Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 21 tema

Labas vakaras mirksiukas.gif
Gal kaunietės išduos, ar urmo bazėse yra "taškų", kuriuose yra augalinių sviestų, indelių pagamintai kosmetikai? Kiek žiūriu internetinėse parduotuvėse ir nuorodose pirmam puslapy, tai vis arba kažko reikiamo nebūna, arba kainos vienoj parduotuvėj pigesnės indelių, kitoj - aliejų ir žinokis, kaip naudingiau doh.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės 4u.gif Apie emulsijas ir jų susidarymą daug maž suprantu, labai geras ir aiškus paaiškinimas Alioniuko bloge , o ir temose nemažai apie tai buvo kalbėta. OP pirkau dėl grįžtamųjų emulsijų, labai norėjau žiemą odai geresnės apsaugos, nors tokius kremus galiu tik nakčiai tept, bet poveikis thumbup.gif
O kaži jei pridėti keletą % cetyl alcohol ? Aš į vieną truputi dėjau, bet nedaug, nes labai nenorėjo jungtis, tai antrą kartą kaitinau, dėjau truputį CA ir tada vėl vėsinau, plakiau, o paskui maišiau su šaukšteliu , nes kai kremai pradeda įgauti konsistenciją, mano kavos putos plakiklis nebepaveža doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2012 12 15, 11:30)
O kaži jei pridėti keletą % cetyl alcohol ?  mano kavos putos plakiklis nebepaveža  doh.gif

Galima. AZ yra receptas su 9 proc. OP ir 4 CA. Nu man nelabai skaniai skamba ir atrodo, tokio nenorėčiau, bet galima. Galima kombinuot OP, truputį CA ir kokio nors augalinio vaško, arba CeraBellina, visaip galima bandyti, kol patiks rezultatas... Visgi bandysiu šiandien kažką sumakaluot su OP, galėsiu papasakot ar gavosi ir kas.
Aš tai plakimui mąstau apie dar vieną variantą, nes blenderis ne visuomet gerai, jis labai sukapoja. Mikserio noriu pažiūrėti statybiniams dažams plakti, tie galai būna įvairūs, su plokštuma, tik va dar kad ir greitis reguliuotųsi, būtų super. Nes virtuvinis mikseris irgi ne visai tai ko reikia...
http://www.b-a.lt/Mi...netu/1302/55126
Čia tik kaip pvz., didokas, bet kažko tokio reiktų... g.gif Jau tikrai pavežtų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 15 gruodžio 2012 - 11:51
QUOTE(alioniukas @ 2012 12 13, 23:23)
man labai patiko OP 3% + span60 3% + 40% alieju, tik plakti reikia ne trumpiau pusvalandzio  biggrin.gif

Dabar knisau kas tas Span60... Sorbitano monostearatas; turiu tokio, tik kad ne Span60 vadinasi. Jo, irgi vakar bandžiau juos abu kombinuoti, tobulinau paakių kremą. Ant odos jaučiasi kad liko plėvelė net ryte nusiprausus, patiko, kartu labai labai lengvas ir neriebus, netirštas; neblogas gavosi.
Čia gal kam įdomu bus apie kombinacijas trupučiukas, apie spanus ieškodama radau 4u.gif
http://www.ncbi.nlm....pubmed/12901692
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 15, 10:48)
Dabar knisau kas tas Span60... Sorbitano monostearatas; turiu tokio, tik kad ne Span60 vadinasi. Jo, irgi vakar bandžiau juos abu kombinuoti, tobulinau paakių kremą. Ant odos jaučiasi kad liko plėvelė net ryte nusiprausus, patiko, kartu labai labai lengvas ir neriebus, netirštas; neblogas gavosi.
Čia gal kam įdomu bus apie kombinacijas trupučiukas, apie spanus ieškodama radau 4u.gif
http://www.ncbi.nlm....pubmed/12901692

sutrumpintai vadinu span60, kaip ir parduotuveje, kurioje pirkau http://www.aromashka...or_span_60.html smile.gif . Labai si emulsikli pamegau ir mono (super lengvas, bet siek tiek truksta drekinimo) ir kartu su kitais emulsikliais. O ir griztamaja emulsija su juo galima pasigaminti zymiai lengvesne, nei su OP.
Papildyta:
QUOTE(nodo @ 2012 12 15, 08:30)
Ačiū, mergaitės  4u.gif  Apie emulsijas ir jų susidarymą daug maž suprantu, labai geras ir aiškus paaiškinimas Alioniuko bloge , o ir temose nemažai apie tai buvo kalbėta. OP pirkau dėl grįžtamųjų emulsijų, labai norėjau žiemą odai geresnės apsaugos, nors tokius kremus galiu tik nakčiai tept, bet poveikis  thumbup.gif
O kaži jei pridėti keletą % cetyl alcohol ? Aš į vieną truputi dėjau, bet nedaug, nes labai nenorėjo jungtis, tai antrą kartą kaitinau, dėjau truputį CA ir tada vėl vėsinau, plakiau, o paskui maišiau su šaukšteliu , nes kai kremai pradeda įgauti konsistenciją, mano kavos putos plakiklis nebepaveža  doh.gif

bent jau man pasirode, kad kremas su 7,5% OP yra lengvesnis, nei su mazesniu % OP bet kartu su cetyl alcohol. Praeita ziema labai daug dirbau su OP doh.gif , tai jei su juo vienu gaminti, tai tik 7,5%+60% alieju, arba koki kita emulsikli suderinti, bet ne vien CA. Nors gal atrasit ka nors naujo ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 12 14, 18:26)
Tavo nurodyti aliejai sudėtimi skiriasi:
                                      oleic-      linoleic -
ryžių -    beveik vienodai 32-38      32-38
migdolų                          20-30      62-86 
persikų                            55-67    15-20

Man atrodo, kad migdolų būtų lengviausias, persikų - jaustųsi kaip riebiausias ant odos ( daugiau mononesočiųjų), ryžių - subalansuotas.

Ačiū dar kart už paaiškinimus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 12 06, 09:38)
Receptas toks - iš to ką turėjau ir nenaudojau:
Mangų sviestas 5
Migdolų sviestas 5
Arganų aliejus 5
kanapių aliejus 3
Šaltalankų aliejus ( lašais)
Caprylis    5
Bičių vaškas  2
Vaškas Nr.2 - 2
Lecitinas ( AZ) 3Lanolinas ( AZ) 3
Cetearyl alcohol - 2 (gal jo ir nereikia, išeina ir taip gera konsistencija)

laba raganikes 4u.gif
ar galeciau sitam recepte lecitina pakeisti i toki g.gif https://encrypted-tb...xvbKx2DXzL9qBGO
Papildyta:
ir dar klausimas blush2.gif
Agnes /Ramutes puslapis labai fainas 4u.gif
gal galit pasakyti kur pirkti avių lanolinas 10 proc. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(roalma @ 2012 12 15, 16:32)
laba raganikes 4u.gif
ar galeciau sitam recepte lecitina pakeisti i toki g.gif https://encrypted-tb...xvbKx2DXzL9qBGO

Pakeisti, aišku, galima, nes čia irgi sojos lecitinas, tik sausas, bet rezultatas gali kiek skirtis, gal net geresnis bus biggrin.gif

Kažkas buvo nurodęs, kad Lietuvoj avių lanolino yra čia : http://www.kanapinis...p?id_product=57
O daugiau - UK, JAV arba Rusijoj
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 15 gruodžio 2012 - 17:16
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 15, 12:49)
Aš tai plakimui mąstau apie dar vieną variantą, nes blenderis ne visuomet gerai, jis labai sukapoja. Mikserio noriu pažiūrėti statybiniams dažams plakti, tie galai būna įvairūs, su plokštuma, tik va dar kad ir greitis reguliuotųsi, būtų super. Nes virtuvinis mikseris irgi ne visai tai ko reikia...
http://www.b-a.lt/Mi...netu/1302/55126
Čia tik kaip pvz., didokas, bet kažko tokio reiktų... g.gif Jau tikrai pavežtų lotuliukas.gif

Joo, toks tai tikrai "pavežtų" biggrin.gif

O su OP dirbsiu toliau. Buvo mintis su cera bellina daryti, turiu kaip tik parsisiuntus, bet kažkaip įmečiau CA, neblogai visai, nedaug dėjau. Bandysiu su vaškais eksperimentuoti, būtent su cera bellina, nes kiti man per sunkūs, net emulsinis 2 iš AZ netinka veidui, bet kūnui super. Kol kas veido odai man geriausiai tinka Olivem 1000 + cukraus esteris , tokie lengvi ir gerai drėkinantys kremai thumbup.gif bet žiemai per lengvi, reikia papildomai rimtesnio kremo .
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 12 15, 15:13)
Pakeisti, aišku, galima, nes čia irgi sojos lecitinas, tik sausas, bet rezultatas gali kiek skirtis, gal net geresnis bus  biggrin.gif

pries kokius metus geriau toki lecitina, tai jis ne sausas, o kapsulese su zelatina ir dar kazkokiom priemaisom, bet toki naudojau ir kremuose, visai nieko smile.gif , na sausas zinoma geresnis
Atsakyti
del plakimu ir maisymu, tik labai nesijuokit biggrin.gif , buvau nusiziurejusi kazka panasaus i si mini greztuva http://www.rankis.lt...products&id=852 , tik su kitais antgaliais. Siaip esme ne tik antgaliuose, bet greityje, t.y. apsukimu per minute. Bet paskui persigalvojau, gal tiesiog pastaruoju metu nera kada eksperimentuoti verysad.gif . Griztamosioms emulsijoms gaminti labai tiktu toks greztuvas, ypac gaminant didesi kieki. Vos pora minuciu paplakti, o paskui tik sauksteliu, na ir dar kai atves brukstelti. Kuno kremui manau tiktu. O jau lameliarines emulsijas tai zinoma geriau neperplakti. Kai gaminu pvz. su Montanovais, tai dar karstame indelyje sumaisau fazes, pora kartu labai trumpai panaudoju plaktuveli, o paskui tik sauksteliu, tada nei oro burbuliuku, ir tekstura grazi vientisa
Atsakyti
Ko čia juoktis. Na taip, apie kažką tokio ir aš mintiju; antgaliukai įvairūs gali tiems gręžtuvams būti. Kitiems metams paliksiu, o jei nusipirksiu, galėsiu pasipasakot patiko ar ne, ir kaip sekasi... biggrin.gif
Ačiū Alioniuk už pasufleravimą dėl OP ir Span. Būčiau kitokiom proporcijom maišiusi, OP būčiau dėjus daugiau,nes man mažai jis žinomas, neišbandytas tai norisi pamatyt skirtumus. Dabar bendrom jėgom labai geras kremas gavosi. Dar su Polysorbatu80 derinau (ir jau matau kad būtų užtekę ir truputį mažiau), tai emulsija vėl velnias žino kokia, bet tepas maloniai, riebumas nesijaučia, baltumo nėra, iš pradžių trumpai pablizga, bet greit nieko nelieka, ir labai gerai drėkina. Žodžiu pliusinis. Bloge gražiai vėliau surašysiu, trumpai toks, 150g:
Glyceryl stearate (AZ emulsiklis VE) 0,7 proc.
Sorbitan oleate (AZ emulsiklis OliveProtection) 3 proc.
Sorbitan monostearate (Span60) 3 proc.
sausas lecitinas 0,8 proc.
ksantanas 0,05 proc.
tucuma sviestas 5 proc.
nilinio sviestmedžio sviestas 6 proc.
jojobos aliejus 3 proc.
ryžių sėlenų aliejus 6 proc.
jonažolių fitolis (AZ) 5 proc
aviečių sėklų aliejus 8 proc.
pasiflorų aliejus 4,5 proc.
šaltalankių aliejus 0,5 proc.

Hidroltai/vanduo (ramunėlių apie 15 proc., rožių apie 30 , likęs kiekis - distiliuotas vanduo) viso: 47,87 proc. Iškart sveriu maždaug 2-3 proc. daugiau kad kompensuočiau nugaravimą, taigi vandenį skaičiuoju apie 50 proc.
polysorbatas80 0,6 proc.
druska 0,08 proc.
hialurono rūgštis 0,1 proc.
sauso šilko proteinai (Akoma) 0,2 proc.
siera 1 proc.
alantoinas 0,5 proc.
cinkas 0,1 proc.
granatų sėklų CO2 0,3 proc.
medetkų CO2 0,2 proc.
vitaminas E 0,4 proc.
bisabololis 0,2 proc.

Eteriniai aliejai, apie 0,6 proc.: ylang ylang ekstra 1 lašas, rožių otas 3 lašai, smilkalinių bosvelijų 5 lašai, sevilinių levandų 6 lašai, ekologiškų citrinų 6 lašai, japoninių laurenių 1 lašas.
Konservantas Cosgard 13 lašų.
Sausus priedus sumaišiau sausai, tada ištirpinau vandeninėje dalyje. Vitaminą E, bisabololį, CO2 ekstraktus ir šaltalankių aliejų sumaišiau ir įvedžiau vėsimo fazėje.
Lecitiną, emulsiklius tirpinau su jojobos, sviestmedžio, tucuma aliejais. Likusius aliejus pridėjau vėliau ir dar kartą šildžiau. Vandeninę dalį pyliau į aliejus labai pamažu, maišydama šaukšteliu. Paskui pabandžiau plakti blenderiu ir pilti kartu. Gavosi gerai.
Kremas paprastas. Pirmą kartą panaudojau sierą, nors seniai turiu... Be mandrų, priešraukšlinių priedų, kad tiktų ne tik mano senai skūrai, bet ir dukrytei ar sūnaus panelei. Žieminis variantas. Dukrytė išbandė - patiko. 4u.gif

Ačiū už rekomendaciją sierai, buvau ją visai pamiršusi. doh.gif
Ir už atsiliepimą apie tą naują AZ emulsiklį didelis dėkui, Būtybe. Labai vertinga tokia informacija kas kaip gaunasi, kaip ant odos jaučiasi! 4u.gif

Atsakyti