labas merginos,vakar pirmakart pasidariau paakiu emulsija,tai kol gaminau truputi streso apturejau,kazkaip neatkreipiau demesio i kiekius,kol visko neissirikiavau sikart visko dejau labiau is akies,kaip jus atitaikot tokius dalykus kaip
hialiurono gelio 0.1ml
kofeino milteliu 0.1g
ksantano gumos 0,05g
11ml roziu hidrolato tirpdziau kofeina,po to ksantano miltelius dejau,kazkaip sumasciau dar alavijo gelio idet,nes mazoka pasirode mases
esme,kad kofeino ir hialiurono idejau tikrai daugiau nei rase,dabar galvoju,ar nekenkia sitie du dalykai jei padaugini? (hialurono gelio tikrai 1ml ivariau)
emulsija tai isbandziau,tikrai patiko,tik saziningiau galejau kofeina istirpdyt
QUOTE(zydrem @ 2013 01 10, 13:34)
galminau ta geliuka-drekikli kur liurda buvo recepta ideju
labai fainas gavosi ,kaip pirktinis isvaizda ir visa konsistencija
tik as gal kazka ne taip dariau is pradziu tik supylus vandeni i alieju ,susoko i gumuliukius/zele paskui jau plakant mikseriuku ir sulasinus visus priedus gavosi labai fainas kremukas
labai fainas gavosi ,kaip pirktinis isvaizda ir visa konsistencija
tik as gal kazka ne taip dariau is pradziu tik supylus vandeni i alieju ,susoko i gumuliukius/zele paskui jau plakant mikseriuku ir sulasinus visus priedus gavosi labai fainas kremukas
Zydrem, pagal recepta aliejine dali reikejo pilti i vandenine, gal delto tie gumuliukiai pradzioje susidare. Svarbu, kad viskas susijunge ir patinka
Baigiasi pirktinis akiu makiazo valiklis, galvoju su tuo gelmaker emu turetu svelni priemone gautis, tuo labiau, kad nemaza kieki alieju gali sujungti. Man labai patinka tie dvifaziai valikliai makiazui valyti, tik pries naudojant suplakti reikia. Galvoju, kad su gelmaker ta pati priemone iseitu patogesnes konsistencijos
QUOTE(Gutka @ 2013 01 10, 15:27)
dariau ir as ta geliuka kremuka patiko labai daviau draugei pabandys irgi patiko, man supylus aliejine dali i vandens ir pamaisius pasidare tokie balti ruozai ir mazi zele gabaliukai, bet isiplake gerai, bet as galvoju gal hialurono nedatirpinau gerai nes labai knietejo greiciau sumakaluot
Balti ruozai manau normalu naudojant tokio tipo emulsikli/tirstikli ir gaminant saltuoju budu. Tokie balti ruozai susidaro, kai jungiu gelisucre+aliejus su vanduo+ksantanas.
O zele gabaliukai tikrai galejo del blogai istirpusio hialurono milteliu susidaryti. Labai stipriai ir as ju nekaitinau, nes AZ hialurono nurodoma deti tik galutineje fazeje. Beje, skiriasi maksimalus hialurono r. kiekis, AZ - 0.5 % gaminyje, o pirkto is making cosmetics galima 1% deti
QUOTE(Liurda @ 2013 01 10, 16:54)
Zydrem, pagal recepta aliejine dali reikejo pilti i vandenine, gal delto tie gumuliukiai pradzioje susidare.
viskas aisku as i alieju pyliau nors dar tik pora dienu bet,manau kad ateiti jis man labiau patiks nei kad alavijo drekiklis kuri vis darydavausi
kas del valiklio tai as labai pamegau sita http://gaminam-kosme...lis-su-aha.html
paskutiniu laiku dar ir gintaro pudros idedu
man iskilo klausimas ta hialurono rugstis is makingcosmetics kokios molekulines mases nes skaiciau kad berods Agne/Ramute mazos molekulines mases hialurono rugsti naudoja salia hialurono rusgties
QUOTE(zydrem @ 2013 01 10, 16:54)
Neseniai mačiau buvo kalba apie sutirštinimus ksantanu, tai va mano mintis tokia - hialuronas, tas paprastas iš Az ar kitur, irgi gana gerai "gelina", ksantano galima sumažinti arba net visai nedėti, šilko (akomos) milteliai gelina. Aš vis dabar kremams pirmiausia išsitirpinu aloe miltelius su hialuronu, ir dar kitais priedais vandeny tirpiais jei ką dedu, ir pasiteplioju, pabandau - labai faini geliukai gaunasi.
Hialurono jei daugoka, jis tada labiau kaip humektantas, ir lipnumo gali jaustis per daug. Jei viskas patinka, tada nieko blogo nuo jo nenutiks. Neįsigeria į odą šitas hialuronas, nenudegins kaip rūgštys. Kad gerai ištirptų, palaikau ilgokai pamaišydama, kažką kito tuo laiku veikti susigalvoju. Mažiau gumuluojasi jei sausą sumaišai pirma su glicerinu, tada su vandeniu; arba su kitais sausiais milteliais permaišai.
AZ hialuronas labai lengvas. Geriausia sverti. Juk tame indelyje tik 1 g! (kai pirkau dar nebuvo po 5).
0.1 ml matuoti su 2 ml švirkštuku galima, žodžiu su nedideliu - tada skalė tikslesnė. Didesniems kiekiams nusiperku didesnių. O šiaip tai svarstyklės 0,01 g tikslumo - pirmo būtinumo daiktas. Arba blogiausiu atveju 0,1.
Baigiau savo makiažo valiklį, kuriame ploviklių kitų nėra tik polisorbatas 80 kaip emulsiklis ir ploviklis, man labiau patinka jis, švelnesnis, kremišksnis, o valo gerai, vyresnei odai geriau. Gera mintis, galėsiu AHA papildyti. Bajeris - skaičiau skaičiau receptą, Zydrem, ir neatsiminiau kad mano. Lyg ir matytas, lyg ir nelabai... Sklerozė...
Makingcosmetiks didelės molekulinės masės (bent kol kas), kaip ir AZ. Nežinau kodėl nurodo skirtingus rekomenduojamus kiekius - gal tiesiog pagal šalis leidžiami nevienodi, ir tiek. Naudoju dabar iš MC ir skirtumo nematau. Mažos būna aroma-vitoje atrodo, lotioncrafter.
Gintaro pudrą sudėjau į muilą ir net jame jaučiu; tirpinau, šildžiau aliejuose su dervomis, bet pudra neištirpo. Plaukams gerai - matyt oda geriau išsivalo, toks mikropilingas gaunasi. O odai man nepatiko. Na, matyt esu tokia sausaodė jautriaodė.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 10, 18:41)
Gintaro pudrą sudėjau į muilą ir net jame jaučiu; tirpinau, šildžiau aliejuose su dervomis, bet pudra neištirpo. Plaukams gerai - matyt oda geriau išsivalo, toks mikropilingas gaunasi. O odai man nepatiko. Na, matyt esu tokia sausaodė jautriaodė.
o del gintaro pudros tai as nors ir dedu nedaug bet jauciasi padariau dovanu draugems kaledoms tai reikes uzklausti kaip joms tas valiklis bet man tas ale pilingas nieko patinka
Laba diena,
Mano vaiko klaseje, pas kelis vaikus (ogal tik pas viena) rado uteliu. saviskio galva apziurejau, nieko neradau. bet noriu gal purskala koki profilaktiskai is eteriniu susimakaluot, gal zinote, ko uteles gali nemegti?
Mano vaiko klaseje, pas kelis vaikus (ogal tik pas viena) rado uteliu. saviskio galva apziurejau, nieko neradau. bet noriu gal purskala koki profilaktiskai is eteriniu susimakaluot, gal zinote, ko uteles gali nemegti?
QUOTE(Laura @ 2013 01 11, 10:09)
Laba diena,
Iš užrašų:
eterinių aliejų mišinys: lavandino 3ml, rozmarino ( kamparo ch.t.) 2 ml, atlasinių kedrų 1 ml, arbatmedžio 3ml, mirtų ( cineolio ch.t.) 1 ml;, Prevencijai - 3 lašus šio mišinio įmaišyti į šampūno porciją galvos plovimui. naikinimui - 6-10 lašų mišinio sumaišyti su 2 valg. š. bazinio aliejaus , ištepti plaukus, palaikyti apie 2 val., išplauti šampūnu (vaikams vyresniems kaip 5 m.)
Dar naudojamas neem aliejus, AZ yra plaukų kaukės receptas (40ml sviestmedžio, 5ml neemo, 50 ml kokoso, 35 lašai levandų EA, 14 lašų Egipto pelargonijų EA). Kaukę palaikyti 15 min, iššukuoti su spec. šukom, išplauti galvą su šampūnu, įmaišius levandų EA.
Aciu Goccia, Lurdai, Gutkai ir svarbiausiai Zydrei, kad ilgai lauktas emu emuksiklis pasieke ir mane
Siek tiek pritaikius savo jautriai odai, pasidariau ir as ta geliuka pagal Lurdos recepta. Gavosi . Labai lengvai ir greitai pagaminamas, jokiu nesklandumu, viskas puikiai susijunge, vientisas grazus gelis - kremas. Pabandziau nakciai - lengvai susigeria, malonus odai -
Siek tiek pritaikius savo jautriai odai, pasidariau ir as ta geliuka pagal Lurdos recepta. Gavosi . Labai lengvai ir greitai pagaminamas, jokiu nesklandumu, viskas puikiai susijunge, vientisas grazus gelis - kremas. Pabandziau nakciai - lengvai susigeria, malonus odai -
man sitas gelis primena pirktini seruma ar kazka panasaus tiek pojuciu pasitepus tiek isvaizda as isimylejau gelmaker man atrodo kita kart bandysiu daugiau alieju deti ziuresiu kas gausis
QUOTE(Rima44 @ 2013 01 11, 10:32)
Aciu Goccia, Lurdai, Gutkai ir svarbiausiai Zydrei, kad ilgai lauktas emu emuksiklis pasieke ir mane
vos ne per prievarta pasiulinau jungtis prie uzsakymo
aha gutka as ir ji baigiu isimyleti
Patinka irman gelmakeris labai
Vakar uzklausiau apie priemone makiazui valyti ir vakare pabandziau pasidaryti. Receptas labai paprastas, buvo smalsu, ar tikrai be jokiu papildomu emulsiklius, be jokiu kaitinimu vanduo su aliejum susijungs. Cia receptukas:
A FAZE
66 % Distiliuotas vanduo + Hidrolatas
2% Migdolu milteliai
B FAZE
30 % Alieju
1 % Gelmaker emu
C FAZE
0.4 % EA+kvepalai
0.6 % Kosgard
Isvada: supylus aliejine faze i vandenine ir maisant sauksteliu, fazes nesusijungia, butinai reikia elektrinio plakiklio. Gavosi pakankamai tirsta priemone, todel valytis makiaza nelabai patogu. Valant su sudrekintu vatos tamponeliu - kiek geriau, t.y. lengviau ant veido pasiskirsto. Visgi dvifazis valiklis makiazui man labiau patinka, nes jis skystas, ant veido atskirai ir vandeni ir alieju jauti. Reiketu arba gelmaker % mazinti, bandyti kelis lasiukus, arba mazinti alieju % Bet tada makiaza gal blogai nuvalytu, jei vandens labai daug butu...
Zodziu, jei ka geresnio sugalvosit - mestelkit cia receptuka
Agne/Ramute gerai del hialurono r. Pagal mano ideta receptuka veido gelio, tai kai i vandenine dali sudejau hialurona ir ismaisiau, tai vandenine faze buvo tokia tirsta, kaip alavijo gelis ksantanu sutirstintas.
Vakar uzklausiau apie priemone makiazui valyti ir vakare pabandziau pasidaryti. Receptas labai paprastas, buvo smalsu, ar tikrai be jokiu papildomu emulsiklius, be jokiu kaitinimu vanduo su aliejum susijungs. Cia receptukas:
A FAZE
66 % Distiliuotas vanduo + Hidrolatas
2% Migdolu milteliai
B FAZE
30 % Alieju
1 % Gelmaker emu
C FAZE
0.4 % EA+kvepalai
0.6 % Kosgard
Isvada: supylus aliejine faze i vandenine ir maisant sauksteliu, fazes nesusijungia, butinai reikia elektrinio plakiklio. Gavosi pakankamai tirsta priemone, todel valytis makiaza nelabai patogu. Valant su sudrekintu vatos tamponeliu - kiek geriau, t.y. lengviau ant veido pasiskirsto. Visgi dvifazis valiklis makiazui man labiau patinka, nes jis skystas, ant veido atskirai ir vandeni ir alieju jauti. Reiketu arba gelmaker % mazinti, bandyti kelis lasiukus, arba mazinti alieju % Bet tada makiaza gal blogai nuvalytu, jei vandens labai daug butu...
Zodziu, jei ka geresnio sugalvosit - mestelkit cia receptuka
Agne/Ramute gerai del hialurono r. Pagal mano ideta receptuka veido gelio, tai kai i vandenine dali sudejau hialurona ir ismaisiau, tai vandenine faze buvo tokia tirsta, kaip alavijo gelis ksantanu sutirstintas.