Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 21 tema

Kiek pastebėjau dėl maišymų, tai lameliarinėms emulsijoms reikia neperplakti, man tada jaučiasi tarsi tuos vandens-aliejaus sluoksnelius suplėšyčiau. O va tokie gryžtamosios emulsijos (nors su tokiu kaip AZ vienu negaminau, daugiau naudojau panašų sorbitano monostearatą, o ten - olivatas) kol karšti, šilti plakasi, jungiasi nenoriai, baigia susidraugauti jau beveik visai atvėsę, net įdedu į šaldytuvą, palaikau ir dar paplaku; dabar gaminau vis po 200g ar daugiau, tai net su blenderiu išplaku ir nepersiplaka. Vakar vieną dariau, tai buvo taip: sujungiau fazes (pagerinimai buvo jau sudėti beveik visi, išskyrus eterinius ir konservantą), išplakiau ir negalėjau pabaigt, palikau truputį. Kai gryžau - aliejai viršuje. Vėl plakiau, atvėsinau iki galo, ir viskas kuo gražiausiai susijungė. Dabar dedu 0,05proc. ksantano į aliejus - efektas thumbup.gif Gaunasi daug slidesnis, vientisesnis, plastiškesnis kremas. Tai kol kas mano tokios pasidarytos išvados, kad gryžtamąsias reikia intensyviai išplakti šaltas ar beveik šaltas. Tik aliejų pas mane mažiau buvo, 34-36 proc. Taigi kad čia universali taisyklė, negaliu tvirtinti... g.gif 4u.gif
O gal jau kas bandėt naują AZ Emulsan emulsiklį, INCI Methyl glucose sesquistearate?
http://translate.goo...3JHUyr6rczNWJnw
Pavyzdžiuose gaminiai patraukliai atrodo... Na, kitiems metams jau liks. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 14 gruodžio 2012 - 14:36
Sveikos, ruošiuos iš akomos pirkt aliejaus bet dėl vieno neapsisprendžiu, ar imt melionų sėklų ar ryžių grūdų ar persikų branduolių aliejų? Pirksiu ir mikdolu aliejų o persikų kiek žinau panašus į jį tai gal neapsimoka?. Mano oda mišri, kakta riebaluojasi, nusiprausus traukia veidą. Norėčiau patarimo.
Atsakyti
[quote=Agnė/Ramutė,2012 12 14, 15:21]
Del plakimo supratau 4u.gif Apie ksantaną buvau visai pamiršus , reiks būtinai pabandyti , kai jo nedaug dedu tai kremuose man visai nieko, bet geliuose vandens pagrindu - nelabai. Žodžiu šią žiemą turėsiu ką veikt.
Atsakyti
[quote=nodo,2012 12 14, 18:01]
[quote=Agnė/Ramutė,2012 12 14, 15:21]
Del plakimo supratau 4u.gif Apie ksantaną buvau visai pamiršus , reiks būtinai pabandyti , kai jo nedaug dedu tai kremuose man visai nieko, bet geliuose vandens pagrindu - nelabai. Žodžiu šią žiemą turėsiu ką veikt.
[/quote]
Apie perplakimą:
A/R rašė apie lameliarines emulsijas, ten vyksta fazių inversija ( karštą suplakus- emulsija, vėsiau - atsiskiria, 36-38C - vėl emulsija).
OP yra emulsiklis grįžtamosioms emulsijoms, čia kiek kitaip (Alionukas labai gerai parašė 4u.gif ).

Su OP - jei gerai susijungia, tai pabaigoj išeina maišyti tik su mentele, jau nepaplaksi biggrin.gif. Kiek pamenu, AZ yra parašyta, kad kremuose su OP galimas lengvas aliejų atsiskyrimas po kažkurio laiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 14 gruodžio 2012 - 17:55
QUOTE(Ramiele @ 2012 12 14, 16:20)
ar imt melionų sėklų ar ryžių grūdų ar persikų branduolių aliejų? Pirksiu ir mikdolu aliejų o persikų kiek žinau panašus į jį tai gal neapsimoka?.

Persikų ir migdolų nepirkčiau abiejų, kurį nors vieną pakaks. Melionų sėklų neturėjau dar. Šiaip sėklų aliejai man patinka; ryžių sėlenų (bet turiu AZ, gali skirtis aliejai savo tekstūra, kokybe) man patiko, bet jis toks tirštas, riebus, man gerai kai jo nedaug. Nei vieno nenaudoju mono variante ir gryno ant odos... Matau renkiesi pigesnius; bet gal jų mažesnę įvairovę turėk, ir bent vieną vertingesnį įsigyk, pagal savo kišenę ir odą. Man sunku ptarinėt, nes mėgstu lengvesnius aliejus ir kremus. Gana nebrangus ir fainas pasiflorų aliejus; aviečių sėklų geras, aš pati tai gal mėgstamiausiu iš visų aliejų išrinkčiau braškių sėklų ir Inka-inči, akoma turi Sacha-Inci pavadinimu, aš angliškame psl. žiūriu.
Kad odos netrauktų, vien aliejų nepakaks, kremo reikia. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 12 14, 18:35)
Su OP - jei gerai susijungia, tai pabaigoj išeina maišyti tik su mentele, jau nepaplaksi  biggrin.gif. Kiek pamenu, AZ yra parašyta, kad kremuose su OP galimas lengvas aliejų atsisikirimas po kažkurio laiko

Tai muilo blenderiu ir plaku... Kai aliejų, vaškų mažiau, tada gaunasi ne toks kietas. Bet užtepus - pakankamai riebus ir kartu drėgmės dar gana daug duoti gali. Dar su OP gali būt kad gautųsi kažkas įdomaus su VE emulsikliu, glyceryl stearatas, dar žemesnis HLB (3,8) ir su sausu lecitinu derinant, gal kiek daugiau vandens priimtų. Bet nebandžiau. Reikia veidui kremo, paakiams, tai riebiems jau nebeliks greičiausiai šiemet laiko. Plepu vietoj to kad plakčiau. ax.gif biggrin.gif Mintyse dirbu... doh.gif

Va, apie lanoliną ką galiu pasakyti - smirda avimis iš JAV parsisiųstas. Kreme kvapą sutvarkiau, nebesijaučia, bet šitą ateity daugiau muilams naudosiu. Iš UK buvo geresnis, reikės vėl pirkti. Lanolino kvapą gerai maskuoja ir gražų derinį duoda cistų, gauruotojo švitrūno EA ar absoliutas, kartu su pačiulės trupučiu, levandom, bosvelijom, pelargonijom/rožėm ir citrusais, bet cistų pagrindas (ne ta prasme kad jo daug, bet kad ambrinį, malonų kvapą duoda). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 14, 18:54)
Tai muilo blenderiu ir plaku... Kai aliejų, vaškų mažiau, tada gaunasi ne toks kietas. Bet užtepus - pakankamai riebus ir kartu drėgmės dar gana daug duoti gali. Dar su OP gali būt kad gautųsi kažkas įdomaus su VE emulsikliu, glyceryl stearatas, dar žemesnis HLB (3,8) ir su sausu lecitinu derinant, gal kiek daugiau vandens priimtų. Bet nebandžiau. Reikia veidui kremo, paakiams, tai riebiems jau nebeliks greičiausiai šiemet laiko. Plepu vietoj to kad plakčiau. ax.gif  biggrin.gif  Mintyse dirbu... doh.gif

Va, apie lanoliną ką galiu pasakyti - smirda avimis iš JAV parsisiųstas. Kreme kvapą sutvarkiau, nebesijaučia, bet šitą ateity daugiau muilams naudosiu. Iš UK buvo geresnis, reikės vėl pirkti. Lanolino kvapą gerai maskuoja ir gražų derinį duoda cistų, gauruotojo švitrūno EA ar absoliutas, kartu su pačiulės trupučiu, levandom, bosvelijom, pelargonijom/rožėm ir citrusais, bet cistų pagrindas (ne ta prasme kad jo daug, bet kad ambrinį, malonų kvapą duoda). 4u.gif

Jei daryti su mažesniu aliejų kiekiu, tai tikriausiai išeis, bet įdomu kokia bus emuolsija? AZ nurodyta, kad su OP reikia ne mažiau 50% aliejinės dalies, kad gautųsi grįžtamoji.
Apie tokius rašiau smile.gif
Ačiū už informaciją apie lanolino kvapo "nugesinimą" 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymą smile.gif Mano krepšely yra ir vertingesnių aliejų netik šiuos ruošiuos pirkti, tiesiog norėjau dar kokio pigesnio. Būtent kremo gamybai ir perkuosi viską.
Atsakyti
QUOTE(Ramiele @ 2012 12 14, 19:08)
Ačiū už atsakymą smile.gif  Mano krepšely yra ir vertingesnių aliejų netik šiuos ruošiuos pirkti, tiesiog norėjau dar kokio pigesnio. Būtent kremo gamybai ir perkuosi viską.

Tavo nurodyti aliejai sudėtimi skiriasi:
oleic- linoleic -
ryžių - beveik vienodai 32-38 32-38
migdolų 20-30 62-86
persikų 55-67 15-20

Man atrodo, kad migdolų būtų lengviausias, persikų - jaustųsi kaip riebiausias ant odos ( daugiau mononesočiųjų), ryžių - subalansuotas.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 14, 15:21)
O gal jau kas bandėt naują AZ Emulsan emulsiklį, INCI Methyl glucose sesquistearate?
http://translate.goo...3JHUyr6rczNWJnw
Pavyzdžiuose gaminiai patraukliai atrodo... Na, kitiems metams jau liks.  biggrin.gif

Bandziau si emulsikli ax.gif tiesa, pirkau ne az. Dariau alia BB krema ir naudojau su cetyl palmitate ir sausu lecitinu, ksantanu. Gaminant kremuka jokiu neskalndumu nebuvo, odai labai lengvas bigsmile.gif vienu zodziu naudosiu ir toliau ax.gif Taciau kol kas dideniu pastebejimu neturiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Butybė: 14 gruodžio 2012 - 18:47
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 12 14, 19:02)
Jei daryti su mažesniu aliejų kiekiu, tai tikriausiai išeis, bet įdomu kokia bus emuolsija? AZ nurodyta, kad su OP reikia ne mažiau 50% aliejinės dalies, kad gautųsi grįžtamoji.

Ko gero, su OP mažiau nei 50 proc. aliejų net nesigautų, kaip ir su vašku, jis nesusitvarkytų su vandeniu. O aš su riebiais kremais nesusigyvenu, tai ir verčiuos per galvą, kaip gaut gryžtamąją ar ką nors panašaus su mažiau negu 50 proc. aliejų. Lanolinas čia padeda, jis pats kaip vaškas, ir kartu kaip sviestmedis vandens įgerti, prisikabinti gali.
O apie cistus turbūt skaitėt, kad jų EA kadaise taip ir išgaudavo - karštam vandeny mirkydavo dervos prisigėrusią avių vilną, nes tie sakai tiesiog varva karštyje, o avys po cistų krūmeliais mėgdavo gulėti. Tiedu kvapai labai natūraliai draugauja, ir skaniai. KN yra vadinamas ambrinis labdano absoliutas (dabar gal nebeturi pardavime, bet pvz turėtų būti), jame gilumoj, subtiliai jaučiasi lanolino kvapas.
Ir pačiulis (truputėlis) dera. Yra žmonių, kuriems pačiulių kvapas nepriimtinas ir tiek, visai nesvarbu koks ir kur. Jeigu esat iš jų, gal ir nepavyks prisijaukinti kvapo. O derinant, reikia ne permušinėti, bet būtent derinti. Kvapai ne mušasi; jie jungiasi, sakoma "tuokiasi" tarpusavyje, sudaro naujus cheminius junginius. Tai va, pačiulis - bazinės (nors gali būti ir širdies, vidurinės) gaidos kvapas, labai stabilus, vienas iš ilgiausiai išliekančių, fiksatorius, rišiklis - jungia ir vienija kitus kvapus, vienas ir plačiausiai parfumerijoje naudojamų; mažai yra kvepalų be pačiulių arba vetiverijų. Bet kaip bazinis elementas, tai gali būti tik viena pamatinė plyta kvepaluose ar kvape (man patinka ir grynas pačiulis, galėčiau vien jais kvėpintis), prie jo bazėje dar bus kiti aromatai, tada širdies gaida, ir tada "karūna" ar viršutinė gaida. Kad maloniai kvepėtų, ir kreme reiktų elementariai prisilaikyti kvepalų konstravimo taisyklių. Paprastai piramidėje bazės daugiausia, širdies mažiau, viršutinės mažiausia. Kartu nebūtinai, gali būti atvirkščiai, gali būt visų po lygiai ar daugiausiai širdies, geležinių taisyklių nėra. Aliejuose, kremuose viršutinės gaidos kvapai blogiau sklinda, nusigesina, todėl dažnai naudinga jų dėti daugiau, o bazės mažiau. Nu va taip trumpai labai, elementariai, bet gal kam pagelbės. Man visada labiau norisi kad maloniai kvepėtų negu labai pagal poveikį parinkineti eterinius...
Pačiulis su cistu, briedrage (kerpėmis) ir bergamote sudarė legendinio Coty Šipro pagrindą.
Pačiulis dera su viskuo... Dar būna kelių rūšių pačiulis, sunkesnis, "dark" ir lengvesnis "light", dar būna distiliuotas taip kad nesiliestų su geležimi, tada labiau tinka kvepalams, ir t.t. Tik skirtingos proporcijos duos pačius įvairiausius rezultatus. Ypač gerai maišosi su kerpėmis, neroliu, labdanu, vetiverijom, santalu, irisu, bergamote, gvazdikėliais, mira, opopanaksu, šalavijais, spygliuočiais, pelargonijom, rožėm, cassia, kedrais... Kur reikia maskuoti kvapą, gerai su saldžiais citrusiniais - apelsinais, mandarinais. 4u.gif
Skystą muilą kartą kvėpinau vien pačiuliais, o paskutinį su apelsinais maišiau. Abu variantai man patinka. 4u.gif Bet jei pačiulis nosį riečia, tada reikia įvertint jo jėgą; 1-2 lašai pačiulio su 3-7 lašais apelsino ir pora cisto, lašu rožių gali jau ir patikti. biggrin.gif Ai, ir dar jei abejojat dėl kvapo, tada geriau susimaišyti eterinius atskirai, o kai derinys jau bus nosiai malonus - tada tik lašint į kremą. 4u.gif
Nu ir dar kad jau šita paklode būtų galima apsikloti...
Kai baigiasi eilinis eterinio ar absoliuto buteliukas (vajezau kaip dažnai), aš skūpus žmogus įlašinu 5-10 lašų jojobos aliejaus, pavartau, pakratau, jei buvo tirštas - palaikau kelias dienas, ir tada kas išsiplovė pilu į atskirą likučių buteliuką. Kai jau daugiau susirenka, sunaudoju kremui ar muilui... Ir koks malonus dabar ten kvapas gyvena! Bet nors nušauk, niekaip nebeatgaminčiau iš ko... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 14 gruodžio 2012 - 19:38
Sveikos 4u.gif
Atėjau su labai dideliu klausimu. Paauglės oda problematiška - išryškėję kapiliarai, jautri, vietomis sausa, T zonoje riebi. Nusprendėm mesti chemijas ir teptis natūraliom priemonėm. Ar verta kažką gamintis, ar pirkti natūralius aliejus ir tiesiog tepti ant drėgnos odos? Kiek domėjausi, šaltalankių aliejus labiausiai pagelbėtų tokiai odai, tačiau jo kaina nežmoniška. Labai norėčiau sulaukti patarimų ir pasiūlymų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chazam @ 2012 12 14, 20:33)
Sveikos  4u.gif 
Atėjau su labai dideliu klausimu. Paauglės oda problematiška - išryškėję kapiliarai, jautri, vietomis sausa, T zonoje riebi. Nusprendėm mesti chemijas ir teptis natūraliom priemonėm. Ar verta kažką gamintis, ar pirkti natūralius aliejus ir tiesiog tepti ant drėgnos odos? Kiek domėjausi, šaltalankių aliejus labiausiai pagelbėtų tokiai odai, tačiau jo kaina nežmoniška. Labai norėčiau sulaukti patarimų ir pasiūlymų  smile.gif

Vien alieju naudoti nepatartu turbut nei viena 4u.gif Agne / Ramute labai daug aiskino apie tai ax.gif kadangi su kuperioze stengiuosi senokai susidraugauti, galiu patarti naudoti kremuka su tamanais, skvalanu, medetku fitoliu, jojoba, ersketorzemis, tiktu siek tiek sviesmedzio - bet visu vienu metu naudoti nerekomenduociau. Beje man labai patiko sieros efektas 4u.gif
Atsakyti