlfriend @ 2013 01 14, 11:16)
labas rytas,
atsikėliau visa pikta kaip širšė,su skaudančia galva, dar paštą gavau su išsiliejusiu produktu  verysad.gif , tai išvis muštis norisi  biggrin.gif
bandysiu gaminti šį serumą plaukų galiukams, bet sakykit, kaip apskaičiuoti jo išeigą?

plauku galiukams

kokosu aliejus - 1.5 arbatinio sauksto
taukmedzio aliejus - 1.5 arbatinio sauksto
olyvogiu aliejus - 10 ml
migdolu aliejus - 10 ml
vaskas - 1 arbatinis saukstas
Ylang ylang - 14 lasiuku

čia turbūt apie 30ml gaunasi? tai jei aš noriu 50ml (toks indelis  blush2.gif ), vadinasi iš 1.5 dauginti, ar teisingai mąstau? mastau.gif

QUOTE(zydrem @ 2013 01 14, 11:35)
drinks_cheers.gif
mano plaukai iki juosmens ir as laaabai ilgai 20ml naudoju  biggrin.gif
cia kazkada alioniuko idetas receptas beveik pagal ji ir darau biggrin.gif
* kokoso aliejus 2.5ml
* sviestmedzio 2.5ml
* alyvuogiu 3ml
* migdolu 3ml
* biciu vaskas 1.5ml
* Ylang-Ylang 5 lasai
ha ha lygiai toks pats  tik sumazintas biggrin.gif

o jum su biciu vasku ner per sunkus plaukams?
as esu su BTMS pasidarius, be vandenines dalies, tai slapius plaukus su laseliu perbraukiu, galiukams daugiau, nu jegu jega, jokio sulipimo, neapsunkina thumbup.gif

30 ml kietas balzamas:

5 g BTMS
6 g juoduju ricinu aliejus
5,3 g aloe vera maceratas saulegrazu aliejuje
3,9 g kameliju aceratas saulegrazu al.
2 g avokadu al
6,6 g makadamiju al
3 l morku et.al
10 l citrinu et al

crazygirlfriend, pabandykit bergamote, sako gerai esant niurioms nuotaikoms, ypac rekomenduotinas mamytems pagimdzius leliuka ir besikabinant pogimdyminei depresijai 4u.gif as bergamote pilu kur netingiu, ypac kai dabar saulutes ner ir ner ko bijot del jo fototoksiskumo rolleyes.gif

Papildyta:
zinot ka pamasciau... kaip patikrinti tarsa, sugedima kremuku. Kadangi esu dirbus laboratorijoj, tai nekarta esu ir dariusi mitybines agarizuotas terpes mikrobiologiniams tyrimams. Pasiieskosiu recepto, parasysiu ir manau bus galima padaryti si ta idomaus smile.gif nes taskuoto vabaliuko imestoje nuorodoje maciau parduoda kitus mikrobiologinei tarsai, kaip supratau ten lazdele su terpe, kur paemi savo meginuka kremo, padazai i terpe ir lauki kol isaugs... kadangi darom kremus, manau galim ir toki pasigamint, ania? biggrin.gif pasizadu dar pasirodyt su receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(campa @ 2013 01 14, 14:23)

30 ml kietas balzamas:

5 g BTMS
6 g juoduju ricinu aliejus
5,3 g aloe vera maceratas saulegrazu aliejuje
3,9 g kameliju aceratas saulegrazu al.
2 g avokadu al
6,6 g makadamiju al
3 l morku et.al
10 l citrinu et al

zinot ka pamasciau... kaip patikrinti tarsa, sugedima kremuku. Kadangi esu dirbus laboratorijoj, tai nekarta esu ir dariusi mitybines agarizuotas terpes mikrobiologiniams tyrimams. Pasiieskosiu recepto, parasysiu ir manau bus galima padaryti si ta idomaus smile.gif nes taskuoto vabaliuko imestoje nuorodoje maciau parduoda kitus mikrobiologinei tarsai, kaip supratau ten lazdele su terpe, kur paemi savo meginuka kremo, padazai i terpe ir lauki kol isaugs... kadangi darom kremus, manau galim ir toki pasigamint, ania?  biggrin.gif  pasizadu dar pasirodyt su receptu  4u.gif

thumbup.gif
bandysim ir toki ax.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Oi Campa, būtų labai labai pravartu!!! bigsmile.gif Aišku galėtumėm pasigaminti. Stiklinių apvalių indelių su dangtukais mačiau Avsistoje yra bandiniams, jie nebrangūs. Ieškojau kokio rimtesnio analizatoriaus nei juostelės tos su terpe, nu bet laaabai jau brangu ir sudėtinga. biggrin.gif

Feith, 4u.gif neignoruojam tavęs, bet kartais sunku atspėt kas kalčiausias dėl nesėkmės. Aš su tokiais riebiais mažai patirties turiu, man lengvesni patinka labiau. Bičių vaškas ir OP - abu panašūs, kaprizingi, nelankstūs, kaip gerai apibūdino Alioniukas, abu vandenį blogai jungia.
Čia tavo receptas:
"medetku 3g
saltalankiu 3g
ersketuogiu 3g
mango sv.3g.
biciu vasko 2g
olive protection 2g.
distiliuoto vandens.13g.
glicerino 3l.
vit e 3l
pantenolio 3l.
arbatmedzio et.al 1l.
kremo gavosi tik 26g. o kai supyliau visus aliejus,sviesta dar karta pasveriau bendra mase atemus indelio svori gavosi maziau ant 2g.tai net nzn ar reikia dar dapilti tu alieju ar kaip... "
Tokiuose sviestmedis gelbėja, vandenį jis pats šiek tiek prijungia. Gal temperatūros neužteko, gal vandens buvo per daug. Pasiskaityk apie gamybą su vašku, tas proporcijas išlaikyti būtina. Gal ką nors įpilti pamiršai, irgi pasitaiko... Kai kiekis nedidelis, netikslumai greičiau koją pakiša. Nesujungė tau vandens gerai. Gal kurios daugiau gamina su vaškais ir tiksliau atras galimą klaidą, bet ir tu klaidas darai skaičiuodama. Recepte 29 g. gal kurio aliejaus neįpylei? Su šitais emulsikliais vandens nugaravimas ne tiek baisus, jie vandens nemyli... Vaškas net ne emulsiklis, tirštiklis, ir OP panašus. 4u.gif Jei skaičiuot 29 gramams, pas tave jų gaunasi po 7 proc. maždaug. Daugoka, suma 14 proc. OP rekomenduoja max. 8, deriny su mimozos vašku 2 proc. Tai ir su bičių bus panašiai, ir gal būtų geriau jų dėti ne po lygiai. biggrin.gif Daugiau ne visada geriau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 14 sausio 2013 - 15:23
su maceratais man dar tamsus miškas, o bmts ar tai tas pats, kas emulsifying wax? mastau.gif
bergamotės reiks įsigyti, tą brūdą (depresiją) turiu, ir niekaip ji man trauktis nenori schmoll.gif doh.gif
uosčiau šiandien vėl rozmariną, kol kas žandas vietoj, bet antihistaminius po ranka pasidėjau hihihi.gif
nieko šiandien nemakalavau - tik sriubą išviriau biggrin.gif , nenoriu su tokia neigiama energija prigaminti produktų schmoll.gif lauksiu rytdienos unsure.gif
o kad į temą būtų, gal kuri esat šią knygą user posted image varčiusi, mąstau ar pirkti cool.gif
turiu šią user posted image bet kiek nusivyliau, nes ten pagrinde aliejų ir ea mišinukai doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Turiu porą knygų su receptais. Nesidžiaugiu. Man reikia perprast esmę, receptų ir be knygų internete marių marios, jei noro yra pagal svetimus gaminti. AZ receptų daug ir vis daugėja... Kurios nežino, priminsiu anglišką gerą blogą, ir receptų yra, ir šiaip informacijos daug.
http://swiftcraftymonkey.blogspot.com/
"Įlindau" amazonėj į knygą. Receptų nerodo, apie kitką trumpa bazinė informacija. Ar tau jos reikia? Manau nelabai... 4u.gif

BTMS ne tas pats. Paskaityk apie jį tame bloge, jis būtenst plaukams gerai dėl savo teigiamo krūvio, nes kondicionuoja, ir apie emulsikllius. Pamatysi kad knygos nereikia... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 14 sausio 2013 - 15:40
QUOTE(campa @ 2013 01 14, 15:23)
zinot ka pamasciau... kaip patikrinti tarsa, sugedima kremuku. Kadangi esu dirbus laboratorijoj, tai nekarta esu ir dariusi mitybines agarizuotas terpes mikrobiologiniams tyrimams. Pasiieskosiu recepto, parasysiu ir manau bus galima padaryti si ta idomaus smile.gif nes taskuoto vabaliuko imestoje nuorodoje maciau parduoda kitus mikrobiologinei tarsai, kaip supratau ten lazdele su terpe, kur paemi savo meginuka kremo, padazai i terpe ir lauki kol isaugs... kadangi darom kremus, manau galim ir toki pasigamint, ania?  biggrin.gif  pasizadu dar pasirodyt su receptu  4u.gif

Labai idomu, laukiam smile.gif

QUOTE(CrazyGirlfriend @ 2013 01 14, 16:22)
su maceratais man dar tamsus miškas, o bmts ar tai tas pats, kas emulsifying wax? mastau.gif
bergamotės reiks įsigyti, tą brūdą (depresiją) turiu, ir niekaip ji man trauktis nenori  schmoll.gif  doh.gif

Nea, ne tas pats, alioniukas labai puikiai aprasius emulsiklius BTMS Inci Cetearyl Alcohol and Behentrimonium Methosulfate O emulsifying wax reiketu konkretaus pardavejo Inci ziureti

O as dar siulyciau fragonijos eterini alieju. Jis arbatmedziu seimos, stiprenis antibakteriniu poveikiu uz arbatmedi ir kvepia man labai labai skaniai! Truputi astrokas, truputi saldokas. Vienas is megstamiausiu kvapu, tik kol nenusikvepia, po to su manuka man susilygina, tas ne toks malonus, bet irgi malonesnis uz arbatmedi. Jis raso padeda emocijas subalansuoti, butu universalus smile.gif

Ir dar kabedama apie savo problema venkite neiginiu, sakykite "nors ir labai letai, bet traukiasi wink.gif zodziai daug ka duoda 4u.gif
Atsakyti
žinau,aš pozitivystė, optimistė, viskas vyksta taip kaip turi būti filosofijos propaguotoja, o bet tačiau, paskutiniai savęs apgaudinėjimai baigėsi ligoninėje verysad.gif
ir dar antras roundas kaip ir nusimato..
.
bet nieko, įkaliau šaukštą brendžio su arbata, raminamų tabletę, ir kol kas geriau g.gif penktadienį sakiau važiuosiu į niekur, eisiu į traukinių stotį, ir važiuosiu, kur širdis veš, aplinkai pakeisti, atsigauti gal kiek rolleyes.gif
pasidomėsiu ir fragonija, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2013 01 13, 23:58)
Mergaites, kažkada kažkas minėjo, jog pirko iš AZ išbandyti tas geležines žnyples puodeliams suimti. Kažin ar pasiteisino pirkinys? Taip norėtųsi palengvinti tą karštų indų kilnojimą.  g.gif

Patarkit, koks max galimas rūgštingumas kosmetikos priemonių skirtų į kuperozę linkusei odai? Nelabai norisi eksperimentuoti. Noriu pasigaminti savaiminio įdegio kremą tik nežinau kiek stabilaus  vitC  galiu į jį dėti.

Sveika:)
aš turiu, nes vienu metu buvau labai "įsigudrinus" išmesti indelius biggrin.gif tiesiog perpykau ir nusipirkau žnyples..man tikrai super:) aišku, kaina irgi didoka gal, bet bent jau man pasiteisino tikrai:)

mergaitės, arba aš akla, arba AZ nebematau BMTS g.gif
Papildyta:
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 01 14, 17:45)
Sveika:)
aš turiu, nes vienu metu buvau labai "įsigudrinus" išmesti indelius biggrin.gif  tiesiog perpykau ir nusipirkau žnyples..man tikrai super:) aišku, kaina irgi didoka gal, bet bent jau man pasiteisino tikrai:)

mergaitės, arba aš akla, arba AZ nebematau BMTS  g.gif

Akla biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 14, 17:20)

Feith,  4u.gif neignoruojam tavęs, bet kartais sunku atspėt kas kalčiausias dėl nesėkmės. Aš su tokiais riebiais mažai patirties turiu, man lengvesni patinka labiau. Bičių vaškas ir OP - abu panašūs, kaprizingi, nelankstūs, kaip gerai apibūdino Alioniukas, abu vandenį blogai jungia.
Čia tavo receptas:
"medetku 3g
saltalankiu 3g
ersketuogiu 3g
mango sv.3g.
biciu vasko 2g
olive protection 2g.
distiliuoto vandens.13g.
glicerino 3l.
vit e 3l
pantenolio 3l.
arbatmedzio et.al 1l.
kremo gavosi tik 26g.  o kai supyliau visus aliejus,sviesta dar karta pasveriau bendra mase atemus indelio svori gavosi maziau ant 2g.tai net nzn ar reikia dar dapilti tu alieju ar kaip... "
Tokiuose sviestmedis gelbėja, vandenį jis pats šiek tiek prijungia. Gal temperatūros neužteko, gal vandens buvo per daug. Pasiskaityk apie gamybą su vašku, tas proporcijas išlaikyti būtina.  Gal ką nors įpilti pamiršai, irgi pasitaiko... Kai kiekis nedidelis, netikslumai greičiau koją pakiša. Nesujungė tau vandens gerai. Gal kurios daugiau gamina su vaškais ir tiksliau atras galimą klaidą, bet ir tu klaidas darai skaičiuodama. Recepte 29 g. gal kurio aliejaus neįpylei? Su šitais emulsikliais vandens nugaravimas ne tiek baisus, jie vandens nemyli... Vaškas net ne emulsiklis, tirštiklis, ir OP panašus. 4u.gif Jei skaičiuot 29 gramams, pas tave jų gaunasi po 7 proc. maždaug. Daugoka, suma 14 proc. OP rekomenduoja max. 8, deriny su mimozos vašku 2 proc. Tai ir su bičių bus panašiai, ir gal būtų geriau jų dėti ne po lygiai.  biggrin.gif Daugiau ne visada geriau...

o as skaiciavau aliejai,sviestas,vaskas,OP sudaro 16g.vanduo 13g.ir paskaiciavau ta likusi 1g.priedam kaip vit e,pantenolis,glicerinas... g.gif nervas tik ima,tokia glusa jauciuosi kol kas sitam reikale blush2.gif as stengiuosi pradziai gaminti pagal kitu isbandytus receptus,bet jei neturiu kazko,tai vistiek ant galo gaunasi pagal mane,o tai reiskia viskas keliaus i siuksliadeze biggrin.gif bet aciu jums labai uz kantrybe ir sugaista laika mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(FEITH @ 2013 01 14, 17:57)
o as skaiciavau aliejai,sviestas,vaskas,OP sudaro 16g.vanduo 13g.ir paskaiciavau ta likusi 1g.priedam kaip vit e,pantenolis,glicerinas...  g.gif nervas tik ima,tokia glusa jauciuosi kol kas sitam reikale  blush2.gif as stengiuosi pradziai gaminti pagal kitu isbandytus receptus,bet jei neturiu kazko,tai vistiek ant galo gaunasi pagal mane,o tai reiskia viskas keliaus i siuksliadeze  biggrin.gif bet aciu jums labai uz kantrybe ir sugaista laika  mirksiukas.gif

Dar pora pastabu del OP 4u.gif Kiek teko man su juo draugauti, tai jis nemegsta provitamino B5, daznai po to kremas tampa panasus i varske schmoll.gif Man pasiteisino derinyje su cetyl alkoholiu - mat OP HLB 4,8, o CA HLB 15,5. Tokiu budu uztikrinamas emulsijos stabilumas. CA (apie 2%) iskaiciuoju i alieju kieki, o OP (apie 8%) jau skaiciuojasi savarankiskai. Taip pat stengiuosi naudoti ne maziau 5 % sviesmedzio, o bendra alieju mase apie 60% ax.gif
Kremai su OP man ypac patinka ziema. Beje po Agnes/Ramutes lanolininiu kremu, as taip pat su OP naudoju lanolina (iki 4% aliejineje maseje), tai galutinis rezultatas man thumbup.gif
Atsakyti