QUOTE(nodo @ 2012 12 13, 17:55)
Merginos, turiu klausimą dėl Olive Protection is AZ. Dariau porą kremų su juo, na nelabai gaunasi , nesuprantu, ar čia pats emulsiklis kaprizingas, ar aš grybauju
Vieną kremą dariau su 55% aliejų, o kitą su 70 % aliejų, vienam kreme tik su OP , kitame OP su CE ( panašiai 6% ir 2%). Sunkiai jungėsi, vienas kremas kuriame mažiau aliejų , atsiskyrinėja ir reikia kiekvieną kartą suplakt prieš naudojant . Aišku čia ne tragedija, poveikis vis tiek neblogas. Riebesnis kremas pradžioj buvo geras, bet po kelių dienų vandens šiek tiek atsiskyrė
Nesuprantu kas pasidarė, lyg ir viska dariau pagal instrukcijas, ir šiaip ne pirmi metai kremus gaminuosi , bet su šiuo emulsikliu dirbau pirmą kartą. Sakykit ar jums normaliai viskas išeina?
Man tai jis labai kaprizingas
Pernai buvau "prisijaukinusi", šiemet dar nebandžiau.
Kadangi čia emulsija"vanduo aliejuje", reikia labai tiksliai vykdyti AZ nuorodas: aliejinė dalis - 60% , OP - geriausia 7,5% (jie patys savo receptuose numato net 10%). Pas tave mažokai - tik 6 proc. Vaškai ar tirštikliai - 2-5%.
Gerai įkaitinti, ne mažiau 75 laipsn. Kremo sudėtis - labai paprasta, visus priedus dėti prieš sumaišant vandeninę ir aliejinę dalis, pabaigoj galima įmaišyti tik miltelius .
Kai taip dariau- viskas išėjo gerai, tik man jis atrodė kietokas, slydumo trūko.Šiemet bandysiu dėti caprylio ir kokių aliejų , kurie geriau pasiskirsto.
Man atrodo, kad Alioniko bloge aprašyta, o gal čia praėjusios žiemos temoje diskutavome apie šitą emulsiklį