Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 21 tema

QUOTE(Rima44 @ 2012 12 19, 08:32)
Apsaugai nuo "tikro" šalčio darau W/O  kremus , dažniausiai naudoju emulsiklį alyvuogių apsauga arba derinu sojų lecitinas 3% + vaškas 1% + Em. v. Nr 1 3%, arba  bičių vaško 1% + kviečių glikozido 3% 
Dar galima įdėti fitosterolių  alantoino, pantenolio, cinko oksido.

man biciu vaskas ant veido visiskai netinka, kemsasi poros schmoll.gif nors vyriskai odai manau bus gerai

turejau atlikusiu ciobreliu nuo praeitu metu, ir nepasiskaicius uzpyliau degtine - gavau tokia tamsiai ruda ir skaniai kvepiancia istrauka. dabar skaitau kur cia ja panaudot ir Taunytes knygoj radau kad ciobreliai naudojami nuo alkoholizmo. bet alkoholine istrauka gal nieko tokio? negersiu gi, nors kvepia tai vaistais nuo kosulio...

P.S. siaip Taunytes rasliava skaitau atsargiai, ten apart geru patarimu ir siek tiek nusisnekejimu yra
Atsakyti
QUOTE(LaLuna* @ 2012 12 19, 12:32)
Turiu klausimuką- noriu susimaišyti lengvus kvepaliukus sau- gal žinot kur yra pirkti buteliukų kvepalams paprastų-
yra atomaizeriai, tačiau man norėtųsi buteliukų stiklinių, nepurškiamų...gal kur yra g.gif
ieškojau ebay, bet gal nežinau kaip vesti į paiešką g.gif

Su buteliukais problema. Mažiems kiekiams (ir ne spiritiniams kvepalams, nors gal ir jiems visai tiktų) man labai patiko mažuliukai iš AZ su metaliniu rutuliuku. KN yra su plastikiniu, kaip pirmi AZ, lūpų balzamams gerai, o kvepalus net aliejinius truputį praleidžia tas ratukas (KN tokiuose lūpoms produktų turi, ir buteliukus parduoda, atrodo po 4LT), o AZ čia.
Aš siunčiausi buteliukų iš JAV per tarpininkes,šitos, yra ten ir daugiau panašių parduotuvių. Nemaži krištoliniai yra tokie ukrainos Aromavitoje va čia. Na ir žinoma kas netingi - antikvariatai, blusų turgeliai, seni buteliukai. Kai kas renka, kiti prekiauja. Esu mačius nepaprasto grožio butelaičių, bet kainos... Jei tik pradedi domėtis, nedaryk daug, geriau kelis skirtingus, ir tada tų 5 ml rudo stiklo gana. Jie patogūs nešiotis, nevarva, netepa man. 4u.gif

Oi, BluFire, o kodėlas gi ir neišgerti tų čiobrelių kelių lašų ar šaukšto su arbata sušalus? Bus skanu. thumbup.gif Pyragą galima pakvėpinti, mėsą marinuojant panaudoti. Tikrai nieko blogo alkoholinė ištrauka. Kremuose, jei į šiltą kelis lašus įpilsi, spirito didžioji dali bemaišant nugaruos, kas liks šiek tiek konservuos, bet su ištraukom gaminiai gali greičiau gesti vis tiek, tai neturėtų būt iš tų kuriuos ketini ilgai laikyti. Naudok visur kur tau čiobrelių norisi ar reikia. Manau dantų pastoms puikiai tiktų, dar ir virusus naikintų. Neskaičiau Taunytės, tiesiog neįmanoma viską suskaityti. Jau tikrai nemanau kad tau pagrindinė paskirtis bus gydytis ta ištrauka nuo alkoholizmo. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 19 gruodžio 2012 - 20:52
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 19, 21:37)
Jau tikrai nemanau kad tau pagrindinė paskirtis bus gydytis ta ištrauka nuo alkoholizmo.  biggrin.gif

Būtų keista alkoholine ištrauka gydyti nuo alkoholizmo smile.gif
Aš su degtine prisidariau ir apynių, ir dilgėlių, ir kitų ištraukų. Nuo 2 proc. kremams iki 10 proc kaukėms, kai randu laiko, naudoju odai, nuo 5 iki 50 plaukams. Apynius jau baigiu – labai patiko, dilgėlės turėtų dažyti šviesius plaukus, mano tokie, todėl nepiktnaudžiauju. Erškėtrožes, petražoles naudoju veidui, be to, įpratau daryti ištraukas iš visokių az miltelių, ir man atrodo, kad jos naudingesnės už hidrolatus. Be to, jautrioms kvapams – beveik bekvapės smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 19, 19:37)
pagrindinė paskirtis bus gydytis ta ištrauka nuo alkoholizmo.  biggrin.gif

lotuliukas.gif nu su situ neturiu bedu, siaip nebepernesu beveik jokio alkoholio po 3 metu pastovaus nestuke.gif arba maitinimo. man uzkliuvo kad ciobreliai gali 'nesiderinti' su alkoholiu

i kremus nedesiu, nes konservuoju timoliu, teks det i plauku priemones. dariau aliejines ir spiritines istraukas is ramuneliu, ciobreliu ir medetku - spiritines zymiai labiau 'istrauke' geri is dziovintu augalu, o aliejines vos vos kvepejo. ideja pasigavau - rozmarina reiks uzpilt, kai paaugs pavasari, plaukams liuks bus
Atsakyti
Noriu pasigaminti burbulu voniai pagal si recepta:
sudėtis:

soda 4valgomieji šaukštai (60ml)
citrinos rūgštis 2valgomieji šauktšai (30ml)
smulki jūros druska 1valgomasis šaukštas (15ml)
alyvuogių aliejus 1valgomasis šaukštas (15ml)
braškių ekstraktas 20lašų

Ir noriu pklausti: ar tiktu vietoj alyvuogiu aliejaus saulegrazu? o kokosu ar taukmedziu? ir ar maudantis vonioj neplaukioja pripylus aliejaus pavirsiuje?
Kiek reiketu vietoj ekstrakto ilasinti eterinio aliejaus? (turiu pipirmeciu ir levandu, kiek ju galima lasinti?) blush2.gif
Atsakyti
as dariau pagal sita recepta, alieju keiciau ir kakavos sviestu labai patiko ir kitokiu aliejumi smile.gif ekstrakto neturiu tai eteriniu dejau, o kur kakavos sviestas isvis nieko nereikia kvepia ir taip gerai ax.gif tik beda kad man nemazai issipute jie, sureagavo, nesuprantu ka ne taip darau g.gif
Atsakyti
Gal galite patarti, nes pati niekaip neapsisprendžiu. doh.gif Kas efektyviau ir geriau veidui - hidrolatas ar žolelių ištrauka pvz. caprylyje ar kitame aliejuje?
Dabar turiu jonažoles ir šlamučius. 4u.gif Dilema iš kurio gamintis hidrolatą, nes jau išbaigiau beveik visą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 12 21, 20:19)
Gal galite patarti, nes pati niekaip neapsisprendžiu.  doh.gif  Kas efektyviau ir geriau veidui - hidrolatas ar žolelių ištrauka pvz. caprylyje ar kitame aliejuje?
Dabar turiu jonažoles ir šlamučius.  4u.gif Dilema iš kurio gamintis hidrolatą, nes jau išbaigiau beveik visą rolleyes.gif

Siūlau pasidaryti ir tą ir aną: aliejus ištrauks aliejuje tirpias medžiagas, o hidrolatan pateks turbūt daugiau vandenyje tirpios medžiagos. Taigi, sujungusi į vieną kremą gausi pilnesnį kompleksa medžiagų ir tos pačios žaliavos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2012 12 20, 21:51)
lotuliukas.gif  - spiritines zymiai labiau 'istrauke' geri is dziovintu augalu, o aliejines vos vos kvepejo. ideja pasigavau - rozmarina reiks uzpilt, kai paaugs pavasari, plaukams liuks bus

Pasiūlysiu dar vieną variantą, aš taip muilui dariau: spiritinę (na bet tikrai spiritinę, ne su degtine) ištrauką supyliau į aliejų, maišiau, laikiau kelias valandas šiltai (nekarštai), spiritas nugaravo, o kas jame buvo - liko. Galima tiesiog plačiame atvirame inde pamaišant palaikyti, ir veikliosios medžiagos bus gražiai perkeltos į aliejų, ar net to paties augalo fitolį 4u.gif
Atsakyti
O, gera mintis, ačiū.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Ar cia man tik taip atrodo, ar AZ atsirado naujas emulsiklis EMULSAN?
http://www.aroma-zon...ant_Emulsan.asp

kaina labai viliojanti, idomu, ar geresnis/blogesnis ir kuom uz Olivem 1000 g.gif Gal kas nors jau bandete?
Atsakyti

QUOTE(Windi @ 2012 12 23, 17:47)
Sveikos  4u.gif  Ar cia man tik taip atrodo, ar AZ atsirado naujas emulsiklis EMULSAN?
http://www.aroma-zon...ant_Emulsan.asp

kaina labai viliojanti, idomu, ar geresnis/blogesnis ir kuom uz Olivem 1000  g.gif  Gal kas nors jau bandete?

QUOTE(Butybė @ 2012 12 14, 18:46)
Bandziau si emulsikli  ax.gif  tiesa, pirkau ne az. Dariau alia BB krema ir naudojau su cetyl palmitate ir sausu lecitinu, ksantanu. Gaminant kremuka jokiu neskalndumu nebuvo, odai labai lengvas  bigsmile.gif vienu zodziu naudosiu ir toliau ax.gif Taciau kol kas dideniu pastebejimu neturiu ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Butybė @ 2012 12 15, 23:32)

Tiesa, dar pamirsau del Emulsan pamineti, kad HLB jo yra 12 ir jis nekamsa poru (0 is 4), taciau turi gana auksta jautrumo rodikli (3 is 4), tad, manau, jautria oda turincios turetu bandyti atsargiai 4u.gif

Atsakyti