Ko čia juoktis. Na taip, apie kažką tokio ir aš mintiju; antgaliukai įvairūs gali tiems gręžtuvams būti. Kitiems metams paliksiu, o jei nusipirksiu, galėsiu pasipasakot patiko ar ne, ir kaip sekasi...
Ačiū Alioniuk už pasufleravimą dėl OP ir Span. Būčiau kitokiom proporcijom maišiusi, OP būčiau dėjus daugiau,nes man mažai jis žinomas, neišbandytas tai norisi pamatyt skirtumus. Dabar bendrom jėgom labai geras kremas gavosi. Dar su Polysorbatu80 derinau (ir jau matau kad būtų užtekę ir truputį mažiau), tai emulsija vėl velnias žino kokia, bet tepas maloniai, riebumas nesijaučia, baltumo nėra, iš pradžių trumpai pablizga, bet greit nieko nelieka, ir labai gerai drėkina. Žodžiu pliusinis. Bloge gražiai vėliau surašysiu, trumpai toks, 150g:
Glyceryl stearate (AZ emulsiklis VE) 0,7 proc.
Sorbitan oleate (AZ emulsiklis OliveProtection) 3 proc.
Sorbitan monostearate (Span60) 3 proc.
sausas lecitinas 0,8 proc.
ksantanas 0,05 proc.
tucuma sviestas 5 proc.
nilinio sviestmedžio sviestas 6 proc.
jojobos aliejus 3 proc.
ryžių sėlenų aliejus 6 proc.
jonažolių fitolis (AZ) 5 proc
aviečių sėklų aliejus 8 proc.
pasiflorų aliejus 4,5 proc.
šaltalankių aliejus 0,5 proc.
Hidroltai/vanduo (ramunėlių apie 15 proc., rožių apie 30 , likęs kiekis - distiliuotas vanduo) viso: 47,87 proc. Iškart sveriu maždaug 2-3 proc. daugiau kad kompensuočiau nugaravimą, taigi vandenį skaičiuoju apie 50 proc.
polysorbatas80 0,6 proc.
druska 0,08 proc.
hialurono rūgštis 0,1 proc.
sauso šilko proteinai (Akoma) 0,2 proc.
siera 1 proc.
alantoinas 0,5 proc.
cinkas 0,1 proc.
granatų sėklų CO2 0,3 proc.
medetkų CO2 0,2 proc.
vitaminas E 0,4 proc.
bisabololis 0,2 proc.
Eteriniai aliejai, apie 0,6 proc.: ylang ylang ekstra 1 lašas, rožių otas 3 lašai, smilkalinių bosvelijų 5 lašai, sevilinių levandų 6 lašai, ekologiškų citrinų 6 lašai, japoninių laurenių 1 lašas.
Konservantas Cosgard 13 lašų.
Sausus priedus sumaišiau sausai, tada ištirpinau vandeninėje dalyje. Vitaminą E, bisabololį, CO2 ekstraktus ir šaltalankių aliejų sumaišiau ir įvedžiau vėsimo fazėje.
Lecitiną, emulsiklius tirpinau su jojobos, sviestmedžio, tucuma aliejais. Likusius aliejus pridėjau vėliau ir dar kartą šildžiau. Vandeninę dalį pyliau į aliejus labai pamažu, maišydama šaukšteliu. Paskui pabandžiau plakti blenderiu ir pilti kartu. Gavosi gerai.
Kremas paprastas. Pirmą kartą panaudojau sierą, nors seniai turiu... Be mandrų, priešraukšlinių priedų, kad tiktų ne tik mano senai skūrai, bet ir dukrytei ar sūnaus panelei. Žieminis variantas. Dukrytė išbandė - patiko.
Ačiū už rekomendaciją sierai, buvau ją visai pamiršusi.
Ir už atsiliepimą apie tą naują AZ emulsiklį didelis dėkui, Būtybe. Labai vertinga tokia informacija kas kaip gaunasi, kaip ant odos jaučiasi!