Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

QUOTE(-Gyte- @ 2013 06 10, 10:16)
Sveiki,
Sakykit, kokia narkozė geriau dekoratyvinės veislės šuniui (Čihuahua 3kg), vadinama trumpalaikė ar normali ilgalaikė? Kalba eina apie dantų apnašų valymą, vieni vetai atlieka su viena, kiti su kita, nežinau ką pasiinkti  g.gif  šuo narkozės neturėjęs.

Labai sunkus klausimas unsure.gif Abi jos blogai ir ta su pabudinimu, tai irgi šokas organizmui, gal net dar didesnis. Užsienyje man regis taikoma sedacija, tai gal yra geriau...
Atsakyti
O sanariams ka nors duodate? Ilgiau pavaiksciojes pradeda "krypuoti".
Atsakyti
O displazijos šuo neturi?
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 06 10, 10:57)
Labai sunkus klausimas unsure.gif Abi jos blogai ir ta su pabudinimu, tai irgi šokas organizmui, gal net dar didesnis. Užsienyje man regis taikoma sedacija, tai gal yra geriau...

Neturiu kitos išeities, nes nors ir ėda RAW, vieno čiho dantys superiniai, kito apaugę akmenim, neduoda visai valyt, su kitu ir pati susitvarkau. Šitam be narkozės - niekaip. Tik reikia apsispręsti g.gif Mano vetas taiko ilgalaikę, juo pasitikiu, tik bijau kad šuniu šokas bus, vieną paliksiu klinikoj ryte, vakare tik pasiimsiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Gyte-: 10 birželio 2013 - 11:52
QUOTE(-Gyte- @ 2013 06 10, 12:52)
Neturiu kitos išeities, nes nors ir ėda RAW, vieno čiho dantys superiniai, kito apaugę akmenim, neduoda visai valyt, su kitu ir pati susitvarkau. Šitam be narkozės - niekaip. Tik reikia apsispręsti  g.gif  Mano vetas taiko ilgalaikę, juo pasitikiu, tik bijau kad šuniu šokas bus, vieną paliksiu klinikoj ryte, vakare tik pasiimsiu

Tai kaip tik tada geriau ilgalaikė, nes kai staigiai pabus, jūsų nebus, tada bus stresas, kad jūsų nėra ir pats nesupranta kur jis randasi ir t.t., nes dar vistiek bus apsvaigęs. Man tai taip atrodo.

P.S. taip, mažiams raw tikrai ne panacėja dantims, kadangi juk jie negraužia tiek daug tų kaulų, kad neužkietėtų viduriai ir tikrai daliai šunų vistiek reikia šveisti dantis.
Atsakyti
Nuo kaulų dantys neišsivalo schmoll.gif
Atsakyti
Nuo stambių mėsos gabalu su kaulu dantys valosi puikiai, išbandyta ir patvirtinta asmeninėje praktikoje. Bet jei, pvz., šuniui mėsa pjaustoma gabaliukais, kuriuos šuo ryja, žandikauliai per silpni ir kaulo graužimui pasidaro, šuo greitai pavargsta ir numeta, todėl tokiais atvejais, aišku, jokios pagalbos dantims nuo tų kaulų. Taip pat jokie kaulai ir dideli mėsos gabalai koordinaliai nepagelbės, jei dantys jau rimtų apnašų turi. Tos apnašos - baisus dalykas, nes jų nesutvarkius tam tikru būdu prasideda dar rimtesnės problemos.
Jei nėra skubaus apnašų valymo poreikio (tai gali pasakyti tik veterinaras), geriau šią procedūrą suderinti su kitomis būtinomis procedūromis, kurioms būtina narkozė - displazijos tyrimai ir kt.
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 06 10, 13:54)
Nuo kaulų dantys  neišsivalo  schmoll.gif

Sutinku, maniškiai nelabai mėgėjai mėsą plėšyt patys, bet aš ir taip džiaugiuosi, kad jie maitinasi RAW. Kakliukus, nugarėles patys sudoroja, bet su jautiena sunkiau, pjaustau atraižom mažom
Papildyta:
QUOTE(Natalja200710 @ 2013 06 10, 15:22)
Nuo stambių mėsos gabalu su kaulu dantys valosi puikiai, išbandyta ir patvirtinta asmeninėje praktikoje. Bet jei, pvz., šuniui mėsa pjaustoma gabaliukais, kuriuos šuo ryja, žandikauliai per silpni ir kaulo graužimui pasidaro, šuo greitai pavargsta ir numeta, todėl tokiais atvejais, aišku, jokios pagalbos dantims nuo tų kaulų. Taip pat jokie kaulai ir dideli mėsos gabalai koordinaliai nepagelbės, jei dantys jau rimtų apnašų turi. Tos apnašos - baisus dalykas, nes jų nesutvarkius tam tikru būdu prasideda dar rimtesnės problemos.
Jei nėra skubaus apnašų valymo poreikio (tai gali pasakyti tik veterinaras), geriau šią procedūrą suderinti su kitomis būtinomis procedūromis, kurioms būtina narkozė - displazijos tyrimai ir kt.

Na čia manau ir nuo šuns priklauso, kitos veislės tikiu, kad gal ir puikiai tvarkosi. Maniškiai aplamai ėda tik jautienos kumpį, bandyta jau tie dideli gabalai su kaulu, deja smile.gif Bet vieno dantys gražiausi, nėra visai apnašų, va su kitu problemos, nors maitinasi taip pat, genai gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Gyte- @ 2013 06 10, 14:34)
Sutinku, maniškiai nelabai mėgėjai mėsą plėšyt patys, bet aš ir taip džiaugiuosi, kad jie maitinasi RAW. Kakliukus, nugarėles patys sudoroja, bet su jautiena sunkiau, pjaustau atraižom mažom

jei nepjaustysit, neturės kur dingti ir plėšys smile.gif
Atsakyti
Planuojam greitu laiku atlikti savo kalytei rotveilerei 1.3 metu displazijos tyrimus, Vilniuje pas ka geriausiai kreiptis? Kaip del Jakovo klinikos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 06 10, 15:52)
jei nepjaustysit, neturės kur dingti ir plėšys smile.gif

Žinau aš visas teorijas ir kitiem pati taip sakau biggrin.gif bet mano atveju tas nepasiteisino, buvo kad prarijo didžiausią gabalą ir šliaužiojo kol suvirškino. Kartais duodu pažaist, bet per daug man vargo taip, tai darau nukrypimą šiek tiek
Atsakyti
Sveiki,

Ateinu su klausimu. Šiandien vedžiau savo bokserę pas veterinarą, bet grįžau nieko taip ir nesužinojus, bei patuštinta pinigine. Kalytei ruja baigėsi balandžio vidury, papukai kaip buvo padidėję, nei kiek nesumažėjo, tik dar labiau padidėjo, paspaudus sunkiasi pienas. Veterinarinėj sakė, kad ji tikrai ne nėščia, o paklausus kas jai yra, sako nieko baisaus, po kelių savaičių išsivaikščios tas patinimas ir papukai sumažės, suleido antibiotikų, kad apsaugoti nuo mastito bei dar prirašė antibiotikų papildomai, pamatavo kalytės temperatūrą- normali. Sakyčiau jai netikras nėštumas, bet kad jos elgesys nei kiek nepasikeitęs, kokia buvo tokia ir liko, gal kiek tingesnė, bet guolio nesuka ir žaislų į jį netempia.. Kaip elgtis, gal apribot maistą? Daugiau fizinio krūvio? Dėkui iš anksto
Atsakyti