Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 21 tema

Radau AZ receptuką, kremas - kaukė nuo spuogų, versta su google vertėju:
Procentais:
A- Laurel Hydrosol BIO: 48
A- Cinko oksidas:3,
A- Emulsiklis Olivem 1000: 5,00
B- Kaolinas molis Blanche: 30,00
B- Levandų eterinis aliejus Provence BIO:5,00 proc. arba 40 lašų
B- Eterinis aliejus BIO Laurel: 0,50
B- Vaisių rūgštys - AHA: 2,50
B- Veikliosios Algo'Zinc: 5,00
B- Konservatorių Cosgard: 1,00
Ar gali būti levandų EA 40 lašų? Ar čia suklysta ar aš ką nors ne taip supratau?
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 01 11, 10:48)
Iš užrašų:
eterinių aliejų mišinys: lavandino 3ml, rozmarino ( kamparo ch.t.) 2 ml, atlasinių kedrų 1 ml, arbatmedžio 3ml, mirtų ( cineolio ch.t.) 1 ml;, Prevencijai - 3 lašus šio mišinio įmaišyti į šampūno porciją galvos plovimui. naikinimui - 6-10 lašų mišinio sumaišyti su 2 valg. š. bazinio aliejaus , ištepti plaukus, palaikyti apie 2 val., išplauti šampūnu (vaikams vyresniems kaip 5 m.)
Dar naudojamas neem aliejus, AZ yra plaukų kaukės receptas (40ml sviestmedžio, 5ml neemo, 50 ml kokoso, 35 lašai levandų EA, 14 lašų Egipto pelargonijų EA). Kaukę palaikyti 15 min, iššukuoti su spec. šukom, išplauti galvą su šampūnu, įmaišius levandų EA.

aciu labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 01 11, 15:23)
Radau AZ receptuką, kremas - kaukė nuo spuogų, versta su google vertėju:
Procentais:
A- Laurel Hydrosol BIO: 48
A- Cinko oksidas:3,
A- Emulsiklis Olivem 1000: 5,00
B- Kaolinas molis Blanche: 30,00
B- Levandų eterinis aliejus Provence BIO:5,00  proc. arba 40 lašų
B- Eterinis aliejus BIO Laurel: 0,50
B- Vaisių rūgštys - AHA: 2,50
B- Veikliosios Algo'Zinc: 5,00
B- Konservatorių Cosgard: 1,00
Ar gali būti  levandų EA 40 lašų? Ar čia suklysta ar aš ką nors ne taip supratau?

Gali.Čia juk kaukė ( jei teisingai parašei). Tikriausiai prie naudojimo nurodyta, kad tepti tik patį spuogelį.
Šiaip čia "stiprus" receptas - vien AHA 2,5%, ne visiems tiks ax.gif
Yra nemažai EA , kuriuos ir grynus galima tepti ant drėgnos odos, plačiai aprašyta Kvapų namų svetainėje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 11 sausio 2013 - 14:38
QUOTE(pokahonta @ 2013 01 10, 18:28)
labas merginos,vakar pirmakart pasidariau paakiu emulsija,tai kol gaminau truputi streso apturejau,kazkaip neatkreipiau demesio i kiekius,kol visko neissirikiavau doh.gif sikart visko dejau labiau is akies,kaip jus atitaikot tokius dalykus kaip
hialiurono gelio 0.1ml
kofeino milteliu 0.1g
ksantano gumos 0,05g
bigsmile.gif  doh.gif  biggrin.gif

11ml roziu hidrolato tirpdziau kofeina,po to ksantano miltelius dejau,kazkaip sumasciau dar alavijo gelio idet,nes mazoka pasirode mases ax.gif
esme,kad kofeino ir hialiurono idejau tikrai daugiau nei rase,dabar galvoju,ar nekenkia sitie du dalykai jei padaugini? rolleyes.gif (hialurono gelio tikrai 1ml ivariau)
emulsija tai isbandziau,tikrai patiko,tik saziningiau galejau kofeina istirpdyt blush2.gif

nieks nezinot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 01 11, 15:36)
Gali.Čia juk kaukė ( jei teisingai parašei). Tikriausiai prie naudojimo nurodyta, kad tepti tik patį spuogelį.
Šiaip čia "stiprus" receptas - vien AHA 2,5%, ne visiems tiks  ax.gif
Yra nemažai EA , kuriuos ir grynus galima tepti ant drėgnos odos, plačiai aprašyta Kvapų namų svetainėje  4u.gif

Aš taip supratau, kad galima laikyti per naktį. Turbūt reikės mažiau AHA ir levandų EA dėti, nes vis dėl to paauglei dukrai darysiu, spuogelių pas ją daug, vienas šalia kito. O gal paauglei nelabai su AHA tinka? Ji, velniukas, man atrodo, spuogelius drasko, nors ginasi, kad taip nedaro.
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 01 11, 15:52)
Aš taip supratau, kad galima laikyti per naktį. Turbūt reikės mažiau AHA ir levandų EA dėti, nes vis dėl to paauglei dukrai darysiu, spuogelių pas ją daug, vienas šalia kito. O gal paauglei nelabai su AHA tinka? Ji, velniukas, man atrodo, spuogelius drasko, nors ginasi, kad taip nedaro.

Čia nuo odos priklauso - kiekvienas skirtingai toleruoja.
Spuogeliams rekomenduoja salicilo rūgštį naudoti( 1-2%), AHA gali ir suerzinti.
O levandų EA gryną tepa ant nudegimų, tai tikriausiai ir nudraskytiems spuogeliams tiktų
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 01 11, 16:52)

Gali, ir as i kaukes daug EA lasinu, bet savo paauglei dazniausiai jas darau su moliu ir laiko apie 10 min, o va i kremuka ar prausikli ilasinu bactipuro, alntoina, cinka naudoju. Su AHA gal per stipru tokiam amziuje?
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 01 11, 15:52)

Suradau tavo paminėtą receptą; ten parašyta ne per naktį palikti, o kelias valandas prieš miegą patepti lokaliai; tikriausiai todėl, kad vėl neužsiterštų ir apdžiūtų (turi nudžiovinti spuogelius) smile.gif
Atsakyti
sveikos ax.gif
nusipirkau vaistinėje antihistaminių vaistų, nes jau buvo visai baisu pasidarė doh.gif beveik visai nuėmė, man to kvapo vistiek norisi, bet rizikuoti jau baisoka g.gif
nors aš dar buvau padurniavusi, ir tą pačią dieną užvartojusi perdaug vaistų su kodeinu blush2.gif tai kiek skaičiau ir nuo to gali būti unsure.gif cool.gif
dabar jau kvėpinu tik nuo rankos, galvojau pačiuli kvapas man patiks, bet kur tau doh.gif dar net draugas paklausė - tu tą žvakę, kur man nepatinka degini? g.gif doh.gif
savaitgalį pirmiems eksperimentams darysiu alioniuko plytelės kūnui, ir kokį kremuką, bet dar neišsirinkau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,o sakykit ar ne per anksti butu naudoti kremuose Algo'boost Jeunesse http://www.aroma-zon...st-jeunesse.asp isidejus ji i krepseli esu,bet db kazkaip sudvejojau g.gif man dar 27m.nesu labai jau rauksleta,bet smulkiu rauksleliu jau yra smile.gif bijjau,kad veliau kai jau busiu kaip šarpejus,kad jau niekas nepades jei per anksti pradesiu tokias priemones naudoti smile.gif ar jis nera lb stiprus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2013 01 11, 13:05)
Patinka irman gelmakeris labai  thumbup.gif
Vakar uzklausiau apie priemone makiazui valyti ir vakare pabandziau pasidaryti. Receptas labai paprastas, buvo smalsu, ar tikrai be jokiu papildomu emulsiklius, be jokiu kaitinimu vanduo su aliejum susijungs. Cia receptukas:
A FAZE
66 % Distiliuotas vanduo + Hidrolatas
2% Migdolu milteliai

B FAZE
30 % Alieju
1 % Gelmaker emu

C FAZE
0.4 % EA+kvepalai
0.6 % Kosgard

Isvada: supylus aliejine faze i vandenine ir maisant sauksteliu, fazes nesusijungia, butinai reikia elektrinio plakiklio. Gavosi pakankamai tirsta priemone, todel valytis makiaza nelabai patogu. Valant su sudrekintu vatos tamponeliu - kiek geriau, t.y. lengviau ant veido pasiskirsto. Visgi dvifazis valiklis makiazui man labiau patinka, nes jis skystas, ant veido atskirai ir vandeni ir alieju jauti. Reiketu arba gelmaker % mazinti, bandyti kelis lasiukus, arba mazinti alieju %  g.gif Bet tada makiaza gal blogai nuvalytu, jei vandens labai daug butu...
Zodziu, jei ka geresnio sugalvosit - mestelkit cia receptuka  mirksiukas.gif

Agne/Ramute gerai del hialurono r. Pagal mano ideta receptuka veido gelio, tai kai i vandenine dali sudejau hialurona ir ismaisiau, tai vandenine faze buvo tokia tirsta, kaip alavijo gelis ksantanu sutirstintas.

Bzinis valiklio receptas:
10 proc aliejų
90 proc vandens sutirštinto ksantanu, guaru ar kita guma + kokie patinka priedai.
Jei norisi labai veiksmingi – 2-3 proc aliejų keisk sulfatiniu ricinos aliejumi.
Nors man labiausiai patinka miceliniai valikliai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(FEITH @ 2013 01 11, 18:07)
Sveikos,o sakykit ar ne per anksti butu naudoti kremuose Algo'boost Jeunesse http://www.aroma-zon...st-jeunesse.asp isidejus ji i krepseli esu,bet db kazkaip sudvejojau  g.gif man dar 27m.nesu labai jau rauksleta,bet smulkiu rauksleliu jau yra  smile.gif bijjau,kad veliau kai jau busiu kaip šarpejus,kad jau niekas nepades jei per anksti pradesiu tokias priemones naudoti smile.gif ar jis nera lb stiprus?  g.gif

Atsiradusių šarpėjaus raukšlių niekas nepanaikins, tik plastikos chirurgas, todėl man atrodo, kad geriau stengtis užkirsti kelią jų atsiradimui. Nenaudok didelės algoboost dozės, profilaktikai užteks minimalios, vėliau daryk pertrauką ir keisk kuo kitu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura @ 2013 01 11, 08:09)
Laba diena,

Mano vaiko klaseje, pas kelis vaikus (ogal tik pas viena) rado uteliu. saviskio galva apziurejau, nieko neradau. bet noriu gal purskala koki profilaktiskai is eteriniu susimakaluot, gal zinote, ko uteles gali nemegti?  g.gif

man viena moteriske, senai naudojanti aromaterapija, sake kad savo darzelinukui vaikui profilaktiskai lasiuka paprasciausio arbatmedzio aliejaus uztepdavo ant plauku uz ausu, uteliu nepasigavo nors ju grupej buvo tokiu atveju.
Atsakyti