Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

QUOTE(Arnolda @ 2013 05 03, 13:08)
Kas per daug, tas nesveika smile.gif vakar dar spėjau pagalvoti - kaip galima sakyti, kad, pvz, juoda spalva negalima tokiais ir tokiai veislei? jei šuniukas gimė juodas, vadinas, galima. arba beridžiai ridžbekai. na, čia žmogus Dievą labai vaidina. Manrods reikėjo nustoti kurt ir nuveisinėt veisles jau prieš keliasdešimt metų. arba bent jau dabar atsižvelgt į tai, ką pridirbo.

Gal pradžiai pasidomėkite. Galima sakyti, kad tam tikra spalva negalima kuriai nors veislei, jeigu yra ištirta ir įrodyta, kad ji be išorinių požymių neša ir tam tikras genetines ligas.
Atsakyti
gal galite patarti, kur Klaipėdoje šeštadienį galėčiau nuvežti šunį veterinarui? Reiktų gero veto, kad ne tik paskiepyti mokėtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2013 05 04, 10:43)
gal galite patarti, kur Klaipėdoje šeštadienį galėčiau nuvežti šunį veterinarui? Reiktų gero veto, kad ne tik paskiepyti mokėtų 4u.gif

Vienai forumietei su jos šunelio didelėm bėdom labai daug padėjo Bartkus iš Klaipėdos
Atsakyti
Šiandien kaip išsigandau - guli šuo 6h ryte ir lekuoja intensyviai ir laabai garsiai, vietoj to, kad miegotų, ir gan ilgai klausiausi - 10 min. Erkių nėra, nematėm kad būtų buvę, temperatūra 38,3. Kiek vangesnė tuomet buvo (na, gal apsimiegojusi). Ar gali rodyt toks elgesys kokį negalavimą?
Atsakyti
Mano jaunas suniukas (kitos veisles) tiap uzsilekuodavo kai miegodavo po kaldra, arba labai uzsimanydavo miegodama i lauka biggrin.gif
Atsakyti
Na, parašiau savo veterinarijos klinikai, bet noriu paklausti ir kykutės - kažkada rašiau, kad 8 mėn kalei gydom chlamidiozę, Lietuvoje išrašė 5 dienų kursą Sumamed forte ger. susp. 200mg/5ml 15ml/1but, nepadėjo, Danijoje gavome 14 dienų kursą Zitromax 500mg 3 tab, azithromycin, po 1/4 tabletės kasdien. Na ir vėl nepadeda, akys nebepūliuoja, tačiau rausvos, aplink genitalijas kasdien kaupiasi išskyros. Jau baisu ir šunį nunuodyt tokiais kiekiais vaistų. o danais nepasitikiu veterinarijos klausimais... Koks realiausias variantas - duoti tuos pačius vaistus dar ilgesnį laiką, keisti vaistus, kartoti tyrimus? Ar gali būti, kad chlamidiozė taip siaubingai pažeidusi organizmą, kad niekaip velniavos išvaryt neina? Ar tikėtis kokio pašalinio poveikio nuo tokio ilgo gydymo?
Atsakyti
QUOTE(Crazy Daisy @ 2013 05 03, 16:42)
Gal pradžiai pasidomėkite. Galima sakyti, kad tam tikra spalva negalima kuriai nors veislei, jeigu yra ištirta ir įrodyta, kad ji be išorinių požymių neša ir tam tikras genetines ligas.

Beveik visos veisles nesa tam tikras genetines ligas. Bet zmones ju visu neuzmigdo kazko, gal kad pinigu uzdirba is veisimo 4u.gif Kad ir nekazkiek kai kurie, bet vistiek padeda gyvent.
Atsakyti
Nu ka, kalbejau su veterinare dane dėl chlamidiozės. požymiai - raudonos akys ir išskyros iš lyt organų, jau trečias mėnuo kaip požymiai aiškūs, trys neteisingos diagnozės. dabar gavo 14d vaistų kursus ir nepadeda, tai pirmas pasiūlymas buvo - išmaudyt, gal praeis (??), antras - duot narkozę ir apžiūrėt akį, gal kas įstrigo (?? o kaip išskyros tada), na ir trečią aš pati daviau, gal dar suuot likusius vaistus ir jau tada šunį po narkozėm guldyt doh.gif kaip pas medį gydytis. aiškina, kad pas danus chlamidiozės nebūna (nors mano šuo danas), todėl nežino kaip gydyt. tokia bezabrazija, jau du vetus esu pakeitusi, vienas manęs atsisakė, nes kaip sakiau - nežino jis kaip gydyt... beprotynas smile.gif
nors sakė, gal tie požymiai kokios kitos ligos, o chlamidiozė yra, tačiau požymiai ne nuo jos, nes dauguma šunų su ja gyvena be jokių požymių g.gif
Atsakyti
Mano kalytę Lietuvoje nuo chlamidiozės gydė 3 svaites kasdien lesdami jai Farmazin vaistus. Ir veterinarijoj pasakė, kad jokie kiti vaistai chlamidiozės išgydyti negali.
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif Ateinu patarimo... Prieš kelias savaites pasiėmiau šuniuką iš prieglaudos laikinai globai, tad šunytė ne mano, už kiekvieną sužeidimą jaučiuos prastai. Kalytė labai mylima ir ja rūpinamasi. Abi būtume labai laimingos, jei ne vienas atsitikimas, kuomet parke bežaidžiant su kitu šunimi, jis jai bežaidžiant įsisegė į snukutį prie akytės verysad.gif Nuvedžiau pas veterinarą, gavo antibiotikų, išvalė žaizdą, dabar šašiukas susidaręs. Veterinaras sako, kad mažai matysis žaizda prie snukučio, tik reikės laiko. O man ramybės neduoda toks klausimas, ar tikrai šuneliams atauga plaukai toje vietoje, kur žaizda buvo ir išplėšta kailiuko? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 05 05, 12:21)
Lietuvoje išrašė 5 dienų kursą Sumamed forte ger. susp. 200mg/5ml 15ml/1but, nepadėjo, Danijoje gavome 14 dienų kursą Zitromax 500mg 3 tab, azithromycin, po 1/4 tabletės kasdien. Na ir vėl nepadeda, akys nebepūliuoja, tačiau rausvos, aplink genitalijas kasdien kaupiasi išskyros. Jau baisu ir šunį nunuodyt tokiais kiekiais vaistų. o danais nepasitikiu veterinarijos klausimais... Koks realiausias variantas - duoti tuos pačius vaistus dar ilgesnį laiką, keisti vaistus, kartoti tyrimus? Ar gali būti, kad chlamidiozė taip siaubingai pažeidusi organizmą, kad niekaip velniavos išvaryt neina? Ar tikėtis kokio pašalinio poveikio nuo tokio ilgo gydymo?

Tiek Sumamed, tiek Zitromax yra ta pati veiklioji medžiaga - azitromicinas, taigi vaistus iš esmės jūs naudojot tik vienus.
Katėms prie chlamidiozės yra skiriami tetraciklinai, galima naudoti enrofloksaciną, pradofloksaciną arba amoksicilną su klavulano rūgštimi. Merck straipsnis sako, kad katėms azitromicinas nėra veiksnus (Overview of Chlamydial Conjunctivitis). Gal ir Jūsų atvejis toks, kad būtent tas antibiotikas neveikia?

Panašūs požymiai - akių ir lyties organų uždegimas - būna ne tik prie chlamidiozės, panašiai atrodo ir herpes viruso sukeliama infekcija. Gal pasikartokit tyrimą, ar tikrai yra chlamidijos ir jei yra, kad nustatyti kuri chlamidijų rūšis kankina jūsų šunį. Tada bus lengviau gydyti.

QUOTE(Highlander @ 2013 05 06, 23:24)
O man ramybės neduoda toks klausimas, ar tikrai šuneliams atauga plaukai toje vietoje, kur žaizda buvo ir išplėšta kailiuko?  4u.gif

Dažniausiai atauga. Nebent oda pažeista labai giliai, pažeisti plaukų svogūnėliai - tada toje vietoje formuojasi randas ir plaukai neatauga. Randa laikui bėgant plonėja, nors visiškai ir neišnyksta. Bet tai gi netrukdo džiaugtis šuniuku - randai kartais net žmogų puošia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2013 05 07, 09:03)
Dažniausiai atauga. Nebent oda pažeista labai giliai, pažeisti plaukų svogūnėliai - tada toje vietoje formuojasi randas ir plaukai neatauga. Randa laikui bėgant plonėja, nors visiškai ir neišnyksta. Bet tai gi netrukdo džiaugtis šuniuku - randai kartais net žmogų puošia smile.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif Ji tikra gražuolė, būtų mano šuniukas, aš taip nepergyvenčiau blush2.gif Mes jos pasilikti tikrai negalime, tačiau susidomėjome savanoriška veikla, pasiėmėme iš prieglaudos, nes ji dar jauna, prieglaudoje jai gresia daug visokiom ligom užsikrėsti... Pasiėmėme ją truputi ligotą, dabar ji jaučiasi kuo puikiausiai pas mus, išsigydėm su vaistais babeziozę smile.gif Ieškom jai pačių geriausių namučių, nesinorėtų, kad žmonės atstumtų ją dėl kažkokio randuko ant snukučio... Plius save kaltinu, kad nesužiūrėjau doh.gif Bet klausiau šeimininkų, sakė draugiškas šuo, gali pažaisti, o bežaidžiant ir įsisegė doh.gif
Atsakyti