Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 21 tema

QUOTE(Enija @ 2012 12 30, 13:05)
ar būna ant įgyjamų sudedamųjų dalių iš ko tie oksidai ir visa kita padaryti?  ax.gif
Svarstau ar verta bandyti pačiai, patirti gamybos džiaugsmą,  ax.gif

buna parasyta gamintojo puslapi is kur perkate http://www.aroma-zon...oxyde_rouge.asp

stai tiek ir bus parasyta ant pakuotes
Atsakyti
ivertinkit pirma mano eksperimenta, ar labai as cia nusigrybavau biggrin.gif
dariau ranku krema.100gr.
kakavos sv.4,5gr
mango sv.3gr.
migdolu al.3g.
makadamiju al.3gr.
abrikosu al.3gr.
avieciu seklu al.4,5 gr.
glicerino 6gr
emulsiklio N2.12gr.
levandu ea.3gr.
prov.B5 3gr.
Vit E 3gr.
GSE 2gr.
roziu ir levandu hidrolato po 25gr.
pats darymo procesas lb patiko,bet rezultatas tai ka zinau... g.gif tas kvapas fui koks smile.gif kakavos sv. ir levandos ea susimaisius kvapams man nepatiko lb.ar ta levanda taip visur smirda? smile.gif krema norejau padovanoti,bet dabar toki jau pati sau pasiliksiu sunaudoti.ir pasitepus ant ranku susidare tokie kaip purvo gabaliukai,nors lyg ir prausiuosi blush2.gif gal jis cia per riebus koks skaitosi?ai tiesa ir uzkaitinau vandens vonelej iki 70 laipsniu.ar tai nieko blogo? ir kaip jus su svarstyklem aliejus pamatuojat?kiek 1gr.yra ml? ten svarstyklese lyg maciau yra dar kazkokie kitokie matai,bet nelabai supratau kaip pamatuoti skyscius...
ai dar atsiminiau as augalini glicerina priskyriau prie alieju ir taip pat ji kaitinau vandens vonelej.gerai ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FEITH: 30 gruodžio 2012 - 17:29
QUOTE(FEITH @ 2012 12 30, 17:26)

ai ai kaip suprantu jus naujoke g.gif ir kam toks didelis kiekis g.gif maza kieki pabandai ir zinai kaip kvapas kaip tepas ir t.t.
levandu e.a.3g ar cia ne klaida g.gif
ir pradziai tikrai reiketu gal su kokiu vandeniu o ne hidolatais gaminti nes nuo ju ir kvapas kremo priklauso
stai receptukas ax.gif keleta kartu gaminau(ne sau ) ,labai geras kvapas gavosi makadaminu toks svelnus svelnus ,nieko is eteriniu nedejau,hidrolata keiciau vandeniu,o alieju makadamiju dejau 4u.gif http://gaminam-kosme...mas-veidui.html

vit E ir 3 gr g.gif g.gif g.gif as tik 3lasus deciau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 30 gruodžio 2012 - 18:16
As irgi atkreipiau demesi i paskutinius ingridientu kiekus. Ten tikrai gramais dejot?
Ranku kremo receptas fainas su buciu vasku. Irgi nesenai merginos buvo recepta ideja. As panasu jau senai darau rankom, tai nenusikopijavau to recepto. Bet pavartykit puslapius turi but. Ziemai superinis gaunas. Kaledom dovanojau - visos patenkintos. Rankom daryciau su distiliuotu vandeniu. Ir paziurekit ar jums patinka naudojamu alieju, hidrolato kvapas, eterinio aliejaus kvapas tik po to i krema dekit mirksiukas.gif

Kai buvo AZ akcija rudajam kakavos sviestui pasiemiau. Sventem pridariau lupu balzamu su juo. Nu kaip kvepia wub.gif su paprastu man taip nekvepedavo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FEITH @ 2012 12 30, 18:26)
ivertinkit pirma mano eksperimenta, ar labai as cia nusigrybavau  biggrin.gif
dariau ranku krema.100gr.
kakavos sv.4,5gr
mango sv.3gr.
migdolu al.3g.
makadamiju al.3gr.
abrikosu al.3gr.
avieciu seklu al.4,5 gr.
glicerino 6gr
emulsiklio N2.12gr.
levandu ea.3gr.
prov.B5 3gr.
Vit E 3gr.
GSE 2gr.
roziu ir levandu hidrolato po 25gr.
pats darymo procesas lb patiko,bet rezultatas tai ka zinau... g.gif tas kvapas fui koks smile.gif kakavos sv. ir levandos ea susimaisius kvapams man nepatiko lb.ar ta levanda taip visur smirda? smile.gif krema norejau padovanoti,bet dabar toki jau pati sau pasiliksiu sunaudoti.ir pasitepus ant ranku susidare tokie kaip purvo gabaliukai,nors lyg ir prausiuosi  blush2.gif gal jis cia per riebus koks skaitosi?ai tiesa ir uzkaitinau vandens vonelej iki 70 laipsniu.ar tai nieko blogo? ir kaip jus su svarstyklem aliejus pamatuojat?kiek 1gr.yra ml? ten svarstyklese lyg maciau yra dar kazkokie kitokie matai,bet nelabai supratau kaip pamatuoti skyscius...
ai dar atsiminiau as augalini glicerina priskyriau prie alieju ir taip pat ji kaitinau vandens vonelej.gerai ar ne?

Be viso to ka jau parase dar ir emulsiklio labai daug, uztektu sociai per akis cia ir 5 gramu. Glicerinas skaiciuojasi prie vandens, taip pat siulyciau pamazinti iki tarkim 3-4 proc. Visus ingredientus galima sverti svarstyklemis, taip paprasciau proporcijas atitaikyti, skyscius sverti taip pat kaip ir kitus ingredientus, jokiu taisykliu jiems vien todel kad skysciai nera. Alieju 1 ml apytiksliai 0,8-0,9 gr., na kaip kaip kuriu. Jei technologija leidzia kaitinti tiek daug nebutina, bet jei tiek uzkaitinot nieko blogo neatsitiks, nors avietems nelabai gerai.Yra emulsikliu kurie apskritai tik ties 85 laipsniais tirpsta..
Atsakyti
Pasidalinkit patirtimi apie naująjį AZ koncervantą Leucidal. Ar jis geresnis nei Eko konservantas?
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2012 12 30, 20:36)
Pasidalinkit patirtimi apie naująjį AZ koncervantą Leucidal. Ar jis geresnis nei Eko konservantas?

Na ziurint is kurio tasko vertinti.. jis draugiskesnis, svelnesnis, apie alergijas lyg ir neteko skaityti, taciau jo procentas dedasi didelis, ir AZ apie gaminiu galiojima su juo raso tik apie men., o ir skaicius kazkokiam forume esu, kad nelabai pasiteisina.. Nzn, as ji seniau turiu, nei AZ pasirode, bet dar ne tiek ilgai, kad labai ka galeciau pasakyti, velgi neuzilgo darysiu testa, bus matyt kiek atlaiko smile.gif as taip ir nepapasakojus konservantu testavimo rezultatu.. Jei trumpai su 0,6 proc gaminiai 4 men. galioja laikant iprastuose indeliuose, vonioje ir kabinant su pirstais smile.gif O jei indeliai be oriai, ar su pirstais nelieciami tada dar ilgiau, bet kolkas nezinau kiek smile.gif Savaime aisku itakos turi ir tai ar naudoti eteriniai ir kokie. Buvo, kad "bacilu" atsirado, bet ne vienas gaminys neperzenge saugumo ribos. Zodziu nieko naujo, bet paciai pabandyt, pamatyt ir patikrint norisi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2012 12 30, 19:19)
Zodziu nieko naujo, bet paciai pabandyt, pamatyt ir patikrint norisi  cool.gif

aha norisi biggrin.gif 'isgadinau' visus kiek turejau mikrocount testus, visi buvo normos ribose, net neidomu (jei nenesciom/nemaitinanciom konservuoju su timolio tirpalu spirite). bet is praktiniu pastebejimu:

1. namudiniai kremukai nemegsta keliavimo - dauguma kuriuos emiau skrendant atostogaut greiciau sugedo, ir silta nevisur buvo
2. buna kad sese mano kremukus tepa tik kas 3-4 dienas - ir jai visi, nesvarbu kuno ar veido, skirtingu virimu ir recepturu supelyja per kokias pora savaiciu. turbut kad nekvepuoja?
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2012 12 30, 23:15)
aha norisi  biggrin.gif  'isgadinau' visus kiek turejau mikrocount testus, visi buvo normos ribose, net neidomu (jei nenesciom/nemaitinanciom konservuoju su timolio tirpalu spirite). bet is praktiniu pastebejimu:

1. namudiniai kremukai nemegsta keliavimo - dauguma kuriuos emiau skrendant atostogaut greiciau sugedo, ir silta nevisur buvo
2. buna kad sese mano kremukus tepa tik kas 3-4 dienas - ir jai visi, nesvarbu kuno ar veido, skirtingu virimu ir recepturu supelyja per kokias pora savaiciu. turbut kad nekvepuoja?

Nezinau kiek nekvepavimas turi itakos, bet as turiu tokiu egzemplioriu, kur pasigaminu, truputi pasiteplioju, nepatinka ir nenaudoju arba naudoju retkarciais, dar reciau nei tavo sesuo. Stovi jie uzsukti, bet jokiu matomu pelesio pedsaku nepastebejau niekada.. Supelijo man tik vienas kremas be konservanto, per savaite ar dvi, bet taip, kad net nesinorejo atidaryt indelio, buvo permatomas graziai visi grybukai matesi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2012 12 30, 20:15)
aha norisi  biggrin.gif  'isgadinau' visus kiek turejau mikrocount testus, visi buvo normos ribose, net neidomu (jei nenesciom/nemaitinanciom konservuoju su timolio tirpalu spirite). bet is praktiniu pastebejimu:

Man atrodo kremai nemegsta slegio kaitos, tad keliaujant lektuvu jie greiciau genda ne tik del temperaturu skirtumo. Jei eiline emulsija, skrendant ji gali siek tiek distabilizuotis, tada atsiranda oro burbuliuku ar dar kas, rezultate greiciau genda. Kai kurie kremai gali aplamai issisluoksniuoti, o ypac geliai. Bet zinoma nevisada. Kai kurie mano kremukai ir iki Indijos skrido, ir nieko jiems neatsitiko, o kai kurie neatlaike skrydzio i Anglija, ir po poros savaiciu ryskiai sugedo. Skirtumas buvo, kad pirmame variante kremas rankoms su biciu vasku, su sviestais, Nr2 emulsikliu - tai jam nieko. O antrame variante buvo lengva emulsija veidui su esteriu ar olivem1000, nebeprisimenu, bet greit sugedo.

O del sesers kremu, idomu g.gif . O kad kremas nekvepuoja, tai jam nuo to tik geriau, maziau bakteriju ir t.t.

Atsakyti
O man isvis kilo mintis, gal pas sese namuose pelesio daug ir jis patekes i krema padaro savo nes jei pas tave negenda, o pas ja genda tai.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 12 30, 21:32)
ar olivem1000, nebeprisimenu, bet greit sugedo.

O del sesers kremu, idomu g.gif . O kad kremas nekvepuoja, tai jam nuo to tik geriau, maziau bakteriju ir t.t.

aha, as beveik i visus kremus dedu olivem1000 kaip pagrindini vaska arba su kuo nors kitu maisau, man jis patinka.

sese kremus laiko vonioj, bet pas ja pastoviai sildomos grindys, gal del to?

pasidariau lengva kremuka su 5% linu aliejumi ir lubinu peptidais, sikart labai pavyko, na bet kvapas uzsitepus doh.gif kai kremas susyla ant veido, islenda toks zuvies tauku kvapelis. reiks kitakart darant absoliuto koki lasa det
Atsakyti